Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@magdav ano ano, ja to mám niektoré dni veľmi intenzívne, dokonca sa mi aj zle chodí ako ma to bolí 😅 je to akoby ma boleli veľké pysky, tade okolo lonovej kosti skôr dole, ťahajú ma tam aj väzy, no niekedy je naozaj náročné...ísť von taká ubolená s prvorodeným, šuchcem sa jak slimák a syn lieta predo mnou rýchlosťou svetla 😀 😀
@magdav 😀 😀 a tak dá sa to, Riri už je vcelku samostnatný 😝 ale naozaj sú dni, kedy je mi fakt zaťažko ísť von-keď to dosť bolí, ale musím, nejako to už zvládnem tie 3 mesiace 🙂 Aj pri otáčaní v posteli ma v takej blbej polohe riadne väzy zatiahnu, to bolí jak šlak 😅 Horšie, je, že mám sopel a kašlem - teda už odchádza choroba konečne, takže napínam brucho ešte k tomu, snažím sa tak jemne kašlať keď sa dá 😝 ale po pôrode už to neni jak kedysi, včera som si aj zo 2x pyžamo prezliekla, čo som si pri kašli cvrkla...muž sa na mne toho tehotenstvo dobre zabáva 😀 😀 darmo, pôrod to tam dole troška "opotrebuje" 😅 😕
@jana201 ja si ho budem poziciavat v poistovni dovera, kedze maju takuto moznost pre svojich poistencov, teda vlastne cez nejaku neziskovu organizaciu s ktorou spolupracuju.
@margaretka35 a vies ako to vtej poistovni funguje,kde sa mam na to prihlasit alebo co a ako?
Baby ja som úplne mimo...neviem ako zvládnem pôrod...lezim nonstop od januara a dnes som bola na tom glukozovom teste, t.j. sedela som 2 hodiny v čakárni...a teraz uz neviem čo so sebou...úplne ma boli celý človek a na zadku budem mať tuším svalovku...no je toto normálne? 🙂)
@darka2001 este som tam nevolala, ale nasla som to na stranke poistovne dovery
Tak a sme doma z dalsej poradne,kocna nam pekne podrastla ma 1018g,krcok v norme,cukor v poriadku akurat zelezo je troska pod hranicu tak pre istotu zelezo 1x denne.Potom zbehla na masaz tak dufam,ze to na tie bolesti krizov pomoze a este sme boli na nakup v tescu na tie detske vecicky kedze maju 30% zlavy a musim povedat ze sme super nakupili a tak z oblecka mame skoro vsetko co som chcela,este si pockame na darceky🙂
Maju zlavu 30% na cely sortiment detskeho a dojceneckeho oblecka a plati od 22.5-2.6.2013
ahojte buduce maminky, nahodou som na vas natrafila, tak vam aspon poprajem vela zdravicka a bezproblemovy a rychly porod 🙂 presne pred rokom som riesila vase "problemy", strasne rychlo to zbehlo, nechce sa mi verit, ze nas drobcek bude o par mesiacov oslavovat prve narodky 🙂
@barchee Vcera sme mali poradnu, dr. potvrdil ze ta bolest je z toho ze sa roztahuje panva, ze k tomu pridu aj bolesti kroziv co ja uz mam asi 3 mesiace. Povedal ze do kedy su to neni menstruacne bolesti a nie su dlhsie ako 15 min tak vsetko je ok.
Inak malinky ma 1130g, zatial je ulozeny hlavickou hore. Cukor je v norme a este cakame na vysledky na chudokrvnost.
