icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

chikitka
25. mar 2013

@beruska1311 moj muz sa tavri velmi vazne ked mi skusa dat navrhy na meno ako: karči, lajči, gejzo, laco alebo feri ... 😀 jaj, a dlho ho bralo pišta 😵

rybca
25. mar 2013

@lily14 tak ja som sem uz pisala, my mame vybrate Richard a Julia

zuzu188
25. mar 2013

@mahulenka87 najlepšie je vecičky kupovať priebežne,keď je už drobec narodený..dovtedy stačí mať zo všetkého po cca 5 kúskov..veľkosť 56 tiež využiješ..môj synátor mal 3800g a 54cm,keď sa narodil a 56 mu bola dokonca veľká..bábätká po pôrode aj trošku schudnú,tak 56 v pohode oblečú 🙂

henriett19
25. mar 2013

@chikitka a moj podobne Lajoš, Demeter 😀 haha ale to len zo srandy

enynka30
26. mar 2013

Tak babule, aj my sme boli vcera na ultrazvuku, a mame druheho chlapa 🙂 😵 Bude to Paťko 😵

barchee
26. mar 2013

baby, ktoré ste na materskej ešte a idete na druhú, aká výška mi bude chodiť teraz materskej? Neviete ako to je? 😝

my sme dlhšie využili ešte aj 50 oblečenie 😅 malý mal 44 cm keď sa narodil a keď ho prepúšťali domov mal 47cm 🙂 mama mi bola rýchlo kupovať nejaké 50, lebo som nemala vôbec kúpené nič, len 56 samé a tie mu boli jak vreco 😅

cleona
26. mar 2013

Vcera som bola na cvičení v bazéne v ŠNOP. Vrelo odporúčam. Sme si torchu vo vode zahopsali, zaposilovali a velmi dobre mi to padlo. Aj ked normalne si citim aj svaly na rukach a na nohach. Mam taky pocit, ze to bolo aj intenzivnejsie ako cvicenie v telocvicni. Jediné čo mi trošku vadilo bola trochu teplejsia voda. Ale niekomu to zase vyhovuje. ;) Ja si to určite ešte zopakujem.
A co sa mien týka, my už máme s manželov nejakých favoritov ale ešte stále nie sme pevne rozhodnutí. To sa asi ešte utrasie keď budeme vedieť aj pohlavie. Dúfam, že to zistíme už 5.4.

karinkaeich
26. mar 2013

mile mamicky, rada posuniem oblecenie po nasom drobcovi, pekne veci za lacno. IP, ak mate zaujem (uz aj vacsie cisla)

cleona
26. mar 2013

Mám na vas jednu otazocku. Plánujete ísť na nejaké predpôrodné kurzy? Počula som, že aj Antolská nejaké organizuje a vraj sú veľmi dobré. Tuším som počula, že to má na starosti nejaká pani Ježíková, ale neviem nájsť žiadnu ponuku ani bližšie info. Nemáte s tým niekto skúsenosti? Budem rada za každé info. ;)

lucka9513
26. mar 2013

prosím vás, neviete poradiť nejaké kúpalisko vhodné pre tehotné? lebo skoro všade je skôr termálne a nedoporučuje sa aj kvôli vzniku rôznych infekcii 😖

zuzu188
26. mar 2013

@lucka9513 mňa by v tehu na kúpalisko nikto nedostal...môžeš chytiť infekciu

cleona
26. mar 2013

@lucka9513 neviem ci su verejné kúpaliska vhodné pre tehotné zeny. myslím ze sa velmi neodporucaju kvoli infekciam a pod. Ale ked zájdes do lekárne, nájdes aj rozne tampony ktoré slúzia ako prevencia prosti infekciam. Ja som si ich tiez kupila kvoli tomu cviceniu pre tehotne v bazene. Pisu sice ze pri týchto cviceniach je ta voda regulovana a osetrovana ale dvojita ochrana ale predsa len. ;)

lucka9513
26. mar 2013

@zuzu188
@cleona tiež by som nechcela ísť na verejné, ale keď bude leto, tak by som rada niekam zašla, vraj plávanie pomáha chrbtici a pod., len by bolo vhodné ísť tam, kde často vymieňajú vodu, aj keď bohužiaľ teraz tam len rôzne prípravky hádžu.
a možno zostanem doma vo vani a hotovo 😀

lucka188
26. mar 2013

@lucka9513 @zuzu188 Ja som si tiez uz kupila tie tampony co spomina cleona, nechcem sa nejako zvlast obmedzovat ked sa to da vyriesit aj takto. Ale termalne kupalisko urcite nie, voda nesmie byt prilis tepla.

