icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

monkovec
13. mar 2013

takže ultrazvuk dopadol dobre, síce nás čakalo prekvapko v podobe pindíka ale hlavne že je zdravučký 🙂

freyjanr
14. mar 2013

dobre ranko prajem,aj vas dnes rano ,,potesilo,, to snezenie alebo len v NR je tak odveci? 😒

freyjanr
14. mar 2013

@konvalink ahoj no tak kedze si o rok skusenejsia mohla by si nam sem hodit zopar rad ako najlepsie prekonat tie horucavy s bruskom bez toho aby sme odpadavali 🙂

sandy312
14. mar 2013

ahojte baby.Ja sa Vas chcem spytat ci ste uz premyslali nad tym ze ake veci nakupite krpcom.kedze budeme rodit v lete tak asi tolko toho nebudeme potrebovat.len ja vobec netusim ze kolko by som mala nakupit napr.bodyycka,ci dlhor.al.kratkor.kupujete si aj prebalovaci pult?

rybca
14. mar 2013

@sandy312 tak kolko coho ti asi moc neporadim, ono to uz bolo davno co som sa zariadovala 1.x a teraz toho uz mam viac, vsak si nakup tak do 5 ks zo vsetkeho, inac na nete urcite najdes aj nejake zoznamy a casom dokupis, tiez zalezi od babatka, ci bude grckat, cikat, kakat mimo plienku a tak...🙂 a co sa tyka prebalovania, tak ja som mala len prebalovaciu podlozku (s malymi nozickami) polozenu na lavej strane postielky a stacilo, do pol roka urcite, nad postielkou som mala policku s kremikmi, plejcikmi a tak, potom sme sa stahovali a v novom sme uz mali skrinku s pultom

zuzu188
14. mar 2013

dnes som doma..včera teplota iba 35° a dnes ráno už zvýšená..som strašne unavená,ide mi hlava prasknúť a začína ma aj hrdlo bolieť,tak len čajíky popíjam

pufa
14. mar 2013

@mistrall ahoj. čítam vašu debatu o operácii žlčníka a tak ma napadlo, že sa ťa opýtam na názor - moze zena po operácii v strede tehotrnstva rodit prirodzene? predsa len asi to nebude laparoskopická operácia, teda svaly na prednej brusnej stene budu dost cerstvo narusené. Co myslis?

barchee
14. mar 2013

@sandy312 ja som mala zo vsetkeho cca 10 ks, bodynka, nohavice, pyzamka...ajtak budes furt prat a babo sa stale zaspini, bude grckat, prekaka sa...niekedy som aj 5 bodyniek menila za den, ked mal grckaci den 😅 mala som aj pult prebalovaci, ten som mala polozeny na postielke, ale ten sa mi potrhal pri prvom synovi, teraz budem na posteli prebalovat, dam si podlozku nepremokavu a hotovo 🙂 nemam doma miesto na prebalovaciu komodu, tak to budem riesit takto 🙂 co sa tyka oblecenia vseobecne, netreba to s mnozstvom prehanat, lebo niektore kusky naozaj oblecies 2x a budu male 😀

margaretka35
14. mar 2013

dobre ranko, chcem sa vam pochvalit mojim ultrazvukom este z 12tt. boli sme na nom s priatelom a boli sme dojati, smiali sme sa, ja az tak, ze sa mi triaslo brucho a lekarka vravi, ze pozrite babatko sa raduje s vami :o) neviem, ci bude vidiet ten usmev..

sandy312
14. mar 2013

@barchee ja som aj rozmyslala nad tym ze kolko kupit 56 do porodnice,lebo vsade pisu ine.tak isto aj flasky-niekde pisu nech mame 4 a v baby obchode mi povedala ze mi staci 1.🙂tak som kupila len 1. baby ak vam mozem poradit s Union poistovne davaju na pol roka zdarma baby monitor,ale musite tam byt aj vas manzel,a aj dieta vtedy vam to daju zadara.ja som o tom ani nevedela a objednala som si monitor,ale aj tam moj manzel tam nie je evidovany,a ked nie ste manzelia tam myslim ze staci ak ste tam len vy evid.a potom evid.aj dieta.

