Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Ja som začala pohyby cítiť až teraz v 23.týždni, doteraz to bolo extra sporadické, a už kopká, sila.. takže niet sa čoho báť podľa mňa...a zajtra ideme na vyšetrenie do Martina, tak držte palce, babuľky.. 🙂
@lily14 tiez si myslim ze sa niet coho bat 🙂 a nemas teraz niekedy v 20tt poradnu? Ja idem v 20tt a doktor hovoril ze bude robit UTZ...
@lienka19881 ano idem zajtra na poradnu a aj monog.utz...těším sa ale aj obavam
@lily14 no vidis tak tam to doktor pozrie a urcite bude vsetko ok 🙂 a uz vies co to bude? Ja este nie, dufam ze v 20tt mi to uz povie...
@lienka19881 dúfam,že bude všetko ok,zajtra sa dozviem ;)
@lily14 neboj urcite bude 😉 a potom daj vediet ze co to bude 🙂
@lily14 ahoj. nemusis sa bat este si myslim.to este stale moze prist,do 22 tt je normalne ze nemusis citit a prvorodicky to mozu mat o nieco neskor...alebo mozno citis take jemnucke a neuvedomujes si to.zo zaciatku to byva iba jemnulinke.skus sa nato viac sustredit alebo zjedz nieco sladke vtedy sa hovori ze su babetka aktivnejsie ako aj pri lezani na lavom boku atd...kazde tehotenstvo je ine a myslim si ze sa nema porovnavat s inymi...neboj to coskoro pride a bude to pre teba nezabudnutelny zazitok 🙂 drzim palce
Kočky, koľko a aké vecicky je treba pre letné babo? Mami mi hovorí,nech veľa nekupujem. :-/ mám nejaké 50-ky, ale väčšinou 56 a 62. Body,opalovacky a tričká s krátkym rukavom, ale aj s dlhým,mikinky,bundicky a jeseň... Nemáte nejaký plan/radu čo kupovať a koľko?
Ahojte babenky, my sme v 21. tyz. a neviem ci je skoro alebo nie s kúpou niektorých veci ako napr. kočik, postielka, vanicka a tak... ako ste natom? a este boli ste niekora na 4D ultrazvuku? ostali vam nejake fotky alebo zaznam?
Veru žienky, mohli by ste popísať, čo treba mať pre letné bábätko, koľko čoho treba mať a aké veľkosti?! A čo budete obliekať drobcom , keď bude teplo. Hlavne tie maminy, by mohli prispieť, čo už majú skúsenosti 🙂 Ďakujem nielen za seba 😉
@marley7 hlavne si treba uvedomit, ze august uz nebyva taky teply, takze take ako opalovacky a tak by som vobec neriesila a urcite je na nete kopec zoznamov, aj v mudrych knizkach z knihkupectva to urcite najdete, ja som mala na zaciatok trosku, par kusov, do malej krabice (50x30cm) sa to zmestilo, a podla toho ake babo bude s grckanim, kakanim a tak si ostatne dokupite postupne..🙂
Vcera už aj môj manžel prvýkrát pocítil pohyby babätka. Ešte také slabučké ale predsa len. Sa z toho strašne rozkošne tešil. A co sa týka oblečenia a ostatného zatial neriešim. Ale určite neplánujem toho veľa nakúpiť, na začiatok zopár kúskov a potom podľa situácie sa dokúpi. ;)
Ja si nakup nechavam az na maj,este ani nevieme co to bude a vela neutralnych veciciek nechcem kupovat, a v lepsom pocasi sa aj lepsie bude behat po obchodoch,ale googlim vo velkom co by sa mi pacilo,co by sa mi hodilo a hlavne kolko na to vsetko budem potrebovat penazi 🙂 .
@snehulienka2 z 3D dostanes dvd s videami a fotkami a my sme dostali teraz aj 2 fotky vytlačené 🙂 pri prvom sme dostali len dvd.