maria512
26. mar 2013

dnes som bola na poradni...k tomu tvrdnucemu brusku na par sekund sa mi nejako moc nevyjadril...takze o moc mudrejsia nie som ☹ nedalo sa zistit co to bude kedze miminko malo prekrizene nozicky tak ze to nebolo mozne vidiet ☹ ale aspon jedna upokojujuca sprava-rastie tak ako ma, je zdrave, a vsetko je v poriadku tak ako ma byt, tak som kludnejsia...ale predsa mam na vas jednu otazocku-to si mam pokazde vypytat ci mi neda fotku z vysetrenia?uz dvakrat mi robil vysetrenie a ani raz mi nedal ziadne foto ☹ a manzel sa tak tesil...dakujem za rady a pekný dníček prajem

lucka9513
26. mar 2013

@maria512 mne doktor dáva pri každom ultrazvuku aj fotku

@lucka188 viem, že by nemala byť teplá, len to by som rada vedela, kde sa dá vôbec okúpať, keď je žena tehotná

katy83
26. mar 2013

mam pocit, ze moj ani nerobi fotky, ale neva pockam si na 3D

darka2001
26. mar 2013

@maria512 kym sme chodili do centra tam mi fotku aj dve davali automaticky netrebalo sa ani prosit a este aj manzel chodil so mnou dnu,ale u obv dokyho si musim vypytat inak mi nedal a tato sranda stoji 6 €.mne by sa celkom pacilo keby sa mohol aj manzel ist pozriet na usg,napr zajtra ked ideme na 3D rozmyslam ci sa mam pytat dokyho ci moze?

pasad
26. mar 2013

@darka2001 kam ides na to 3d? ja idem 8.4. do myslavy a tam sa nemusis pytat, tam maju rovno kreslo pre "hosta". usg je aj na plazme na stene, takze ho vidi leziaca zen aj clovek sediaci vedla nej. pozri si 4. video:
http://www.usg.sk/?a=o-centre

lienka19881
26. mar 2013

@maria512 mne ked robi utz tak vzdy opytam ci mi vytlaci aj foto... A stoji 2 eura...

drnduliak
26. mar 2013

@lucka9513 skor asi plavaren ako kupalisko...ja som bola na kupku pri prvom tehu, ale moc som sa vo vode neclapkala, lebo tam bolo dost ludi a viac ako infekcie som sa bala, ze ma niekto kopne do brucha 🙄

marley7
26. mar 2013

Ak sa smiem spýtať, koľko ste už doteraz pribrali?! Na mňa sa nalepilo zatiaľ 4 kg.

niki18
26. mar 2013

@marley7 3 kg...

drnduliak
26. mar 2013

@marley7 ja 5,5kg... 😅

pasad
26. mar 2013

@marley7 +3kg

sandy312
27. mar 2013

ahojte babulky.takze po vcerajsej poradni nam zistili ze bumeme mat na 100% dievcatko,ale nam aj zistili cistu v hlavicke ☹ som s toho straaasne na nervy.ale musim verit ze bude vsetko ok.zevraj je to dost caste a zvykne to zmiznut.tak ja verim ze to zmizne

borocka
27. mar 2013

Ahojte,
@lucka9513 ja som pri prvom chodila na plavaren, 2x do tyzdna na hodinu. normalna mestska plavaren, chlorovana voda. nic specialne som nepouzivala, ziadnu infekciu som nedostala.
ale na kupko urcite nepojdem, u nas je to hlava na hlave a nechcem dojst k urazu.

@darka2001
@maria512 u nas foto dava na poziadanie, stoji 2€. a na sono kludne moze ist aj partner. na to v 20tt beriem aj syna, chcem mu trosku priblizit ako je babatku v brusku.

maria512
27. mar 2013

no mne nedal foto ani pri 16tt ani teraz pri 20tt a ani neviem ze by mohol ist aj partner dovnutra somnou ...skor nie pretoze sme vo vnutri skoro vzdy tri...jedna u lekara lezi, druhej berie krv alebo meria tlak a tretia je uz nachystana a povyzliekana ze pojde k doktorovi...neda sa prejst k doktorovi aby nebolo vidiet tie ostatne...aj tu co je dalsia na rade vyzlecena takze si skor myslim ze to nepojde aj s partnerom 😒 a ani som to nevedela ze musim povedat ze chcem foto...prve dve vysetrenia som mala v rakusku kde som pracovala a tam mi automaticky dali hned dokopy 8 fotiek...tak som myslela ze aj u nas to tak funguje ...no nic nabuduce budem vediet...

cleona
27. mar 2013

Neplánujete ísť niektorá z vás na nejaký predporodný kurz? Vraj na Antolskej sa takéto kurzy robia ale nemám žiadne info, iba viem, že to má na starosti p. Jezikova. Ak by ste mali nejaké bližšie info bola by som vdacna!

lylkatomaskova
27. mar 2013

Ahojte baby...trochu dlhšie som tu nebola ako sa máte? Idem si trochu zbežne prečítť čo ste tu vystrájali🙂 Máte niektorá skusenosť s vcestnou placentou?Bola som na kontrole alebo poradni to je vlastne jedno a doktorka mi to oznámila a že mám ležať a ležať a nič nerobiť bojím sa som v piatom mesiaci.Ďakujem za všetky dotazy !!!