Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@lylkatomaskova
@freyjanr dievcata a vy sa chystate kojit?? take drahe ste si nakupili. ja mam jednu flasku na tie prve dva tri dni kym sa mlieko rozbehne, odsavacku lebo tu potrebujem do nemocnice podporit rozbeh mlieka. a pevne verim ze ziadne flase, sterilizatory ani nic podobne potrebovat viac nebudem.
keby sa mlieko nerozbehlo, tak flase urcite dokupim, nad sterilizatorom budem rozmyslat. ale dopredu to kupovat urcite nechcem. ja to hlavne nechcem ani potrebovat 😉
@lylkatomaskova pre zaujimavost som pozrela akurat sterilizatory na bazariku, tak sa daju aj do 20€ kupit aventacke alebo tommy tippe.
@lylkatomaskova to je veľa,tie elektricke sú take drahé ale načo ked ten do mikrovlnky je tiež dobrý.ja som kúpila za nejakých 22 ten ohrievač a k tomu gratis sterilizator
@borocka o tej vinei som pocula uz od vela ludi to urcite skusim,nevedela som ze aj taky caj je,vyhladam ho aj o tom pive mi ludia vraveli ale neviem ci by som si dala pivo a potom nakojila maleho :D nepride mi to rozumne...no vsak snazim sa verit tomu ze budem moct kojit ale problem je aj v tom ze som silna alergicka a astmaticka a uz teraz mam velke problemy lebo namiesto mojich liekobv musim brat nejake slabulinke a pri kojeni uz nebudem moct ani tie brat ☹
@freyjanr v DM kupis caje roznych znaciek pre kojace matky, aj v lekarni. a mozno ked sa opytas laktacnej poradkyni tak budes prekvapena.
cierne pivo je menej alkoholicke a sladsie ako svetle, a mozes pouzit ajnealko. a do mlieka sa toho dostane len minimalne ak vobec nieco.
ja som kojila 7mes, my sme sa s kojenim velmi potrapili, prave preto verim ze teraz to zvladnem lepsie. uz aspon viem do coho idem.
Baby, neda mi nereagovat na vasu diskusiu o kojeni 😉 😉
Tiez mam 19.augusta termin, bude to druhy chlapcek. S prvym som sa natrapila s kojenim, kym sme sa zohrali, teraz ma 2,5 a este ho kojim na uspatie, ked ma naladu, tak mu spievam a zaspi aj bez didi 😀
No ale k veci, velmi mi pomohli stranky www.mamila.sk a dojcenie.wordpress.com Tam je vsetko krasne popisane, co a ako robit. A hlavne aj myty o dojceni, ako napr.malo mlieka a "slabe" mlieko.
Drzte sa!! 🙂 🙂
Jak sa dnes cítite?ma po 3 týždňoch totálneho útlmu chytil taký príval energie ze neviem co so sebou.dúfam ze uz mi to vydrží do pôrodu
@borocka Ano ja som našla aj za 17 e v pohode nový .Kojiť sa chystám teda pri prvej to bolo 9 mesiacov a vobec žiadny problem s kojením alebo tvorbou mlieka no ale nikdy nehovorím nikdy tak asi nad tým pouvažujem a nad odsávačkou mám riadnu dilemu elektricku či ručnu a ked tak tak akú značku no čistý koniec
@lylkatomaskova k tej odsavacke,kamarátka mala elektrickú a predala ju a kúpila si ručnú,vravela nech ma ani nenapadne kupovať el.
No aspoň že viem ,ale aj tak som z toho ťuk niekto tak hovorí niekto tak no a mám si vybrať.Ale viac som naklonená k tej ručnej .Takže nasleduje dilema č.2 či stačí taká obyčková alebo dajaká drahšia
@lylkatomaskova ja som si kúpila tu najlacnejšiu co som našla 🙂 toto podľa mňa neni vec do ktorej treba investovat,nevidím dôvod prečo
@freyjanr
@lylkatomaskova svagrina pouzivala elektricku odsavacku a velmi si chvalila. toto je jedna z veci, ktora kazdej vyhovuje ina. treba vyskusat a zistit..
v kazdom pripade pri patovi som mala odsavacku pozicanu, pouzivala som ju v nemocnici,ked sa maly nakojil tak som este vytiahla z prs kolko sa dalo, aby sa tvorilo viac mlieka. potom doma uz na to tolko casu nebolo, ani chuti.....tak da sa povedat ze ked sa tvorba trosku ustalila, maly sa rozpil, tak som ju celkom odlozila. dokopy som ju pouzivala mozno tych prvych max 10dni.
preto si myslim ze je to investicia ktora moze byt celkom zbytocna. nejaku si pozicaj, alebo kup z druhej ruky aj za 10€ sa daju zohnat rucne. ak budete mat tazkosti a problemy s kojenim tak potom si kupis kvalitnu.
