Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@freyjanr uz som aj kavu skusala,ale nejak nic nezabera....je to strasne zly pocit ze hned rano sa tak zobudim,som total odpisana celi den 😠 ale ten cajik vyskusam,nechcem ani ja tabletky do seba pchat.....@dasiacikmala som toto asi aj pred dvoma tyzdnami,ale len jeden den,ale teraz to nejak nechce prejst,ale ako pises vyslovene az na zvracanie.sa ani zohnut nemozem bo mam pocit ze mi oci vyskocia,no snad to prejde....
zeny dneska ma chytila trochu panika lebo som videla obrazok ako bude vyzerat moje brucho po porode,chcem poprosit tie ktore uz maju dieta aby mi dali vediet ako dlho trva kym sa to da do poriadku
baby zvyknete spat na bruchu?? lebo ja stale spim na bruchu a aj ked sa snazim zaspat inak tak sa zobudim na bruchu...stale..dufam ze to dako neskodi..
@midu6 ahoj, ja tiez mavam migreny v tehotenstve a zistila som ze ich mozem zmiernit jedlom, najdi si na nete comu sa mas vyhybat a co nejest fakt to pomaha odkedy sa toho drzim tak ma hlava az tak neboli, a to predtym ma bolela az tak ze som z tej bolesti v kuse zvracala. Co ja viem tak sa uplne vyhybat cinskym solamylovym jedlam, slanemu /hovori sa ze aj cokoladam/ ale ja toto nedodrzujem hodi som to trocha obmedzila a konzervantom, po tej strasnej bolesti co som v kuse zvracala som si dala den dietny t.j. jedla som fakt len chlieb s maslom a syrookremom aby sa mi telo vycistilo a druhy den ma hlava nebolela, takze to funguje....treba fakt dvat pozor na jedlo....a inak ani paralen ti nepomoze treba najst polohu v ktorej ta hlava boli najmenej /u mne to bolo v polosede lebo lezat som nemohla/ a tak sa snazit zaspat....
inak este jedna vec...vsade citam ze vy priberate...ja som schudla 2 kg...nechapem preco:(( manzel hovori ze nejem ani zdaleka tolko akoked som tehotna nebola...lenze ja sa drzim toho ze telo si samo pyta kedy a co chce jest...tha neviem..
@freyjanr tak chvala bohu nic ine mi nebolo a tato hlava dufam ze prejde cim skor...skor som mala problem,ze ci je somnou vsetko v poriadku a ci vobec som tehotna,lebo fakt ziadne tazkosti 🙂 ....dokym nemas horucku,tak je to dobre,aj ked kasel nie je nic prijemne,ale cajiky a odych isto zaberu 🙂
@ivana2209 Tebe prestali nevolnosti a mne začali 😝 ja len dúfam, že to čoskoro prejde, ja som pri prvom tehotenstve cítila "pohyby" už v 16tt, každý mi hovoril, že čosi to nemôžeš cítiť, no ja som cítila také jemné bublinky, no len keď som ležala na chrbte a sústredila sa v tichej izbe so zatvorenými očami, také poriadne pohyby som zacítila až v 19tt 🙂 inač s tými vôňami a pachmi, to bol do 8tt jediný môj príznak tehotenstva, vkuse a všade som cítila rybinu, každý nechápal no ja stále že "bože aj vy cítite ten smrad za rybou?" a všetci sa čudovali, či mi náhodou nehrabe, neskôr to pochopili 😀 pribrala som inak 2,5kg a bruško je také, že vyzerám len akoby som bola poriadne najedená, trošku vykukuje ale inak sa to dá ešte v pohode skryť, ale aj pri prvom som mala mini bruško do 5 mesiaca skoro.. 🙂
@kkkatarina tak držím palčeky aby si v pondelok prišla domov vysmiatá a so skvelými správami 🙂 držím palce
