icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka keď mám dieťa vedľa seba,vidím ako sa vyvíja,čo mu je...keď som ho čakala mala som utz častejšie ako iné pacientky,hrozil mi predčasný pôrod v 27tt kvôli infekcii...vďaka utz som mala istotu,že malý je v poriadku,vyvíja sa ako má a hlavne mi tak dr. kontroloval,či sa z vnútra neotváram,malý má dostatok plodovej vody a ako a či hlavička nalieha na krčok...som rada,že mi toľko tých utz robil..a aj teraz som rada,pretože tiež nemám najideálnejšie tehotenstvo

rybca
2. mar 2013

@dulkagabulka tu vas bohuzial musim opravit, zijem v zahranici (Holandsko) a zatial som absolvovala 3 ultrazvuky, 22.3. ma caka dalsi u asistetnky, pretoze cinnost srdiecka kontroluju ultrazvukom a 28.3. velky skrining u doktorky a to budem len v polovici tehotenstva, este ani raz ma nepozerali odspodu palpacne, len ultrazvukom na zaciaku, ked este bolo babatko male

dalej sa tiez priklanam k nazoru, ze hyperaktivita a poruchy sustredenia suvisia so stravovanim matky pred otehotnenim, pocas tehotenstva, kojenia a nasledne samotnym stravovanim dietata, aj tie co si myslia, ze sa stravuju zdravo to nemusi byt celkom tak, a to aj kvoli uz spominanemu pestovaniu zeleniny, ovocia, prifarbovania a umeleho zvacsovania masa, dokonca ani BIO vyrobky, nie su skutocne BIO, lebo zem je davno kontaminovana necistotami a kyslymi dazdami, a hlavne konzumovanim kdejakych LIGHT potravin, pocnuc mliekom, jogurtami, konciac napojmi, "zdravymi" tycinkami.

rybca
2. mar 2013

@dulkagabulka uz narodene dieta netreba kontrolovat ultrazvukom, pretoze skoro vsetky choroby maju kopec viditelnych priznakov, ktore sa daju zistit normalnym pozorovanim, nehovoriac o tom, ze deticky chodia na poradnu, kde ich pozera, kontroluje pediater, kdezto babatko v brusku nikto nevidi, nemozeme vidiet ako sa sprava, pohybuje, chova a tym padom, ze nie e nieco v poriadku, keby mojej kamaratke zodpovedne spravili sono babatka (a bolo dokazane, ze to bolo nespravnou zdravotnou starostlivostou), nemusela v deviatom mesiaci porodit mrtve babatko s mierne poskodenym srdieckom

cerkutka
2. mar 2013

@eestimlha tak tak...no ved sa uvidi este v 20tt na tom velkom scene potvrdia ze co to vlastne je. My sme sa uz zzili s dievcatkom.....🙂))

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188 pisala som o rutiinych preventivnych vyšetreniach...nie o kontrolach, ked sa v tehotenstve vyskytne patologia 😉

dulkagabulka
2. mar 2013

@rybca ale o tom som pisala, ze je vhodne urobit ultrazvuk, na ktorom sa daju zistit vyvojove vady , ktore potrebuju intenzivnu starostlivosť po pôrode..a ak sa ukaže taka vada , ultrazvuk je dobra diagnosticka metoda a tiez dobra vtedy, ak sa v tehu objavi patologia- potom je na mieste urobit viac vyšetreni
keby si žila v Norsku, nemala by si tych UTZ tolko 😉 tam sa naozaj pri fyziologickom tehotenstve robi iba jeden

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka napísala som ti odpoveď na tvoju otázku

evkafi
2. mar 2013

ma tú niekto praktickú skúsenost s dúloú???

rybca
2. mar 2013

@dulkagabulka no tak treba napisat kde presne sa tak robi, ked chces zdoraznit rozdiel v kontrolach a vysetreniach a nie to zovseobecnovat na cele zahranicie, bo potom vychadza Slovensko ako jedine ine, nenormalne..🙂 a ja nevravim, ze treba ultrazvukovat kazdy tyzden, ale vy zase idete do extremu a snazite sa nas presvedcit, ci zastrasit, ze by sa nemalo vobec, treba v tom najst zlatu strednu cestu...🙂

dulkagabulka
2. mar 2013

@rybca
mrzi ma,nechcela som,aby to vyznelo ako zastrašovanie...ale NIKDE som nenapisala, ze sa nema robit vobec..prečitaj si prosim moje prispevky , budem rada, ak nebudeš prekrucat moje slova 😀
nie som proti ultrazvuku- aj v našej rodine sa stalo,ze odhalil vyvojovu vadu a babatko bolo hned po porode operovane 😉
len si myslim,ze ultrazvukovanie na každej poradni nie podla môjho nazoru vhodne

