Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@rybca ja si prácu sestričiek vážim, tak ako všetky ostatné povolania, ale niektoré by naozaj nemali denne pracovať s ľuďmi, lebo na to nemajú jednoducho povahu...nie každý je na to vhodný, práca s ľuďmi je asi tá najťažšia a keď na to proste človek nie je, narobí len viac škody a to sa teda špeciálne týka sestričiek v nemocniciach, kde sú ľudia psychicky zraniteľní....a ešte k tomu maminy po pôrode, unavené, hormonálne rozhádzané, ubolené...potrebuješ počuť povzbudenie, milé slovo a nie počúvať nejakú obstarožnú nervóznu komplexovú sestričku.... nie?
baby dnes sme dostali svoj prvy darcek-pidi mini ponozticky od mojej mamky🙂som hotova z nich🙂dokonca zacala svetrik strikovat🙂
baby, co si myslite o epiduralke?? akoze v Irsku kde som zila niekolko rokov je to uplne normalne a ani jedna moja kamoska nerodila bez toho....lenze tu na slovensku je to dost odsudzovane. Jedna kamoska (tiez slovenka) chcela ist rodit prirodzene teda bez inejekcie, nakoniec po 5 hodinach bolesti povedala ze OK nech jej pichnu......ked som ju navstivila povedala ze bola hlupa, ze keby isla este 100krat rodit tak by si tu injekciu dala 100krat pichnut....ze si uplne inak uzila porod...
@lucia192 nie, on bol v inkubátore, narodil sa v 35tt...a šak tvoj bol tiež v inkubátore, tiež si ho nemala na izbe, musel byť na oddelení patologických novorodencov, nie? Ja som bola dosť sklamaná prístupom sestričiek práve tam 😖 odmietali mi ho dávať na kojenie, len som si ho prebalila a hladkala, až keď prišla primárka tak skákali ochotou, vtedy mi ho vybrali na priloženie a velice milé boli....prikladala som si ho len až keď bol už v postieľke, ale to ja som už nebola v nemocnici, chodili sme za ním, nosila som mu mliečko...doma mi potom prso úplne odmietal, po 3 mesiacoch sa mi mlieko stratilo...naučil sa tam na fľašu 😢
@cerkutka ja som mala epi zaplatenú, ale nestihli mi ju dať a teda bola som aj rada, presne som tlačila na kontrakciu, cítiš presne kedy čo sa deje, vieš spolupracovať, pôrod ide lepšie a ľahšie a aj pre dieťatko to má svoj význam - prirodzený pôrod 😉 ja si teraz tiež nedám epi... kamoška rodila raz s a raz bez, lebo už nemohli dopichnúť a sama priznala, že bez epi lešpie vedela tlačiť, lebo cítila kontrakcie...ja osobne odporúčam bez epi, lebo vieš spolupracovať, epidurálka ti utlmí všetko to, čo je pri pôrode potrebné, tá bolesť vôbec nie je taká hrozná, dá sa to vydržať 🙂 samozrejme to bolí, bolí to dosť, ale razom na všetku bolesť zabudneš keď ti bábätko podajú 🙂 😵 a ešte, u epidurálky nie je isté, že samotný pôrod ťa nebude bolieť, lebo až už bude pôrod príliš rozvinutý, epi ti nedopichnú a porodíš ajtak v bolestiach 😉 ..ako tá moja kamoška... na tie najbolestivejšie posledné kontrakcie nemala epi 😀 Najviac bolia tie posledné 4-5 kontrakcíí pred samotným vypudením bábätka, samotný pôrod bábätka skoro vôbec nebolí, tam cítiš len obrovský tlak a zrazu strašné uvolneni, akoby ti štupel v pipiny vybrali, odíde ten tlak z bruška a zrazu je potom 🙂 najbolestivejšie u mňa boli naozaj 4 kontrakcie po 1 minúte, kedy som čupela pri posteli, potom som si ľahla a na 3 zatlačenia bol malý vonku....tie 3 zatlačenia už neboleli 😉
@cerkutka opat kontroverzna tema, a asi najlepsie by bolo navstivit priamo nejaku temu, ktora sa zaobera iba tym..🙂 roznia sa nazory na to, aky to ma dopad na dieta, tuto zodpovednost si musi kazda matka ujasnit sama v sebe, co sa tyka matky, tak, si treba uvedomit, ze epidural je len pocas 2. fazy (dufam, ze som to dobre napisala, proste uprostred porodu), na 3. fazu ju vacsinou uz nedoplnuju, aby zena vedela kedy ma tlacit, vacsina zien pri epidural skutocne nic neciti, ja som mala pri kontrakciach krc v pravej nohe, co doktory nepripustaju, lebo vsak zena to ma od pasa dolu umrtvene, ono si myslim, ze ine ti povedia zeny, ktore rodili okolo 5 hodin a ine tie, ktore rodili aj 20, jednoznacne, ak ma zena vysilujucu, dlhotrvajucu 2. fazu porodu, tak je lepsie (si myslim) tu epiduralku mat, aby zena mala potom dostatok sil na 3. fazu, cize samotne tlacenie, ale to sa dopredu nikdy nevie..🙂 takze a ted babo rad..🙂)) neda sa poradit, da sa len citat nazory, studie a rozhodnut sa sama za seba..🙂))
@barchee ja si asi priplatim....a potom sa rozhodnem...ako sa budem citit..ale vies...ked to zvladaju zeny po celom svete s epiduralkou tak preco sa trapit? podla mna to dojde raz aj tu na slovensku do takeho bodu ze prirodzene sa bude rodit uz iba zriedkavo...neviem no...ved ty vidis na monitore ked mas kontrakciu nie>???
