icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

barchee
3. mar 2013

@lucia192 to je čooo tá prešívaná deka ??? 😀 😀

lucia192
3. mar 2013

@barchee to je taký tvarohovopudingový krém v čokoládovom ceste 🙂 http://aninka.net/2011/07/17/tvarohovy-kolacik-... je bombový, šťavnatý a ľahký 🙂

barchee
3. mar 2013

@lucia192 ahaaaa, to vyzerá super 🙂 musím skúsiť niekedy.

mirka007
3. mar 2013

Aj ja sa pridavam 🙂 termin mam 28 augusta 🙂

cleona
3. mar 2013

Pridávam sa! Tiez nam to vychádza na august. Bude to male levicatko! ;)

barchee
3. mar 2013

@mirka007 @cleona ahojte 🙂

cleona
3. mar 2013

@barchee Vďaka. Strasne sa aj s manželom tešíme. Sme to mali ako krásny vianocný darček! ;) Nič krajšie si ani neviem predstaviť!

barchee
3. mar 2013

@cleona my tiež 😉 hlavne, keď toto naše zázračniatko na nám podarilo celkom nečakane, lebo prvého syna máme po IVF 😉 takže radosť o to väčšia 😵

lucia192
3. mar 2013

@mirka007 @cleona vitajte kočky 🙂 @cleona máš rovnaký termín ako ja 😀

cleona
3. mar 2013

@lucia192 Super. Aj ked na poslednom ultrazvuku mi to ukazalo termin 17.8. ale ved aj tak sa jedna iba o orientacne terminy. Uz si rozmyslala kde chces rodit?

lucia192
3. mar 2013

@cleona veru veru 🙂 tak rozmýšlala som nad kramármi tam chodím aj do rizikovej ale aj antolskú som zvažovala, tak medzi týmito dvomi sa rozhodujem 🙂 ty?

cleona
3. mar 2013

@lucia192 ja som rozhodne za Antolsku. V podstate vsetci ktorych poznam rodili tak (alebo tam planuju rodit) a su spokojni. Uz len vybrat lekara ;) ale na to mam este cas!

Inak ako prezivate tehotenstvo? Ja mam niekedy normalne pochybnosti ci som vobec tehotna. Ziadne (alebo uplne minimalne) nevolnosti, ziadne divne chute alebo stavy "vlcieho hladu". Mojim jedinym priznakom je ze nemam problem zaspat uz o osmej vecer. Teda aby ste ma nechapali zle - ja si nestazujem. Som tomu velmi rada. ;)

lucia192
3. mar 2013

@cleona ja som tiež počula o tom, že antolská je najlepšia, tak uvidím, no ja nad lekárom musím rozmýšlať už teraz, lebo ak by som chcela rodiť na antolskej mala by som aj tam chodiť na rizikovú poradňu a to už keď tak vždy len k jednému

barchee
3. mar 2013

@lucia192 ja som prvého rodila na antolskej, bola som veľmi spokojná, ale keďže mám tu ružinov 5 min od domu, teraz pojdem tam, je mi to jednoduchšie sa dnúť na električku a ísť na poradňu tam ako sa neviem ako trepať na antolskú...ja som tam chodila autom sama, ale už od 7.mesiaca za mi blbo šoférovalo, tak so mnou chodil muž, ale ten bude museť teraz ostať doma s Rišim, takže sa nemám na antolskú ako dostať. Tak som sa rozhodla pre ružinov. Aj keď sú negatívne ohlasy na nich, ale som si povedala, som druhorodička, žiadne rady ani nič nepotrebujem, len počkať tie 3-4 dni a ísť domov, lebo pôrodníci tam sú dobrí, sťažnosti sú hlavne na sestričky a ich správanie, ale tie mám v paži 😝 na antole som chodila ku Korbeľovi kvôli tej tehu cukrovke, rodila ma Féderová a Nižňanská, nemala som nikoho zaplateného k pôrodu a bolo všetko ok 🙂

rybca
3. mar 2013

@cleona
@lucia192 ja som rodila na Antolskej pred skoro styrmi rokmi a uplne spokojna som nebola, ale ak mozem doporucit lekara, tak doc. Korbela, nemala som ho zazmluvneneho, ale som stastna, ze ma nakoniec rodil on.

lucia192
3. mar 2013

@barchee keď ťa dobre odrodia sestričky ťa nemusia zaujímať 😀

lucia192
3. mar 2013

@rybca ak môžem vedieť, prečo si nebola spokojná?

