icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

penelope111
20. feb 2013

@cerkutka Pokiaľ to meral po zadok teda aspoň moja Dr. to tak meria tak je to dobre. Moje malo na začiatku 15 tt 8 cm po zadok a hovorila, že nožičky sa nedajú odmerať lebo ich má skrčené ale že majú cca 4 cm takže celé bábo ma cca 12 cm.

enynka30
20. feb 2013

@cerkutka podla mna je 10 cm v poriadku, ved kazde babo sa inak vyvija, pocat ste ho mohli uplne inokedy ako mas vypocitane, kedze clovek nikdy nevie presne ktory den prebehla ovulacia, takze nemusis byt ani v 16 tyzdni, ale napr 15t+1den a podobne, a lekari sa mozu pri tom merani seknut kludne, predsa len meraju to pocitacom, dietatko sa tam stale hybe, tak sa to podla mna ani neda presne....a mne pri malom v poslednych tyzdnoch rozpravali podla sona ze babo bude male s malou hmotnostou a narodil sa mi uplne ukazkovy tabulkovy syncek 😉

enynka30
20. feb 2013

@marley7 mne velmi pomohol takisto zazvorovy casj, citroniky a este homeopatika z lekarne! tie fakt dost pomahaju! a keby bola teplota, tak paralen si mozes dat kludne

marley7
20. feb 2013

@enynka30 Ďakujem pekne, nevieš mi poradiť aké homeopatiká by som si mohla dať?!

enynka30
20. feb 2013

@marley7 ja som si davala ten oscilococinum, ci ako sa to pise, to je na chripku tak celkovo, na hrdlo som brala Homeogene a na kasel sirup stodal 😉 nadchu mam skoro cele tehtoenstvo tak na nu neberem nic, uz ma z toho ide porazit 😒

lucusa11
20. feb 2013

@darka2001 hh ja mam inak dobreho ale nebol by zly napad :D ved uvidim mozno mi predlzi poviem mu barco mozno sa to bude dat predlzit 🙂 ale mas pravdu nektori doktori to daju hned moj sa boji kontroly ale ja mu to nemam za zle je perfektny co sa tyka starostlivosti 🙂 ale dakujeeeem :P

lucusa11
20. feb 2013

@enynka30 Ahojky tak potom niesom jedina co ma od zaciatku tehotenstva problem s nadchou neslo sa jej zbavit tak som sa vykaslala nato a nejako to s nou prezivam... bola som aj chora ale stodal mi dokonale na kasel pomohol 🙂

cerkutka
20. feb 2013

@lucka188 ano..od hlavicky po zacok...nozicky v tom nie su🙂

zuzu188
20. feb 2013

@lucia192 ja na 3D nejdem

cerkutka
20. feb 2013

@enynka30 a teraz si nebola niekedy na meranie? pozeram ze si tiez v 16tt takze sa mozme porovnat🙂

enynka30
20. feb 2013

@cerkutka ja som bola presne takto pred dvoma tyzdnami, a to malo babo 8 cm, najblizsie idem o 2 tyzdne 😉 cize keby som sla teraz, urcite by nenarastlo viac ako o dva cm za tie dva tyzdne, ci? 🙂 myslim, ze to je v poriadku, nestresuj sa zbytocne 😉

enynka30
20. feb 2013

@lucusa11 presne aj mne, stodal mi pomohol na kasel, ale nadchu mam vpodstate stale od zaciatku, a tiez uz som sa na to vykaslala, aj z nosa mi dost casto krvaca, a mam tam aj take ranke, tak uz to neriesim, lebo uz neviem ako 😅

peugeot0903
20. feb 2013

Ahojte ja idem na tripple test v piatok. Robi sa aj sono neviete?

zaba83
20. feb 2013

@peugeot0903 Ahoj, mne robil aj sono 2D aj 3D/4D.

