Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@darka2001 Na mňa tiež takto pôsobí stres, že mám tlak aj pulz hneď vyšší. Tiež v poradni nemávam taký nízky. A mne pred tehu káva dosť zvyšovala tlak, tak som ju nepijávala a teraz mi nejde zasa na chuť. A tiež ti je na odpadnutie ztoho tlaku? Čo si mala zlé výsledky krvi-triple?
@marley7 Nie triple som mala o.k len na usg dokz nasiel nejaku srdcovu chybu tak sme boli na morfo usg a tam na upokojili,že kočka z toho vzrastie,že to nie je nič hrozne,ale vieš si predtaviť ako ma to vyplašilo a ona mi na to ide merať tlak,no uznaj,že to nie je realna hodnota.
Ja sa chystam na velke nakupovanie až po usg v 30 tzždni,asi v polovici juna,aj ked je pravda,že už dvja doktori mi potvrdili,že to bude dievčatko.Zoznam samozrejme už mam,aj vyhliadnutu postielku a kočik,teraz si akurat kupim nejaku maličkosť pre radost-bodyčko, ponožtičky, sestra začala hačkovať čiapočku...... 😉
baby takze aj ja potvrdzujem chlapcensky rok 🙂 🙂 🙂
@marley7 Ja chcem isť nakupovať v máji potom sa mi už asi nebude chcieť v tom teple 😀
Kočky,uprimne,ktorá si to tehotenstvo naozaj užíva tak,že ani nevie,že je tehotná?je tu nejaká ktorá nepozna nevolnosti,krče,palenie zahy,zvracanie,bolesti v križoch a nohách,prespí celu noc,nema vzražky,ale krasnu pleť a huste vlasy a plno energie????????? 😒
Ja sa občas citim ako hzpochonder,stale mi niečo je stale niečo riešim.No a ked čitam članky aký je druhý trimester bezproblémový,krasnz a plný energie nemam slov..........
AKO STE NA TOM ???
Ahojte baby.Mate niektora tehotensky pas do auta.ak ano tak kde a za kolko ste ho kupili?
@katla
@lienka19881 ja citim intenzivnejsie pohyby teraz od soboty, cize od 22tt. dnes ma dokonca babo prvy krat tak normalne koplo 🙂 mam placentu vpredu hore viac napravo, cize mi tiez dost tlmi kopanceky, ale uz citim. to chce vzdy len cas.
@darka2001 u mna to sice nie je az take ruzove ale v podstate si tehotenstvo max. uzivam. nevolosti som mala tak mozno 4x, krce nemam ziadne, sem tam si citim krize (ale to som mala aj pred tehotenstvom takze ziadna vyrazna zmena), nohy mi nepuchnu, nemam ani vyrazky, v noci spim ako babatko. Co sa tyka pleti, vlasov a pod. - vsetci mi hovoria ze som opeknela, plet sa vycistila a ani vlasy mi nejako velmi nevypadavaju. U nas v rodine boli vsetci prekvapeny ked som povedala ze cakame dievcatko. Vraj vyvraciam vsetky myty. A to ani nemam ziadne prejedacie manie. V podstate sa stravujem uplne rovnako a od zaciatku som pribrala tak mozno pol kila. Keby mi uz trosku nevykukavalo brusko tak by ani nevedeli ze som tehotna.
Takze ja si skutocne nestazujem. Ale nechcem provokovat. ;)
@darka2001 Kedze mam doma 20mesacneho drobca, tak ani neviem, ze som tehotna :DDDD Samozrejme, ze ten prvy mi byvalo nevolno. Jedine kedy si uvedomujem tehotenstvo je vtedy, ked ho potrebujem chytit - kto by za nim behal :DDD alebo ked ho treba dvihat, to je pravda - to uz nevladzem tolko. A okrem toho, ze chodim kazdych 10min na zachod to je v poho. A v noci tiez nespime dobre. Za prve beham furt na ten spominany zachod a nas maly sa vie nanominovat k nam do postele a okopava nas z kazdej strany. A z tou pletou to je v poho - ale to asi preto, ze cakame dalsieho chlapca :P Ak mas krce v nohach, tak si daj predpisat magneziu. A teraz ma napadlo, ze mi obcas tvrdne brusko - takze aj ja frcim na magneziu. Pekne tehulkovanie. A neboj, vsetko to trapenie teraz ta odmeni v auguste 🙂
@darka2001 Ja musím povedať že toto druhé tehotenstvo "prežívam" menej intenzívne ako prvé. Zle mi bolo teda statočne, záha už začína páliť, spať nemôžem pretože som bola navyknutá spávať na bruchu, začínajú so mnou aj trochu aj hormóny lomcovať, čiže až tak veľmi si to neužívam .....
