Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@barchee Hmm no ja som tiez mala obdobie ked som schudla 10kg zdravsou stravou (viac som nepotrebovala) a teda rozhodne nesuhlasim ze prilohy su zbytocne sacharidy. Naopak ta spominana milka a dalsie sladkosti su zbytocne, je to prazdna energia bez akejkolvek vyzivnej hodnoty. Osvedcilo sa mi ze ked som jedla dostatok zlozitejsich sacharidov tak som vobec nepotrebovala jest sladke. Ale super zasada je nejest ziadne sacharidy vecer, vtedy si praveze dopriat energiu radsej v podobe bielkovin a zdravych tukov.
@lucka188 samozrejme, ale nemáš niekedy chuť na milku alebo milu? 😀 😀 jasné, že nejem ich každý deň, aj keď teraz tehu cukrovku nemám, sacharidy si strážim poctivo 😉 prílohy k hlavnému jedlu sú skôr zaťažujúce ako zbytočné, nesprávne som sa vyjadrila... 😉 Sú to samozrejme sacharidy inak potrebné, ale v rámci zdravého obeda alebo jedla sú k mäsu - alebo teda k bielkovine - nepotrebné 😉 ja ryžu milujem na všetky spôsoby, ale zásadne si ju nedávam k mäsu.
aj keď samozrejme priberanie v tehotenstve nezáleží len od stravy, u každej z nás funguje hormonálny systém na iných úrovniach, zavodňuje sa telo na iných miestach a rôzne...preto tie váhové rozdiely 😉 ja som zvedavá ako na tom budem v lete, s prvým synom som bola v lete na začiatku tehu, takže to bolo v poho, na jeseň a v zime mi nič mi nepuchlo, nohy ruky som mala ok...teraz v tom teple to bude asi iné kapánek 😀 akurát si pamätám, že mi tŕpla ruka-zápästie v noci a strašne ma ťahal ľavý vaječník už keď bolo bruško veľké, som sa nevedela v noci otočiť na druhý bok ako to bolelo 😅
@barchee A tak teraz uz to neriesim, jem co sa mi zachce, akurat sa snazim vyhybat pozieraniu sladkeho vecer :D Odkedy som schudla som si vahu udrzala aj napriek tomu ze som sa stravovala viac menej normalne. Inak milka alebo mila by ma teda urcite nedostali, ja som na horku cokoladu a milku preto za cokoladu ani nepovazujem :D No a problem s tym ked nejes prilohy k masu je, ze potom obvykle nemas dostatocny prijem sacharidov, ak si ich teda nepridas niekde inde.. Preto mne sa osvedcilo ako najmenej bolestivy sposob dat si dostatok sacharidov k obedu, ale zas obmedzit k tomu prijem tukov ako mastne, vyprazane, smotanove omacky, syry.. A uplne vynechat sacharidy vecer.
Fuha,ale ste toho popisali.....ako ste na tom s nevolnostami,mna konecne pomalinky obchadzaju,juchuchu 🙂
Citam vase problemy s vahou,ja som svoju nikdy neriesila som typ co zozerie aj slona a nic sa nedeje,moja normalna vaha bola 170cm-54 kg,ale odkedy sme sa zacali snazit o babo a podstupila som vsetky tie horm liecby tak som sa vysplhala na 63 kg,co bolo pre mna strasne vela,teraz mam sice 61,lebo tie nevolnosti dali zabrat,ale teraz to neriesim,teraz je najdolezitejsii drobec!
No a co sa tyka manzela a buduceho ocinka,toho trenuje nas pes-trpezlivosti a vytrvalosti 🙂 😉 my ho mame stale pusteneho na dvore,takze ked manzel nieco vonku robi on mu pomaha,raz mu odnesie kladivo,potom mu zahrabe klieste a ak mu je uz dlho tak ho taha za rukav aby ho konecne hladkal a uz nepracoval a on to pekne znasa namiesto toho aby ho na chvilu zavrel,tak dufam,ze aj na drobca bude mat tolko trpezlivosti a casu. 😉
Baby možno otázočka trošku od veci, ale chcem sa spýtať - aj vás tak nehorázne svrbia prsia? Mám celý dekolt vyrážkavý, pritom vyrážky som nikdy nemala. A k tomu ma tak svrbia prsia, že keby môžem si to do krvy rozškrabem.. Nie sú to tie vyrážky, ale koža všeobecne a bradavky ani nevravím... Musím si ich už natierať calciovou masťou..
@lenkafurindova Mna obcas bradavky, aj vidim ze su take vysusenejsie, tak si ich obcas natieram telovym mliekom.
ZÁHADA VYRIEŠENÁ!!!! Ženy ja odpadnem, celý čas sa tu rozčulujem a behám po kontrolných ultrazvukoch, s tým, že mám prvý termín 29.8.2013 a nie 19.8.2013 ako mi vyšlo na posledných 2 3Dčkach. Manžel sa ma pýta čo sa deje tak som mu hodila tehotenskú knižku, že mi nevedia jeden termín vypočítať a manžel zahlási: "Zlato veď tam máš 19.8." a ja že "Čo? Ukáž!" A keď som sa lepšie pozrela, to bola tak skomolená jednotka, že sa mi podobala na 2. 😀 Asi preto to rozoznal, že píše rovnakým škrabopisom. 😀 Ja som splašená koza. A ja som celý čas v tom, že rodíme 29.8. 😀 Takže mi termín sedí a na poradni zrejme keď mi ho dával asi pod vplyvom emócií z toho, že na monitore vidím svoje bábo som ho prepočula. 😀
@barchee No len to je horšie jak zle, že mäso mi nechutí to skoro vôbec nejem a žiada mi presne to čo si napísala, že by sme mali obmedziť 🙂
@lucka188 aj ja mam vysusšenejšie a k tomu brutálne svrbia áu 😵
to iba ja som ešte stále s váhou v mínuse? 😕
baby,moj milacik mi priniesol prekvapenie:kopec kivi,hrozno,slivky a JAHODY!!!a jojo kysle zizalky...boze ako ja ho milujeeeeem 😉 stara sa o nas 🙂
baby, bolieva vás teraz častejšie hlava? mňa tento týždeň bolí hlava skoro každý deň 😖 zatiaľ to zvládam bez liekov, ale je to nepríjemné...no vydržím, čo mám robiť 😅
babky, píšem vám z nemocnice, doma som odpadla podvečer, tlak 165/100 a je mi dosť zle 😢 z pohotovosti ma poslali rovno na kramáre si ľahnúť, dúfam, že len na víkend 😒
@lucia192 Drž sa a nech ti to rýchlo prejde.

@zuzu188 tak si kupim aj ja, lebo je to dobre aj na krize