icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

drnduliak
20. mar 2013

@bibi33 a co klasicka modra nivea??to je fest mastny krem 😉

babatko2012
20. mar 2013

@drnduliak ďaaaaaakujem 🙂

zuzu188
20. mar 2013

dnes ráno som sa vážila a že +0,5kg 😀

rybca
20. mar 2013

@zuzu188 ja uz 3 a obuvala som si topanky a musela si povolit snurky, tak dufam, ze uz nenaberam vodu, to by asi nemuselo byt dobre

zuzu188
20. mar 2013

@rybca len d poslednej poradne je to už 1,5kg 😀..ale ja sa teším,že už konečne nie som v mínuse aspoň tým pol kilom 🙂...a nevšimla si si,že by ti puchli nohy?..či to len na topánkach cítiš?

rybca
20. mar 2013

@zuzu188 zatial len na topankach

barchee
20. mar 2013

@cerkutka na chrbte sa bude zle spat mozno posledny mesiac, inak je to v pohode, neviem co to ma s kyslikom ta poloha...pluca dostanu zabrat az vtedy, ked bude maternica dost vysoko, teda az v takom 7-8-9 mesiaci, ja spim v pohode na chrbte, mam ortopedicky vankus a dobre sa mi spi 🙂 na bruchu uz neviem v ziadnom pripade spat, to ma tlaci, jedine na boku s opretou nohou pokrcenou v kolene, 🙂

zuzu188
20. mar 2013

@rybca tak to možno nič nebude,ale radšej to na poradni povedz dr..mňa sa na to pýta na každej poradni..od 20tt sú vraj opuchy nôh normálne

marley7
20. mar 2013

Ako sa chystáte pripraviť na pôrod? Vidím, že už začínate cvičiť, čo ešte?

lily14
20. mar 2013

@marley7 to je ešte velmiiii daleko;)

lucka188
20. mar 2013

@cleona Jj to poznam, ja som sa tiez dnes na gravid joge potesila ze konecne nejaka s mensim bruskom ako mam ja, lebo som sa tak cudne citila medzi nimi 😀

lucka188
20. mar 2013

@barchee Vidis ja zas mam pocit ze Katka kopka ked dostane papat, alebo naopak ked je hladna 🙂 Asi bude po mne 😀

lucka188
20. mar 2013

@lily14 Mne bolo povedane ze ak ti lezanie na chrbte nevadi, tak mozes. Ze keby to mal byt pre teba problem, telo by ti dalo vediet.

pasad
20. mar 2013

ahojte, dufam, ze sa mavate fajn. dnes som bola u svojho "planovaneho porodnika" v nemocnici na usg. takze vyzera to stale viac a viac na dievcatko 🙂. ale neviem preco sa vyhyba stale tomu, aby to potvrdil 🙂. vytlacil mi spravu pre mojho obvodneho gynekologa, mam mu ju odovzdat na poradni v utorok. tak len pre zaujimavost kopirujem rozmery podla spravy, pokial ju este mam:
BPD (vzdialenost temennych kosit plodu) 4.9 cm
HC (obvod hlavy) 16 cm
AC (obvod brucha) 15.2 cm
FL (dlzka stehennej kosti) 3.3 cm
OFD (priemer hlavy od tylu k celu) 5.3 cm
mam tam este 4 rozne hodnoty FW (vaha plodu podla rozmerov), aritmeticky priemer z nich je 341 g
kontrolny usg znova po 3 tyzdnoch. jedine, co mi povedal, ze mam zacat spavat na lavom boku, bo je mala kustik na sikmo 😀
inak vsetko zodpoveda 19w6d a podla MS som 20w1d, cize rozdiel 2 dni, co je super. juj tesim na poradnu.

freyjanr
21. mar 2013

dievcence chcem Vas o nieco poprosit.keby ste videli nieco taketo na bazary alebo hocikde aspon o 300e lacnejsie hned mi dajte vediet lebo o takomto kociku snivam dlhsie jak o babetku len je mimo mojich cenovych moznosti.dakujem
http://www.maderna.sk/katalog/product/16612/?ut...

