icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

penelope111
1. apr 2013

@darka2001 To asi patrilo mne 🙂 Ďakujem 🙂 Už to hádam dotiahneme keď najhoršie máme za sebou 🙂

lily14
1. apr 2013

@penelope111 a bolelo to velmi?bola si v celkovej narkoze?

penelope111
1. apr 2013

@lily14 Bola som celkom v narkóze a museli mi dať silnejšiu ako mali lebo som sa im vraj stále budila 😀 Prvý deň to bolelo dosť ale lepšie ako pred operáciou lebo to už som mala 24 hodinové bolesti.

lily14
1. apr 2013

@penelope111 tak si to zvládla super ;) pytam sa lebo na .80%idem cisarsky a už teraz stresujem či v celkovej či lokalnej

penelope111
1. apr 2013

@lily14 Ja idem na 90% cisárskym 😀 Takže za pár mesiacov ma to čaká zas 🙂 A tiež sa neviem či v lokálnej alebo celkovej :-/

barchee
1. apr 2013

@penelope111 drž sa, nech sú ranky skoro zahojené a všetko je ok 🙂 cisára nemusíš byť v celkovej, len ak by so chcela, to je asi na tebe a na dohode s pôrodníkom. Moja kamoška nechcela byť pri vedomí pri cisaráku, nechcela počuť všetko to okolo toho, tak si dala celkovú, iná kamoška zas bola len v spinálke, všetko vnímala...to je asi len na tvojom rozhodnutí, či? 😅 😕 😝

penelope111
1. apr 2013

@barchee Ďakujem 🙂 Neviem ako to je. Ja som chcela pôvodne pri cisárskom lokálnu aby som hneď malinkého videla, ale teraz mi jedna sestrička v nemocnici povedala, že celková je lepšia. Tak fakt neviem musím pozisťovať od doktorov čo je lepšie 🙂

marley7
2. apr 2013

Akú kozmetiku, akú značku a čo vlastne idete kupovať pre bábätká?

cleona
2. apr 2013

Ja sa už tak neviem dockať toho ultrazvuku v piatok. Hned odtial pojdem do obchodu a kupim nejakú prvú symbolicku vec pre drobca. Teda dúfam ze uz budem vediet pohlavie.
Ozaj, kedy je asi najvhodnejsie ist na 3D ultrazvuk. Niekde som citala ze v 26 tyzdni, na inom mieste ze do 24. tyzdna. Co vy na to?

penelope111
2. apr 2013

@cleona Mne povedal Dr., že v 24 tt 🙂

barchee
2. apr 2013

@cleona ja som bola v 16 tt a pojdem ešte raz v 27 tt 🙂 v 27 tt je krásne vidieť bábätko, keď ideš len raz, tak choď v tom 27-28 tt, je krásne vidno bábätko 😉
@marley7 niveu, ale bola som spokojná aj s DM značkou Babylove 😉 Johnson vôbec neodporúčam, veľa alergii spôsobuje, aj môj prvorodený sa z tej značky vyhadzoval....

a baby, čo sa týka plienok, pampersy sú super, ale obsahujú tie mliečka všelijaké, novorodencovi je lepšie vyskúšať najprv plienky bez akýchkoľvek prísad, my sme zo začiatku používali huggies a babylove z DM a až keď bol väčší sme prešli na pampers...veľa detičiek má vyhádzané zaparené riťušky, dievčatká červené podráždené šušulky z tých mliek a prísad, čo pampers obsahujú, nekúpte zbytočne veľa balení, treba si vyskúšať, ktoré plienky nerobia žiadnu reakciu... taká rada malá 😉

cleona
2. apr 2013

@barchee @penelope111 Vdaka za radu. este sa asi poradim s lekarom kedy je najlepsie ist, pripadne s tym centrom kam pojdem. Ale najprv bude morfo tento piatok. Som ako na ihlach. Strasne nedockava.

penelope111
2. apr 2013

@cleona Ja idem na veľký UTZ dnes o druhej 😀

pufa
2. apr 2013

@penelope111 ja idem dnes o 16:30. uz to budes mat za sebou 🙂 ja sa aj bojim aj tesim, ale dnes prevlada tesenie 🙂

martina05
2. apr 2013

@penelope111 ja som mala pri dcére celkovú anestézu, lebo išlo o akútnu SC a lokálnu nestíhali....a absolútne bez problémov, nerobili mi predtým ani žiadne vyšetrenia - nestíhali a našťastie všetko dopadlo dobre. Kamoška mala lokálnu pri SC 2x, jedna jej zanechala trpnutie noh - a to má dieťatko už 6r. a druhá jej zaúčinkovala až oneskorene, takže to bolo veľmi bolestivé.....

