icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

darka2001
19. máj 2013

@barchee no presne kocka je viac na lavej strane a nozicky ma v pravo,mam aj skoliozu,aj slabina ma boli v lavo no a teraz aj ta bolest v 'zadku'. Vcera som este hladala na nete tak vraj mozem chladivu konsku mast tak mm utekal vecer kupit a fukla som si jeden paralen-moja prva tabletka od zaciatku tehotenstva,ale velmi to nezabralo,dufam,ze to takto nebude trvat do konca 😒

barchee
19. máj 2013

@darka2001 no teraz v poslednom trimestri to bude kedytedy casto tahat a bolet vsade 🙂 uz to bude kazdy den narocnejsie.Moj maly ma chrbatik nalavo,hlavicku hore skor vpravo a nozicky vystiera hore napravo pod rebra alebo dole na mocak,v oboch pripadoch je to uplne fasa pocit :D

jana201
19. máj 2013

@deniska84 @barchee vdaka 🙂 ked to ja sa bojim zubarky viac ako pôrodu ... ale dakujem pomohlo snad uz bude lepsie ale objednam sa 🙂 vdaka

lily14
19. máj 2013

baby pomozte mi ,co znamena skrateny krcok 2,5mm,zatvorena to mam v sprave z pohotovosti,opytam sa na poradni ale tyzden nevydrzim..ak niekto vie poradte dik 🙂

katarinka_brnka
19. máj 2013

ahojte baby mam otazocku kolko zavinovaciek budete kupovat?

ikacka
19. máj 2013

@lily14 ja som mala presne tento stav v 25tt - zistil mi lekár na poradni. Je tam v podstate zvýšené riziko predčasného pôrodu,takže odvtedy poctivo ležím (našťastie doma) s podloženou panvou a nohami a beriem magnézuim a guajacuran.
Na tvojom mieste by som išla na poradňu skôr, nech ti tvoj lekár povie, čo ďalej. Všetko závisí aj od tvojho individuálneho stavu - ja som prvorodička po ivf (teda až štvrtom úspešnom), takže som od začiatku na rizikovom.

lily14
19. máj 2013

@ikacka ahaaa fajne toho som sa bala ,len nechapem ci je skrateny o 2,5mm alebo je dlhy len 2,5mm....a este ma aj picha v pravom boku...bojim sa,asi zajtra skocim za gynekologickou

ikacka
19. máj 2013

@lily14 malo by to znamenať skrátený na 2,5mm - podľa toho, čo som sa už dozvedela nemala by to byť úplne hraničná hodnota (sú baby, čo ho majú aj kratší), ale vraj je to hodnota, kedy sa už krčok považuje za skrátený. A radšej žiadny stres, ja ležím a zatiaľ to vyzerá, že krčok drží 🙂 Len ako sa malý obrátil (asi pred týždňom, lebo dovtedy bol KP), tak sa tlak na krčok zvýšil, tak ma lekár upozornil, že ten kľudový režim je naozaj dôležitý. Síce mi z toho už zašibáva, ale som aspoň doma a nie v nemocnici a už to bude len pár týždňov, tak to vydržíme 🙂 Tak žiadnu paniku - to neprospeje tebe ani bábu.Určite to nebude také zlé 🙂

grelu
19. máj 2013

@lily14
@ikacka ono je hlavne dôležité, či to je hodnota z cervikometrie (vaginalne sono) alebo tento údaj lekár zistil len pri palpacnom vyšetrení. Ak nebola robena cervikometria, tak ta dĺžka je úplne v pohode

barchee
19. máj 2013

@lily14 krčok v tehotenstve je cca 4 cm dlhý zatvorený...ja som ho mala na poslednej poradni 4cm ale mäkký. 2,5 cm je dosť skrátený, ale ešte furt je to hraničná hodnota normálu...ak je krčok zatvorený, je to v poriadku 🙂 niektoré baby ho majú celé tehu v takej dĺžke a je to v poriadku. Mala by si oddychovať viac, magnézium si dávaj ak si ešte nedávaš 😉

lily14
19. máj 2013

@barchee ale já tam mam 2,5mm a nie 2,5cm tak nechapem

lily14
19. máj 2013

@grelu len palpacne ale robil aj utz brusny tak neviem či aj utz vie zmerat

barchee
19. máj 2013

@lily14 no 2,5 mm by si asi rodila 😝 to je určite 2,5 cm, len nečitateľne napísané...a dr ti nevravela nič na to?

