Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@cerkutka ja som mala tiez epiduralku, a mozem si ju len vynachvalit.....nepotrebujem si "uzivat porodne bolesti, kontrakcie", lebo to sa uzivat si neda 😀 citila som kontrakcie aj tak, ale nie az tak bolestivo, takze zrcite mi pomohla, ked cloveka nechaju niekolkohodin napichnuteho na infuzky, monitor, adt na sale a nemozes sa ani pohnut, ani vody si vypit, ani sa nijako skrcit pri kontrakciach tak urcite ze epiduralka je jedina vec ktora ti to pomoze akotak prezit...teda mne osobne pomohla, a samotny porod, ked uz sa maly tlacil von som si citila, jasne ze nie tak intenzivne,ako to citia baby bez epi, ale aspon som vladala tlacit a neodpadavala som im tam. Malemu ani mne nijako neublizila epi, skor pomohla, a to nehovorim o tom, ako som si doslova "uzivala" sitie, ine baby umieraju od bolesti ked ich siju, a mne tym ze este ucinkvoala epi som nastastie nic necitila 😉 a to nie som ziadna padavka, vydrzim bolest, ale ked si to mozem ulahcit tak preco nie, nezijem v pralese 😉 tot moj osobny nazor, jasne ze beriem baby ktore nechcu epi, je to uplne normalne, kazda sme ina a kazda mame ine potreby a nazory 🙂 preto toto pisem ako moju skusenost
Tak ja teda ezte vobec neviem,mam kamosky ktr mali epiduralku aine nie a kazda si chvali to svoje,urcite sa poradim este s dr u ktoreho budem rodit,ale zatial vobec netusim
Teraz myslim viacej na triple testy,potom uz budem pokojnejsia.
A este sa chcem poradit,v poslednej dobe mam problem s pletou,stale mam sice suchsiu plet,ruky aj pery,ale teraz je to uz na nevydrzanie,na tvari mam suchu cervenu a ekzematoznu plet a uz neviem aky krem pouzit,alebo ist rovno na kozne?
podla mna zalezi vela aj od anesteziologa....podla toho ako pichne, kolko, ake davky v akych intervaloch a milion inych veci ...
@zuzu188 Ja som váhala či mám dať tie peniaze za to ale som sa rozhodla, že kašlem na peniaze 🙂 Chcem vidieť bábätko chcem konečne vedieť čo budeme mať a či je všetko ok 🙂 Vo štvrtok volám aj o výsledky krvi. Tak som zvedavá čo ma čaká v tento deň 🙂
@penelope111 @zuzu188 Ja za toto prve 3D budem platit len 17 eur, az to druhe bude stat 50
@penelope111 ja som epi nechcela hlavne kvôli nežiadúcim účinkom...pred prvým pôrodom som sa rozhodovala či si ju dať alebo nie,teraz sa už rozhodovať nemusím..budem rodiť na 100% bez nej...a inak u nás robí anesteziológ aj tak iba do 2 😀
@lucka188 No tam kam idem ja majú napísane 50 eur + 10 eur za dve fotky a majú napísane, že robia UTZ v 20 tt len ja som bola neodbytná a objednala sa teraz to budem v 18 tt 🙂 Dr. bol prekvapený, že tak skoro chcem ísť 🙂
@zuzu188 To o tej epi asi nepatrilo mne 🙂 Keďže ani neviem čo to je epi a na 90% idem cisárskym 😀
Mate niektora z vas skusenost s pilatesom pre tehotne???Dnes sa nanho chystam, tak som chcela poznat neake nazory...
