Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Jaaj baby, hned ako mi v nedelu zacal ten vytuzeny 14. tt a teda druhy trimester, zacala som spinit. No nie je to ako naschval? Akoze doktorka na pohotovosti ma detailne vysetrila a povedala ze vsetko je v poriadku, len mi pre istotu predpisala duphaston a moj doktor tvrdi ze si to nemam vsimat, len keby sa to zhorsilo sa mam prist ukazat, ale aj tak.. Bojim sa..
@lucka188 ahoj.ked ti povedali,ze bude vsetko v poriadku,tak sa nestresuj a bud v klude.ja ked som bola v 11tt,tak jak naschval som zacala krvacat. v ten den som mala termin pôrodu baba o ktore som prisla v 12tt..strasne som sa bala.celu cestu ked som sla na pohotovost som plakala,lebo som myslela uz na to najhorsie.na pohotovosti ma vysetrili a bolo vsetko v poriadku.strasne sa mi ulavilo.ked som bola na posledy v poradni v 14tt,tak ma gyn.tepotesila.mam nizko placentu,tak si musim davat pozor a hlavne sa nenamahat.to vsak nemusi byt tvoj problem.niektore baby spinia cele tehu a nic su v poriadku
@lucymk No mne pozerala aj placentu, aj hematom hladala, aj krcok a maternicu kontrolovala, tak snad naozaj o nic nejde.. Ono to potom hned v nedelu preslo a vsetko bolo ok a potom v stredu zas.. Zaujimave ze iba cez den, v noci nic. Vravim si ze kym nemam nejake silne alebo neustupujuce bolesti tak je to ok..
@barchee dakujem, skusim sa informovat, detralex mam doma, ale na letaku nepisu nic ci to mozu aj tehotne, tak si ho zatial nebudem davat a spytam sa potom o dva tyzden dr... 😖 no je to neprijemne a dost to boli, mala som to aj pri malej, ale neskor, az v poslednom trimestri, vtedy som si tiez nic nedavala, ze vydrzim, ale ved teraz mam pred sebou este vyse 5 mesiacov 😠
@henriett19
@penelope111
@darka2001
@mistrall
@lucka188
@lucia192 tie prvé chcem len tak do školy nosiť (páčia sa mi v orgovánovej farbe) a z tých zvyšných dvoch si chcem vybrať jedny na matury...ešte pobehám obchody a ak nič pekné nenájdem,tak si ich objednám 🙂
baby som uz druhorodicka a len dnes som sa dopocula,zevraj na chrbte sa spat nemôze.zevraj tym môzem nejako ublizit babu,ale neviem ako?nevie niektora co je natom pravdy?pri prvom tehu som od 6mes skoro spala len na chrbate,lebo na boku to neprichadzalo do uvahy.ako nahle som si lahla na bok, mala neustale kopala,tak som sa musela naucit spat na chrbte.teraz vädsinou tiez spim na chrbte,alebo na pravom boku.ked si ladnem na lavy bok,tak mi to nieje pohodlne,lebo asi mam na lavej strane placentu.pohyby tiez citim iba na lavej strane,tak preto si to myslim.ku gyn.idem az o dva tyzdne tak sa nemam hoho spytat.dakujem vopred za odpovede
@drnduliak
mala to sestra, rodila v Grecku a oni jej k tomu nic nepovedali,tak sa bala,kym som to nasla na nete.
Detralex neviem ci mozes,ale ze by nejak pomohol ...
Skorej si zozen vit C zo sipok s bioflavonoidmi a velmi dobra je pohanka - caj, na jedenie ako kasa,priloha k jedlu ...
A hlavne sa treba skludnit, vysoky tlak by to len zhorsoval, dostatok tekutin pit a skorej zelene potraviny jest cersve ako polotovary. Drzim palce
@zuzu188 ja uplne chapem ze si sa ocitla bez kamaratok......si velmi mladucka a to uz mas takmer dvojrocne dieta. tvoje rovesnicky riesia uuuuplne ine veci a "starosti", je prirodzene ze uz medzi ne nezapadas. a nove sa naozaj tazko hladaju.
a dobre hovoris, s malym si si nasla kopu novych konickov.
u mna to bolo rovnake. s patom som otehotnela v 20rokoch, manzelstvo bolo velmi zle. aj preto som sa do kamaratiek odlucila. a cela vychova bola len na mne. chodime hravat futbal ( poznam vsetkych futbalistov v dedine, trener malemu vzdy pozicia riadnu futbalku,maly sleduje trening a skusa napodobnovat), chodime na firstbikoch, v lete aspon 3x do tyzdna kupalisko, chodime spolu aj na pizzu ci do cukrarni, vzdy len podniky s detskym kutikom. v zime spolu sankujeme, skusame sa ucit korculovat.
terajsi partner sa nam sice venuje o mnoho viac,ale kedze je v praci tak aj tak je to takmer vsetko na mne. a ja uz si bez tych detskych aktivit den neviem predstavit.
posledne ked som bola v kadernictve, som myslela ze si dieru do kresla vysedim. robila mi melir, no hrozne dlho to trvalo, hrozne som sa nudila. nedokazala som si uzit ani nie dve hodiny nic nerobenia a sedenia.
@lucymk tak o tomto som este nepocula, a zda sa mi to rovnaka hlupost akoze tehotne zeny nemaju dvihat ruky ( pri vesani pradla napr). ja spavam viac na boku, ale vankusom si podlozim brucho a jeden si strcim aj medzi kolena.
a kazdy vecer sa snazim trochu pocvicit na chrbticu, takze lezim aj na chrbate. a hlavne ked ma bolia rebra ( nafukuje i zaludok, tlaci na rebra j pluca) tak mi je pohodlne len na chrbate.
@katarinka_brnka krasne a už ti povedal co to bude,??
@nasta197 no zatial doky nie ale sestricka kukala a zatial tam nic neviselo....ale ze to je este moc skoro nieco hovorit...takze si pockame na dalsiu poradnu to uz budem v 20tt tak ak mrnus bude spolupracovat a ukaze sa nam...

@mistrall no tak pola tohto clanku to moze tak byt tak snad to bude v poho este aj tak neskorsie a bude to vidno 🙂