icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

pasad
3. feb 2013

@cora41 🙂 tak cely som prelezala v posteli a kurirovala sa. prave som si lahla, s notasom do postele a idem si nieco pustit, aby som zahajala. nemam pocit, ze je mi lepsie, tak snad rano bude. ak nie, pojdem ku vseobecnej ☹

cora41
3. feb 2013

@pasad nerozmyslala si nad homeopatikami?

drnduliak
3. feb 2013

@lucialen ja som chodila k nemu len posledny mesiac pred porodom, asi 3x som bola....ale teraz ma ta moja dr. tak stve, ze by som sla aj hned tam, lebo mam z nej nervy 😠

pasad
3. feb 2013

@cora41 nevyznam sa v nich. mam dobru vseobecnu, verim jej a spolieham na nu, ze vie, co mi dat. ona sa nebrani ani homeopatikam, takze ktovie, co mi vyberie, ak k nej pojdem.

cora41
3. feb 2013

@pasad ok moja, ak jej veris a je dobra, tak to nechame na nu🙂 ja sa v nich tiez nevyznam, no ked som prisla do lekarne a povedala som, ze mam nadchu a mozno chripku a kasel a ze som tehulka, tak na mna vytasila vsetky homeopatika sveta a poviem Ti, ze teda pri tej mojej nadche pred 7 tyzdnami mi to zazracne pomohlo - a to som predtym nemala potuchy, ze taketo nieco existuje... mozno chod ku tej tvojej vseobecnej cim skor, nech ta to zbytocne neunavi...

barchee
3. feb 2013

@rybca ja viem, zvažujem to len...lebo na ružinov som zatiaľ nepočula asi ani jednu dobrú poznámku 😖 kamošky tam tiež neboli spokojné...asi si ma presvedčila, na ružinov prdím, aj keď to mám tu 10 min od domu. Ja som bola na antolskej spokojná, malý bol na rizikových novorodencoch a ja som bola na 5. poschodí, ale nemala som ani jednu výčitku, všetko bolo super 🙂 ako je to tam na šestonedelí to však neviem 😅 ale určite to bude ok a lepšie jak ružinov teda.
@pufa aha, tak to hej, radšej si byť istá a kľudná 🙂

joj baby, ja som teraz tak revala ako som uspala malého, och ťa, strašné má teraz obdobie vzdorovité, dáva mi to po psychickej stránke hrozne zabrať, ešte som aj volaká citlivá furt...hormóniky hormóniky 😅 😝

lucia192
3. feb 2013

@penelope111 ďakujem pekne 🙂

marley7
3. feb 2013

Neviete náhodou, či tie soná čo nám robia nie sú pre dieťatko škodlivé?! Ako často sa môže robiť a pod.?!
Či to nevyžaruje nejaké žiarenie, čo škodí, by ma zaujímalo.

rybca
3. feb 2013

@marley7 myslim, ze nie, vysiela to zvukove vlny, takze moze to byt akurat neprijemne pre babatka, co moze byt niekedy pricinou toho co nazyvame ludovo, ze sa babatko schovava..🙂 ale napriek tomu by som to so sonom neprehanala...🙂 vsak naco zbytocne babatko stresovat..🙂

marley7
3. feb 2013

@rybca Lebo mne lekár pri každej návšteve robí sono, plus mám za sebou to špeciálne sono, zasa ma čaká v 20tt, tak som dostala pochybnosti, či to neškodí bábu. Aj čítam na nete, ale jeden napíše tak, druhý tak, tak som z toho jeleň. A lekár asi pravdu nepovie, keď má z toho prachy.

rybca
3. feb 2013

@marley7 a kolko navstev si uz mala? lebo ja len 2, dalsia bez sona bude v 16. tt a najblizsie sono az v 20. tt

a verili by ste tomu, ze este ma nevysetrovali palpacne? fakt, ze iny kraj, iny mrav, teda nie ze by mi to chybalo..🙂

lucia192
3. feb 2013

@marley7 Ahoj, mne tiež robí pri každej poradni sono, neboj, keby to malo bábu škodiť, tak ti to nerobí 🙂

eestimlha
4. feb 2013

@midu6 kludne ten paracematol, ked su bolesti uz neznesitelne, samozrejme snazit sa mensi pocet, tak 2-3 ks denne.

lucka188
4. feb 2013

Tak baby, konecne som bola po viac ako 5 tyzdnoch u lekara, vsetko supis, akurat mam trochu vyssi tlak tak si ho teraz budem nejaky cas pravidelne merat a zapisovat. Babo sa ma k svetu, od hlavy po zadok ma cca 5 cm 🙂

eestimlha
4. feb 2013

@barchee mne moja lekarka povedala, ze mam 2 moznosti, bud do statnej nemocnice, ale kde sa dlho caka alebo do sukromneho centra - ja som bola v Gyn-five na Zahradnickej v BA. Dala mi odporucaci listok na vysetrenie, telefonicky som sa objednala a potom osobne pri navsteve Gyn-fivu som na recepcii zaplatila cca 9,90 eur za objednanie na konkretny cas. Nic ine som neplatila, takze by to malo byt hradene zo zdrav. poistenia.

evkafi
4. feb 2013

@pufa ano budem uz v 16tom a prve odbery vysli OK.

