icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

zuzkapatrik
28. feb 2013

@dasiacik ahoj, mne ostalo cele balenie 🙂 potrebujes?

zuzu188
28. feb 2013

@barchee ja mu malého ani spomenúť nemôžem,lebo mi povie,že ho nútim sa oňho starať (chudák malý je celý šťastný,keď ho vidí a chce byť s ním)...mne 3D hneď zarazil 😒

zuzu188
28. feb 2013

@mistrall veď ja mu musím furt všetko písať,lebo keď mu čosi hovorím ma vôbec nepočúva 😒

mahulenka87
28. feb 2013

Takže už aj na mňa sa napepilo 1.kilečko 🙂

rybca
28. feb 2013

@zuzu188 pozri, ty svojho chlapa poznas nalepsie, darmo ti my budeme hovorit, ze je to normalne, alebo co, ty si musis sama zhodnotit ci tvoje obavy su racionalne, alebo ako dovazok zmeny hormonov (ja som sa minule rozplakala po poznamke, pri ktorej by som chlapovi predtym len odsekla), a ked si toto preberies, tak sa s nim skus racionalne porozpravat, nie o babatku ale, ze citis zmenu v jeho spravani, ci ho nieco netrapi, ci nema obavy napr. z este vacsej zodpovednosti a tak, hlavne si to teraz moc nepripustaj, bo ublizis len sama sebe a babatku, nezabudaj, ze citi ako sa ty citis...🙂

zuzu188
28. feb 2013

@rybca to som už x-krát skúšala,ale do normálu sa vrátil max. na 3-4 dni

rybca
28. feb 2013

@zuzu188 ja mojho musim tiez napominat aby sa siel s Matim hrat, alebo vymyslel pre nas nejaky program, urobil to a hento, dokonca ked sme sa konecne zostahovali spolu po rocnej odluke (maly mal uz 6 mesiacov) tak som im natvrdo naordinovala vecerne ukladanie, aby si na seba navykli, inac by sa len venoval svojim veciam, skus tomu tvojmu nabuduce povedat, ze dieta potrebuje oboch rodicov, a je smutne, ked ho musis "nutit" hrat sa so svojim vlastnym synom, ale to sa mozno tiez casom podda, skus im najst nejaku spolocnu aktivitu, ktora bude bavit oboch, my mame tu vyhodu, ze mati uz od malickeho mala inklinuje k srobikom a technickym veciam, teraz uz dokonca spolu opravuju motorku, ci skuter, na leto sa chystaju majstrovat dvierka na domcek a tak, pripadne skus si ty najst nejaku aktivitu mimo domu, aby museli byt proste samy spolu, cvicenie, kurz alebo tak

marley7
28. feb 2013

@zuzu188 S chlapmi to je ťažké, nepovedia čo ich trápi, neposťažujú sa, len zmenia správanie a ty sa môžeš aj zblázniť, domýšľať si, čo je v pozadí za zmenou ich správania, nezáujmom. Môže to byť hocičo, strach čo bude, financie, či dieťa bolo plánované a v najhoršom prípade, nechcem strašiť, iná žena. Možno má strach, či to spolu zvládnete. Najlepšie bude sa s ním otvorene a vážne porozprávať, prečo je taký. A ty musíš hlavne vedieť, cítiť, čo sa asi deje. Ty sa hlavne moc s tým netráp, ja viem, že je to asi ťažké, že človeka to trápi, ale pre teba a dieťa v brušku je teraz dôležitý kľud, pohoda a nie riešiť .....

barchee
28. feb 2013

@zuzu188 no aj moj protestoval, že načo 3D, že je to drahé a potrebujeme peniaze teraz, ale som ho poslala do riti, že som bola aj s prvým a pojdem aj teraz, či pojde so mnou alebo ne, som sa proste objednala, vybavila som si mamu na postráženie Rišina a som mu len povedala dátum, že či ide so mnou alebo ne a bolo, že hej, že ide 😀 ja sa s ním nekašlem, si ajtak spravím po svojom, ešte o to viac, keď sa to týka detí...chlapi sú proste trubky občas, treba sa naučiť s tým žiť 😝

