icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

zelovocka
13. apr 2013

@barchee ale čo, nič si nemyslím, pokojne si kontroluj krčok, koľko chceš a potrebuješ 😀 ja som si vyše roka fičala na symptotermálnej metóde, takže aj ja som si občas prehmatala krčok, ohľadom plodných dní teda, ale moc som z toho nebola múdra, tak som sa na to vybodla a spoliehala hlavne na bazálku 😉 🙂
hm, tvrdnutie bruška som zatiaľ nemala, a dúfam, že len tak skoro to nepríde 😕 takže tvoj malý (či malá slečna? 😀 😝 ) si vypýtal/a pizzu? calzone som dlho nemala, mmm, len mám pocit, že v Pizza Mizza sa hodne zhoršili, už to nie je, čo bývalo 😠
tak som zvedavá, čo mi povie nová dr. v pondelok na krčok, lebo tá predošlá mi ho nekontrolovala vôbec, teda možno raz popri odbere na cyto - ale nezazlievam jej to vôbec, ona celkovo čo najmenej zásahov akoby chcela, a keďže som relatívne zdravá, hoci aj postaršia prvorodička 😀 tak robila len nevyhnutné veci.
ozaj ešte prosím ťa - kedy sa s tebou dr. začala nejako konkrétnejšie baviť napr. o spôsobe pôrodu? že či to nebodaj vyzerá na sekciu, alebo nie...

rybca
13. apr 2013

@zelovocka ani mna este nevysetrovali palpacne, dokonca mi mali teraz brat ster kvoli kontrole na rakovinu a aj to sa odlozilo az po porode, tiez tu zastavaju nazor, ze co najmenej tam zasahovat, kvoli infekciam a tak a teda vobec mi to nechyba

karinkaeich
13. apr 2013

ahojte, ponukam na predaj detke oblecko - hlavne body, dupacky, overaliky, mikinky, suprevky atd. mali by ste zaujem? za velkoobchodne ceny. sortiment sa vsak neda pozriet dopredu. ceny cca 3-4e kus. blizsie info dam rada v ip

darka2001
13. apr 2013

@barchee no to je sranda,ze ani ja som tresku pred tehu velmi nemusela,lebo mi znej stale bolo zle,ale teraz je to uplne v pohode,ale je viac veci ktore by som pred tym vobec nezjedla,alebo jedine s pankreolanom a teraz mi z nich nic nie je🙂

barchee
13. apr 2013

@zelovocka so mnou sa o pôrode nestihli baviť, keďže išlo o spontánnz predčasný pôrod, v nemocnici keď som ležala, nikto sa ma na nič nepýtal, keď som ráno už bola otvorená, rovno na sálu a rodit 😝 ale inak sa pôrodný plán robí tuším až keď začneš v 36tt navštevovať poradňu v nemocnici, kde chceš rodiť, viac neviem, nestihla som to zažiť 😅 a inak v pizza mizza sme boli v avione a sme ostali prekvapení, lebo pizza naozaj výborná, plná oblohy, nie ako kedysi, že 3 plátky šunky si mala a 2 ananásy...ja som mala calzone prekladanú a bola výborná naozaj, plná šunky, syra, kukurice, mňam 😉
@darka2001 no pre mňa teraz treska akoby som jedla zlato, úplná slasť v bruchu 😀 ale už dnes som odolala... 😝 dokonca ma nepreháňa syr, ani jogurt ani pribinák, ako inokedy, lebo mám intoleranciu laktózy a teraz kľudne si dám jogurt a viem, že ma nepreženie a ani ma brucho nebolí 🙂 moj ocino kupuje čerstvé mlieko tu volade a robí jogurty aj syr, keď som nebola tehotná, som si dala ten syr a krče a hnačka úplná a teray som zožrala polovicu hrudky a nič mi nebolo 😀