barchee
4. feb 2013

@eestimlha ďakujem, moj gyndo tiež posiela do gyn-fivu, tak som bola zvedavá na cenu 🙂 objednanie na čas je klasika 10 evry, no super potom, keď si tam nič viac neplatila 🙂

cerkutka
4. feb 2013

@misha1986 ja ho prave popijam ten cajik🙂

lucia192
4. feb 2013

Pomaličky sa nám to kráti, dnes podľa uja gynekológa začíname 12.tt 🙂

lucia192
4. feb 2013

Haha!! Dnes mi volal pán doktor Plank z rizikovej, oboznámil ma ešte raz kedy mám prísť na NT, koľko ma to bude stáť, či všetko platí tak ako sme sa dohodli, hovoril mi o výsledkoch krvi, o výsledkoch CVS vyšetrenia, ktoré mu zaslal môj gynekológ (M. Smolík z Ružinova) a povedal mi "Takže dnes ste 11tt+0d a termín máte 26.8.2013 áno?"
WTF! Tretí lekár - tretí termín, je toto normálne?
Smolík mi dal termín 3.9.2013
Ďurovčíková u ktorej som bola na CVS mi odporučila zmeniť termín a Smolík ho následne opravil na 29.8.2013
A teraz Plank mi dal termín 26.8.2013
Ktorým sa mám teraz akože riadiť ???? 😀 Nakoniec, keď som mu povedala, že Smolík mi najprv dal 3.9. podľa MS a potom 29.8. podľa USG tak mi povedal, že bábo bolo na meraniach väčšie +7d tak mi podľa USG vychádza 26.8.2013 a mám prísť buď ešte dnes, alebo zajtra na kontrolný USG. No je toto normálne? Bože!!! To tak, keď musíte chodiť ku dvom gynekológom súčasne. 😒

grelu
4. feb 2013

@lucia192 no ak si dnes 11tt+0, tak máš termín 26.8.Ja mám rovnako a poslednú menstruaciu som mala 19.11., takže totoje termín podľa menstr.
CSV je odber choriovych klkov? Ak áno, načo ti chcú robit screening?

lucia192
4. feb 2013

@grelu Ahoj, od začiatku mi hovoria týždne normálne len termín mi stále posúvajú. Dnes som podľa všetkých 3 lekárov 11tt+0d a každý mi povedal iný termín, asi sa budem riadiť tým, ktorý mi spraví Plank, dnes tam zájdem, keď aj tebe to tak vychádza, ďakujem 🙂 a áno CVS som mala a NT mi chce robiť "preistotu". Tiež neviem načo ma tam ťahá, keď výsledky mi vyšli dobré bez anomálií, no ale tak asi chce mať tie vysledky Plank radšej potvrdené aj svojím vyšetrením. 🙂

darka2001
4. feb 2013

Ahojte kočky,pozeram,že viac z nás tu malo vyšši tlak,na poradni aj ja,mala som 145/85 a včera 140/80 to som si uplnou nahodou merala u našich.Doteraz som stále mala tlak skor nizky a bez kavy som ani nefungovala,teraz kavu nepijem tak mi to nie je veľmi jasne,asi si aj ja musim ten tlak castejšie skontrolovať.ake mate skusenosti?

grelu
4. feb 2013

@lucia192 ak ti posúvajú termín, tak by sa mali posúvať aj dni. No aspoň uvidíš malé....inak ja som tiež chodila k Smolikovi a bola som s ním veľmi spokojná. Aj sa k nemu znovu chystám preradiť, len som teraz na rizikovom a chodím na antolsku, tak sa mi zdalo zbytočné platiť si ročný poplatok uňho.

grelu
4. feb 2013

@darka2001 no ja vždy ked prídem k lekárovi, tak vravím, nech mi tlak ani nemeria, lebo cítim aká som rozklepana. Ja som v strese aj ked si idem len pre recept 🙂
Ale meriam si doma a tu mávam normálny.

cerkutka
4. feb 2013

@barchee to asi zalezi od tvojho veku, myslim ze po 35 mas hradene poistovnou...

lucia192
4. feb 2013

@grelu dni sa mi vôbec neposúvajú, všetci mi určili tt+d rovnako, ale každý mi dal iný termín.. U Smolíka mi po tom ako som si počítala vychádzal termín na 41tt+1d, potom na 40tt+3d a teraz by mi mal na 40tt+0d, tak som zvedavá ako, ja som u Smolíka vyše roka, som s ním tiež spokojná, no zrejme sa stane aj profesionálovi, že sa môže zmýliť, veď mýliť sa je ľudské 🙂 budem sa riadiť asi Plankom, keď on je môj gyn na rizikové a bude ma mať celé tehu pod dohľadom 🙂 takže aj ty si na rizikovom? a chodíš na poradňu každé 2tt?? Mne Smolík povedal, že tak budem chodiť na rizikovú ambulanciu

lucka188
4. feb 2013

@darka2001 Ak mozes tak si ho nejaky cas meraj, povedzme rano a vecer, aby si mala prehlad. Ja som pred par rokmi riesila vysoky tlak, preto som si ho aj teraz obcas merala doma a ten horny mam celkom vpohode, ale ten spodny mam stale 85 a viac..

grelu
4. feb 2013

@lucia192 no ako som písala 11+0 zodpovedá tp 26.8....ale to je v podstate jedno, babo sa samé vypýta 🙂

Zajtra idem po 3 tyzdnoch, ale to som sa tak dohodla kvôli meraniu NT. Už teraz som z toho nervózna, v septembri som mala MA :-/

lucia192
4. feb 2013

@grelu veď áno, ja si len chcem byť istá, že je všetko v poriadku do posledného detailu, kedže som rizikovka, tak preto som sa pýtala, pri prvom mi stanovili termín a bol až do pôrodu rovnaký, preto mi to bolo divné, že s týmto som sa vo vlastnej skúsenosti stretla prvý krát 🙂 ale ďakujem za odpoveď, idem ja na ten kontrolný ku Plankovi, pekný deň želám 🙂 A zajtra držím palce 🙂