icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

niki18
18. mar 2013

@darka2001 jupiiii....dalsi z tych "prijemnych vedlajsich znakov " ....dik za odpoved 🙂

barchee
18. mar 2013

@niki18 ano svrbi 🙂 a prsia mozu svrbiet az brniet z toho, ze zacinaju mliecne zlazy produkovat mliecko, teda kolostrum - to uplne prve mliecko, moze byt priesvitne, zltkave take lepkave, moze uz teraz vytekat alebo sa objavovat na bradavkach po kvapockach, ale aj nemusi, mne ori prvom nevytekalo nic, ale kamoske od 20tt priblizne uz kolosatrum vytekalo dost 🙂

niki18
18. mar 2013

@barchee takze sa mam na co tesit! !!! si ma teraz potesila 😒 ale aspon viem, ze nemusim behat na kozne...dakujem 🙂

niki18
18. mar 2013

Takze pri vecernom sprchovani, som zistila, ze mam cele brusko a prsia vyhadzane drobnymi cervenymi vyrazkami, ktore strasne svrbia!!! 😒 mam podozrenie, ze to sposobil olej johnsons, ale ak to do rana neprejde, utekam k lekarke!!! ☹

barchee
18. mar 2013

@niki18 ako vravim, ja som nemala kolostrum skor, az po porode na 4.den sa spustilo 🙂 ale prsia mam ja dost bolave stale, obcasne strasne svrbia ale skor bradavky ako cele prsia...brusko ma zacalo tak intenzivnejsie svrbet tak koncom 6. mesiaca

niki18
18. mar 2013

@barchee ja myslim, ze mam neaku alergicku reakciu na olej, ktorym som sa natierala, pretoze som sa vyhadzala takymi malymi vyrazkami...dufam, ze to rychlo prejde! !!

barchee
18. mar 2013

@niki18 jaaaaj, tak to ine potom, skus iny olejcek, moj maly sa tiez vyhafdzoval z johnson olejceku, nepouzivam nic od nich.Preslo to za par dni co som ten olejcek mu nedavala. Ja mam niveu olejcek 🙂 inak na johnson kozmetiku ma vela deti alergie...

cleona
19. mar 2013

Dnes idem vyskusat cvicenie pre tehotne v SNOP Bratislava. Uz je veru potrebne sa trosku rozhybat po tom celodennom sedeni v praci. normalne sa tesim. A v pondelok idem vyskusat ich cvicenie v bazene. Potom dam vediet!

lucka188
19. mar 2013

@cleona Kamoska mi o tomto cviceni vcera rozpravala, velmi mi to odporucala, tak som zvedava ako sa ti to bude pacit 🙂 Ja mozno vyskusam tiez ked mi skonci gravid joga 🙂

cleona
19. mar 2013

@lucka188 urcite po cviceni napisem svoje dojmy. Ja som hlavne zvedava na to pondelnajsie cvicenie v bazene. ;)

freyjanr
19. mar 2013

jaaaj baby to som dopadla....vcera viac jak hodinu a pol v zubarskom kresle a este ma 2 take navstevy cakaju 😢 😖

niki18
19. mar 2013

@barchee no ja uz som sa aj tesila, ze konecne mi zacne rast brusko,ked ma tak svrbelo a zrazu vidim tie vyrazky, tak mi hned doslo, ze to bude alergia...ale aspon viem, ze na johnsons mozu mat alergiu aj dospely a urcite sa tejto kozmetike vyhnem, co sa tyka mojho mimina!!!!!! Nikdy viac johnsons.... 😠

darka2001
19. mar 2013

Prajem pekný den všetkým,no to zas máme počasíčko,začínam mať alergiu na sneh 😠 a kedže sa ani dnes prechádzka nekoná začala som upratovať skrine-pripravovať hniezdo,a pri tom preberaní a triedení som zistila,že natiahnem už len jednu podprsenku,normálne su mi všetky malé,mne čo som celý život ploha jak doska a bez poriadnej pusch-upky to nejde.Tak aspon manžel má radosť 😉 😉 😉
ale teraz otázočka kupovali ste si väčšie podpr. alebo rovno kojenecké?predsa je to ešte daleko......

cerkutka
19. mar 2013

baby mate na brusku tu ciaru uz? lineu negru??🙂)) ja som si ju vcera nasla....aj som sa jej potesila🙂)

barchee
19. mar 2013

@niki18 ano, aj ja nwppuzivam nic z kozmetiky johnson ani pre seba a pre maleho tiez. Malemu som kupovala hipp olejcek, alebo babylove z DMky, niveu...na niveu nedam dopustit celkovo 🙂
@darka2001 ja som nepotrebovala vacsie, len mi prsia akoby trocha spuchli od mliecka, ale nebolo to nejak moc, ak si teraz kupis vacsiu podprdu, pravdepodobne nebudes uz potrebovat este vacsiu 🙂 Ja som kojenecku nemala, ale kedze som nekojila, s tymto neviem poradit, ale keds om odsavala, len som si prso vybrala z podprdy a bolo, myslim, ze kojenie sa da tiez tak zvladnut 🙂

barchee
19. mar 2013

@cerkutka velmi jemucku mam teraz, pri prvom tehu som ju mala vyraznejsiu az okolo 30tt a pred porodom bola az taka tmavsia 🙂 ale nemusi byt vobec a nic sa nedeje 🙂

lucka188
19. mar 2013

Ked sa teraz tak bavite o podprdach, uz dlhsie som sa chcela spytat - na to kojenie staci klasicka podprda s odopinatelnymi ramienkami, alebo je lepsie to specialne zapinanie?