@marley7 presne ako píše @rybca tých úplne maličkých vecí stačí naozaj len pár, bábo veľmi rýchlo rastie. Určite bodynka s krátkym ale aj s dlhým rukávom, aj keď na úplný začiatok ti budú na doma stačiť také pyžamkové overaly, lebo bábo furt spinká 🙂 jedine von do kočíka si ho vyobliekaš, doma ho potrebuješ rýchlo a efektívne prezliecť a nie vyzliekať z 10 kusov oblečenia 😀 veď treba operatívne riešiť podľa počasia, uvidíme ako bude, možno už bude chladno v auguste, možno bude 40 stupňov, teraz s týmto počasím človek nikdy nevie, také je poblbnuté 😒 radšej maj 2-3 kusy s krátkym rukávom, 2-3 kusy s dlhým rukávom, overaly pyžamkové, gatušky s uzavretou nohou, pár ponožiek, nejaký svetrík alebo mikinku a čiapočky hlavne 😉
Ahojte přišla som z pořádně,zatial všetko ok a bude to dievcatko.....tesimmmmm o 4tej idem na velky utz tam asi budu všetko merta a možno 3d...;)
@mahulenka87 @marley7 ja velkost 56 ani nekupujem, rovno 62...my budeme mat isto 4-kiloveho slona, takze mensie velkosti by mu boli hadam aj hned male...a podla mna take uplne letne veci vela netreba, ved kolko byva takych extremne letnych dni a novorodencovi treba vzdy dat aj tenku ciapku, pri malej som body s kratkym rukavom vobec nevyuzila, radsej som davala rovno dlhy rukav ako kratky, lebo na to som musela davat este svetrik 😝 mne sa najviac osvedcili klasicke biele kosielky, tie som pouzivala do mesiaca, lebo som sa bala jej obliekat body cez hlavu, a na to dupacky, alebo teplacky s ponozkami...alebo overalceky su super...a svetriky malinke radsej na gombicky, to obliekanie cez hlavicku takym malinkym detickam sa mi zdalo aj nebezpecne, resp. ja som sa bala, ze babu ublizim... 😅 😅 a ja som milovala zavinovacky, ale to v lete tiez neviem, ci bdue velmi aktualne, musim si zaobstarat daku letnu vypln 😀
Kočky už máte měna vybrate pre drobcov?
@lily14 Karin alebo Filipko 🙂 a ty uz mas pre svoju babulku? 🙂
@lienka19881 mne sa páči lilianka-lily
@lily14 kraaaasne 🙂
@lienka19881 aj tvoje su krásné a ty ešte nevíes pohlavie?
@lily14 este nie, poradnu mam o dva tyzdne, tak dufam ze sa to uz dozviem 🙂
@lily14 Ja nie, cakam bambulku a neviem jej za nic na svete vybrat meno...prva dcerka je Petra,ale co spravim s tou druhou,netusim...manzel tiez na nic neprisiel,robi si standicky,ze Blazena 😀 len aby ozaj nebola, ked nic nevymyslime 😉
ahojte maminy! tak ja prispievam po dlllhej dobe sem, budeme mat chalana, uz druheho 😎 ... prvy sa vola vladko, a teraz som rozhodnuta pre romana, lebo tak sa mal volat uz prvy, ale nakoniec som az na porodnej sale po jeho narodeni a diktovani mena zmenila rozhodnutie 😀 😀 😀 spravila som muzovi radost, teraz si ju spravim konecne aj ja 😉 pre dievcatko som mala dlhodobo vybrate meno natalka ...
inak k tej vybave: urcite netreba dako vela, ale na august sa zidu aj tricka s dlhym rukavom, alebo bodycka s dlhym... hlavne nezabudajte na ponozticky, ciapocky...
a toto je nas krasavec, nizsie aj s paradnym pipikom! 😀
baby drzte sa!!!

@lienka19881 nic nemám v knizke,ale si má potěšila že až v 24tt