icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

freyjanr
15. apr 2013

@rybca no inak to som uz pocula ze viacero ludi objednava pre deti z anglicka veci cez net,a nevies poradit nejaku dobru stranku?

miciluci
15. apr 2013

@margaretka35 ahoj,mne doktor meria krcok sonom zospodu.

barchee
15. apr 2013

@margaretka35 hej, utz zospodu, volá sa to cervikometria 😉 mne na každej poradni kontroluje krčok palpačne, teraz som ho mala mäkký, preto mi krčok aj zmeral.

luciarichard
15. apr 2013

Ahojte kočky, prosím Vás netrápi Vás niektorú vysoký resp. vyšší pulz. Ja mám tlak nízky resp normálny len tep mám okolo 105 a viem že má byť okolo 70. Treba to nejak riešiť či je to normálne ?

zelovocka
15. apr 2013

@luciarichard ahoj, ja som mávala problémy s tepom a tlakom cez menzes pred tehu, bola som aj u kardiológa a povedal, že do 80 - 90 tep je OK. a viem, že tehotné mávajú bežne vyšší. riešiť - záleží od toho, ako sa cítiš, či ti nie je na odpadnutie a pod. piť dostatok tekutín nezabúdaš? a prechádzky pohodovým tempom pomáhajú 🙂

darka2001
15. apr 2013

@luciarichard aj ja mam obcas vyssi pulz aj ked tlak je o.k,obcas mi busi srdce,ale mam pocit,ze hl po namahe,stale sa to upravilo,tak som to zatial neriesila.

lucka188
15. apr 2013

@luciarichard Opytala by som sa gynekologa. Ja teraz chodim k internistovi kvoli vysokemu tlaku a minule tam bola baba co mala vysoky pulz a to tam riesili, netvarili sa ze o nic nejde. Takze by som to skonzultovala s lekarom a pripadne sa dala tiez tomu internistovi vysetrit ci je vsetko ok.

darka2001
15. apr 2013

Kocky ja sa chcem tiez poradit,mam nadchu a tak riadne kycham,kaslem a smrkam a mam pocit,ze aj brusko je potom pevnejsie,podbrusko ako keby stvrdlo,citim to hlavne ked si ho chytim,inak nemam ziadne krce ani bolesti a potom to prejde,moze to byt aj reakcia ,ze stale napinam brus svaly pri kuchani a smrkani,alebo?

norwaybergen
15. apr 2013

@luciarichard ahoj ja som na tom dost podobne - tlak nizky a tep vysoky, tiez okolo 90 - 100. tuto mi vseobecna doktorka povedala ze to je v norme, tak tiez neviem, ci sa mam nad tym nejako pozastavovat alebo je to fakt este normal... daj potom vediet, co ti povedal doma doktor, ked sa na to budes pytat 🙂

zuzu188
15. apr 2013

@luciarichard v tehotenstve je rýchlejší pulz ok 🙂..srdce dostáva viac zabrať,tak bije rýchlejšie..ja mávam teraz bežne okolo 100

grelu
15. apr 2013

@benczovie uz sa krpec ozval 🙂....asi by som sa nemala toľko pozorovať...ono ja som nad tým aj dumala, že ak by náhodou nebolo niečo v poriadku, tak s tým lekári v tomto štádiu este aj tak nevedia nič spravit :-/

pepaa89
15. apr 2013

@freyjanr že vraj prave naopak, ešte male si môžeš o to opreť pri kojeni, alebo seba, http://www.google.sk/search?q=dojčiaci+vankúš&h...

marley7
15. apr 2013

To by som aj ja brala, nejakú dobrú stránku na kúpu vecí, vecičiek v UK, nemáte niekto www?!

rybca
15. apr 2013

@freyjanr ja len to pradlo..🙂 detske mam este z SVK, pripadne sme isli do Gyoru kuknut co to...🙂

drnduliak
15. apr 2013

@deniska84 no ja som bola kvoli tvrdnutiu brucha uz aj v nemocnici, pokila to nemas pravidelne, iba kde-tu stvrdne a povoli, tak je to v pohode, ale ak by ti zacalo pravidelne v kratsich intervaloch tvrdnut s bolestami, tak to isto radsej chod k dr...

margaretka35
16. apr 2013

@barchee aha, to moja lekarka ma zospodu nekontrolovala odkedy som tehotna, tak dufam, ze je vsetko ok. musim sa jej na to opytat na buducej poradni.

barchee
16. apr 2013

@luciarichard ja mám 91 tep 🙂 je to normál v tehu, ako píše @zuzu188, srdiečko ti pumpuje o viac ako štvrtinu viac krvičky ako v netehu stave, je teda prirodzené, že srdce bije rýchlejšie 😉 rýchlejšie sa zadýchaš, ľahšie sa spotíš...je to ok 🙂
@margaretka35 mne to tak aj pri prvom synovi furt kontrolovali a aj teraz, tak mi to prišlo normálne, ale ako vidím, nie všetci gyndovia majú pri tehotných rovnaké postupy... 😖 ja osobne si myslím, že by to malo byť každoporadňové vyšetrenie, je to dôležité, vedieť, či je krčok ok.

lucka188
16. apr 2013
luciarichard
16. apr 2013

@zelovocka @darka2001 @norwaybergen @zuzu188 @barchee ďakujem kočky aj som si myslela že je to normál je naši zas strašili 🙂

lucka188
16. apr 2013

@margaretka35 @barchee Mne teraz pri poslednej poradni doktor skontroloval dlzku krcka ultrazvukom cez brucho a ked bola dlzka ok, tak to dalej neriesil. Myslim ze on ma teraz sklon zbytocne sa mi tam nesparat kym to nie je potrebne.

benczovie
16. apr 2013

@grelu no teda, tak vsetko ok 🙂
hej, len lahko sa to povie...ja sa tiez pozorujem..kazdu zmenu, proste vsetko...darmo, prvorodicka...

grelu
16. apr 2013

@benczovie no ved ja som taká istá 🙂...ale ved uz je tu pomaly leto 🙂

lily14
16. apr 2013

baby beriete este vitaminy femibion 400+dha atd...??????

grelu
16. apr 2013

@lily14 ja beriem stale 800...mne sa lepšie železo spracováva s femobionom

barchee
16. apr 2013

@lily14 ja si dávam gs mamavit 😉 ale nie každý deň, tak 2x do týždňa.

lily14
16. apr 2013

@barchee
@grelu aj ja este beriem,ale neviem ze do kedy to treba brat...

grelu
16. apr 2013

@lily14 pokiaľ nemáš nejaké zdravotné problémy, tak nie je dôvod ich brať...stačí pestrá strava 🙂

darka2001
16. apr 2013

@lily14 ja beriem na striedacku femibion a calibrum mami,a urcite este 2 mesiace budem,kocka je mensia asi o 5 dni tak nehrozi,aby sa nam narodilo prehnane velke babo.🙂

lily14
16. apr 2013

@darka2001 ja ich tiez budem asi este brat,inak aj moje dievcatko je tak o 5 dni mensie...nevadi oni to dobehnu 🙂))