@darka2001 Vies co ja si tehotenstvo zatial dost uzivam. Zle mi nie je ani nebyvalo, ani ziadne krce nemam, opuchy a podobne, plet lepsia ako pred tehu lebo vtedy sa mi vzdy pokazila pred ms co teraz nehrozi, vlasy podla mna stale rovnake, kvalitne dlhe huste, len mam pocit ze rastu este rychlejsie ako pred tym.. A vytesujem sa z rastuceho bruska 🙂 Jedine co tak pocitujem ze vecer uz mam tej energie pomenej, zvlast po praci a chodim casto cikat, aj ked v noci sa zobudim len 1, max 2x 🙂 Ale kto vie co bude dalej, lebo mam vysoky tlak tak cakam ako to budu lekari riesit 🙂
@darka2001 Prave si krasne vystihla moje pocity🙂Furt mi daco je🙂 Najprv som grcala skoro 4 mesiace,potom ma bolela hlava, vyrazky mam furt a cela tak cudne vyzeram...nechty polamane, od Vianoc nespim,nervy na prasknutie,sex neviem ani co je🙂 neviem co by son zjedla na nic nemam chut ale ked nejem je mi zle...tlak 90/50 odpadavam z toho z kavy je mi zle🙂)) atd atd...raz o tom napisem knihu🙂 chudak manzel a moja prva dcerka maju doma bosorku🙂
@darka2001 nic si z toho nerob, nie si v tom sama, ja sa tiez citim otrasne dost casto 😀 Jasne ze sa tesim na miminko, velmi moc 😵 ale tiez mam pocit, ze mi stale nieco je...bolia ma krize, podbrusko casto, mam dost velke brusko uz, ak si sadnem na pohovku, neviem sa z nej postavit, jak stara babka, v noci zle spim, mavam strasne navaly horucavy, nevladzem, fucim, a som vycerpana, mam dost aktivne dieta, takze zaspavam o osmej vecer skor ako moj syn...pali ma zaha uz asi zpo vsetkeho, a este k tomu uz som zacala aj opuchat..ale inak sa nestazujem vobec 😀 😀 ja som ani prve tehu nemala take ako niektore baby vravia, ze ani nevedia ze su tehu 😉
@darka2001. Ahoj.ja som na tom tak ze vraciam stale každé jedno ráno.zadycham a spotim sa pri každej prechádzke.chýba mi že nemôžem s kamarátmi skoro nikde ísť.nič nevládzem.nepamätám sa kedy som sa naposledy vyspala.tiež sa cítim ako hypochonder a frajer sa mi stale smeje že jak simulujem.no dopriala by som mu ten hnusny pocit v žalúdku co mám furt
Inak baby dneska ma s tým chlapčekom doktor prekvapil.ja teraz uz naozaj nechápem prečo tak strašne vyzerám ;)
@darka2001 Ja som z tych stastnych. Zle mi nebolo nikdy, ani palenie zahy, ani problemy so spanim, ani prilis caste chodenie na WC (trosku castejsie ano, ale nic hrozne, vacsinu noci nevstavam ani raz), ani nechutenstvo 🙂 , problemy s pletou skoncili asi po 2. mesiaci, vlasy huste a rastu strasne rychlo, brucho neboli, len pekne rastie, krize nebolia, trochu boli chrbat, ale to je z toho, ze uz necvicim jogu, nie nutne z tehu... Jedine, co pocitujem je, ze som viac unavena, ked prdem z prace, vacsinou aspon na hodinu odkvecnem - uzivam si kym mozem. A co je najlepsie, babo posledne dni kope ako dive 🙂 a ja sa toho neviem nabazit. Bola by som tehotna kludne stale - okolie ma hycka a manzel sa prekonava v roztomilosti 🙂
@darka2001 Tak ja mozem povedat, ze tento druhy trimester si uzivam. V prvom som mala problemy s krvacanim, takze som sa bala co bude, ale nastastie je vsetko ok. A teraz sa citim velmi dobre. Plet mam peknu cistu, vlasy su tiez ok. Obcas citim krize, ale nieje to nic strasne. Najhorsie je asi to, ze kazdu chvilu beham na wc a schody su pre mna horor. Uz na prvom poschodi fucim ako slon 😀
@darka2001 noooo, priznam sa, ze ja, ak by som necitila miminko, tak by som si ani nepripadala ako tehotna...ziadne nevolnosti, ziadne palenie zahy, krce, opuchy, nikdy som nemala taku krasnu plet ako teraz, prestali mi vypadavat vlasy, v noci spim ako babatko, pribrala som zatial len 4 kg a pritom si doprajem vsetkeho a hlavne vela (!!!) a nikdy som sa necitila tak skvelo a taka plna energie ako teraz 😉 ... taketo tehotenstvo by som priala vsetkym babam, lebo si to sakra zasluzime!!!! 🙂 🙂 🙂 drzim prsty!!!! 😉

@marley7 Ja uz pomaly spracuvam mm ze by bolo dobre pomaly zacat, chcela by som zacat asi v maji. Postielku uz mame doma, tu sme dostali. A pripravujem si zoznam.