icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

penelope111
13. mar 2013

@lucka188 Nie nekonzultovala to mi pred chvíľu volali ☹

penelope111
13. mar 2013

@margaretka35 Viem že viac prípadov je čo bolo operovaných aj ten lekár povedal, že operoval viaceré tehotné ale aj tak sa bojím ☹

margaretka35
13. mar 2013

@penelope111 uplne chapem, ze sa bojis, kazda by sa bala. budem drzat paste, nech vsetko dobre dopadne.

penelope111
13. mar 2013

@margaretka35 Ďakujem.

freyjanr
13. mar 2013

@penelope111 poradiť ti neviem nic len ti chcem povedať že mi je strašne luto v akej situácii si a verím že.všetko dobre dopadne.držím vám obom palce

freyjanr
13. mar 2013

@lenkafurindova jak pekne vidieť chrbticu 🙂

nasta197
13. mar 2013

zajtra idem do poradne staaasne sa teším dufam že doktor nebude znovu uponáhlaní a spraví nam sono a pomeria maličké ako slubil až sa neviem dočkat pojdem skoro rano 🙂)))

penelope111
13. mar 2013

@freyjanr Ďakujem.

lenkafurindova
13. mar 2013

@freyjanr ano, podla tej sa vzdy len orientujem 🙂

miciluci
13. mar 2013

@penelope111 to mi je velmi luto :( verim ti,ze sa velmi bojis,to je normalne.jedine co o tomto viem,ze moj gynekolog ma upozornoval,ze sa mam vyhybat jedlam a potravinam ,ktore mi sposobuju tazkosti zlcnika,lebo ze potom by som musela na operaciu tehotna,tak mi to prislo,ze asi sa to operuje aj v tehotenstve.ale skus este veru aj s inymi doktormi prekonzultovat. a drzim palce nech Vam vsetko dobre dopadne!!!

zuzu188
13. mar 2013

@freyjanr neboj 🙂..nemusí sa ti vôbec cvrknúť 🙂..tiež sa "teším" na jarné kýchanie a to vôbec alergiu nemám,ale pravidelne na jar a na jeseň kýcham 😒

zuzu188
13. mar 2013

@cerkutka ja staré ešte v pohode oblečiem,moc mi prsia nepodrástli od začiatku

zuzu188
13. mar 2013

@rybca o 15 rokov budem mať len 35,tak to nebude ešte také hrozné 😀

zuzu188
13. mar 2013

@penelope111 určite sa rozhodneš správne a obaja budete v poriadku...držím silno palce

penelope111
13. mar 2013

@miciluci Ďakujem.
@zuzu188 Ďakujem.

rybca
13. mar 2013

@penelope111 no to verim, ze nevies co a ako, ono, ja by som sa operacie bala, kvoli narkoze, a tvoj gynekolog co na tie tabletky?

@zuzu188 no ja mam 34 a ziadna slava, aj moje vrstovnicky tak vravia...🙂)) no kiezby sa tebe toto vyhlo..🙂

zuzu188
13. mar 2013

@rybca nechám sa radšej prekvapiť 😉

barchee
13. mar 2013

@penelope111 jujha teda ☹ veru skus prekonzultovat s viacerymi dr...aj ked asi moc na vyber nemas 🙄 nesmies viac chudnut, ja by som sa priklonila k operacii, netrva dlho, nie je zlozita, narkoza nebude trvat dlho a ked uz ten dr ma skusenosti s operaciou tehotnych, asi to nie je potom taka rarita.

penelope111
13. mar 2013

@rybca Nebola som na gynde odkedy mi dali tie lieky. Ona mi povedala predtým že oni musia vedieť čo mi dať a nie ona že ona stým nič nemá :-/

penelope111
13. mar 2013

@barchee No zatiaľ sa prikláňame s manželom k operácii. Uvidíme v piatok čo mi povedia kedy mám prísť na vyšetrenie a čo ďalej.

rybca
13. mar 2013

@penelope111 to je uzas, vsak podla zlozenia by mala vediet, aj ked mne na interne rovno povedali, ze mi nemozu dat pilule na cholesterol (dobry mam zly) kvoli tehu, ze az potom, ked dokojim, tak zelam aby ste sa spravne rozhodli a bolo ti hlavne lepsie

penelope111
13. mar 2013

@rybca Ja už ani nekomentujem našich lekárov 🙂 Ďakujem.