@cerkutka ahoj, s tym spankom mam podobny problem - odjakziva viem spat len na bruchu a aj teraz sa len tak vyspim.. najskor som z toho mala stres, ale potom som sa docitala, ze je to uplne v poriadku a samo telo si povie kedy uz to na bruchu jednoducho nepojde 🙂 a inak, aj s vahou som na tom tak, ze som schudla 3 kila.. jem ovela menej ako pred tym, lebo mi nic nechuti, iba nasilu ovocie a zo vsetkeho trochu, ked uz si nieco skratka musim dat ☹ ale presviedcam sa o tom, ze kazdy je iny a hadam, ked prvy trimester ukoncim s -3 kg tak to priberanie snad nebude tak rapidne, ze by som nabrala 25 kg a potom po porode to nebude take martyrium to zhodit 🙂 Moja mamina s oboma detmi pribrala 8 kg, tiez jej bolo zle a nic do seba nemohla napchat, a mali sme obaja 3,5 kg pri narodeni 🙂
@cerkutka Ahoj, neboj ty intuitívne aj v spánku ovládaš svoje telo a bábu neublížiš, ja tiež spím na bruchu, je to jediná poloha v ktorej dokážem spinkať 🙂 pri prvom tehotenstve som na brušku, teda nie na brušku ale tak skôr na boku s jednou nohou pokrčenou spala až do pôrodu a stále som sa otáčala len cez chrbát, asi je to podvedome, že tehuľka aj v spánku dokáže chrániť svoje bruško a bábo 🙂 lekár mi povedal, že bábo je chránené, takže je to OK 🙂 a to že chudneš to nevadí 🙂 mám kamošky, čo schudli aj 5-6 kíl na začiatku, pokiaľ nie si "pod váhou" tak je to fajn, ak máš nevoľnosti, tak je to spôsobené tým 🙂 ochvíľku začneš priberať
@freyjanr Po prvom pôrode mi neostalo žiadne bruško, dokonca som bola ešte chudšia ako pred pôrodom.. 🙂 Nepozeraj také obrázky, lebo tí, čo to pridávajú vyberajú vždy tie najkatastrofálnejšie aké len existujú 🙂 bruško mi odišlo asi do mesiaca a ani neviem ako, vôbec som necvičila, len som dojčila a pomenej spávala lebo som vstávala k malému a išlo to 🙂
@freyjanr Niet za čo, ak ti môžem poradiť, keď chceš mať po pôrode pekné bruško krémuj si ho už od začiatku tehotenstva každý deň krémom ELASTI-Q Exclusive 🙂 koža na bruchu ti ostane pružná 🙂 jednak je to proti striám a jednak aj zabraňuje ovýsajucému brušku, ja som sa natierala aj týmto a aj Niveou a nemala som žiadne strie ani bruško, veľmi rýchlo spadlo a ani mi neostala ovysnutá kožička 🙂
@freyjanr je to individualne, ja som rodila v auguste svoje prve babo. pred tehotenstvom mi brucho netrcalo, po porode mi ostalo take mlandrave nejaky cas, ale to asi kazdemu. casom sa to zlepsovalo, kojenie na to pomaha- stahuje sa maternica rychlejsie, ked sa mi uz dalo tak som si zacvicila, ale zase som to nejak neprehanala :D koza sa rychlo dostala do povodneho stavu, brusko kusok ostalo vypuklejsie, ale zase nie nejak moc. a stale je to lepsie a lepsie, maly uz bude mat polroka, myslim ze o nejaky mesiac to bude uplne ok 🙂 a po porode ti to bude asi aj tak jedno zo zaciatku :D

@midu6 aj ked je ten paralen povoleny ja by som ho neriskovala pokial by som nemala horucku, vyhybam sa vsetkemu chemickemu,drzim palce nech to prejde a inak ak to mas z tej zmeny pocasia tak to mozes mat sposobene nizkym tlakom tak ako ja,mohla by pomoct aj jedna kavicka