vtipná príhoda: v sobotu moj muž spadol na schodoch sa šmykol na mláčke a rozrazil si lakeť, tak som mu to kukla, vravím mu, že musí si to ísť na pohotovosť ísť dať zašiť, lebo tam mal takú dieru fajnú, som mu to ošetrila a zalepila, on si sadol na sedačku, a že "zle mi je, odpadnem, dones mi vodu, budem grcať, zle mi je" ja som si skoro cvrkla ako som sa začala smiať, že nech nesranduje, ale on to vážne myslel 😀 😀 tak som ho chudáčika minutu pred smrťou obslúžila a bavila som sa fajne pri tom 😀 potom sa ukludnil a že to je také hrozné? musím ísť a šitie? vravím, že hej, lebo je tam diera, aby sa tam infekcia nedostala a on že a bude to bolieť? s takým strachom v očiach tak som sa rozosmiala, kukám na neho a vravím, kamoško, mne šušulu zašívali 8 stehmi a nemukla som ani slovo, tak ty sa strč s tvojimi maximálne dvoma stehmi 😀 😀 tak na mňa kukol, zaškeril sa a bol ticho, trulo 🙂 potom teda išiel na tú pohotovosť, zašili dvoma stehmi a bolo, chúdatko mal ručičku zaviazanú, nespravodlivosť sveta si na neho zasadla 😀 čo vám poviem....tak nemohol malého posadiť na húpačku, nemohol ho dať na záchod, lebo mal zašitý lakeť...asi tak 🙂

@rybca moj za 2 roky synovej existencie ho uspal 2x 😒 nemá nervy tam byť, odíde po chvíli, že on ho 2 hodiny uspávať nebude...postrážiť ho postráži, vie sa o neho postarať keď treba, ale iniciatíva žiadna 😔 aspoň teraz, keď som tehotná, tak ho vezme doobeda von keď je doma, chvílu sa s ním aj zahrá... U nás je problém to, že jeho otec sa im vôbec nevenoval ako deťom, takže nemá on ten model "starostlivého otca", stojí ma to veľa energie a síl učiť ho, ako byť venujúci sa otec, keďže od svojho sa to nenaučil 😒 náš malý je tiež taký majster 🙂 ale toto robí s mojím otcom, v garáži majstrujú, doma keď sa niečo robí, tak tiež hneď ide pomáhať 🙂 najradšej je pri mne v kuchyni keď varím, si vezme stoličku a varíme spolu 🙂 aj keď mi zavadzia pri tom, vôbec mi to nevadí, lebo to robíme spolu a to je pre neho dôležité, ale tieto veci chlapi nevnímajú, len to, že mu malý zavadzia a je potom nervózny tato akurát...veľakrát na neho nahučím, nech sa uvedomí, že malý chce byť aj s ním, nech sa prekoná.

barchee
28. feb 2013

@mahulenka87 ja mám zatiaľ + 2 kg 🙂

zuzu188
28. feb 2013

@rybca to mi vždy povie on,keď chcem mať aspoň pol hodiny kľud a oddýchnuť si,lebo ešte stále mávam bolesti ako kontrakcie

zuzu188
28. feb 2013

@marley7 no veru,je to s nimi ťažké

penelope111
28. feb 2013

@siiri Pekný kočík vyzerá skoro ako jané 🙂 Len mne sa zdá, že je strašne nízko vanička :-/

lucka188
28. feb 2013

@barchee Ja uz +3 kg 😲

mahulenka87
28. feb 2013

@barchee
@lucka188 ale ja som mala aj veľa kg pred tehu... (87) tak preto nechcem a nemôžem veľa pribrať. 😉

rybca
28. feb 2013

@barchee u nas je nastastie uspavanie balada, sa s nim nekasleme, vycikat, umyt, precitat rozpravku a cau parky, ak sa chce este trosku hrat, moze, on si potom sam lahne a prikrije, a takto je to uz aj 2 roky, stane sa, ze este vyjde a krici na nas, ze este pit, znovu cikat a tak, ale nesedime pri nom kym zaspi, a to ma izbu od 1,5 roka sam a od 2 rokov spi na poschodovej posteli, ale inac ako keby si mojho opisovala, do maleho nemal ziadne skusenosti s detmi a vzor od rodicov strasny, matka prilis uzkostliva a otec zase rezervovany, takze ho to musim teraz vsetko ucit, ako sa ma spravat k vlastnemu dietatu...:(

@mahulenka87 ja som mala rovnako pred otehotnenim, brucho vyzeralo stale ako tehotne, takze na mne ani moc nebadat, ze som uz vo 4 mesiaci, len je to trosku pevnejsie a teraz mam +2 kg

