icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

darka2001
26. feb 2013

@zvedavamt panecku, to by ma ani vo sne nenapodlo co vsetko by som mohla chciet,alebo odmietnut pocas porodu,je to podla mna dost prehnane

lucka188
26. feb 2013

Baby zrazu sa mi objavili lupiny. Doteraz som s nimi nemala problem, nemenila som sampon ani nic. Myslite ze to moze byt tehu? Mate s tym niektora tiez skusenost?

cerkutka
26. feb 2013

@lucka188 to sice nie, ale tie hluposti o krasnych hustych vlasoch nemozem voobec pocuvat, moje biedky su staaale rovnake🙂)) nic sa nezmenilo tehotenstvom🙂

lucka188
26. feb 2013

@cerkutka No tak ja mam pocit ze mi rastu este o malo rychlejsie ako pred tym a o nieco menej padaju, ale tak ja som s vlasmi nikdy nemala problemy, ked neratam ze som pomerne skoro zacala sediviet 🙂 No a teraz tie lupiny.. Hm hm no skusim zmenit sampon..

lucka188
26. feb 2013

@dulkagabulka Ahoj, ja o tom noseni premyslam a celkom sa mi to paci, len by ma zaujimalo - citala som ze v tej satke je dost teplo, existuje na to nejake riesenie pre letne mesiace? A este, odporucas aj ine druhy "nosicov", alebo len tu satku?

darka2001
26. feb 2013

@lucka188 no tak u mna je to v poslednej dobe kataatrofa,som sama vyrazka,ale plet je uplne sucha,mam lupiny a nechty sa mi strasne lamu,dufam,ze babo bude krasne kedzo so mnou to ide dolu vodou,este ,ze som doma na pn 😒 😉

mistrall
26. feb 2013

@lucka188 ja som si dnes umyvala vlasy a ked som sa cesala, tak normalne lupiny pri cele a bokoch, to som nikdy nemala, neveim ci mam suchu pokozku, alebo co..ts ts 😠 😠

dulkagabulka
26. feb 2013

@lucka188 ak je dietatko staršie, je dobry aj ergonomicky nosič..
viem,ze existuje šatka, ktora je uplne vzdušna- taka dierkovana...jedna mamina si ju chcela kupit..
našla na nete..

barchee
26. feb 2013

taaak baby, dnes mi poobede volala diabetologička, že krv aj moč sú úplne v poriadku 😀 😀 zbláznim sa od šťastia 😵 😵

deniska84
26. feb 2013

ahojte, nemate niektora skusenost s kocikom silver cross sleepover deluxe?

zvedavamt
26. feb 2013

toto som dnes nasla,je to sice z min roku,by ma zaujimalo ako je to teras
http://www.zenskekruhy.sk/prirodzeny-porod/item...

dulkagabulka
26. feb 2013

buduce mamičky ak sa budete rozhodovať o prerušení pupočníka (pripadne odberom pupočníkovej krvi) alebo jeho dotepaním, možno Vám pomôže toto video

https://www.youtube.com/watch?v=cX-zD8jKne0
dulkagabulka
26. feb 2013

@zvedavamt rodila tak Martina Ološtiaková- niekde na nete nájdeš jej príbeh

dulkagabulka
26. feb 2013

Milé priateľky, priatelia a sympatizanti ,
je to iba niečo cez rok, čo funguje naše združenie (Ženské kruhy) a naša webová stránka. Za tento krátky čas sme publikovali množstvo kvalitných článkov, zorganizovali besedy, sprostredkovali tlmočenie, preložili a otitulkovali niekoľko filmov a videí, napísali otvorené listy, promptne reagovali na výzvy ako bola relácia Medicína, konferencia Midwifery today, novela zákona o matrikách. Ako členky občianskeho združenia sme si povedali, že chceme aby všetko čo robíme, bolo na vysokej úrovni. Doteraz sme nedostali,aj keď sme sa snažili, žiaden grant, naším jediným príjmom sú ročné členské príspevky (10 eur na členku/rok) a občasné dary. Členov máme toľko, že tento príjem nám postačí iba na základné pokrytie nákladov na bankové poplatky za účet v banke a webhosting. Všetky pracujeme zadarmo, vo voľnom čase a s obrovským nasadením. Máme nemalé náklady na telefón, na cestovné, na literatúru (na základe, ktorej píšeme potom články). Finančný tok vyzerá teraz tak, že my dotujeme združenie a jeho aktivity. Táto situácia začína byť pre nás a naše rodiny neúnosná.

2 % z dane o ktoré tento rok prvý krát žiadame http://www.zenskekruhy.sk/nase-aktivity/item/199 by nám mohli pomôcť. Potrebujeme Vašu podporu! Taktiež oceníme akýkoľvek dar, ak by to malo byť iba pár eur od každého sympatizanta (číslo účtu: 2980310758/0200 vo VUB a.s )pre nás by to znamenalo obrovskú finančnú injekciu, vďaka ktorej by sme Vám mohli priniesť nielen ďalšie skvelé články, ale umožnili by ste nám ešte aktívnejšie bojovať za práva tehotných a rodiacich žien.

