Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@darka2001 tak to samozrejme nie je pravidlo 😉 to len moj syn s neterkou tak vysli.
ale dieta nekope a nebusi len z toho ze nieco nie je dobre, ale aj z radosti. to som videla na malom, ked reval a jedoval sa, tak nervami stinal paste a nohy, prejavoval aktivitu. a ked bol z niecoho stastny, spokojny, ked som sa mu natrcala tak sa rehotal a znovu len kyval rukami nohami.
no som ja velmi zvedava co bude tato nasa malina zac, lebo teraz je nkludna, malo spava, vela kope a mechri sa. tak som zvedava ci od jedu alebo od radosti ze ma dost miesta a paci sa jej pohyb.
@darka2001 no jasne, kludne 😎 termin mam na 21.8. ale dufam ze to bude aspon par dni skor ( patrik ide od septembra do skolky, tak aby som ho stihla vychystat. aby si s nami doma uzil par dni a nevnimal to ze ho odkladam do skolky lebo teraz mam nieco lepsie....)
a rodit sa chystam v lucenci. aj pata som tu rodila. ked to na mna pride, nebudem vymyslat kam pobezime, budem rada ze mam nemocnicu na 5minut jazdy. a hlavne ze obe mamy aj muz, aj maly ma mozu kazdy den chodit pozerat. a doniest vsetko co budeme potrebovat.
mena uz mate vybrate??
@borocka tak ja zatial 19.8 a v kosiciach,moj dr tam pracuje aj rodi tak nevymyslam nic ine.Zatial sa vsetci zhodli,ze to bude dievcatko tak bude Sona,ale chlapcenske meno neviem tak dufam,ze ho nebude treba🙂
A naozaj by to mihlo byt aj par dni skor a nech je este pekne pocasie ,aby sme si to aj vonku este uzili 😎
@deniska84 Ja idem tiež ešte posledný krát na budúci týždeň k svojmu gynek. a uvidí sa, ako je otočený. Ak by bol stále KP, tak tiež ma chce poslať na predoperačné vyš. a sekcia plánovaná. Ale ak by sa otočil, chcem si dať aj epidurálku, tak budem musieť absolvovať anesteziolog. vyš. Ak stihnem, neviem, či sa tam treba aj objednať. Rada by som sa, ale tej sekcii vyhla... Ale to odomňa nezáleží.... No ak tak tak asi lepšie, šetrnejšie je si dať spinál, ale zasa na druhej strane si neviem predstaviť byť pri vedomí... To by som asi nevydržala. Ty to zvládneš?!
Ahojte -...Ja mám termin 20 augusta a moja sedem ročná dcerka dostala kiahne a ja som ich v detstve neprekonala tak som zvedava čo mi na to povie gynekologicka v pondelok v poradni ach jaj
no ja uz som sa s cisarakom zmierila a povedala som si a aj dala na rady inych ze radsej byt pri vedomi a vediet co sa okolo mna deje ako byt v narkoze a ani nevidiet dnes svoje dieta po porode..a som hlavne velmi zvedava ci mi ho uz naplanuju teraz v pondelok a objednaju ma alebo este ma tak nechaju..uz som v 38 tt cize uz sa babo povazuje za plne donosne tak uvidime..kazdopadne si teraz najviac zelam mat uz maleho pri sebe dufam ze zdraveho a spokojneho 🙂 neboj vsetko dobre dopadne 🙂
@lylkatomaskova no davala by som si velky pozor.. pre tehotnu su kiahne velmi nebezpecne
@ufinka Davam ale tak aj tak to mozem dostat
@lylkatomaskova fiiha, no ak si ich nemala v detstve, nemala by si byť teraz pri dcérke....ak by si ich mala prekonané, nevadilo by to, ale ak si nemala, je to nebezpečné 😕 tam si veľmi nedáš pozor, kiahne sú silne infekčné...
@lylkatomaskova Ahoj, presne, ako pisala @barchee - som sa na to nedavno pytala mojej doktorky, lebo v skolke sa vyskytli kiahne. Doktorka povedala, ze ak mam v krvi protilatky, tzn.prekonala som kiahne alebo som bola ockovana, mne a babatku by neuskodilo, keby ich dcerka teraz dostala. Ale pre babatko by boli velmi nebezpecne, keby ich dcerka dostala tesne okolo porodu - par dni pred porodom a potom po porode.