zuzu188
28. feb 2013

@mahulenka87 ja som s váhou ešte stále v mínuse

barchee
28. feb 2013

@mahulenka87 ja som tak bola pri prvom, som mala 81 kg pred IVF, po stimulácii som mala 85 kg, pri pôrode som mala 94 kg 😅 🤐 a to som mala tehu-cukrovku, takže som do 6.mesiaca nepribrala ani deko a potom bum 9 kíl, ale tie zmizlo pôrodom, domov som išla zas 85 kíl...bože.... 😅 teraz od leta som schudla cez 13 kg, takže som otehotnela s váhou 71,8 kg, neska ráno som sa vážila a mám 73,9 kg...chcela som pôvodne sa dostať na 65 minimálne, ale som nestihla 😀 😀 nevadí, dokončím si cieľ po pôrode 😝
@rybca u nás bol problém so spánok od narodenia, malému ostalo asi volačo z neistoty z inkubátora, on strašne zle spával, som už bola zúfalá, už to bolo tak, že ak sa to neupraví do tých 2 rokov, že pojdeme na neurológiu, lebo šak predčasné narodenie môže maž všelijaké následky, našťastie sa to upravilo trocha, aj keď Riši stále nespáva kľudne, aspoň už spí, nebudí sa každých 10 min s plačom...ale strašne sa metá, prehadzuje, sadá si a rozpráva zo sna, poschodová posteľ nepricháza do úvahy u nás ani náhodou 😝 nechcem ho teraz dávať samého do izby, aby sa necítil odstrčený príchodom bábätka, zatiaľ budeme všetci spolu a potom musíme prehodiť izby, troška preorganizovať byt, potom budú spolu v izbe obaja 🙂 mne nevadí, že je pri nás, spí na svojej postieľke, ktorú mám prisunutú k svojej posteli, keď chce sa ku mne pritúli, milujem to 🙂

cerkutka
28. feb 2013

@miciluci nepotesim ta ale ono to vyzera ako pipik stale, aj my sme si mysleli ze vidime pipik ale ten hrbolcek je u kazdeho babetka.....a bud z neho bude klitoris alebo pipik🙂)

mahulenka87
28. feb 2013

@rybca ja zajtra začínam 5.mesiac a nič nevidno 😅

malinkasaruska
28. feb 2013

miciluci ako to ze mas videjko?? ja som svoje malicke videla len raz a to na foto z ultrazvuku v 12 tyzdni
ultrazvuk mi robia sica na kazdej poradni ale nejako nemam odvahu sa spytat ci sa mozem pozriet bo monitor ma otoceny naopak ja nanho nic nevidim.... a ked teraz citam ze ty mas videjko..no ... tiisko zavidim..🙂

mistrall
28. feb 2013

@barchee booze aj ja som mala naposledy v poradn 71,8 😀 😀 a chce, tiez po porode na 65 schudnut, hadam sa nam to podariiii 🙂

marley7
28. feb 2013

@cerkutka A nevieš, kedy ten hrbolček u bábätiek resp. dievčatiek už nie je vidno?! V ktorom tt ?! Lebo aj našemu bolo vidno hrbolček, v 16tt a ešte doktor nevedel presne povedať, či dievčatko, alebo chlapček?! Čo potom vidieť pri chlapcoch?! U dievčatiek to potom úplne zmizne?! No neviem .....

rybca
28. feb 2013

@barchee tak Mati vacsinou k nam v noci tiez pride, priatel sa na to hneva, ale ja to mam tiez rada, aj ked teraz ako je trochu chory je hore kazdu chvilu a ja s nim, najhorsie je, ked sa v noci zobudi, zacne sa nudit, tak nas chyta za nos, usi alebo zacne sa na kdeco vypytovat..🙂 a neviem ci je to tou chorobou, alebo babatkom, ale posledne dni je na mne uplne prilepeny, nestaci mu sediet vedla mna, ale musi na mne, stale ma drzi za ruku, neviem coho sa boji

lily14
28. feb 2013

baby,mozeme bryndzu?????/ja mam nesmiernu chut na bryndzove halusky???

lucka188
28. feb 2013

@lily14 Mozes, ale iba pasterizovanu (tj klasicku co v obchode kupujes)

lily14
28. feb 2013

@lucka188 jujjjj dik hned aj bezim do obchodu 🙂

lucka188
28. feb 2013

Baby inak rozoberali ste tu teraz trochu tie vlastne izby a tak a chcem sa spytat, co myslite od kedy je v pohode ked babo spi mimo spalne? Mozem ho dat do detskej ked mi vyrastie z tej mini postielky (cca velkost kolisky)? Lebo sa obavam ze vacsia sa mi do spalne nezmesti..

rybca
28. feb 2013

@lucka188 tak nas bol sam v izbe asi od 1,5 roka, v malej postielke, ale s tym, ze som tam mala valandu a ked bolo treba, tak som si tam s nim lahla

mojkamoj
28. feb 2013

@lucka188 Ahoj,ja osobne by som dieťatko dala samé spať najskôr až po roku,kôli tomu syndromu náhleho úmrtia... Inak moj druhý syn spí sám od cca rok a pol,ale tiež mám vedla válandu a najskôr som tam s ním spávala aj ja a postupne dochádzala...teraz prespí krásne celú noc ,teda mimo toho ak je chorý to tam sním opäť spím-nespím 😉