barchee
3. mar 2013

@lucia192 šak to 😉 ja som pri prvom nemala pri pôrode žiadny problém, rodila som bez epidurálu, malý bol na svete za 5 hodín od prvých kontrakcii - teda nie úplne prvých, lebo tie úplne prvé som v noci nejako prespala 😀 😀 ale ráno o 8 som už mala pravidelne kontrakcie a pred 12 bol malý vonku, takže dúfam, že aj toto druhé bábätko pojde pekne na svet, epi si nedám tiež, dobre sa rodí, keď všetko cítiš a pracuješ spoločne s telom 🙂 a sestričky ma potom vonkoncom nezaujímajú...kojiť, kúpať ani prebaľovať ma učiť nemusia, takže ich vlastne nebudem potrebovať :D

rybca
3. mar 2013

@lucia192 myslim si, ze ma zbytocne napchavali velkymi davkami magnezia, uz 2 tyzdne som prenasala a vysoky tlak som mala len s klasickym tlakomerom, s elektrickym, ktorym ma kontroloval aj internista som mala normalny, cez den mi davali do zili magnezko, na vecer cipok na zmaknutie krcka, co su myslim si dve protichodne veci, a teraz s odstupom casu, ked som si dala dve a dve, ich konanie a pribehy niektorych mamiciek, ma napadlo, ci to len nechceli odsunut na nedelu, ked maju menej roboty a hlavne ti co tam boli cez tyzden uz nemali sluzbu, v podstate som tam rodila 3 dni, lebo noci po tom cipku som prechodila v bolestiach, zazila som si vsetky 3 druhy porodu, bolesti, epidural a nakoniec aj uplne uspatie, no ale hlavne, ze teraz je uz vsetko v poriadku..🙂)) jaj a este si myslim, ze laktacna sa mi mohla viac venovat a na zaver ma zabudli zavolat na vystupnu prehliadku a doktorka, ktora ma bola zvozit, ze som na nej nebola, dnu ani poriadne sondu nedala a povedala, ze je vsetko ok. Tak ale to som mozno jedna z mala..🙂))

rybca
3. mar 2013

@lucia192 ale, po prebudeni sa o mna pekne postarali, teda dozerali aby som sa ako tak pozviechala a presla do izby, aj vo vzdycharni to bolo fajn a aj pri kupani babatka bolo vsetko dobre...;) a este co bolo zle, na gynekologii, ked sa sestricky dozvedeli, kto je moja mama, nemali zabrany prist za mnou az do sprchy si to overit...;(

niki18
3. mar 2013

Ste tu aj neake augustovky z Ke??? Ja som tu vlastne uplne nová,prvorodička a vyzerá to tak, ze to bude chlapča. 🙂 Tak Vás vsetky zdravíme.

barchee
3. mar 2013

@rybca a kto je tvoja mama? 😀 😀 😀

rybca
3. mar 2013

@barchee no povedzme, ze pracovala pre vsetky fakultne nemocnice...🙂 ale uz je na dochodku, takze je to uz jedno...🙂

mirka007
3. mar 2013

Dakujem za uvitanie 🙂 nam sa podarilo po 8 mesiacoch skusania,som zistila ze cakame baby 1 den pred vianocami,takze sme mali nadherny vianocny darcek 🙂 nevolnosti?Vracala som asi 2 x 2 cele dni ale inac mi byvalo zle az do takeho 13 tt v kuse,stale mi bolo na zvracanie i ked som nezvracala ale zaludok bol stale ako na vode a strasne migreny :( ale uz to zacina byt koonecne o moc lepsie

lucia192
3. mar 2013

@barchee no ja som prvého rodila na kramároch a tam tie sestričky k slobodným maminám boli dosť hnusné, akonáhle prišla vydatá tak také milé že na chlebík ich natrieť 😀

lucia192
3. mar 2013

@rybca fúú to asi záleží od lekára lebo vo viac prípadoch som počula že ženy rodili 3 dni s prostínom a oxytocínom.. aj na kramároch také bolo.. no uvidím ešte

enynka30
3. mar 2013

baby, mne nesiel spustit konik az doteraz, na ziadnom pocitaci, aj vam?? ci len mne to blblo? 😕

enynka30
3. mar 2013

@lucia192 jeeejda nebola som tu par dni, (nevedela som sa dostat na konik 😀 ) a kolko veci sa tu popisalo...som si nieco precitala tak ledabolo narychlo, a nasla som ze si bola v nemocnici?? preco?? dufam ze je vsetko ok s levicatkom 😕

enynka30
3. mar 2013

tu co sa dialo, ked to tu museli ratovat admini a mazat prispevky dievcence?? 😀

barchee
3. mar 2013

@rybca šak ja len tak, zo srandy 😀 😀 😀
@lucia192 ja som na anotole mala príjemné mladučké sestričky, veľmi boli zlaté 🙂 ešte neboli degenerované celoživotnou prácou v nemocnici 😀 😀 ale ja som nebola na šestonedelí, takže neviem ako to chodí tam, ja som bola na pooeračnom, lebo šestonedelie bolo plné a ja som malého nemala pri sebe, takže neviem ako to funguje na klasickom oddelení, kde sú maminy s drobcami 😅 ja na tom pooperačnom som mala zlaté sestričky, ale tam to je veď iné...