icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

penelope111
14. apr 2013

@freyjanr Neviem aké je to v kamióne, ale aj lietadlo natriasa a do 8 mesiaca sa môže letieť aj vlak natriasa a tehotné chodia vlakom 🙂 A ak pôjdeš ti budem len závidieť že si pokúpiš v Anglicku krásne vecičky 😀 Nemá nejakú trasu po Slovensku, že by si si to vyskúšala čo ti to bude robiť?

enynka30
14. apr 2013

@barchee takze vyplati sa ho kupit, a kde si si ho kupovala ak sa mozem spytat? ci v nejakom tehotenskom obchode alebo v zdravotnickych potrebach...??

zuzu188
14. apr 2013

@benczovie môže byť inak otočené..napr. ja necítim vtedy,keď je otočené chrbátikom..vtedy sa mi iba hŕčka na brušku urobí,keď ležím a pomrví sa

marin.frist
14. apr 2013

@barchee ja som sa pytala mailom aj jednej odbornicky na tieto vyzivove doplnky... mozno ze po 1. trimestri uz to nie je take "zle", ale radsej si ju sama nenasadzuj. ked som ju brala pred tehotenstvom, bolo to super, upravilo sa mi travenie, zlepsilo akne... tak ju nasadim potom zasa po 🙂

jankako
14. apr 2013

ahojte.Včera sme absolvovali návštevu MuDr.Grochála v martine.Máme potvrdeného 100% chlapčiska.šťastní najšťastnejší sme.🙂 a doležité,je zdravučký 🙂.Lenže bohužial,mám palcentu vpredu,zakrýva malého,tak vznikla max.jedna fotka ledva ledva.😖 škoda.

jankako
14. apr 2013

@freyjanr ja by som šla.spravila by som si poistku a hajde na nákupy.Isto ti tá cesta neublíži.Ved v kamione že je iné pohodličko 🙂 možeš si tam aj lahnuť.🙂

barchee
14. apr 2013

@enynka30 kúpila osm ho v predeti.sk ale boli tam také debilné guličky, tak som si kúpila náhradnú náplň do vankúšov a naplnilo ho tým a je super 🙂 šak si zadaj vankúše na kojenie a ti vyhodí stránky, kde to predávajú 😉

pepaa89
14. apr 2013

@freyjanr 16 a 15 ročné 🙂

pepaa89
14. apr 2013

@freyjanr JááJ MYSLELA si vankúše 🙂 http://www.mall.sk/kojenecke-vankuse/?gclid=CI6... dobre sa snimi spí, podopiera sa bruško

adamkohlusko
14. apr 2013

@freyjanr no to je pravda,ze kamionom to je dlhsie.to som si neuvedomila 😅 my sme sli 21 hodin,ale na trajekte som myslela,ze porodim 😖 tak mi bolo zle

zabavka
14. apr 2013

@barchee Ja som ju chcela tiež začať brať, ale akosi sa neviem odhodlať. Čítala som, že baby mali pri nej aj rýchly pôrod, tak neviem...myslím, že by ale nemala uškodiť

lucka188
14. apr 2013

@enynka30 Ja ten vankus mam a je to super, stale s nim spim 🙂 Ale zalezi asi aj na type vankusa, tvrdosti tvare a tak, treba si najst taky aby ti vyhovoval

babulka
15. apr 2013

@freyjanr ja budem v opozícii s ostatnými babami 😀 a neriskovala by som to kamiónom. Nie kvôli natriasaniu, to by uškodiť nemalo, nakoľko bábätko chráni plodová voda. Skôr by som to zvážila preto, lebo dlhé sedenie (aj dve hodiny sú v našom stave dlhé sedenie) neprospieva kvôli opuchom nôh, tlačeniu si na maternicu, močový mechúr... Keď cestuješ lietadlom, vlakom, máš možnosť sa postaviť, poprechádzať, zbehnúť sa vycikať, čo v kamióne nebude možné. Predpokladám, že tvoj muž má asi určený cieľ cesty s časom dojazdu (bratranca mám kamionistu a stále hovorí, ako na nich tlačia na presnosť), takže asi nebudete stáť každé dve hodiny na cikanie, ponaťahovanie sa. Zadržiavanie cikania môže spôsobiť predčasné kontrakcie, zápal močových ciest... Nechcem strašiť, ale zváž si pre a proti. Ja som aj v prvom tehu cestovala do 28 tt lietadlom, ale iba kratšie trasy na služobky v Európe (do dvoch - 2,5 hodín letu). Potom už nie. keď sme išli niekde autom v rámci SR, tak sme stáli každú hodinu, čo mi to nebolo pohodlné.
Mimochodom, ja som v Anglicku často, je pravda, že sa tam dajú nakúpiť krásne veci pre deti, vždy z tade idem s dvomi kuframi vecí pre malého. Ale dnes sa aj u nás dajú kúpiť peknučké veci za takú istú cenu ako v Anglicku, hlavne pre bábätká, napr. v Tescu sú krásne veci a lacné. Pre väčšie deti sa určite oplatí Anglicko. Ozaj, a tvoj muž by nevedel niečo doniesť sám, keby si mu napísala?

