Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Mam na vas jednu otazku. Pravdepodobne asi vacsina z vas berie doplnkove vitaminy pre tehoterne zeny. Pocula som, ze nie je dobre to s nimi prehanat, hlavne vo vyssom stadiu tehotenstva lebo sa vraj potom rodia vacsie deticky. Uz som to pocula z viacerych zdrojov a neviem co si mam o tom mysliet. Ja zatial beriem tieto doplnkove vitaminy kazdy den (centrum materna). Kedy si myslite ze je vhodne s tym prestat alebo aspon obmedzit?
@henriett19 dakujem, si ma aspon trosku uistila 😉 ...citam tu, ako uz vsetkym rastu bruska, ako uz poniektore aj citia babo a ja stale nic, tak sa aj trosku obavam...na poradni som bola pred vyse tyzdnom a vsetko bolo ok, triple test tiez...tak dufam, ze uz aj ja budem citit kopkanie coskoro a brusko vykukne 🙂
@niki18 určite po tom 20tt vybehne neboj nič 🙂 hlavne je, ze je vsetko s drobcom ok🙂
@henriett19 mas uplnu pravdu!!!! Ved niektore maminy sa stazuju ako pribrali a ja tu fnukam, ze som nic nepribrala a nemam brusko 😔 ...nikdy niesme spokojne...hlavne, ze je babo zdrave! !!! 🙂
budte radi baby,ze vam bruska este "nezavadzaju" 😀 ja uz som ako sudok,takze sa tesim,co bude do konca 😀
no cez tyzden sa odfotim a dam vam foto a zdvihnem vam naladu 😀 😀 kedze uz jednoho prcka mame,tak viem,ze co ma este caka.no a to leto 😝
myslim tie tepla s tymi pupkami ☹ ☹
@adamkohlusko tak ja este neviem co ma caka, preto sa na to vsetko tak tesim 😉 dokonca aj na to leto..
@cleona ja od konca prveho trimestra neberiem vobec nic..mne to ani v lekarni 2x nechceli predat 😕 co je uz cudne, ze je to vlastne len reklamny tah, a matka ma dostatok vitaminov pre babo v strave, sem tam ovocia a zelenina, jogurty a tak..Aj dr. mi povedal, ze ak chcem mozem uzivat,a le ze nie je treba..Brala som chvilu pantheno (vit B5) lebo mi padali vlasy, ale teraz uz nic. podla mna kedykolvek to vysadis , nic sa nedeje, a naozaj su z tho le vacsie babatka.to je rpavda, lebosu prepchate vitaminmi navyse 😎
@niki18 Tak veru 🙂 Máš výhodu, aspoň veľa nepriberieš, ja som v prvom tehu tiež nemala do toho 20tt skoro žiadne bruško a potom mi tak narástlo, že sa ma pýtali či čakám dvojičky 😀
ja som brala vitaminy pri malom cele tehu a mal 2860 cm a 47 cm 😅 takze asi to je skor dedicne,ja som bola taka drobna tiez .brala by som aj druhe take drobatko 😵 ale aj porod taky super ako ten prvy 🙂
@niki18 ved aj ja toto leto budem mat premieru,maleho sme cakali a narodil sa v anglicku,tam nie je take leto ako tu 😅 ale to zvladneme,v zime to asi tiez nie je bohvie co s tymi bruchami,leto je super 😵
@adamkohlusko ja som tiež pri prvom mala pupek v lete a bola to teda hrôza 😖
a od dnes kopkame veselo,tak sa vam musime pochvalit 😵 😵 pri malom to bolo v 20tt a teraz sme 19tt....
Ano ano, tehu vitaminy treba striedmo, neprehanat, strava obsahuje toho dostatok 😉 ja si davam nie kazdy den, tesim sa uz na cerstvu zeleninku jarnu, ovocie v lete, to bude vitaminov az az 😉 ja mam teraz tiez vacsie brusko ako som mala pri prvom.Juj baby, sa tesim na zajtra, ideme vecer na 3D, neviem sa dockat uvidiet babatko 😵 snad uvidime aj susu alebo pinda 😀 inak ja rano, ked lezim na posteli, tak krasne citim babo hybat sa, aj vidiet na brusku take vlnky, to teraz posledne 2 dni, lezime s Risim na posteli a hladkame brusko a sa zacne vlnjit, Risi kuka jak puk, smeje sa, ze babetko vnutri vlnky vravi 😀
Vďaka za názory a odpovede. Tak tie vitaminy uz tiez budem brat iba tak sporadicky. Cez zimu bolo horise nabrat dobre vitaminy ale teraz s prichadzajucou jarou a certsvou zeleninou a ovocim to bude ovela lahsie!
A pridavam sa k tym, ktorý už tiez citia drobne vlnky. Hlavne vecer ked v klude lezim v postely alebo pri telke. Som si spociatku nebola ista ale myslim ze uz sa babatko ozyva. Strasne sa z toho tesim. Je to skvely pocit! ;)
ja uz tiez konecne mozem povedat ze uz citim pohyby a nie je to pohyb criev alebo nieco podobne.hlavne po prebudeni a vecer.krasny pocit to je a tesim sa ze sa to bude viac a viac zintenzivnovat 🙂
@deniska84 hej, teraz sa to už dá odlíšiť od čriev, je to celkom iný pocit, také jemné tlaky a hlavne cítiť, že sa tam niečo hýbe, ja to milujem 😵 😵 aj keď poobede Rišiho uspávam a ležím pri ňom v kľude, tak cítim bábätko sa hýbať, počas dňa ešte zriedkakedy, len v určitých polohách keď sedím tak zacítim pohyb 🙂 prvý synátor ma pekne kopkal už v 18 tt, som aj cez deň pekne cítila kopkanie, on bol strašne akčný a to mu aj ostalo 😀 😀 neviem sa už dočkať dnes podvečer, máme to 3D o 17:45 😵 😵 😵
chlapi išli na ihrisko sa vyvetrať, idem do obchodu kúpiť ryžu a spravím rizoto zeleninkové fajnové, mňam 😀 😀
tak super.aj ja uz by som chcela 3D ale az v 26 tt mi ho vraj urobi spolu s poradnou lebo maju toho vraj moc.tak snad este tam bude nieco vidno.ja idem teraz v stvrtok na velky ultrazvuk a mozem aj s manzelom prist tak tiez sa uz tesim 🙂
@deniska84 najkrajsie je 3D po 25tt.my sme tak boli pri prvom (25+4tt) ,uvidis,super.mame aj dvd ako sa hybe v brusku,krasny zazitok a isto pojdeme aj teraz.vtedy uz to krasne vidno vsetko,ako ozajstne babo,nie mimozemstanik 😵 .vtedy nam aj pohlavie povedali.
@adamkohlusko tak potom super. sa tesim uz teraz 🙂kazdy den by som tam mohla chodit sa pozerat na babo ale uz citim pohyby tak aspon viem ze zije a som kludna 🙂

@niki18 Pokiaľ ti dr. povie, že s drobcom je všetko v poriadku tak sa naozaj nemáš čoho báť 🙂 Kamoška mala tiež veľmi malé bruško aj ku koncu tehu a má zdravú dcérku a všetko bolo v poriadku, niekomu len proste rastie viac niekomu menej 😉