rybca
14. mar 2013

@sandy312 co sa tyka flasiek, tak niektori by ti napisali, ze do urciteho casu netreba vobec, bo vsetko zabezpecis prsom..🙂 a ked nie, tak je lepsie davat zo striekacky, alebo maleho poharika, bo niektore deti ked skusia flasku, zacnu odmietat prso, nas odmietal prso od zaciatku, tak my sme aj tak boli na flaskach.

konvalink
14. mar 2013

@freyjanr tak ked bol vonku extrem,tak som presedela vnutri s vylozenymi nohami,ventilatorom a zmrzlinou.no a potila som sa aj s toho dvihania lyzicky 🙂a oblubila som si vtedy vecerne/nocne prechadzky,casto sme sa chodievali s priatelom prechadzat a rozpravili sme sa pri tom,vonku uz vtedy bolo prijemne (len stipali komare)ale tak vsetko ma svoje + aj - 🙂

sandy312
14. mar 2013

@rybca ale do nemocnice si mam zobrat tu flasku?a cajik sa kedy zvykne davat?lebo niektory hovoria ze od pol roka niektory ze hned.a v nemocnici ak sa nespusti mlieko tak davaju cez striekacku?

mahulenka87
14. mar 2013

Poradňa včera dopadla super 🙂
Všetko je v poriadku maminka a aj Miško 😀

penelope111
14. mar 2013

@pufa Síce ti ja neodpoviem, ale sa opýtam. Ty ideš tiež na operáciu žlčníka?

mistrall
14. mar 2013

@pufa no ja si myslim , ze moze, pokial by slo o vybratie zlcnika cize rana je pod pravym rebrovym oblukom a op. by bola v strede tehot. dajme tomu 20tt, slo by to, lebo rana kym sa kompletne zahoji trva cca 6-8tt od operacie, potom sa uz vytvara tuhsie tkanivo, cize tlak vyvijany na tuto ranu rastucou maternicou, by uz mal byt po jej zhojeni a postupne. Hlavne by zena nemala vela pribrat narazovo, vtedy mozu vznikat herniacie - cize tzv, pruh. a rana sa rozthiahne akoby zvnutra. ALe po op. zlcnika si bude davat chvilu pozor na jedlo, cize tohto sa to netyka si myslim.. A este zavisi, ako sa dohodne s porodnikom, niektori preferuju sekciu, ked je na bruchu jazva. Pkial bude jazva pekna, pevna, bez pruhu v 9mesiaci tak podla mna nie je problem 😉

rybca
14. mar 2013

@sandy312 ano, v nemocnici davaju cez striekacku, babatko si z nej same taha a cajiky az ovela neskor, na smad pouzivas MM, ak nie je, tak je lepsie na zaciatku na smad davat prevarenu vodu, max. feniklovy caj, ak je problem s bruskom, ale to len ak nie je MM, ak je, tak ty pijes ten feniklovy a dostane sa aj do MM

rybca
14. mar 2013

@mistrall ja mam jednu otazocku, uz som to tu spominala, ze zcasu nacas ma boli vnutorna jazva po cisarskom, ktory bol pred skoro 4 rokmi, pri hojeni som nemala komplikacie, je to normalne, alebo sa mam bat a dat si to pre istotu skontrolovat na sone?

freyjanr
14. mar 2013

@konvalink no dobre vravis,vecerne letne prechadzky su tie najkrajsie na svete a s babetkom v brusku musia byt este 100x krajsie

mistrall
14. mar 2013

@rybca mm pokial sa ti to pekne zhojilo a teda si nemala ranove komplikacie (hnisanie, zápal atd) a teraz nemas pruh (skus sa nadychnut a zatlacit do brucha, akoby na stolicu 😎 tak to pobolievat moze napr. po namahe alebo zmene pocasia. ( dazd, zima atd). Rana ked sa aj pekne zhoji, srale je to vlastne jazvovite tkanivo, sice telu vlastne a pevne, ale je to akoby menejcenne tlanivo..cize obcas ta to pobolievat moze.. 🙂 pri vytvoreni hocijakej rany sa totiz prerusia, al. narusia nervove vlakna veduce cez tu obast, to preto to boli, alebo je menej citlive 😉