darka2001
13. apr 2013

@barchee fakt je to obcas na nepochopenie ako si to organizmus zariadi🙂

barchee
13. apr 2013

@enynka30 no ja bez neho uz ani neviem spať, musím si bruško podopreť, inak sa mi veľmi zle leží...ja som si ho kúpila ešte pri prvom synovi 😉

barchee
13. apr 2013

@darka2001 presne 🙂 je to zaujímavé, takto isto to aj moja mama mala pri oboch tehu, že pila mlieko z fľaše rovno a inak keď sa na mlieko len kukne, tak ju preženie 😀 ona má intoleranciu ešte silnejšiu ako ja, ja mlieko znesiem v určitom množstve v káve alebo v omáčke, polievke, mama vôbec, ta ani pozreť na mlieko nemôže 😀 to čo momentálne viac potrebuje telo, nebude snáď vyháňať von 😀

babulka
13. apr 2013

baby, neviete nejaký dobrý a spoľahlivý krém alebo sérum na pigmentové škvrny? V živote som žiadne nemala, ale teraz mi v tehu (okrem brutálneho pálenia záhy) pribudli aj pigmentové škvrny na tvári - hlavne na čele. Vyzerám ako maskovaný tank, a ide jar a leto, kedy ja nepoužívam žiadny make-up, iba ľahký púder, ale ten mi tie škvrny nezakryje..

pepaa89
13. apr 2013

@pasad no ja mám svoj malý obchodík s potravinami, tak dúfam, že vydržím čo najdlhšie 🙂

pepaa89
13. apr 2013

Neviete o niakej stránke, kde lacno zoženiem tehotenské vankúše?

pasad
13. apr 2013

@pepaa89 drzim prsty, nech to vydrzis co najdlhsie...dufam, ze sa setris a uz nic tazke nezdvihas ani nepresuvas.

pepaa89
13. apr 2013

@pasad nie nie 🙂 na to mám svoje mladšie sestry 🙂 takže celkom sa mám fajn 🙂 ( klop klop klop )

freyjanr
13. apr 2013

@pepaa89. To sú aké?

barchee
13. apr 2013

@babulka ja tiez nemam rada makeupy, preto som si kupila nivea bb cream, je uplne super, lahucky a krasne prekryje nerovnake zafarbenie pleti, je super 🙂 tie skvrny po porode zmiznu, neviem, ci ti na to nejaky krem pomoze, kedze je to u teba teraz len tehu zalezitost.

barchee
13. apr 2013

@pepaa89 ja som si kupila v www.predeti.sk 🙂

babulka
14. apr 2013

@barchee BB krémy zbožňujem, teraz mám L´oreal Nude Magic, plus k nemu som si kúpila CC cream v Anglicku (u nás tuším ešte nedostať) proti začervenaniu. Ale ani tie veľmi v lete nemusím, zatiaľ ich znesiem, kým nie je horúco, ale keď bude nad 25 stupňov, mám stále pocit, že mi tečú po tvári 😝 Takže len ľahký púder zmatňujúci. Pri prvom tehu pred 7. rokmi som nemala žiadnu pigmentáciu, teraz na čele také škrvny, že až... Rozmýšľala som na Biodermou White Objective, alebo Clinique má tiež, ale nechcem vyhadzovať prachy, ak to nemá pomôcť... 😖

freyjanr
14. apr 2013

dievcata viete mi poradit?mohla by som ist s priatelom na kamione do anglicka?chcela by som tam nakupit veci pre babetko ale neviem ci by ho to dlhe natriasanie neohrozilo