@borocka
@freyjanr ahojte. K tej vinei a tmavemu pivu- to co je dobre je stava z hrozna, ktorej vo vinei uz vela nieje, to skor kedysi, ale stale sa to traduje. Lepsie je kupit si hroznovu stavu do matysaka a riedit 1:5. Okrem toho bublinkove vody by sme nemali pit kvoli bolestiam bruska babatka. Cierne pivo kupujte nealko, napr. Steiger take vyraba. Je tam kopec vitaminov.
@borocka Ďakujem za užitočnú radu pomohla si🙂
@freyjanr Máš pravdu
Baby keď ste už také zlatíčka.Ako je to s Vami a mužičkami budú pri porode alebo ako ste sa dohodli ak by som smela vedieť.Ak ak Vás možem poprosiť že ako to vlastne prebieha či manžel može byť so mnou od kedy ma prijímu alebo len pri porode alebo iba na vzdycharni alebo vobec na chodbe bude .A koľko to stojí.Každú informáciu si veľmi cením .Ďakujem 😵
@lylkatomaskova moj manzel urcite pri porode bude. Neviem kde planujes rodit ale na Antolskej to funguje tak, ze manzel moze byt s tebou pocas celej doby co budes na porodnom boxe, cize uz aj pocas prvej doby porodnej. Je uz na zdravotnickom personale a lekaroch ako rozhodnu kedy je uz tvoj porod postupil tak ze je cas ist na porodny box - zrejme niekedy v druhej polovici prvej doby porodnej, resp. ku koncu ked uz su kontrakcie castejsie a silnejsie.
@lylkatomaskova môj bude pri pôrode ked stihnem porodit o 4 dni pred termínom,potom pracovne odchádza.chodím na prípravu na pôrod kde riešime aj partnera pri pôrode a ze môže byť celý čas primne aj tam učia kedy ma co robiť
@lylkatomaskova
ak by si rodila na Antolskej, vždy budeš na istý čas odlúčená od parntera- aj keby sa malo jednať o čas,kedy pôjde on zaplatiť za prítomnosť partnera,alebo za nadštandardný box
v iných nemocniciach, napríklad v Trnave, je s tebou partner stale
treba si to zistitt priamo tam,kde chceš rodit, aký majú (zlo)zvyk
a ostatné by malo záležať na tebe, malo by ti byť umožnené, aby bol pri tebe vtedy,ked to ty budeš cítit za potrebné
@lylkatomaskova tak u nas v nemocnici sa za manzela pri porode plati 33€. ked prides dost vcas, tak s tebou este chodi po chodbach, na klystyr samozrejme ides sama a potom uz pri samotnom porode je a aj po porode ostava pri tebe, tlaci ti na brucho.
jed som rodila pata, prisli sme na poslednu chvilu, 7cm otvorena, praskla voda. bolo to o pol noci a ked som si ho ziadala tak sestricky povedali ze pri nocnych porodoch to nie je mozne.
presli 4roky, vsetko moze byt inak. a v kazdej nemocnici to moze byt inak.
Dakujem Vám baby
@freyjanr dnes akurat som to videla v terne v chladiacom pulte kde maju cerstve ovocne stavy a sojove mlieka v krabicke. Liter stoji nieco cez 3 eura, ale cca 5 litrov z toho urobis lebo je o dost koncentrovane a sladke. Budu to mat ale urcite aj inde, ale zrejme v chlade.
@mojkamoj hroznovy cukor je dobre pojedat pri porode na doplnenie energie ale neviem o Tom ze by mal vplyv na dojcenie. V tej stave je nieco pozitivne co pomaha ale nezistovala som presne co. Verim porodnej asistentke ktora mi to hovorila 🙂

cca 89 eur a je to sterilizator potom ohrievač a pripravovač mlieka. nEVRAVIM žE SI TEN KUPIM lenm som to tak zahliadla*🙂 boli rozne cenyx da sa aj za 17 e celkom fajn kupit