cleona
19. mar 2013

No vy uz vsetky rozmyslate az nejak moc dopredu. Nad takymi vecami ako podrpsenka na dojcenie som este absolutne nerozmyslal. Asi s abudem musiet polepsit a zacnem sa aj ja obzerat. ;)
Jedna otazocka - pouzivate ten bezpečnostny pas pre tehotne do auta? Ja ho zatial nepotrebujem ale uz rozmyslam ze by bolo dobre zohnat.

luciarichard
19. mar 2013

@lucka188 ja som si pri prvok kúpila dojčiacu ale nepoužívala som ju. Stačili mi tie čo som mala pred dojčením, pre mňa úplná zbytočnosť ;)

luciarichard
19. mar 2013

@niki18 svrbenie patrí k tehotenstvu. Mňa teiž svrbí koža na bruchu ala niekedy aj na stehnách 😉

darka2001
19. mar 2013

Dakujem za názory,takže žiadna kojaca sa zatiaľ nekoná,kupim si len jednu väčšiu a hotovo,vdaka

babatko2012
19. mar 2013

@drnduliak ahoj, takže sono úspešne za sebou, som rada, že je všetko OK 🙂 Ako si bola spokojná? Bolo to všetko pekne vidieť? A spravil Vám Grochal aj foto alebo ste si dávali kľúč nech Vám nahrá?

drnduliak
19. mar 2013

@lucka188 ja som mala tu na kojenie a bola super, dobry system, jednou rukou odopnes aj zapnes naspat...nosila som obcas aj normalne, ale tie kostice mi vadili, ma to tlacilo, ani to neslo dobre vyhrnut...ale tak asi zalezi ake mas prsia, ja mam dost velke, takze mi to prislo pohodlnejsie, ako stale sa dotahovat s kosticami 😅 😅

drnduliak
19. mar 2013

@babatko2012 ahoj, ano sono za nami, bolo to velmi prijemne, ma fakt uzasne sono, kde vidno najmensie detaily, videli sme dokonca dlane s prstekmi, aj chodidla sme merali, no a jasne ze vsetky tie ostatne zalezitosti, dlho sa venoval hlavicke, srdiecku...vsetko vysvetloval, ale slo to dost rychlo, takze ja ako laik som vela veciam nerozumela, esteze bol so mnou manzel, sice zverolekar, ale rozumel vsetkemu, takze cestou domov mi to dovysvetloval 😀 😀 cele to trvalo asi pol hodinu, medzitym ma raz poslal sa poprechadzat do cakarne, aby maly troska zmenil polohu...boli sme prekvapeni ze cakame chlapceka, lebo moja dr. vravela, ze predbezne dievcatko, ale ved to je jedno...no a je to maly slonik, skoro o dva tyzdne vacsi ako podla PM, takze mi aj posunul termin...fotku mam 3D vytlacenu, to sa plati zvlast...ak chces foto na kluc, musis si doniest uplne novy, lebo sa boja virusov...

babatko2012
19. mar 2013

@drnduliak no to som rada. Už sa neviem dočkať. Dúfam , že náš drobec bude tiež spolupracovať a ukáže sa nám v plnej paráde 🙂

lucka188
19. mar 2013

@cleona Ja to mam, nechala som si to kupit k narodkam. Je to super, lebo ta pas netlaci na brusku, uz pred tym som mala sklony si ho rukami drzat dalej od bruska lebo ma tlacil. Ale vybrala som si len taky lacny za nejakych 15 eur, podla mna to uplne staci.

karinkaeich
19. mar 2013

kocky, ak zhanate vybavicku pre mimi, tak ja posuvam nasu. nieco som uz aj pofotila, kuk ku mna, pripadne rada urobim balicek veci za dobru cenu. ak nieco potrebujete, kludne mi napiste

borocka
19. mar 2013

Ahojte,
tak ja v poslednom case nemm vobec cas, ani vas prestudovat a uz vobec napisat.
dnes som bola v poradni, som 17+6tt. doktor ma len pozrel z vnutra, prehmatal m brucho, lebo ma pobolieva a picha po bokoch. ako ked po behani picha v boku, tak mna picha aj bez toho behania. neviem si to vysvetlit.

a pohyby uz citite???
ja skoro vobec. velmi zriedkavo a len velmi slabe. mam z toho zly pocit. pri prvom synovi uz partner mohol nahmatat.
triple testy som mala negativne, pravdepodobnost 1:1300 ( vraj vyssia kvoli mojmu veku, ale ostatne faktory su celkom v poriadku, tak si nemam robit starosti).
do poradne idem hned po velkej noci, to uz mozno budeme vediet aj pohlavie.

zuzu188
19. mar 2013

@cerkutka nie..ani pri prvom som ju nemala

darka2001
19. mar 2013

Kočky prosim prilepte tu kalendar podla týždnov tehotenstva rozrataný na 9 mesiacov neviem to najsť,vdaka