barchee
14. apr 2013

@babulka skús sa pýtať gyndy na to alebo v lekárni lekárničky, ale som čítala, že tieto tehu fľaky pigmentové sú záležitosť čisto tehotenská, nie nejakým spôsobom kožná záležitosť alebo niečo, čo by si mohla nejako ovplyvniť...ja osobne si myslím, že teraz, keď bude slniečko a pleť bude mu vystavená, že čo najmenej chémie bude treba na tvár a pokožku dávať, lebo v tehu môže reagovať podráždenejšie, keďže je prekrvenejšia a citlivejšia....ale to je môj názor 😉 ja sama mám konkrétne tvár veľmi citlivú na krémy, nemôžem si dať hocaký krém, oskúšanú mám niveu kozmetiku, tá jediná mi robí dobre 🙂 a to sami takto rapídne zcintlavela po prvom pôrode 😅 som používala eucerin alebo vichy a som sa z toho tak vyhádzalal, ale nie že ďubáky, ale vriedky, čo nešli vytlačiť, museli sami odoznieť a trvalo aj 2-3 mesiace, no šlak ma išiel trafiť jak som vyzerala a najlepšie mi začala robiť tá nová rada od nivea pure a natural, neobsahuje parabény ani silikóny, niekedy sú lepšie aj také obyčajné krémy ako tie drahé 😉 možno skús nejaký iný krém pleťový...

barchee
14. apr 2013

@freyjanr no ja by som určite nešla, to natriasanie nie je nič moc... a tiež dlhá cesta... 😅

freyjanr
14. apr 2013

@barchee no pred tym som s nim chodila bezproblemov ale teraz je vsetko ine.dakujem za nazor 😉

adamkohlusko
14. apr 2013

@freyjanr my sme zili pri prvom v anglicku a v 25tt sme isli autom na dva tyzdne domov ,maly v pohodicke uplne 😉

freyjanr
14. apr 2013

@adamkohlusko no na aute by som to neriesila.ale na kamione je to cesta na tyzden s povinnymi prestavkami ale ani to by mi nevadilo,ja sa len toho natriasania bojim aby malickemu neublizilo

benczovie
14. apr 2013

Baby,mam obavy, vcera s skoro vobec necitila pohyby...dnes este stale nic.... :( mam ist zajtra k dr
?

barchee
14. apr 2013

@benczovie skús pošťuchať do bruška, mne sa vtedy pomrví 😉 neboj, môže mať dni, kedy sa menej hýbe a viac spinká. Ak by sa nehýbalo dnes do večera, tak choď na pohotovosť. Radšej zbytočne, ako neskoro.

barchee
14. apr 2013

baby, papáte niektorá chlorellu? chcem si začať dávať, obsahuje veľa horčíka a rôzne iné potrebnosti, príde mi ako dobrý zdroj prírodný minerálov....

ada510
14. apr 2013

@benczovie ja som Ho v 21 prvom cítila len tak jemné jeden deň áno druhy nie až teraz v 23 tt je intenzívnejšie a cíti to už aj môj muž...🙂

marin.frist
14. apr 2013

@barchee ja som ju jedavala pred tehotenstvom asi 3/4 roka kvoli detoxu tela a potom mi v lekarni povedali, ze pocas tehotenstva nie je vhodna.... tak som prestala radsej. asi si to pre istotu skonzultuj s lekarom, lebo ona zacne vyplavovat pomerne naraz vela necistot, ked ju budes brat.

grelu
14. apr 2013

@benczovie môj malý ma tiež take dni, kedy ho cítim každú chvíľu a potom zase prídu dni, kedy ho vôbec necítim....strieda sa to tak cca 2-3 dni ....ja ho ale cez tie kludnejsie dni cítim tak 2-3x za deň, ale ja celé dni lezim, takze cítim viac. Keby som nelezala, tak ho asi cez tie kludnejsie dni tiež necítim...ale chápem ta...ja som vtedy tiež nervózna, či je všetko ok

barchee
14. apr 2013

@marin.frist aha, lebo ma ich stránke chlorellovej je písané, že vhodná aj v tehu, lebo práve tie toxíny vyplavuje a teda sa nedržia v tele, že aj v materskom mlieku bolo oveľa toxínov ak ženy užívali chlorellu počas tehu, ale spýtam sa samozrejme radšej gynda 😉