Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
baby pomozte mi ,co znamena skrateny krcok 2,5mm,zatvorena to mam v sprave z pohotovosti,opytam sa na poradni ale tyzden nevydrzim..ak niekto vie poradte dik 🙂
ahojte baby mam otazocku kolko zavinovaciek budete kupovat?
@lily14 ja som mala presne tento stav v 25tt - zistil mi lekár na poradni. Je tam v podstate zvýšené riziko predčasného pôrodu,takže odvtedy poctivo ležím (našťastie doma) s podloženou panvou a nohami a beriem magnézuim a guajacuran.
Na tvojom mieste by som išla na poradňu skôr, nech ti tvoj lekár povie, čo ďalej. Všetko závisí aj od tvojho individuálneho stavu - ja som prvorodička po ivf (teda až štvrtom úspešnom), takže som od začiatku na rizikovom.
@lily14 malo by to znamenať skrátený na 2,5mm - podľa toho, čo som sa už dozvedela nemala by to byť úplne hraničná hodnota (sú baby, čo ho majú aj kratší), ale vraj je to hodnota, kedy sa už krčok považuje za skrátený. A radšej žiadny stres, ja ležím a zatiaľ to vyzerá, že krčok drží 🙂 Len ako sa malý obrátil (asi pred týždňom, lebo dovtedy bol KP), tak sa tlak na krčok zvýšil, tak ma lekár upozornil, že ten kľudový režim je naozaj dôležitý. Síce mi z toho už zašibáva, ale som aspoň doma a nie v nemocnici a už to bude len pár týždňov, tak to vydržíme 🙂 Tak žiadnu paniku - to neprospeje tebe ani bábu.Určite to nebude také zlé 🙂
@lily14 krčok v tehotenstve je cca 4 cm dlhý zatvorený...ja som ho mala na poslednej poradni 4cm ale mäkký. 2,5 cm je dosť skrátený, ale ešte furt je to hraničná hodnota normálu...ak je krčok zatvorený, je to v poriadku 🙂 niektoré baby ho majú celé tehu v takej dĺžke a je to v poriadku. Mala by si oddychovať viac, magnézium si dávaj ak si ešte nedávaš 😉
@jana201 paralen je ok tak ako uz tu pisali baby, radsej by som sa bala toho co mozu sposobit kazy v zoboch http://najmama.aktuality.sk/clanok/224589/stara...
@lily14 ja ležím aj na chrbte a lekár mi povedal, že keď mi to nevadí a cítim sa tak dobre, že môžem. Ale snažím sa to striedať, keďže v podstate ležím skoro celý deň. Mne lekár nariadil ležať v trendelenburg pozícii (ak chceš, vygoogli si obrázky) tj máš podvihnutú celú posteľ pri nohách, tak sme upravili rošty na noc a cez deň sme vymysleli taký systém na gauč, aby to bolo cca ok. V podstate si celý deň dolu hlavou 🙂 Pokiaľ to pomáha, tak sa dá čokoľvek vydržať. A mužíček je zlatý a doma pekne všetko stíha 🙂
baby malo uz vase babo v brusku stikutku?lebo ja akurat citim take stale akoby pulzovanie uplne dole v brusku a asi to bude stikutka..mala uz niektora z vas ten pocit?je to strasne zaujimave 🙂
My máme za sebou tento týždeň ultrazvuk v 30. týždni. Maličký je v poriadku a má už 1176 gramov, tak sa tešíme 🙂 Kočík máme objednaný Brio go hnedý 🙂
@katarinka_brnka mne vo všetkom radi kamaratka ktora ma dieťa a hovorí že 2 mi stačia.jedna do kocika a jedna na doma
@freyjanr aj ja si myslim 😎 😎 😎 😎
tak ,my vo stvrtok ideme na sono,tak sa tesime.zajta k zubarovi a v stredu na ortopediu ,celkom vesely tyzden,horsie,ze maly je chory,teraz neviem ci ma zhorsenu astmu,alebo zas cosi ide chytit ☹ no Ninka si v brusku inu imunitu trenuje 😔

@barchee no presne kocka je viac na lavej strane a nozicky ma v pravo,mam aj skoliozu,aj slabina ma boli v lavo no a teraz aj ta bolest v 'zadku'. Vcera som este hladala na nete tak vraj mozem chladivu konsku mast tak mm utekal vecer kupit a fukla som si jeden paralen-moja prva tabletka od zaciatku tehotenstva,ale velmi to nezabralo,dufam,ze to takto nebude trvat do konca 😒