mistrall
13. mar 2013

@penelope111 no ja ti poradim 🙂 operiuju sa aj tehotne, ale len ked je vysoke riziko, ze by tvoj pretrvavajuci stav ohrozil teba a babo. A pises vlastne ze uz je to dlohsie, co sa nemozes najest a chudnes, to je podla mna dost rizikove Lebo ak mas zlcnikove kamene, tie sa sami od seba nestratia, a ak ich mas este napr. vela a maleee, potom je riziko este vacsie, lebo s amozu uvolnit zo zlcnika a vycestovat zlcovymi cestami von do tenkdeho creva a sposobit zapal pankreasu (podzaludkovej zlazy-co je veelmi zavazna diagnoza najma pre tehotnu zenu) Cize treba skonzultovat s gynek. rizika a benefity operacie. V tvojom stave (kedze tejotne sa inak neoperuju) ta zial budu musiet operovat klasicky, cize budes mat jazvu pod pravym rebrovym oblukom, ale pokial mas dalej mat tazkosti, tak op. je pre TEba a male vyhodnejsie, Kym nemas zapal, a ai si nemala, operacia trva kratsie a babo nie je tak ohrozene. Babo uz ma davno za organogenezou, uz ma vsetko vytvorene tak ako ma mat a kratkodoba anesteza mu neublizi, neboj sa..drzim palce

mistrall
13. mar 2013

@penelope111 a nejake tabletky ti nepomozu, ked je zlcnikovy zachvat, tak sa picha bud od bolesti liek, alebo v infuzii sa to poda, nejake dlhodobe uzivanie pokial viem sa nedoporucuje..Efekt ma len inf. al. injekcia narazovo pri bolestiach, ak ani to nie potom zial len operacia. 🤐

penelope111
13. mar 2013

@mistrall Ďakujem pekne 🙂 Mám dva 3 cm kamene a Dr. sa vyjadril, že to je veľmi vážne keď sú také veľké a že sme obidvaja ohrození ☹ S manželom sme sa priklonili k operácií takže v piatok budem vedieť čo ďalej ☹ No chcem isť na gyndu asi v pondelok aby som už vedela čo somňou bude.

penelope111
13. mar 2013

@mistrall No bola som na injekciách v sobotu a nedeľu a to tiež ustúpilo len trochu nie celkom teraz mám lieky ale nezdá sa mi že by nejako zaberali :-/

mistrall
13. mar 2013

@penelope111 no nebezpecnejsie su male kamienky, nie tie velke, velke ti nemaju ako vyjst zo zlcnika, aby narobili sarapatu, tie robia sarapatu len v zlcniku..Ale zase dva 3cm su pomerne velke spolu, asi mas aj vacsi zlcnik teraz..Je lepsie operovat, kym sa ti zlcnik nezapali, aj operater ma lepsi teren na operovanie, op. trva kratsie, zotavovanie rychlejsie,, asi zato ta tak vystrasil, aby sa ti nezapalil zlcnik atd.. injekcie alebo infuzie zaberaju ovela viac ako tabletky, lebo tie kt. zjes cez usta, ti mozu zatazit aj zaludok . infuzie idu rovno do krvi, preto rychlejsie a efektnejsie ucinkuju.. Viem , ze sa bojis, ale urcite to dobre dopadne, bude to rychlo a potom sa budes len zotavovat a postupne jest vsetko 😉 a na babo nech sa pozie aj gyn teda 🙂

penelope111
13. mar 2013

@mistrall Ďakujem za rady 🙂 jaj už by som sa tak rada najedla 🙂 Taká som vyhladovaná 🙂 By som aj klince zjedla 🙂

mistrall
13. mar 2013

@penelope111 no to ti verim, je to tazke takto..niekto ma kamene a o nich ani nevie.. a niekomu sa to takto akurat v tehu prejavi.. ale verik, ze budes mat skuseneho a mudreho operatera, neboj tehotne maju svoje privilegia aj na chirurgii 😉

konvalink
13. mar 2013

ahojte,moj maly je augustovca 2012 🙂tak som sem nakukla a citajuc vase prispevky si zaspominala na moje tehotenstvo🙂prajem pekne tehulkovanie,vela sil v tych horucavach,lahky porod a zdrave babatka 🙂tak sa majte 🙂