lucia192
20. feb 2013

@zuzu188 aha, tak nič potom 🙂 ja som bola aj v 13tt a idem aj v 20tt 🙂

pasad
20. feb 2013

@cerkutka ahoj, gratulujem k dobremu tripple testu. ja som bola v pondelok na odbery a dnes som hovorila so sestrickou, takze tiez mam dobre vysledky (co som vzhladom na svoj vek velmi neocakavala). bola som dnes aj v novej nemocnici u dr., u ktoreho chcem rodit. zatial k nemu budem chodievat kazde 3 tyzdne, popri klasickej poradni. dnes mi robil usg a kedze tam tlacia spravy, pisem, co tam mam ohladom rozmerov. celkovy rozmer ani rozmer zadocek-hlava sa uz v 2. trimestri vraj neuvadza. uz sa vraj uvadzaju tieto hodnoty:
BDB 3.8 cm (vzdialenost temennych kosti hlavicky plodu) 17w2d
AC 10.8 cm (obvod bruska plodu) 16w3d
FL 2.3 cm (dlzka stehennej kosti) 16w4d
fetal weight (vaha plodu): (shepard) 184g, (hadlock3) 171g
menstruacny termin mam 6.8. (dnes som 16w1d) a usg termin mi dnes dali 2.8. (cize podla usg som dnes bola 16w5d)

pasad
20. feb 2013

@cerkutka preklep, chcela som povedat, ze gratulujem k dobremu usg a na tripple drzim samozrejme prsty, urcite bude krv ok. velkost neries, urcite je vsetko v poriadku!

zuzu188
20. feb 2013

@lucia192 ja som nebola na ňom ani pri prvom,aj keď som chcela a aj teraz by som chcela...ale tak som rada,že bábo vidím aspoň na 2D 🙂

zuzu188
20. feb 2013

myslíte,že mi vytrhne zubár zub s umŕtvením?..čítala som,že do 28tt sa to môže..keď mi ho zatvorí,tak ma strašne bolí a otvorený mi ho nechať nemôže...zubár mi vravel,že ak ma bude bolieť,keď bude zavretý,tak už mi ho bude musieť vytrhnúť

drnduliak
20. feb 2013

@zuzu188 aj vlozka v zube ti vadi? lebo ja som mala asi 3 roky kalciovu vlozku, ktoru mi menila asi raz za stvrt-pol roka a plombovala mi ho az teraz, tiez ma to najprv bolelo, ked mi ho rozvrtala a zavrela, asi tyzden som ho citila, ale potom sa to upokojilo a teraz mam pokoj, klop-klop 😅

nasta197
20. feb 2013

@zuzu188 ahoj vcera som bola u zubara a pýtala som sa ho to to povedal že sa neda hocikedy najlepsie netrhať vobec...ak je to važne a neda sa vydržať tak len v určitom tt. ten týžden mi nepovedal

zebra41
20. feb 2013

Ahojte, nebudem vam tu kazit forum,len pridam jednu ponuku ak mate zaujem
ponukam na predaj tzv. porodnicke balicky vhodne pre maminky s minimkom.

1 balik ruzovy:dzus, energet.napoj race, miska tupperware 450ml, dudel, mineralka 0,5l, plienka,vlhcene utierky, flaska chicco 150ml - 4Eur
2.balik fialovy:detol mydlo250ml, mineralka,avent flaska 125ml, odvapnovac do konvice, - 3.50Eur

cenovo sa urcite oplatia, lebo len ta miska bezne stoji okolo 7eur, flasky tiez 7eur. Viem ich priniest v ramci NR resp. BA Apollo. Alebo poslat postou - ale je dost drahe postovne cez 3eur,tak je lepsie poslat len flasky resp. misku. Ak mate zaujem,tak poslite IP, viac to sem vkladat nebudem.

zuzu188
20. feb 2013

@drnduliak vložku som mala 3x a aj tak ma to bolelo...naposledy som ju mala v januári...bolí ma tá časť na strane líca,keď si na to pritlačím je to neznesiteľné...mala som si ho dať ešte minulý rok vytrhnúť a nečakať 😒

zuzu188
20. feb 2013

@nasta197 že najlepšie je v 2. trimestri trhať

nasta197
20. feb 2013

@zuzu188 ja som v 16tt a neoporučal mi to vobec... tak neviem asi závisí aj od zubara ci si vezme na svedomie take nieco...

zuzu188
20. feb 2013

@zebra41 však ten kufrík sa dostáva zadarmo buď od dr. alebo v pôrodnici a aj od poisťovne som podobný dostala

nasta197
20. feb 2013

@zebra41 preco si to nenechas pre seba ked si tehotna??

zebra41
20. feb 2013

@zuzu188 no mne baby povedali,ze ten aky dostali,tak tam nebolo nic len vzorky, ziadne flasky alebo Tupperware misky. tieto sa nedavaju na Slovensku urcite

zuzu188
20. feb 2013

@nasta197 ja by som tiež išla v 16tt...bola som tam včera,mi ten zub vyplnil,ale s tým,že ak bude bolieť bude už musieť ísť von

zebra41
20. feb 2013

@nasta197 lebo ich mam viacero