icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

luculik12
19. feb 2013

babyyyy, vy uz vazne citite pohyby? ja neviem, ci su to pohyby.. ale sem tam asi aj ja nieco citim🙂 sem tam mam aj taky krc.. raz vlavo raz vpravo..trva asi 5 sekund.. hovorila som to aj mojej dr, ale vravela, ze to nic nie je.
ja idem na ten screening teraz vo stvrtok... uz nech mam vysledky a som kludnejsia...🙂 😎 😎 😎

zuzu188
19. feb 2013

ja si rátam tehu na lunárne mesiace,aj pri prvom som to tak robila 🙂...1 lunárny mesiac = 28 dní = 4 týždne...čiže každé 4 týždne začína nový mesiac tehu..lepšie sa mi to počíta 🙂

zuzu188
19. feb 2013

@enynka30 on to je hormón...mne pomohol..bolesti síce občas mám,ale už nie tak silné

lucka188
19. feb 2013

@enynka30 No ak tomu spravne rozumiem, tak jednym z moznych dovodov spinenia moze byt nedostatok progesteronu, ktory moze byt pricinou potratu. Preto lekari pre istotu predpisuju ten duphaston, ktory ti ten progesteron doplni. Nedostatok progesteronu byva sposobeny nedostatocnou cinnostou zlteho telieska, ktore sa na zaciatku tehotenstva stara o produkciu hormonov. Okolo 16. tyzdna byva nahradene placentou, takze vtedy by uz malo byt po probleme.

lucka188
19. feb 2013

@zuzu188 No ale co potom povies ked sa ta niekto opyta v ktorom si mesiaci? Vacsina ludi lunarnym mesiacom nerozumie takze je to potom dost skreslena informacia.. A hlavne potom ked uz by si bola v 10. mesiaci 🙂 Preto som sa ja rozhodla ze si to budem radsej pekne podla kalendarnych mesiacov pocitat. Ale osobne to robim tak ze si to pocitam kalendarne podla menstruacie, tj. ked posledna zacala 11.11., tak 11.12. som zacala druhy mesiac a teraz 11.2. stvrty mesiac 🙂

miciluci
19. feb 2013

@enynka30 ja si kupujem v lindexe-podla mna najlepsie podprsenky,skvely vyber,super strihy,kvalitne a vyborne ceny 🙂

zuzu188
19. feb 2013

@lucka188 tak poviem normálne mesiac,akurát pri 10-tom som nevravela,že som v 10-tom ale v 9-tom (ono to sedí skoro rovnako,až na tie dni pri mesiacoch podľa PM) 🙂...v 16tt končím 4 mesiac a v 17tt mi začína 5-ty a končí v 20tt

darka2001
19. feb 2013

@zuzu188 ano v pohode relativne to sedi,rozdiel mozno par dni

luciarichard
19. feb 2013

@lucka188 chcela som povedať že dobre rátaš ;)

luciarichard
19. feb 2013

@luculik12 Ja čakám druhé ale zatiaľ pohyby nie, možno trochu bublinkovania ale reálne pohyby čakám najskôr o týždeň-dva 😉

mahulenka87
19. feb 2013

Huráááá. Testy zo 16.tt sú OK 😀

mahulenka87
19. feb 2013

ja tiežb ešte necítim pohyby ☹

enynka30
19. feb 2013

@lucka188 dakujem za objasnenie, konecne tomu rozumiem 😉 ja som pri synovi nemala ziadne problemy, tak preto som mierne nevedoma vtomto..

enynka30
19. feb 2013

@miciluci to asi cez internet, ci maju aj kamenne obchody??

lucusa11
19. feb 2013

@lucka188 Na matersku aj tak nemam narok... zamestnavatela nevinim kedze som mala robotu tazku a vo vyrobnej firme mi sotva da neco lahsie a navyse sa tam vsade s chemikaliami robi... takze tak a zmluvu mam len do maja takze aj tak mi to nepredlzi... a proste nevyjadrujem sa viac k tomu je vela zien co su na uradoch prace nebudem prva ani posledna... financne sa nebojim nepotrebujem respektive niesom a nebola som nikdy nadstavena na luxus... nehajme to tak je toho vela 🙂 ale dakujem za vyjadrenie.