@penelope111 jááj..ja som myslela,že píšeš o tom,ale to bolo asi o 3D,že? 😀
@zuzu188 Ano o 3D 😀
@penelope111 už sa mi tu tie témy začínajú pliesť jedna cez druhú 😖
@enynka30 dávky a intervaly sa veľmi nemôžu meniť, pichnú ti ju pokiaľ viem ak si otvorená maximálne do 4 cm, potom už nepichnú, lebo by sa mohol pôrod zastaviť. Dopicháva sa každé 4 hodiny - keď pôjdeš na tú povinnú prednášku o epidurálke, tam sa všetko dozvieš 😉 ak je už pôrod príliš rozvinutý, epi ti nedopichnú...má to svoje výhody samozrejme ale nemusia vždy výjsť podľa tvojich predstáv, pretože to, ako rýchlo ide pôrod nevieš ovplyvniť a keď to nestihneš počas pôsobenia epidurálky, nikto ti nezaručí, že neporodíš nakoniec v bolestiach 😉
@penelope111 ja idem cisarskym na 100% 🙂 mam operovane oci laserom (v roku 2008) a vtedy mi povedali,ze ked budem rodit,tak jedine cisarskym,aby mi kvoli tlakom nepraskla sietnica ci nieco take...skratka aby sa ociam nic nestalo...tak som s tym uz roky zmierena🙂
@zuzu188 😀 Nevadí 🙂
@bibi33 Tak ja idem tiež asi na 100% ale radšej dávam 90% 🙂 Ja som mala zlomenú panvu 🙂
@lucka188 ja som chodila na gravijogu, bolo to fajn, malý ma potom strašne kopcoval 😀 😀 som chodila sem http://miracle-maternitycare.webnode.sk/product...
@barchee praveze ti ju pichnu vtedy, ked si uz aspon na 3-4 cm otvorena, dovtedy by sa este mohol porod zastavit, potom uz nie...a dopichnu ti ju hockedy, aspon mne ju dopichavali na poziadanie, dokonca aj tesne po vytlaceni malej kvoli sitiu, zabera hned, a nechali mi kanylu v ruke este tri dni a chodili mi ju dopichavat, aby ma tak nebolela rana po siti...
@lucka188 tak ja som prave prisla z kurzu, ale prisla som na to,ze to nebolo pre tehulky, len instruktorka mi davala ine cviky ako pre ost....odporucila mi vsak neaky kurz gravifit, tak si skusim este toto a potom sa rozhodnem....musim nieco robit, lebo mam pocit, ze len sedim na zadku a cvicenie mi dost chyba. Aj tu gravidjogu som chcela vyskusat, ale v Ke som nic nenasla 😒 ...tak vam prajem prijemne cvicenie 🙂
@lucia192 jáj, tak držím palce, aby to bolo ok teraz 🙂 kamoška jedna moja mala preeklampsiu, malá sa jej tiež narodila nejako 5-6 týždňov skôr preto, kamoška bola na tom strašne zle, skoro až na prahu smrti... 😔 je dôležité, aby bola maminka sledovaná veľmi dôsledne preto, nie je to sranda veru.
@drnduliak tak to vraveli na tej prednáške o epi keď som bola, možno prax je iná troška 😉 hej, tebe to uvoľnilo a pomohlo. Ja nevravím, že je epi zlá, len nie je nevyhnutná, ja mám vysoký prah bolesti, mne sa pôrod naozaj nezdal taký hrozný, tie bolesti sa dali vydržať ;) možno keby som rodila 2 dni, tak vravím inak :P
@daniela7481 ja idem zajtra na UZ tak so veeeľmi zvedavá :D 😉 😉 😉

@cerkutka Ja som sa o tom teraz bavila cez vikend s kamoskou za ktorou som bola v porodnici a zda sa ze nie je epiduralka ako epiduralka. Vravela ze pri prvom jej toho asi pichli dost vela, lebo necitila vobec nic, a teraz bolest citila, aj ked nie taku silnu ako bez toho. A vravela ze nevie co je lepsie, lebo ked nic necitila, nevedela ani kedy su kontrakcie, musela sa spoliehat na to co jej povedia ini a teraz to malo dost rychly priebeh (a to malo toto babo o kilo viac ako to prve, chuda porodila 4.2kg slonika 🙂 )