mistrall
14. mar 2013

@rybca tusim som napisala "srale" nemiesto staale 😀 😀

pufa
14. mar 2013

@mistrall dakujem za odpoved 🙂
@penelope111 ja sa na operaciu pocas tehotenstva nechystam, ale mam za sebou uz tri operacie brucha, naposledy v roku 2011 tak ma tato tema zaujima. ja by som velmi chcela rodit prirodzene, lebo si na to trufam a nemam z nicoho strach, len sa obávam ze pri mojej anamnéze sa nenájde porodník, ktorý by to riskol..

penelope111
14. mar 2013

@pufa Aha. Tak držím palce aby bolo všetko ok a mohla si rodiť tak ako ty chceš 🙂

darka2001
14. mar 2013

@penelope111 chudatko moje a ja sa tu stresujem z nejakej vyražky,naozaj ťažko radiť ešte by som chcela další nazor,čo tak ostať par dni na infuzkach uplne na lačno a potom postupne začať znova so stravou?no ale rad doktorom? ak by sa ale inak nedalo asi by som išla na op,aj moja kamoška bola na op slepeho čreva v tehotenstve a všetko dopadlo super. silno držim palce aby ste sa dobre rozhodli a všetko dobre dopadlo 😉

rybca
14. mar 2013

@mistrall tak nie, pruh viem ako vyzera, jeden mam na lavej slabine, ale toto inac necitim, pri velkej potrebe, alebo inej namahe, naposledy ma to bolelo, ked som si sadla, ze idem maleho obliect a vtedy taka ostra bolest na niekolko minut, sa mi tam aj gatky zhrnuly, tak mozno ony zatlacili, tak si ma upokojila, pokial trhlina alebo tak sa bude spravat ako pruh, tak si to viem odsledovat..🙂 dakujem..🙂 este, ze ta tu mame..🙂

mistrall
14. mar 2013

@pufa a mas 3 jazvy na bruchu? alebo viackrat sa operovalo cez rovnaku ranu? Podla mna ide o to, ze ak mas viac jaziev, dalsia v podobe sekcie, ti ozaj nepomoze do buducna, lebo budes mat dost oslabenu brusnu stenu. Ale ak sa ti postupne budu tie jazvy natahovat pocas tehu, (rastom maternice) a nevzniknu hernie (pruhy), potom by to bolo lepsie rodit klasicky..ale nie som gynekolog, skus sa s niekym poradit, mozem sa aj ja popytat kamaratov gynekologov , hm? 🙂

mistrall
14. mar 2013

@rybca jej zlata si 🙂 to vyzera potom "nervovy problem" v okoli jazvy, to co som ti pisala, ked ta to tak narazovo pichlo - ostra bolest ..drz sa 🙂

penelope111
14. mar 2013

@darka2001 Ďakujem 🙂 Už som sa aspoň ukludnila 🙂 Zajtra ráno idem na gyndu to prekonzultovať s mojou Dr a aj zajtra mi budú volať kedy mám prísť na vyšetrenie toho žlčníka ☹ No sme sa rozhodli pre op. lebo každý hovorí, že keď budem čakať a dieťa bude väčšie a dostanem zápal tak to bude horšie a aj tak budem musieť isť na op.

rybca
14. mar 2013

@mistrall ozaj a este mam otazku, ked sa vytvori ta hernia, nekrvaca to vnutorne?

pufa
14. mar 2013

@mistrall vsetky tri rezy boli vedené na tom istom mieste, cize jazvu mam len jednu. este to tak aby boli tri, vyzerala by som ako prechod pre chodcov! 😀 Pri jednej z tych operacii mi bol operovany aj roh maternice (mimomaternicove tehotenstvo). tak ak by ste na chodbe s kolegami nemali o com kecat, mozes to spomenut, budem rada 😉