Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Baby chcela by som knihu o dietati,kde je pisane co v akom obdobi by malo vediet .napr.pretocit sa,dvihat a tak.Mate nejaky dobry typ?dakujem
@alaniska veď si to nájdi na nete 🙂 a hlavne sa nedrž tých informácii príliš, lebo každé bábo je iné, aby si sa zbytočne nestresovala 😉 Moj malý začal hlavičku dvíhať ako sme si ho doniesli z nemocnice, mal 3 týždne a podľa termínu mal byť ešte v bruchu 😅 a on už kukučkoval 😉 v 2 mesaicoch sa v noci pretáčal z chrbta na bruško, ale 5 mesiacov mal keď sa začal pretáčať z chrbta na bruško vedome za hračkou, 6 keď sa dal na 4 nohy, 7 keď si sám sadol, 8 keď sa postavil a v 11 sa pustil sám chodiť pomaličky 🙂 ale je to naozaj veľmi individuálne 🙂
@gylla Mudr.Melichovú a bude to dievčatko termín mám 20augusta
Ahojte augustovky 🙂 keďže predpovedajú chladnejšie leto, aké zavinovacky máte pre babo prichystané? Po malommam jednu rychloviazacku v celkom dobrom stave na doma, ale asi by to chcelo este jednu na precgadzky, nemáte niektorá skúsenosť so zavinovackou Lodger? Diky 😉
@jazmina83 no ja som nikde nevedela ze by boli letné a.zimné 😕 ja mám jednu drahu cipkovanu bielu a jednu taku lacnú rychlozavinovacku a rozmýšľam ze si kúpim este jednu taku lacnejšiu......mimochodom babi v tescu majú po 8 eur take isté zavinovacky jak su v iných obchodoch po 14-16 eur.
@lylkatomaskova Dr nepoznam no mozno sa aj stretneme v nemocnici 🙂
@lylkatomaskova Takze budes rodit v starej nemocke,u Zuzky Melichovej?Ja asi v novej u Murina a mam termin 19.8:-)
Ach kocky,normalne vas ktore mate muzickov dlho pacovne odcestovanych normalne vas obdivujem,ten moj isiel len dnes na 3 dni a ja sa tu uz motam bezcielne sama po dome,aspon nech sa to pocasie konecne zlepsi. 😒
@ alaniska jedna z nich je prvych 365 dni v živote dieťaťa: http://www.martinus.sk/?uItem=94056
a super predporodne kurzy su podla mna na stranke www.porodbezobav.cz
@lily14 @gylla tááák baby, poradňu máme za sebou...podľa posledných meraní 29+5( tou 5kou si niesom istá, keďže ona strašne škrabe :D ) a krásnych 1350 gramov...povedala na to len...hmmm,pekne živené bábätko 😎 dovolenku má v júli, čiže v auguste s ňou môžme rátať a ešte vždy sa nechcela baviť o podrobnostiach, ale čo a týka pôrodu, tak nieje žiaden problém 🙂 ďalšiu poradňu mám 4. júla a vraj to začneme riešiť až vtedy....
Ahojte baby, tak my sme boli dnes na sone a mame v 31t krasnych 1620g dufam ze to nieje dako vela , ja mam od zaciatku tehu +8,5kg co je celkom dobre , este nas cakaju necele 2mesiace do porodu, pre babo uz mame skoro vsetko nakupene uz zbalit tasky do porodnice a je to , zapcha trapi aj nas , ale v noci chodim cikat len 1x a potom az rano takze dobre, ale aj tak poriadne nespime , len sa z boka na bok krutim neviem najst polohu koli brusku a aj chrbat ma uz pobolieva , robite uz niektora masaz hradze ?
Baby mne je dnes otrasne,cely den aj ked lezim na boku je mi tak zle akoby som lezala na chrbte...na chrbte nelezim uz par tyzdnov vobec....neviem si rady ani lezat nevydrzim ani sediet ani stat...nemate nuektira take priblemy,ze nemozete dychat,vobec nijako sa ulozit, ze vam byva na odpadnutie? Ja som cele dni doma vonku nemozem chodit lebo ked mi zrazu pride zle tak odpadnem. Lekari mi na to nepovedali nic ze z coho to je...len ze sa mam polohovat ako mi to vyhovuje...tak dnes nijako...

kosicanky davam do pozornosti:
Predpôrodná príprava pre oboch partnerov. Otvárame nový kurz 5.6.2013 o 18.00 na Hviezdoslavovej 7
(zacina to dnes a je to na radnici stareho mesta pri sportovej hale). chystam sa absolvovat prvych 6 minimalne, da sa to platit aj samostatne, tusim 4 eur jedna prednaska vtedy.
Cieľ: príprava na pôrod a obdobie po pôrode. Odbúrať strach z neznámeho.
Témy:
1. - 4.Všetko o pôrode - vedie pôrodná asistentka z Nemocnice Košice-Šaca.
5. - 6.Všetko o dojčení - vedie laktačná poradkyňa Jana Mudra .
7. Čo s novorodencom doma - so sestrou z novorodeneckeho odd.
8. Psychomotorický vývoj babätka, ako ho podporiť, o plávaní a cvičení - vedie certifikovaná inštruktorka Lucia Bazanová
9.Masáže bábätiek - vedie certifikovaná inštruktorka masáži detičiek Aneta Csala.
10.Prvá pomoc malým deťom - vedie PhDr.Rybárová z Nemocnice J.A.Reymana Prešov.
Cena: 35Eur/10 prednášok. Bonus: Príručka prvej pomoci pre rodičov.