icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

henriett19
10. mar 2013

@niki18 Pokiaľ ti dr. povie, že s drobcom je všetko v poriadku tak sa naozaj nemáš čoho báť 🙂 Kamoška mala tiež veľmi malé bruško aj ku koncu tehu a má zdravú dcérku a všetko bolo v poriadku, niekomu len proste rastie viac niekomu menej 😉

cleona
10. mar 2013

Mam na vas jednu otazku. Pravdepodobne asi vacsina z vas berie doplnkove vitaminy pre tehoterne zeny. Pocula som, ze nie je dobre to s nimi prehanat, hlavne vo vyssom stadiu tehotenstva lebo sa vraj potom rodia vacsie deticky. Uz som to pocula z viacerych zdrojov a neviem co si mam o tom mysliet. Ja zatial beriem tieto doplnkove vitaminy kazdy den (centrum materna). Kedy si myslite ze je vhodne s tym prestat alebo aspon obmedzit?

niki18
10. mar 2013

@henriett19 dakujem, si ma aspon trosku uistila 😉 ...citam tu, ako uz vsetkym rastu bruska, ako uz poniektore aj citia babo a ja stale nic, tak sa aj trosku obavam...na poradni som bola pred vyse tyzdnom a vsetko bolo ok, triple test tiez...tak dufam, ze uz aj ja budem citit kopkanie coskoro a brusko vykukne 🙂

henriett19
10. mar 2013

@niki18 určite po tom 20tt vybehne neboj nič 🙂 hlavne je, ze je vsetko s drobcom ok🙂

cleona
10. mar 2013

@niki18 určite sa nemáš čoho báť. na mne zatial tiez nie je vidno ze by som bola tehotna. Sice uz trosku brusko je, ale to vidim skor iba ja! Zatial ani kilo navyse. Ved ono sa to rozbehne. Za chvilku sa budeme stazovat opacne! ;)

niki18
10. mar 2013

@henriett19 mas uplnu pravdu!!!! Ved niektore maminy sa stazuju ako pribrali a ja tu fnukam, ze som nic nepribrala a nemam brusko 😔 ...nikdy niesme spokojne...hlavne, ze je babo zdrave! !!! 🙂

adamkohlusko
10. mar 2013

budte radi baby,ze vam bruska este "nezavadzaju" 😀 ja uz som ako sudok,takze sa tesim,co bude do konca 😀

niki18
10. mar 2013

@cleona uz teraz sa na to tesim!!! 😀 este dobre, ze existuju taketo fora a maminy sa mozu medzi sebou utesit a povzbudit!!!! 🙂

adamkohlusko
10. mar 2013

no cez tyzden sa odfotim a dam vam foto a zdvihnem vam naladu 😀 😀 kedze uz jednoho prcka mame,tak viem,ze co ma este caka.no a to leto 😝

adamkohlusko
10. mar 2013

myslim tie tepla s tymi pupkami ☹ ☹

niki18
10. mar 2013

@adamkohlusko tak ja este neviem co ma caka, preto sa na to vsetko tak tesim 😉 dokonca aj na to leto..

mistrall
10. mar 2013

@cleona ja od konca prveho trimestra neberiem vobec nic..mne to ani v lekarni 2x nechceli predat 😕 co je uz cudne, ze je to vlastne len reklamny tah, a matka ma dostatok vitaminov pre babo v strave, sem tam ovocia a zelenina, jogurty a tak..Aj dr. mi povedal, ze ak chcem mozem uzivat,a le ze nie je treba..Brala som chvilu pantheno (vit B5) lebo mi padali vlasy, ale teraz uz nic. podla mna kedykolvek to vysadis , nic sa nedeje, a naozaj su z tho le vacsie babatka.to je rpavda, lebosu prepchate vitaminmi navyse 😎

cleona
10. mar 2013

@mistrall dakujem za odpoved. Asi sa este poradim s lekarom. Chvilku to este budem brat, kym zacne ta prava sezona zdravej zeleniny a ovocia a potom ich vysadim.

henriett19
10. mar 2013

@niki18 Tak veru 🙂 Máš výhodu, aspoň veľa nepriberieš, ja som v prvom tehu tiež nemala do toho 20tt skoro žiadne bruško a potom mi tak narástlo, že sa ma pýtali či čakám dvojičky 😀

adamkohlusko
10. mar 2013

ja som brala vitaminy pri malom cele tehu a mal 2860 cm a 47 cm 😅 takze asi to je skor dedicne,ja som bola taka drobna tiez .brala by som aj druhe take drobatko 😵 ale aj porod taky super ako ten prvy 🙂

zuzu188
10. mar 2013

@cleona ja ich neberiem vôbec

adamkohlusko
10. mar 2013

@niki18 ved aj ja toto leto budem mat premieru,maleho sme cakali a narodil sa v anglicku,tam nie je take leto ako tu 😅 ale to zvladneme,v zime to asi tiez nie je bohvie co s tymi bruchami,leto je super 😵

zuzu188
10. mar 2013

@adamkohlusko ja som tiež pri prvom mala pupek v lete a bola to teda hrôza 😖

adamkohlusko
10. mar 2013

a od dnes kopkame veselo,tak sa vam musime pochvalit 😵 😵 pri malom to bolo v 20tt a teraz sme 19tt....