zvedavamt
26. feb 2013

@dulkagabulka
rada by som vedela aky je rozdiel ked je pri porode dula a ked porodna asistentka /kedze pisu,ze v nasich nemocniciach asistentky "same rodit nemozu/ a aku maju šancu v MFN ?
ja som asi mala v Handlovej porodnu asistentku a mi to prislo tak,ze po odteceni pl.v. ma jej hodoli na krk a ta ma drzala na pasoch cele hodiny,potom ma ukecala na klystyr, nepustila ma ani do sprchy a asi ked jej uz bolo dlho,tak zavolala doktorku,ze nech uz rodime a hlavne rychlo,ved kto by chcel ponocovat 😒
čitam tu knizku- pôrod bez nasilia , začiatok je zaujimavy
kto chce je tu zadarmo na stiahnutie
http://www.ulozto.cz/xNpJDEt/f-leboyer-porod-be...

enynka30
26. feb 2013

ach babyyyy, viete ake mam ja bruskooooo??? 🙂 ako keby som bola pomaly v 6 mesiaci, tak ako mi nevykukovalo, tak rychlo mi vykuklo, ja neviem co si zabstaram v 8 a 9 mesiaci nejaku karicku na nosenie brucha?? 😀 ale tesim sa moc 😵 😵

zuzu188
26. feb 2013

@zvedavamt ja chcem študovať pôrodnú asistenciu po rodičovskej 🙂...mne pôrodná asistentka začala pôrod a dr. už iba dokončil

zararozalia
26. feb 2013

@dulkagabulka dobry den,chcem sa spytat, aku satku na nosenie odporucate? Bola som na vystave dieta a rodina a velmi sa mi pacili lanove satky, resp. satky z tkaniny, kamaratky mi skor odporucali "indianske" v ziadnom pripade nie elasticke.

zvedavamt
26. feb 2013

@enynka30
a ja mam dnes dalsie kilo dolu 😒 ale aj pri malej som prve 4mes chudla
ale brusko uz trosku mam 🙂

drnduliak
26. feb 2013

ahojte kočky, tak po dnesnej poradni to vyzera, ze budeme mat opat dievcatko 😵 😵 velmi sa tesiiim 😵

pasad
26. feb 2013

ahojte baby, tak som po poradni. male bolo na usg cely cas jak plavajuci psik, chrbatikom hore, skrcene rucky a nozky dole pod telickom a len zboku sa ukazovalo. takze sa podarilo odmerat len narychlo temeno-zadocek 12.06 cm. neriesili sme to, ved o dva tyzdne mam ten velky usg, co sa robi v 20. tyzdni a poradnu mam o mesiac, ked budem v 22.tyzdni.
pribitok na vahe od zaciatku tehu 2.9 kg (juchu, asi to vracanie "pomaha" tak nepriberat 😎 tesim sa, lebo nesmiem vela pribrat kvoli tlaku a nadvahe)
tripple testy 1:10 000 (vraj, ako mladica 😨 )
skontroloval ma zo spodu aj mi checkol ten vytok, co mam vkuse, prehmatal brucho, lebo mavam posledne dni take divne tupe krce ale vsetko je nastastie ok. tlak som mala klasika zvyseny 145/80 ako mavam od 3.mesiaca, ale kedze nemam opuchy na nohach a spodna hranica je ukazkova, je to zatial stale ok. mam pokracovat v domacom merani (doma mavam priemerne 135-140/ 75-80), jedeni magne b6 2x1 a cesnaku.
tak som stastna prestastna 🙂
DRZIM VSETKYM PRSTY S VYSLEDKAMI TRIPPLE AJ S KONTROLAMI!

pasad
26. feb 2013

a este zasa som dostala dalsie odporucanie na babyvaky, tak prikladam stranku, pre tie, co to zaujima
http://www.nosenie.sk/

barchee
26. feb 2013

@pasad babyvak je naprd ak máš veľké prsia fakt 😉 ja by som sa skôr priklonila k šatke v našom prípade, lepšie si vieš tam bábo "poukladať" 😅

lucia192
26. feb 2013

Práve som dojedla pistáciový puding z 2l mlieka.. 😀 som ako odpadová jama preboha! 😀

barchee
26. feb 2013

@lucia192 fajnová večera 😀 😀 😀

barchee
26. feb 2013

ja som dnes na večeru robila po 100 rokoch granatír 🙂

lucia192
26. feb 2013

@barchee mňám s takou fajnou kyslou uhorkou ako by som si dala 😀 😀 😀

pasad
26. feb 2013

@barchee jj viem, debatili sme o tom. dala som to tu pre tie, ktorym to proporcie dovolia 😉 keby som mohla, nevolim si satku, ale toto urcite...pred tym som malaodporucenu podla skusenosti iba cesku stranku a toto je slovenska, cize, co sa tyka dopravy lepsie pre baby zijuce v sk.

dulkagabulka
27. feb 2013

@zararozalia odporučam hlavne kvalitné šatky...pre novorodenca a neskusenu mamičku je vhodná aj elastická (tá je však iba do určitych kg dieata)..

dulkagabulka
27. feb 2013

@zvedavamt Pôrodná asistentka - PA, je vo svete vysoko špecializovaná odborníčka na fyziologické tehotenstvo, pôrod a šestonedelie...u nás sa z nich stali iba pôrodníkove asistentky, stratili kompetencie a tym aj schopnost podporiť ženu prirodzene

dula je žena,ktorá je psychickou oporou, nema zdravotnícke vzdelanie a ani nesmie zasahovať do zdravotníckych kompetencií