rybca
15. apr 2013

@freyjanr ja suhlasim s @babulka, ziadna parada nestoji za to riziko, a este existuju aj e-shopy a vecicky nie su tak tazke, takze ani postovne nebude vela, ja si objednavam z EN spodne pradlo a postovne ma vyjde na 5,50 tusim

enynka30
15. apr 2013

@barchee jj dakujem, ja viem, ze take su uz kade-tade 😉 len som chcela nejaky overeny vankusik, lebo je vela tipov, predeti. obchod kupujeme vecicky, tak tam kuknem dakujem 🙂

enynka30
15. apr 2013

@lucka188 no ved to, musim najst taky co mi bude pasovat celkovo 😉

deniska84
15. apr 2013

ahojte.mate niektora uz skusenosti s tvrdnutim bruska?ako sa to u vas prejavuje?neviem prave aky to ma byt pocit tak preto sa pytam 🙂 dakujem

benczovie
15. apr 2013

@barchee dakujem za odpoved, nastastie som nemusela ist, vecer sa male prebralo, dalo o sebe vediet 🙂
tak uz sme kludnejsi

benczovie
15. apr 2013

@ada510 vdaka, uz je to ok, vcera vecer sa ozvalo, takze nas potesilo 🙂
len ja este tie kopance mam take menej intenzivne..skor take pulzovanie v podbrusku..ale take dost silne..nevieme sa dockat, ked uz aj manzelik bude moct citit...

benczovie
15. apr 2013

@grelu 🙂 vcera vecer som sa dockala ....citila som zase pohyby, dost intenzivne 🙂 som sa ukludnila...dost ma to vystrasilo, uz som bola odhodlana ist na pohotovost,,,ale uz by som nedbala, keby som citila aj take riadne kopance, uz ani manzel sa nevie dockat 🙂

benczovie
15. apr 2013

@zuzu188 no, ja zatial ziadne hrcky som nezbadala na brusku...ale uz rada by som aj s koancami...zatial len take silnejsie pulzovanie v podbrusku....inak vcera vecer uz to bolo ok, sa nam ozvalo male 🙂

margaretka35
15. apr 2013

@barchee prosim ta, mozno blba otazka, ale ako sa meria krcok maternice? predpokladam, ze vyseterenim zospodu. mna lekarka na poradni este zospodu nepozerala, vzdy urobi len utz cez brusko.

grelu
15. apr 2013

@benczovie no môj malý ma dnes zase kludnejsi deň, tak začínam byť aj ja nervózna 🙂

benczovie
15. apr 2013

@grelu neboj, bude v poriadku...len treba vyckat 🙂

grelu
15. apr 2013

@benczovie nj...som zvedavá, kedy sa dockam

benczovie
15. apr 2013

@grelu drzim palceky aby cim skor sa ozvalo 🙂 potom daj vediet

aaddeell
15. apr 2013

ahojte a prepacte ak vas nahodou otravujem, mam junoveho chlapceka 2011, chcem predat jeho vecicky za dobru cenu nechce sa mi to vsetko fotit do bazaru , nakolko je toho vela a niektore veci vobec nenosil, najlepsie by bolo osobne sa prist pozriet, ozvite sa mi do IP, som z Ruzinova (kedze prve mesiace babo iba lezi a moj Adamko rastol ako z vody vecicky su ako nove)

aaddeell
15. apr 2013

este som zabudla napisat, ze vacsina veci je neutralna takze je to vhodne aj pre dievcatko aj pre chlapceka 😉

freyjanr
15. apr 2013

@pepaa89 jeeej dakujem vyzera to velmi pohldlne 🙂 ,este som to nevidela a nedeformuje to nejak chrbticu? :

freyjanr
15. apr 2013

@babulka dakujem,uz som sa aj rozhodla ze nepojdem aj po tom co mi mama povedala ze nahodou zacnem mat bolesti alebo krvacat tak tu dojde zachranka a je velmi velka pravdepodobnost ze mi dieta zachrania ale tam akurat tak vykrvacam....no frjer by aj vedel ale vies jak to je 🙂 zena si chce sama vybrat a nakupit,dost ma hneva ze polku veci mi uz podonasala mamina zo svajciarska,akoze potesi ze usetrim kopu penazi ale ja si chcem sama vyberat