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka ku tomu utz mozgu už narodeného dieťaťa by som ešte dodala,že malému utz mozgu po narodení robievali,keďže sa narodil s vážnymi zdrav. problémami a liečba v začiatkoch nezaberala..pred ukončením liečby mi vďaka tomu mohli po utz mozgu povedať,že malý je 100% v poriadku a doteraz mu nič nie je..nemá žiadne poruchy a nie je hyperaktívny..je spokojné a hlavne zdravé dieťa

rybca
2. mar 2013

@dulkagabulka takto to beriem...🙂)) je dolezite sa spravne vyjadrit..🙂)) sama s tym mam obcas problem...🙂)

ale zase ked ten UTZ trva minutu, ako pisu baby, tak to uskodit (co je podla mna a aj mojho chlapa s technickou univerzitou nemozne) nemoze, max. to moze byt neprijemne pre babatko, pripadne mozem pripustit, ze UTZ v uplne skorom stadiu, ked sa vajko este dobre neuhniezdilo, moze vybraciami zapricinit opatovne oddelenie, ale v tom stadiu, v ktorom sme uz teraz to ublizit nemoze, ja som proti, alebo lepsie, ze by som nesla na tie 3D a 4D, ktore trvaju aj pol hodinu.

dulkagabulka
2. mar 2013

@rybca
vieš, tu ženy pišu o tom, že ultrazvuk sa robi na každej poradni- ak počitame,ze tych poradni maju v priemere 8-10,tak maju 8-10 ultrazvukov..ty budeš mat možno 3-4.. a to je už rozdiel..

vieš, poznam ženu, ktora chcela viac ultrazvukov, tak jej lekarka ponukla, ze ak chce, moze chodit na ultrazvuk kolkokrat chce (samozrejme,ze za kazde zaplatila)- ta žena naozaj bola aj 2x za tyzden "skontrolovat" či je babatko v poriadku(neopovažimsa ani odhadnut, aké číslo v počte dosiahla !)...ja som sa s nou zoznamila a stretla až potom,ked bola ona doma z porodnice...ten strach, čo preživala, zanechal nasledky na jej psychike a veru ani na materinskych kompetenciách jej nepridal..
maminy si tu často pišu,aby sli tam a tam na 3D, 4D, dokonca považuju dlžku vyšetrovania UTZ za prejav kvality starostlivosti...preto pisem,aby sa zamysleli nad tym, či je to bezpečne pre ich babatko..

vo všetkom by mala byt zlata stredna cesta....nemyslim si,ze mame byt ako v stredoveku- vydobytky medicinskej techniky beriem ako pomahajuce obohacujuce- ak sa uživaju s mierou..

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188 trošku nedorozumenie:

ja stale pišem o preventivnych a rutinnych vyšetreniach a ty stale pišeš o diagnostickych v pripade patologie 😉

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka odpovedala som na toto

dulkagabulka @zuzu188 prečo si nechodiš a aj svojmu už žijucemu dietatku,každy mesiac ultrazvukovat cele telo a hlavne mozog? Keby bola taka možnost, využila by si ju a chodila by si tam, aby si mala "istotu, že je všetko v poriadku" ?
napriek tomu, že by si nemala istotu,že je to neškodne? čo mysliš?

ak by si to nerobila tomu, ktore je už medzi nami, aky dôvod je robit to babatku,ktoremu sa mozgove bunky vyvijaju v obrovskom množstve za sekundu?? prečo??
Dnes o 10:11 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188 nie, myslím, že si neodpovedala..
nechodiš s dietatkom, ani so sebou, ani s nikym, koho maš rada, ked je zdravy, každy mesiac, alebo niekolkokrat do mesiaca zultrazvukovat jeho mozog ani jeho vnutorne organy, či sú OK..
pytala som sa hypoteticky, keby bola taka možnost chodievat každý mesiac, či by si to vyžila- nepytala osm sa,či by si to využila vtedy,keby si bola ty, alebo dietko chore 😀

zdoraznujem slova KAŽDY mesiac, a ZDRAVY 😀

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka je to odpoveď ..zdravé dieťa/dospelého by ti len tak bez príčiny na utz mozgu nezobrali,to by si hádam ako dula mohla vedieť 😉...myslím,že prenatálny utz má svoj zmysel a určite nie je škodlivý...to že sa dieťa začne hýbať ešte neznamená,že mu to škodí..neviem či máš deti,ale môj malý sa mi vždy odtiahol od ruky,keď som si ju priložila na brucho a možno ma tu budeš ešte aj o tom presviedčať,aké je to nebezpečné a škodlivé...keby som nechodila na zdravotnícku školu,tak by som po vnucovaní tvojich názorov možno presviedčala aj svojho dr. že najlepší je len jeden utz za celé tehu,lebo mi to napísala jedna dula
keby sa robili utz aj keď moja mama čakala mojich bratov,už počas tehotenstva by prišli na to,že jeden má rázštep podnebia a druhého by vážne neohrozili na živote nesprávnou liečbou,lebo by ešte pred narodením zistili,že má poškodenú slezinu

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188
takze zdrave dieta/dospeleho by si len tak bez pričiny na utz nezobrala...to mi stačí.. 🙂
v ostatnom by som sa iba opakovala

ak by tvoja mamina vedela, ze ma razštep podnebia, ako by to ovplyvnilo v tehotenstve jej pocity?
tu mi napisala jedna mamina,ako to ovplyvnilo lekarov a ako to ovplyvnilo ju
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/ked-nas-osud-...