martina05
2. apr 2013

@cleona mne teiž povedali že v 24tt...

martina05
2. apr 2013

ahojte, tak ja idem na morfo zajtra - bohužiaľ som nejaká nechcípnutá ale dúfam, že to zvládnem bez ATB.... 😒 😒 😒

cleona
2. apr 2013

co sa vlastne pri tom velkom morfo kontroluje, na co sa mam vsetko pytat?

miciluci
2. apr 2013

@freyjanr ahoj,ja som si kupila zopar bambusovych plienok a osusiek. su naozaj ovela mäksie a jemnejsie ako bavlnene,ale aj o dost drahsie.ja ich budem použivať spolu s jednorázovkami,buď na viazanie naširoko,alebo namiesto osušiek,podbradníčka...atd 🙂

miciluci
2. apr 2013

@marley7 ahoj,ja som si vybrala nieco z biodermy,sebamed a weledy prirodnej kozmetiky-tieto tri sa mi zatial najviac pozdavaju 🙂a co Ty?

pufa
2. apr 2013

@cleona ja si myslim, ze na "velkom" usg by si sa nemala pytat ale pocuvat. aspon ja dufam, ze doktor ku ktoremu idem bude zdielny, lebo ja mam vzdy kopu otazok, ale ked uz sedim v ordinacii, nic ma nikdy nenapadne 🙂 ale také najdôlezitejsie veci asi su - ci je chrbtica celistva a zavreta, to iste aj hlavicka, ci ma mozog sumerny pravidelny tvar, srdiecko ci je OK, ci dobre preteka krv cievami, mal by skontrolovat placentu, pupocnik, pomerat kosticky - stehennú napriklad, priemrr hlavicky prípadne obvod bruska no a na zaver pozriet pohlavie 🙂 tak nejak si to ja predstavujem. no a samozrejme nakoniec ta vyprevadi s tym, ze babo je zdrave a v poriadku 🙂

cleona
2. apr 2013

@pufa Dakujem za vycerpavajucu odpoved. ja samozrejme tiez dufam ze bude pan doktor zdielny ale pre istotu si chcem pripravit otazky. Aj ked uprimne aj odpoved "vsetko je v uplnom poriadku" by mi bohato stačila ;)

pufa
2. apr 2013

@cleona súhlasim s tebou 😀

enynka30
2. apr 2013

babyyyy, strasne mi opuchaju nohy, cela som nejaka naliata, co mam robit??pijem vela vody cistej a aj tak 😒 od minuleho tyzdna mam na vahe ze +3 kila, a to som nepribrala urcite tolko sak sa vidim, moze to byt ta voda??

marley7
2. apr 2013

@miciluci Ja ešte nemám kúpenú žiadnu kozmetiku, ale neraz som už obzerala, ale som sa nevedela rozhodnúť, ktorú značku zvoliť, preto som chcela vedieť a váš názor.
@barchee Tak to si ma s tou značkou Johnson prekvapila 😒 Prečo to vyrábajú také, mali by vyrábať pre dedičky všetko len na prírodnej báze. A môžeš mi povedať, ako si ty kúpala tvojho prvého syna, čím si mu umývala telíčko+vlásky a po kúpaní si ho čím natierala?! Vďaka 🙂

marley7
2. apr 2013

Ja idem zajtra na ten morfol. ultrazvuk, takže v 21tt mi lekár odporučil

miciluci
2. apr 2013

@enynka30 urcite to moze byt tou zadrzanou vodou. mne tiez nohy dost puchnu,hlavne kolena a stehna.niekedy mam aj dvakrat take vercer ako rano. skus zavolat doktorovi a poradit sa ak to mas vela opuchnute 😒

barchee
2. apr 2013

@marley7 ja som používala sprchové gely a šampóniky (malý bol vlasatý hneď, tak som aj šampónik používala), buď babylove z DM, Hipp alebo Niveu, natierala som ho buď telovým mliečkom tých istých značiek alebo olejčekom tých značiek...som menila, furt mi voňal nejaký iný 😀 😀 najprv som mala johnson, ale z toho sa mi celý vyhádzal, dokonca johnson ešte doteraz testuje na zvieratách, takže nepoužíva veci na prírodnej báze, všetko johnson som povyhadzovala hneď ako sa vyhádzal. Na riťulu sa mi osvedčila obyčajná rybia mastička alebo bepanthen a zásyp bablove alebo nivea som požívala 😉

grelu
2. apr 2013

@enynka30 a tlak mas v poriadku?...v poradni si bola kedy naposledy?

freyjanr
2. apr 2013

@miciluci a neskusala si nahodou s vodou ze ake su save? :-P