lily14
19. máj 2013

@ikacka nariadil aj mne kludovy rezim a baby rádia aj nohy hore ale na chrbte by sa už nemálo lezat

magdav
19. máj 2013

@jana201 paralen je ok tak ako uz tu pisali baby, radsej by som sa bala toho co mozu sposobit kazy v zoboch http://najmama.aktuality.sk/clanok/224589/stara...

lily14
19. máj 2013

@barchee je to pisanemé na pc takže možno sa pomylil miesto cm dál mm....musím vydrzat

ikacka
19. máj 2013

@lily14 ja ležím aj na chrbte a lekár mi povedal, že keď mi to nevadí a cítim sa tak dobre, že môžem. Ale snažím sa to striedať, keďže v podstate ležím skoro celý deň. Mne lekár nariadil ležať v trendelenburg pozícii (ak chceš, vygoogli si obrázky) tj máš podvihnutú celú posteľ pri nohách, tak sme upravili rošty na noc a cez deň sme vymysleli taký systém na gauč, aby to bolo cca ok. V podstate si celý deň dolu hlavou 🙂 Pokiaľ to pomáha, tak sa dá čokoľvek vydržať. A mužíček je zlatý a doma pekne všetko stíha 🙂

lily14
19. máj 2013

@ikacka dík za řadu 🙂 aj mne manžel pomáhá,ležím si sice iba tyzden ale bolí má celé tělo.. už musíme 3 mesiace vydrzat 🙂

borocka
19. máj 2013

@marley7 este som ho nekupila, len som sa teda rozhodla ze si kupim cotinu. farbu urcite neutrapnu, nejaku prirodnejsiu, ziadnu kriklavu, aby sa mi dobre doplnky riesili. vy mate ktoru?? daj link

borocka
19. máj 2013

@dasiacik moj prvy syn sa v tehu velmi malo hybal. pravidelne som citila kedy spinka, kedy je hore, premiesil sa, pokopal, cikutku maval. ale bolo to slabo. a narodil sa spavy, kludny, pokojny.........to bola prva cena v loterii.

mistrall
19. máj 2013

@lily14 neboj sa urcizte to nie je 2,5 mm ale cm, ked si to pozres v reale tak to uz je naozaj na rodenie..a to by asi nemeral, to by si bola otvorena..takze ked ti napisal ze skrateny a zatvoreny, treba len nohy hore a nic nerobit a oddychovat 😉

grelu
19. máj 2013

@lily14 cez brucho to nezmeria, takze podľa mňa máš krcok úplne v pohode...ja od začiatku tehu mám palpacne cca 2cm a pri cervikometrii som v 16tt mala 4cm...oddych určite neublíži, ale netreba sa zbytočne stresovat 🙂

deniska84
19. máj 2013

baby malo uz vase babo v brusku stikutku?lebo ja akurat citim take stale akoby pulzovanie uplne dole v brusku a asi to bude stikutka..mala uz niektora z vas ten pocit?je to strasne zaujimave 🙂

barchee
19. máj 2013

@deniska84 ano, je to štikútka 😉 nemusia to všetky cítiť, záleží od polohy bábätka. Ja cítim tiež štikútanie malého, ale nie dole, lebo je otočený hore hlavou, takže ja to cítim tak skôr pri vrchu, podľa toho, ako je akurát otočený 🙂

angielka
19. máj 2013

My máme za sebou tento týždeň ultrazvuk v 30. týždni. Maličký je v poriadku a má už 1176 gramov, tak sa tešíme 🙂 Kočík máme objednaný Brio go hnedý 🙂

mistrall
19. máj 2013

@angielka my sme ho prave dnes kupili, je super 🙂

drnduliak
19. máj 2013

@deniska84 nas drobec stikuta aj viackrat za den, ja to tiez pekne citim 😉

freyjanr
20. máj 2013

@katarinka_brnka mne vo všetkom radi kamaratka ktora ma dieťa a hovorí že 2 mi stačia.jedna do kocika a jedna na doma

katarinka_brnka
20. máj 2013

@freyjanr aj ja si myslim 😎 😎 😎 😎

adamkohlusko
20. máj 2013

tak ,my vo stvrtok ideme na sono,tak sa tesime.zajta k zubarovi a v stredu na ortopediu ,celkom vesely tyzden,horsie,ze maly je chory,teraz neviem ci ma zhorsenu astmu,alebo zas cosi ide chytit ☹ no Ninka si v brusku inu imunitu trenuje 😔