tehotná žena a iba ona ma priamy kontakt s babatkom-nikto iny ho nema...ak tehotna citi, že je niečo v neporiadku , som toho nazoru, nech sa ide dat skontrolovat 🙂 ostatne si môžeš, ak chceš, prečitat v mojom predchadzajucom/cich prispveku

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188 rozpravat sa s babatko v brušku, dotykat sa ho cez bruško, spievat mu- to všetko je normalne...to,že na to dietatko reaguje, je tiez uplne normalne
je taka pekna kniha, vola sa Tajomny život dietata pred narodením...dietatko sa v brušku naučí tolko vela vecí 😀, je mylne si mysliet, že nič nevidi, nepočuje,necíti ,že sa narodi ako nepopisany list papiera..opak je pravdou
tiez pekny film, da sa pozriet aj na youtube What babies want

nič nevnucujem, iba sa pytam
podla mna je dietatko v brušku nie plod, ale prenatalne dieťa, teda bytost rovnako vedoma,ako sme my - ktorá si zasluži lásku, rešpekt a úctu 😀

deti mam, bola som tehotna 4x , jedno dietatko nas opustilo ešte v brušku..a teraz mam 3 zdrave, už dospele deti

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka napísala som,že zdravé dieťa/dospelého by len tak bez príčiny na utz mozgu nezobrali
keby sa to dalo,tak si v pohode orgány skontrolovať dám
a ako mohla moja mama asi cítiť,že brat má rázštep a druhý poškodenú slezinu,keď tehotenstvá prebiehali bez komplikácii?

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka vnucuješ nám tu názor,že ultrazvuk v tehotenstve je škodlivý a že v iných krajinách sa robí len jeden za celé tehotenstvo a pritom jeho "škodlivosť" vôbec nie je preukázaná

pepaa89
2. mar 2013

@nasta197 Vracala som prvý mesiac a potom z vitamínov, ale teraz už neberem radšej, tak je všetko v poriadku

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188
takze tvoja mama prežila v podstate nerušene tehotenstvo s radostou na babatko....a tu radost (a nie nekonečny a každou poradnou sa opakujuci strach-pretože to je menšie a tamto vačšie a tam su cystičky a tamto sa nezda) s nou zaživali aj tvoji bratia....a zistili to až po pôrode, kedy sa to začalo riešit...muselo to byt pre tvoju maminu tažké....ake by to bolo pre nu,kebyto vedela už v tehotenstve, nevieme ...
čitala si ten pribeh o Karličke?
určite bolo dobre ,že ta mamička Karličky vedela, že bude mat ražštep-v tom,že sa vedela zariadit, vedela najst nemocnicu,kde jej pomohli...

ani v jednom svojom prispevku som nenapisala, že som proti ultrazvuku 🙂 pisala som,ze nevidim dovod na tolko ultrazvukov pri fyziologickom tehotenstve

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188 ano,jeho bezpečnost preukazana nie je 😉 prave preto je ho treba uživat s mierou

ak sa ti zda, ze niečo vnucujem, to ma mrzi...
radšej ma potom nečitaj ...nechcem ta rozrušovat...

pepaa89
2. mar 2013

@barchee no výborne, ja sa tiež idem zamerať na zeleninku, ovocie, a ako vravíš raz dva x týždenne si dám tabletku 🙂 ja mam prenatal teraz

pepaa89
2. mar 2013

teraz ked idem do poradne po mesiaci ako som mala prvý ultrazvuk, bude mi ho aj teraz robiť, či až o mesiac další?

dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188
to čo vravim,nevravim ja, vravia to uznávaní lekári- mrzí ma, že si si neprečítala aj linky, ktore som dala, potom by si nenapisala, ze neičo čo "povedala jedna dula"
lebo napriklad to povedal aj uzavany profesor a pôrodník Rockeschaub 😉
tiež som tu citovala znamu a uzanvanu pôrodnu asistentku

zuzu188
2. mar 2013

@dulkagabulka povedala mi,že keby to vedela už predtým,zmenila by pri druhom bratovi nemocnicu za lepšie vybavenú,keďže v tej naše ho skoro zabil nesprávnou liečbou
ja som o svojom synovi vedela,že je možné,že sa nenarodí zdraví a dosť mi to pomohlo,aby som sa na to pripravila...a presne na to ten utz je,aby sa mamička v prípade nejakej poruchy bábätka dokázala vopred pripraviť a dokázala mu aj podľa možností zabezpečiť čo najlepšiu starostlivosť po pôrode...a môže ma aj 1000 dul presviedčať o tom,aké je mechanické kmitanie prostredia bežne sa vyskytujúce v našom okolí pre bábo nebezpečné,pôjdem na toľko utz,koľko ich bude potrebných
nie je preukázaná jeho škodlivosť

dulkagabulka
Odpoveď bola odstránená
dulkagabulka
2. mar 2013

@zuzu188 je to tvoje rozhodnutie a ty máš najvyššie pravo robit tak, ako to citiš ty 😀 želam ti pekne tehu ,pôrod a zdrave dieťatko