zabavka
21. mar 2013

ahojte babule, tie ktoré ste na PN, kedy vám chodia korunky?Mne doktorka každý mesiac vypisuje nejaký papier na korunky, ale vždy až k nejakému 25-27dňu v mesiaci...

cerkutka
21. mar 2013

@barchee no ja som to citala v knihe a tiez som to nasla na nete (sice sa nejedna o kyslik ale o krvny obeh..to som trocha poplietla....)🙂 "Okrem polohy na brušku nie je veľmi dobré spať ani na chrbte, a to asi od polovice tehotenstva. Keď tehotná žena leží na chrbte, maternica totiž tlačí na dolnú dutú žilu, čo vplýva negatívne na krvný obeh ženy, spôsobuje výkyvy v hodnotách krvného tlaku a iné ťažkosti. V tejto polohe mnohé budúce mamičky pociťujú nevoľnosť až pocity na omdletie. Preto sa poloha na chrbte neodporúča.:

zabavka
21. mar 2013

@freyjanr pozri na bazos.sk 😉 tam som videla pár kúskov 🙂

kamca93
21. mar 2013

@freyjanr. Skus pozriet sem ten posledny je nieco podobne http://www.ppluxbazar.sk/pplux/index.php?option...

freyjanr
21. mar 2013

@zabavka aj taketo?lebo ja stale prehladavam net a toto je prvy kocik tohto tipu co som nasla a ze viac jak 800eur :( odkedy som ho raz v robote videla jedej zakaznicke iny ani nechcem :D neni to nadhera?

freyjanr
21. mar 2013

@kamca93 dakujem,maju tu pekny vyber 😉

barchee
21. mar 2013

@cerkutka aha, tak to je mozne, je to ine ako kyslik 🙂 hej, to moze byt. Mne sa najlepsie na boku spi tak ci tak 🙂

Matusko je strasne akcny 😀 jak lahnem do postele tak kopcuje, celu noc kopcuje, vrti sa 😀 nevadi, najkrajsi dovod nespania v noci, okrem toho Risi celu noc kaslal, ja som soplila, takze som toho ajtak moc nenaspala 😅 ale uz som zvyknuta, aspon nebudem mat problem s castym vstavanim k babatku 😀

kamca93
21. mar 2013

@freyjanr nemas zaco, mne sa tam paci asi 10 kocikov chichi... 🙂 a myslim ze aj fakn ceny tam maju

deniska84
21. mar 2013

@freyjanr sorry nejde to otvorit ten link nevim preco 😒

zabavka
21. mar 2013
maria512
21. mar 2013

ahojte, ja som tu prvý krát...v auguste cakame nase prve 🙂 pokial som nebola tehotna moc som sa o to nezaujimala,ale teraz citam vsetko 😀 velmi vela veci je pre mna uplna novinka...chcela som sa opytat na pohyby...viacere pisete ze uz mate davno a dost caste...ako to presne rozpoznam?sem tam citim nieco,ale neviem ci su to pohyby alebo nie 😒 za posledne dni sa sledujem castejsie aby som to citila ale aj tak neviem...dakujem za rady 🙂

bibi33
21. mar 2013

@zabavka ahoj,mne tiez dava take papieriky,ktore musim potom na socialku odniest...a peniazky mi potom chodia vzdy 15. dna v mesiaci🙂

kamca93
21. mar 2013

Baby myslite ze mam narok na nejaky prispevok alebo nejake peniazky od staru ak som este len studentka nemam odpracovany ani jeden den??

zabavka
21. mar 2013

@bibi33 mne ich dáva dr. až ku koncu mesiaca a kým to ešte naša "super" rýchla účtovníčka pošle, tak to tiež ešte trvá :D Tak snáď prídu neskôr 🙂