miciluci
19. feb 2013

@enynka30 maju kamenne predajne v bratislave,nitre,trencine a ziline.tu je link:http://www.mapaobchodov.sk/znacky/lindex/. ale neviem v ktorom obchodaku v bratislave to je...skus rozlustit 🙂

lucia192
19. feb 2013

@zuzu188 neviem, zatiaľ mi o tom lekár nič nevravel, len o 3D že sa mám objednať tak nejak na apríl, ale ešte som to nerobila 😀 ale mám pocit že aj na oGTT budeme musieť ísť aj keď sme druhorodičky, ako vravia - každé tehu je iné ☹

drnduliak
19. feb 2013

@enynka30 ja som si kupovala tehotensku v mothercare v eurovei, boli dve v baleni a neviem si ich vynachvalit, mali rozne velkosti, ja nosim D85 ale mali aj E kosiky tusim 😅

lucia192
19. feb 2013

@bibi33 ahoooj 🙂 aj ja som včera prvý krát cítila bublinky 🙂 tak vitaj medzi nami 🙂

drnduliak
19. feb 2013

@luculik12 nestresuj, ved ak si prvorodicka, tak to mas este kopec casu na prve pohyby, ja som pri prvom tehu citila az okolo 22tt

lucia192
19. feb 2013

🙂 🙂 Ženičky ako sa dnes všetky máte? cítite už pohyby vašich pokladíkov? 🙂 ja som okolo obeda trošku pociťovala bolesť v oblasti pupku, bojím sa čo by to mohlo byť 😖 hádam nič vážne.. 🙂

zuzu188
19. feb 2013

@lucia192 len aby mi aj teraz tá vodička presladená chutila 😀

zaba83
19. feb 2013

@lucia192 pohyby ☹ čakám a stále nič ale ja si počkám :D A ohladne toho pupku ja to mavam take jemne pichanie okolo pupku trva to len chvilocku a potom dlho nic, niekde som sa docitala, ze to je pri tehu bezne, ale doktora som sa nepytala 😖

miciluci
19. feb 2013

@lucia192 ahoj Luci.paci sa mi ze nas tu je tak vela Luciek 😀 .mna boli podbrusko,minuly tyzden nalavo,teraz napravo.tiez neviem z coho,ale mam pocit,ze sa mi to vzdy objavi po fyzickej cinnosti.doki mi nakazal kludovy rezim,ale kto by navaril a upratal ked manzel mi v horucke lezal cely tyzden(chripka,zapal priedusiek).ale dnes aj vcera som pekne odpocivala a zda sa mi, ze je to lepsie.pri pupku ma to bolelo len raz a preslo to.mozno ze sa svaly brusne natahuju....

sandy312
19. feb 2013

Ahojte baby.Dnes som bola na tom triple teste.tak dufam ze dopadne dobre.Dokonca mi dnes aj lekarka povedala ze co to bude.sice len na 98 % 🙂 chcem sa spytat,vy kedy zacnete nakupovat oblecenie a vybavicku?

miciluci
19. feb 2013

@sandy312 ahoj. tak prezrad co to bude 😀 . ja tiez cakam do buducej stredy,hadam sa nam babo ukaze a ked budem vediet co cakame,idem na to 🙂 .prave som zacala aj svetrik hackovat,ale len biely univerzalny....

lucia192
19. feb 2013

@zuzu188 veru veru 😀 len nech nám to chutí 😀 ale počula som, že nie všetky ženy na tom boli.. tak nechápem od čoho závisí to, že ťa na ten test pošlu.. 😕

@miciluci no, tak Lucky sú asi plodné bytosti 😀 😀 ja mám tiež kľudový režim ale ja zase pri námahe krvácam.. no včera aj dnes som fungovala vcelku normálne a nekrvácala som, tak snáď je to už okej 🙂 no neviem čo to bolo len tak ma to trošku pobolievalo, dúfam, že to nie je pupočníkový pruh lebo ma trafí!!! 😀

@zaba83 no tak možno čochvíľa ucítiš aj ty pohyby 🙂 no ja som mala zase takú tupú a dlhšiu bolesť, tak vôbec neviem čo to bolo, ale už to prešlo 🙂

sandy312
19. feb 2013

miciluci - tak bude to pravdepodobne dievčatko.ale som sa cudovala ze to uz vie povedat.no ale povedala dr.ze az v 20 tyzdni alebo pri 4D mi to povie na 100%.uz by som tak nakupovala ale manžel mi nedovoli že je este cas.

zaba83
19. feb 2013

@sandy312 drzim palceky nech to dobre dopadne 🙂 No ja som prave dnes obdrzala vysledky testu a nakolko vysli OK hned som nam isla spravit radost do mimi obchodu, lun dake ponozky a capicku a bodky ale zatial neviem co to bude. Za dva tyzdne idem na kontrolu, spravime sono a dufam, ze uz budeme moct pozerat po konkretnej farbe 😀

barchee
19. feb 2013

@martina05 myslíš, že na F6 dám ten skejtík pre staršie dieťa? nebude tam zavadzať rúčka kočíka??? Lebo malý bude mať len necelé 3 roky keď sa narodí druhé, súrodenecký kočiar nechcem, rozmýšlam nad tým skejtíkom...