Len tri tyzdne a zaciname matersku, uz sa neviem dockat 🙂
Inak som asi jedina v okoli, ktora sa tesi ze nie je horko vonku, aspon nohy mi tak nepouchaju 🙂
@magdav ano, viem ;) ja som to pri prvom mala troška troška neskôr, teraz je toto tehu úplne iné, asi už viem, čo a ako, tak to vnímam inak, toto tehotenstvo je také náročnejšie akosi, starostlivosť o domácnosť a malého mi dáva zabrať 😅 v tie dni, keď neni muž doma, tak mi aj častejšie tvrdne brucho, lebo sa furt namáham, ale inak sa nedá, zas keď je doma, tak oddychujem celý deň, on sa postará o malého, ja maximálne navarím, vtedy ma nič nebolí, neťahá 😉 Kontrakcie sú taká špecifická bolesť, to hneď spoznáš, že je to ono 😉
A aj mne je teraz najlepšie, nemám rada horúco, keď sa potím, spuchnú mi prsty a ruky....fuj 😀 takto by mohlo do augusta byť, pekne 20 stupňov 😀 jáj a zas mi začali krče do lýtok v noci....čo s tým mám robiť?? Dávam si 1x500 magnézium večer....
@barchee S tymi krcami jedine vykladat nohy vyssie a to magnezko.... mozno by si mohla aj vyssiu davku, ja beriem 3xdenne, sice kvoli inemu problemu, ale skus sa opytat dr.
Viem ze to vykladanie noh ked mas doma druhe dieta je trochu na smiech 🙂 ja mam tiez dva a pol rocnu a dava mi poriadne zabrat 🙂
@barchee ja ked sa v postely otacam, tak to len ochkam aukam a strasne to boli, ani nadvihnut panvu nemozem...:( a vkuse ma bolia sedacie svaly, zadne svaly noh, dnes rano vzadu taky krc...:( a bedra, niekedy mam pocit, ze sa ani na nohach neudrzim, idem sa objednat k fysioterapeutovi, nech mi aspon nejake cviky poradi, minule mi na zadok pomohol termofor, ale presedela som na nom cely vecer...:(
@jablcko1 materskú máš vyznačenú v tehu knižke 😉 ak nemáš zdravotné problémy, tak najskôr v 34tt sa dá ísť na materskú.
@snehhulka a kvôli čomu berieš magnezko? ja ho beriem, lebo mám mäkký krčok, dr varvel, že stačí zatiaľ len menšia dávka, budúcu stredu mám poradňu, spýtam sa na to.
@rybca no ja som na tom rovnako s tou posteľou 😀 sa otáčam 5 minút, už to neni také jednoduché 😝 tie väzy v podbrušku ma fakt bolia, najhoršie je, keď chcem uľaviť chrbátu, dám sa na 4 a snažím s nejak trocha cvičiť mačací chrbát, ale keď idem potom zliezť z postele, tak konec, strašne ma bolia tie úpony na lonovej kosti a v slabinách....a bude to ešte horšie teda s väčším bruškom pomaly...tak dajako to už dotiahneme 🙂 ale aspoň mi Rišiš už lepšie v noci spí, tak sa nemusím furt k nemu otáčať, že keď si lahnem už do nejakej pohodlnej polohy, tak tak aj zaspím 😅
@darka2001
@barchee tak nastastie v predu slabiny a upony uz tak neboja, aj sa mi zda, ze sa konecne mala otocila vertikalne, este minuly tyzden bola priecne a dole a to je jasne, ze tym padom to tam bolo viac roztiahnute ako ked je babo vo vertikalnej polohe...:( ale teraz kope viac okolo pupka v prostriedku, tak hadam je to tak..🙂 asi sa zlakla, lebo som jej pohrozila, ze tam na nu vlietnem ak sa neotoci, ze to takto dalej ist nemoze, bo fakt to strasne bolelo uz..🙂
@jablcko1 ja som si to vypocitala sama, kedze mam termin porodu 12.08 tak som odpocitala 8 plnych tyzdnov, Zial pocitaju sa tam aj vikendy takze moj odchod s prace je 1.07 co potvrdila aj sestricka, k tomu ked pridam dovolenku ktora mi ostava za tento rok tak musim sa este trapit do 18.06.
Aky datum porodu mas napisany v knizke?

@magdav A neoplatí sa ti to kúpiť nové?! Ja som kúpila nový monitor na jedenej stránke za cca 80 EUR a máš to na rok. Či ty chceš len na prvého pol roka?!