Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@marin.frist ano tak na jar sa naozaj tesim,byvame v dome nedaleko lesa tak si to uzijem a myslim,ze aj nas stvornohy drobec bude nadseny z tolkych prechadzok,len zaciatok je naozaj tazky -zrazu tolko vela volneho casu........
@lylkatomaskova Svagrina bola na zaciatku 12. tt a na foto krasne vidiet aj rucicky a nozicky, babo vyzera ako taky medvedik 🙂
@darka2001 pozname, ja este k tomu byvam v byte a nemam ani psa, to je uz uplne na palicu... lenze ja mam obyc kancelarsku pracu, takze je pre mna v pohode sa tam vratit, hoci po 3 mesiacoch je moja pracovna moralka v haji 🙂
plus si mozes pozerat veci pre babatko, pomaly si premyslat, co kupit kedy ake ... 🙂
@marin.frist to je zas pravda aa potom sa chystam aj kaveju so vset kamoskamu na ktore som nemala cas a postupne budem zariadovat dets izbu,teraz je tam len taky bordel-sklad,ktr nebol dovod upratat a vytriedit tak sa do toho konecne pustim
@penelope111 jasne pridaj sa 🙂
ahojte, je tu niekto z trencina? 🙂
@lylkatomaskova toto je fotka z 12.týždňa a určite sa oplatí 😉
@lylkatomaskova ahoj,urcite sa to oplati,ak ho pan doktor dobre odfoti 🙂 vidiet rucicky,nozicky,dokonca co mam videozaznam zo sona,vidiet detailne aj prstiky na nozicke...je to uzasne 🙂
@darka2001 no vidis a ked k tomu budes aj vela spavat a oddychovat, ako Ti to ubehne 😀
@mistrall Ďakujem 🙂
ahojte, tak kontrola dopadla super, az na zvyseny krvny tlak, mam brat magne b6 2x denne a merat si doma tlak kazdy den. ak presiahne 140/90 musim ist ihned k dr. a naspat na pn potom ☹. inak na krv kvoli triple testom idem 18.2. a poradnu mam 26.2.. takze zajtra sa ide do prace a uz mozeme aj cvicit aj sexikovat ale s mierou 😀 ! prikladam foto, kde uz pekne vidno chrbticu a meral mi uz len hlavicku plodu - 2cm 🙂
@pasad ja si meriam tiež, lebo u lekára mám vždy vysoký...a pred chvíľou som mala tlak 125/88 ale tep 120...som nechapala, ale nemala som pocit, že mám naozaj taký tep. Ale aj ja som na pn a celé dni lezim a teraz som sa rozhodla sa spraviť perky, tak neviem, či mi ten tep vyskocil z miesenia cesta alebo čo to bolo....teraz už mám 80, čo je u mňa norma
@pasad aj ja som boal dnes na poradni a teiz sa mi zdalo ze mam vyssi tlak, ked si meriam doma, mavam okolo 100/75 a dnes som mala 130/80 to som v zivote taky vysoky nemala... 😕 😕 a mam zle vysledky so stitnej, tak musim ist na endokrinologiu, ale vraj len mierne zvysene hodnoty, tak hadam bude vsetko ok....babo sa ma dobre, asi az moc, lebo je o 10 dni vacsie ako by malo byt 😕 meralo 9 cm. takze ja idem na tripple uz buduci tyzden
@grelu tak tlak mas pekny na tehu. a ten tep urcite len po tej cinnosti ti skocil. je dobre si merat az 30 minut po tom ako nic nejes, nepijes a nerobis. ja som dnes mala u dr. 155/80, minule 150/90 ale doma mavam do 140/70. ten spodny je dolezitejsi a nebezpecnejsi pre babo. tak uvidime, co spravi praca a zvysene magne b6. doma sa mi fakt nechce byt. bola som od 6.12. a fakt sa uz neviem dockat navratu do prace.
No ja rozmýšľam, že tie triple testy odmietnem...na amniocentezu mám nárok aj bez nich kvôli veku a kvôli mojej anamneze by som na amnio nešla, lebo s mojím šťastím by som kvôli nej potratila
Ja mám u lekára tiež vždy vysoký tlak,preto si meriam takto preventívne
@pasad áno to su tie štandardné, ale ak mi vyjde dobre prvý screening, tak ich nepotrebujem a ak dobre nevyjde, tak su zbytočné...neviem čo na to povie doktorka, lebo som sa s ňou o tom este nebavila, ale už mi raz vyšli pozitívne a na amnio som nešla...mne sa zdajú naozaj úplne zbytočné
@pasad ktoré su extra screeningove? Screening sa robí standardne v 12tt sono a krv, v 16tt krv a v 20tt sono. Kvôli veku sarobi len amniocenteza, ale to už nie je screening ale vyšetrenie, ktoré tí na 100% povie, či je všetko ok po genetickej stránke...alebo sa robia aj nejaké iné testy?
@grelu tak pokial ja viem, tie, kde sa zistuje prejasnenie sije, pritomnost nosovej kosticky, plus krv, plus vyplyvajuce amnio vysetrenie to su tie extra screeningove testy nad ramec.
co sa tyka tripple je to presne ako pises, tie tri. plus z nich tiez moze vyplynut amnio.
tak to mne vysvetloval moj dr. ked sme riesili, ze nechcem tie navyse.
@pasad pokiaľ viem, tak to sijove prejasnenie a prítomnosť nosovej kostičky ak aj nie su štandardom, tak už nim začínajú byť...su oveľa presnejšie ako triple testy ...ja praveze tie chcem (robia sa v cca 12tt) ale tie triple su veľmi často falošné pozitívne ( stačí, aby začali nespravny tt a už je to úplne mimo)...sono viac ukáže ako krv

@darka2001 jaj no tak to je asi naozaj lepsie byt doma... na druhej strane viem podla seba, ze kazda cinnost po nejakej dobe omrzi... ale zasa ked pride jar, budes chodievat na prechadzky, bude snad lepsie 😉