Ahojte baby, dost dlho som tu nebola a ani neviem co ste riesili ale skuste si spomenut tie ktore uz mate deti, v ktorom tyzdni sa robi to vysetrenie na cukor co sa musi vypit ta "gebuzina" sladka
@kamca93 Tuším mi sestrička hovorila, že 24 tt.
@cerkutka ja som rodila bez epi a som rada,že som tak rodila..pôrod sa dá vydržať,nie je to až také strašné 🙂...aj teraz chcem rodiť bez nej...pôrod je najkrajšia chvíľa v živote ženy a tá bolesť proste k tomu patrí,keby som necítila bolesť počas pôrodu,už by to pre mňa nebolo také krásne 🙂
@lucia192 malý sa narodil 17.12 a 5.1. s,e si ho brali domov, mňa pustili domov 23.12. a ešte 2 týždne sme za ním chodili, lebo neboli voľné izby pre mamičky, prerábali vtedy na antole oddelenie, takže aj predčasniatka boli dole na prízemí zatiaľ, ja som nebola s ním...najhoršie 3 týždne v mojom živote to boli 😔
@cerkutka ano vidiš, ale necítiš....je to len rozmar epidurálka...aby nebolelo...pokiaľ ide pôrod bez komplikácii tak nie je dôvod na epi, len tvoja pohodlnosť....a vo svete veľa žien rodí z rozmaru cisárskym....aj to je v poriadku? 😉 je to uľahčenie, hej, ale prirodzený pôrod má svoje čaro a okrem toho, načo sa zbytočne pchať chémiou, keď sa to dá v pohode vydržať 🙂 a ešte....po epi musíš 12 hodín ležať, nehýbať sa, bábätko nemáš pri sebe...po normálnom pôrode máš bábo pri sebe hneď, môžeš sa hýbať, sedieť, robiť čo chceš...ak ťa v lepšom prípade ani nenastrihnú, tak za pár hodín ani nevieš, že si rodila 😉 ale je to samozrejme voľba každej ženy, ja neodsudzujem žiadnu, čo si epi dala....ja som ju tiež mala zaplatenú....peniaze potom vrátili :D ale som rada, že som to zvládla aj bez toho a ako som už písala, tie bolesti vôbec nie sú nejaké extra neznesiteľné, naozaj sa to dá vydržať...inak by som do toho asi dobrovoľne zas nešla :D
@barchee no to je aka kravina, ze po epi musis 12 hodin lezat, uz 4 hodiny po porode som bola v sprche, sama, len so setrickou, epidural mi velmi pomohol, lebo som mala strasne silne kontrakcie, a nevedela som sa otvorit, ked mi dali epidural, o hodinu som porodila...urychlilo mi to cely porod..a to ani nehovorim, ake vyhody to ma pri siti @cerkutka
@cerkutka ja osobne by som sa epi rada vyhla. pred tym, nez sa vsak definitivne rozhodnem, chcem si toho este viac precitat a hlavne to chcem konzultnut so svojim porodnikom. cize este to velmi teraz neriesim. musim vsak priznat sa, ze mam dost vysoky prah bolesti, tak je moje zmyslanie urcite ovplyvnene aj tym. ty sa zatial priklanas k nej, ci bez nej?
čaute baby, možo ste tto tu už spominali, pri ktorom UZ sa dá už zistit pohlavie?
@lucia192 ja som vtedy nemala kde ostať, kvôli tomu prerábaniu a bolo strašne plno, všetky, čo sme mali bábätká na predčasnom sme ležali na pooperačnom oddelení, lebo šestonedelie bolo plné. Veď v ten piatok 17.12. rodilo na antole 21 báb, tak čo ti poviem 😀 😀 nemala som kde ostať, inak by som oprdela celé vianoce a ostala tam s ním... 😔
@pepaa89 v 16tt sme na 3D videli, že je chlapec a v 19 tt na mofrologickom mi doktorka vravela, že je chlapček 😉
@drnduliak a do žili si niečo nedostala? lebo nie som si istá, či si sa otvorila zrovna po epi 🙂 tá ti mohla spraviť jedine to, že ti uľavila od bolesti, ty si sa ukľudnila, uvoľnila a pôrod mohol pokračovať 🙂 niekedy žena v strese je podvedome stiahnutá a nevie porodiť, ruší ju príliš veľká bolesť a strach z nepostupujúceho pôrodu, vtedy môže epi z psychického hľadiska pomôcť, ale ako chemikália nemá nič so samotným pôrodom, ale znecitlivením....ženy, ktoré horšie znášajú bolesť si ju určite dajú a budú spokojné, ak prebehne pôrod v poriadku samozrejme 🙂

@barchee no vsak ano, ja som len chcela poukazat na takt tych sestriciek...🙂))