Dala si si niekedy z krvi vysetrit, ci v nej mas ten virus varicella, co sposobuje kiahne? Lebo ja a mm sme si mysleli, ze sme tiez kiahne vobec neprekonali. Chceli sme sa dat zaockovat, ale dr nam este pre istotu zobrala krv a v nej sa ten virus obidvom nasiel. Takze sme ich prekonali, len sme mali velmi slaby priebeh.
Zajtra idem do poradne som zvedava čo mi povie lekárka a popýtam sa aj na ten krvný test.Dakujem Vám baby!
@lylkatomaskova ahoj.daj vedieť jak si dneska dopadla u doktorky
No dievčatá najprv šla moja mala na kontrolu na to kožné do nemocky povedali že to niesu kiaqhne že na začiatku sa to tak javilo ,že len dajaká neškodná alergia.No poviem Vám tak mi odľahlo,že až.No vystrašili ma teda na smrť
@lylkatomaskova to som rada ze to neni vazne aj ked mi je ľúto ze malicka ma alergiu
nevadí čo už radšej menšie zlo
No ako sa mate tehulky? niektore sa uz pomaly dostavate do terminu.
nam zostava 5tyzdnov. kocik mame, kozmetiku,plienky v zasobe, oblecenie 50,56 a 62 myslim komplet. vacsie som zatial nekupovala. patrik mi nosil 68v zime ( 6-8mes) a neviem ako bude tato lola rast, tak nechcem velmi dopredu kupovat.
lehatko a satku na nosenie mam pozicane (nechcem kupovat kym nebudem vidiet ze sa lole paci. pri patovi to boli vyhodene peniaze. ) obliecky do postielky, kolotoc, zavesne hracky mam po patovi. 3x zavinovacka, jedna tenucka deka. vanicka, kefa na vlasky, zinka na kupanie.
5ks latkovych plienok ( ak sa bude balit na siroko,tak dokupim),3x osuska, 1 najmensia flasa tommy tippe, odsavacka mieka, teplomer, lieh, feniklovy caj, 2x cumel najmensi.
nausnicky vyhliadnute a rezervovane.
vy ste este co kupovali? ani neviem ci som vsetko vymenovala, a uz vobec ci ma vsetko napadlo co budeme aj realne potrebovat. tak hovorte co mate navyse, nech dokupim kym mam este cas.
ahojte.. tak dnesna kontrola v nemocnici na gynekologii dopadla tak ze uz mi dali termin cisarskeho rezu kvoli polohe KP..idem uz buducu stredu 24.7.rano o osmej na prijem a zacnu teda s cisarkym rezom.. dnes uz mi robili predoperane vysetrenia...takze este vyse tyzdna tehulkou a potom nasledne mamickou 🙂
dakujem 🙂no co ja viem este som nad tm ani nejak nerozmyslala aky je to pocit ale je to take ine vediet popredu datum narodenia naho dietatka teda pokial sa nevypyta dovtedy este sam ale snad uz vydrzi 🙂 este neviem co budem mat to sa asi este poriesi v den prijmu a vysetrenia obsahuju krvny obraz,EKG,tlak,moc a interne vysetrenie..ten anesteziolog ma este zatial nevysetroval..aj tebe hrozi cisarsky ci?
ako dlho bude trvat interne vysetrenie?
@freyjanr kde to vlastne kupim v lekarni?
@lylkatomaskova ten sterilizator?v každom baby shope to majú a ja som si napríklad z internetu objednávala ohrievač na fľašky co je tiež dobrá vec lebo mikrovlnka neni dobrá.zabíja tie výživné látky a to gama žiarenie je škodlivé a k tomu som ho mala zadarmo.ked chceš nájdem ti to a pošlem link
@freyjanr Ďakujem velmi pekne za ochotu už som bola šikovná a našla som si ešte raz 🙂 ďakujem
@lylkatomaskova nie je zaco.aj tak nemám nič lepšie na robote :D za akú cenu si našla?

@borocka to ani netvrdím 😉 ja som písala, že tento druhý je živší aj väčší ako prvý bol 😉 prvý bol kluďas v bruchu, zato teraz nevie čo so sebou 😀 Matúš v bruchu nevie čo so sebou, tak snáď vonku bude kluďas 😝