Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@penelope111 ked prilozim ruku, citim to rovnako, ako ked ju tam nemam. cize ja to citim zvnutra, nie z vonku. cize ak sa pytas na to, ci po prilozeni to citim aj na ruke, to nie.
ja este furt nic necitim baby:(((((
Babya citite tie pohyby casto,lebo ja niekedy aj cely den nica som v strese ci je male v poriadku,inak citim take bublinky a steklenie,kopancek asi len raz,na ruke necitim ked prilozim.
ahojte. neviete náhodou kde nájdem takú tabuľku, kde sú parametre dieťatka podľa jednotlivých týždňov? CRL, priemer hlavičky, dĺžka stehennej kosti atď. Mám pocit, že niekto z vás ju tu dával kedysi dávno, ale neviem ju nájsť. Bola som dnes na poradni a Dr. mi meral iba priemer hlavicky, tak si to chcem popozerat. Podla toho priemeru - 4,57 cm som 16tt + 1, pričom podľa menzes som 15tt + 4. Chcem sa trochu poporovnávať 🙂
ahojte.mate niektora skusenosti s nejakymi kocikmi?ktora znacka je najlepsia a nad akym kocikom rozmyslate vy?
ahojte baby, len fyi. dnes som bola na normalnej preventivke u zubarky. tak len aby ste vedeli, pocas tehotenstva maju zeny narok na tzv. tehotensku preventivku. cize mi dnes zapisala akoze tu tehotensku a po sestonedeli mam prist na klasicku.
@pufa ja pozeravam tuto komplexnu tabulku:
http://www.gynweb.cz/fetalni-medicina/ultrazvuk...
taaak, som vytešená, dnes ráno som bola na sladkej vode - alebo teda glukózový test a dopadol dobreeee 😉 zajtra ešte budú výsledky doplnkové, ale glykémiu aj nalačno aj po 2 hodinách som mala v normeeeeeeeeee 😀 😀 😀 teším sa, odľahlo mi strašne, snáď to vydrží aj naďalej takto 🙂
@cerkutka nevadííí 🙂 príde to každým dňom. Ja malé zatiaľ cítim občasne, včera napríklad dosť sa hmýrilo, dnes je kľudné zas... 😉 ešte je malinké, kostičky ešte nie sú také pevné, aby sme riadne cítili kopance, osifikácia teraz začína naberať na obrátkach a postupuje rýchlo, takže každým dňom je bábätko silnejšie, inak, som našla na nete volakde, že najskôr evidované "kopance" mala žena v 12 tt a najneskôr v 26 tt ... takžeeeeeee, ostáva len čakať 😀
ahojte.mate niektora skusenosti s nejakymi kocikmi?ktora znacka je najlepsia a nad akym kocikom rozmyslate vy?
@alaniska tak keby som bola po 3m, asi by som sa bala ze na to budem visiet tiez...a vseobecne by som sa bala, po takych skusenostiach. mne sa nastatsie nic take nestalo klop klop klop a dari sa mi si ho zapinat fakt, len ked sa zacnem uz prilis bat. v priemere ho zapnem mozno raz za tyzden, co si myslim, ze je ok. tak sil no drzimprsty. ber to tak, ze za najhorsim uz si. po 16tom tyzdni je pravdepodobnost, ze sa nieco stane babu v brusku je uz len 1%,cize fakt malinke.
@pasad dakujem. Ale bud to zle pozeram, alebo tomu nerozumiem, ale v tej tabulke je napisane, ze BPD (vzdialenost temenných kostí) je v 17 tt 39 mm, pričom moje malé má 4,57 mm. Tak ale snáď je to OK.
inak, ja som 10 minút pred záverečnou vbehla do jedného obchodu s kočíkmi popozerať a úplne náhodou tam mali práve ten gesslein F6, o ktorom ste tu rozprávali a je fakt super. za tých 10 minút mi predavač predviedol všetky jeho prednosti 🙂
akurát, tá cena sa mi zdá strašná. 778 € stojí iba kočík, potom 80 € tá prenosná vanička a k tomu asi 180 € vajíčko/autosedačka, číže všetko dokopy cca 1040 €. Neviete kde sa dá zohnať lacnejšie? Ten pán mi vravel, že sú oficiálnymi distribútormi na Slovensku.
@marley7 ahoj 🙂 ja som b 🙂 a skôr, teraz som v 14 tt, lebo pri prvom tehu som mala diabetes gestačný, od 15tt som pichala inzulín, musela som ísť preto teraz skôr na to, je to ok všetko, ešte zajtra volám na výsledky krvných testov a potom sa uvidí, čo ďalej 😉 normálne sa chodí tuším v 24 tt na GTT...ja som bola u diabetologičky, ale v tom 24 tt to tuším vypiješ u gyndy a čakáš tam 2 hodiny, zoberú ti krv aj moč pred vypitím a potom dve hodiny po vypití tej glukózy. Výsledky vieš z krvných testov, ale ja som poprosila sestričku, nech mi pichne do prsta pred aj po, tak som vedela hneď výsledok 😉 zajtra bude ešte moč a glukóza výsledky zo žily, môžu sa málinko líšiť od prsta, ale myslím, že to bude ok toto tehu 🙂
@pufa pozri si tú F6 na www.forbaby.sk tam je lacnejšia, oni sú priami dovozcovia gessleinu 😉 nás pred 2 rokmi vyšiel F6 aj s prenosnou taškou - teda kvázi vaničkou, 730 eur...
@marley7 je to 75 gramov glukózy v cca 3 dcl vody, takže je to veeeľmi sladké 😀 neviem, mne nerobilo problém to vypiť, som si potom napustila ešte trocha čistej vody a zapila, niekto si do toho dá citrónovú šťavu, aby to okyslilo, ale dá sa to vypiť aj bez toho 🙂
@pufa vajko sme mali ku kočíku, 3-kombinácia to bola, len tú C-Lift tašku sme dokupovali a tašku na kočík, ale tú nemám gesslein, tá bola zbytočne drahá, to som sme kúpili takú čiernu v www.enikybeniky.sk, tam sme kúpili aj nánožník a fusak, lebo gesslein to má zbytočne drahé 😖 som nelipla zas na tom mať všetko gesslein...inak pršiplášť majú úplne naprd tgesslein, to máš zadara ku kočíku, ale sa mi dotrhal, idem kúpiť nový nejaký univerzálny.

@penelope111 áno áno .-)...to je ono 🙂...za chvíľu budeš cítiť už riadne kopance aj keď priložíš ruku 🙂