drnduliak
10. mar 2013

@cleona ani ja uz neberiem ziadne vitaminy, v prvom trimestri som brala kys.listovu, b-cko a e-cko a teraz nic, lebo sa tiez desim velkych deti 😅 😅 ja by som najradsej tak do 3,5kg 😅 😅

drnduliak
10. mar 2013

@niki18 to je inidividualne, nemusis mat velke brusko, ja som bola ako vorvan pri prvom tehu a veru aj teraz uz zachvilu budem 😅 mam znamu co uz nastupuje na MD a ma take iste brucho ako ja teraz v 20tt...a pribrala len 6 kg, co ja uz mam teraz skoro 4 na sebe

barchee
10. mar 2013

Ano ano, tehu vitaminy treba striedmo, neprehanat, strava obsahuje toho dostatok 😉 ja si davam nie kazdy den, tesim sa uz na cerstvu zeleninku jarnu, ovocie v lete, to bude vitaminov az az 😉 ja mam teraz tiez vacsie brusko ako som mala pri prvom.Juj baby, sa tesim na zajtra, ideme vecer na 3D, neviem sa dockat uvidiet babatko 😵 snad uvidime aj susu alebo pinda 😀 inak ja rano, ked lezim na posteli, tak krasne citim babo hybat sa, aj vidiet na brusku take vlnky, to teraz posledne 2 dni, lezime s Risim na posteli a hladkame brusko a sa zacne vlnjit, Risi kuka jak puk, smeje sa, ze babetko vnutri vlnky vravi 😀

zuzu188
10. mar 2013

@barchee aj mne sa už vlní bruško 🙂

cleona
10. mar 2013

Vďaka za názory a odpovede. Tak tie vitaminy uz tiez budem brat iba tak sporadicky. Cez zimu bolo horise nabrat dobre vitaminy ale teraz s prichadzajucou jarou a certsvou zeleninou a ovocim to bude ovela lahsie!
A pridavam sa k tym, ktorý už tiez citia drobne vlnky. Hlavne vecer ked v klude lezim v postely alebo pri telke. Som si spociatku nebola ista ale myslim ze uz sa babatko ozyva. Strasne sa z toho tesim. Je to skvely pocit! ;)

deniska84
11. mar 2013

ja uz tiez konecne mozem povedat ze uz citim pohyby a nie je to pohyb criev alebo nieco podobne.hlavne po prebudeni a vecer.krasny pocit to je a tesim sa ze sa to bude viac a viac zintenzivnovat 🙂

barchee
11. mar 2013

@deniska84 hej, teraz sa to už dá odlíšiť od čriev, je to celkom iný pocit, také jemné tlaky a hlavne cítiť, že sa tam niečo hýbe, ja to milujem 😵 😵 aj keď poobede Rišiho uspávam a ležím pri ňom v kľude, tak cítim bábätko sa hýbať, počas dňa ešte zriedkakedy, len v určitých polohách keď sedím tak zacítim pohyb 🙂 prvý synátor ma pekne kopkal už v 18 tt, som aj cez deň pekne cítila kopkanie, on bol strašne akčný a to mu aj ostalo 😀 😀 neviem sa už dočkať dnes podvečer, máme to 3D o 17:45 😵 😵 😵

chlapi išli na ihrisko sa vyvetrať, idem do obchodu kúpiť ryžu a spravím rizoto zeleninkové fajnové, mňam 😀 😀

deniska84
11. mar 2013

tak super.aj ja uz by som chcela 3D ale az v 26 tt mi ho vraj urobi spolu s poradnou lebo maju toho vraj moc.tak snad este tam bude nieco vidno.ja idem teraz v stvrtok na velky ultrazvuk a mozem aj s manzelom prist tak tiez sa uz tesim 🙂

deniska84
11. mar 2013

taketo brusko mam uz v 20 tt 🙂

adamkohlusko
11. mar 2013

@deniska84 najkrajsie je 3D po 25tt.my sme tak boli pri prvom (25+4tt) ,uvidis,super.mame aj dvd ako sa hybe v brusku,krasny zazitok a isto pojdeme aj teraz.vtedy uz to krasne vidno vsetko,ako ozajstne babo,nie mimozemstanik 😵 .vtedy nam aj pohlavie povedali.

deniska84
11. mar 2013

@adamkohlusko tak potom super. sa tesim uz teraz 🙂kazdy den by som tam mohla chodit sa pozerat na babo ale uz citim pohyby tak aspon viem ze zije a som kludna 🙂