icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

kiki75
21. aug 2013

@tinus888 to neviem, ale teraz som to nasla na nete normalne ako odporucanie lekara, ze teply kupel moze uskodit.... tak len upozornujem......

ladydasha
21. aug 2013

@kiki75 Ja som tiež dva týždne dozadu mala také stavy, že ešte som vôbec nebola pripravená, teraz som už zistila, že pripravená nebudem nikdy, ale už aj tak chcem, aby ten pôrod začal. Tvrdím, že je mi jedno, ako dlho to bude trvať a ako veľmi to bude bolieť (aj keď ja idem rodiť proste bezbolestne a hotovo! 😀), len nech to už príde, to čakanie je deprimujúce. Človek netuší, kedy to príde a všetkého je na mňa už akosi veľa, aj som si poplakala, aj som už malej nadávala, ale skrátka už sa nebojím, už skôr túžobne očakávam nejaký náznak začiatku pôrodu 🙂

ladydasha
21. aug 2013

@kiki75 Ja som zas kdesi čítala, že lekár ako jedinú z babských rád odporúča teplú vaňu do 40°C, že to jediné má nejaký význam a môže skutočne dopomôcť k pôrodu 🙂 Tak aby sa v tom potom človek vyznal 🙂

tinus888
Odpoveď bola odstránená
kazunomiya
21. aug 2013

@kiki75 ja mam informacie take, ze teply kupel skodi, ak je prilis dlhy a v pripade, ze odtiekla plodova voda, sa uz kupel vobec neodporuca, kvoli rizikam infekcie.

franica
21. aug 2013

@ladydasha @tinus888 ahojte, vidím, že veselo vypisujete, takže stále nič nové....ako ani u nás. Ja stále aj zazátkovaná, vôbec žiadne zmeny, ani tie menštruačné bolesti som zase asi 2 nemala, proste nič. Stále viac si myslím, že ona odtiaľ sama nepôjde 😖 Akurát som si dala teplú sprchu, idem si zase navariť ten zázvor a rozmýšľam, kam ísť zliezť nejaké schody 😀 (my v dome nemáme)
Ladydasha ty tiež budeš rodiť bez bolesti? 😀 Lebo ja mám od začiatku také plány, že ledva dobehnem do nemocky tak, aby som ju cestou nevytratila...len malá sa akosi tvári, že o tomto mojom pláne ešte nepočula 😀

franica
21. aug 2013

@kiki75 že tonic s ľadom 😀 😀 možno vyskúšam, momentálne nemám doma, tak skúšam tie zvyšné rady. Pýtala som sa preto, lebo sa mi zdalo, že sa to malo piť ešte niečím v tom- s nejakou koreninou alebo čo, ale aj to si navarím..stále som odhodlaná dostať ju odtiaľ skôr ako lekári 😕
Inak s tým strachom z pôrodu je to u mňa tak, že všetkým tvrdím, že sa nebojím, pretože jednoducho s tým nič nenarobím, ono to príde aj ked sa báť budem, aj ked nie, ale samozrejme ako prichádzal termín, tak človek začína uvažovať, ako to bude a tak, ale snažím sa na to nemyslieť, lebo aj tak s tým nič nevymyslím a nejako už bude. Viac sa bojím toho celého vyvolávania a tak, lebo vtedy už presne vieš, kedy to príde a je to také silené...stále snívam o tom, že to pôjde samo, to je určite lepšie.

ladydasha
21. aug 2013

@franica Stále nič... To je fajn, že máme takto pozitívne scenáre 🙂 Ja som sa chvíľu dokonca bála, či vlastne spoznám začiatok pôrodu, keď ma to vôbec nebude bolieť 😀

franica
21. aug 2013

@ladydasha no inak aj mňa to napadlo 😀 Ale myslím si, že druho a viacrodičky sa nám teraz smejú za tú naivitu 😀

ladydasha
21. aug 2013

@franica Nech sa smejú! Ono sa to vlastne stať môže, viem o ženách, ktoré zažili bezbolestný pôrod, tak mám nádej 🙂

mauceuka7
21. aug 2013

ja mám termín túto sobotu...24.aug. , ale včera DR. povedal, že to ešte nebude- jediný liek je sex a to je práve problém....ja chcu, muž nechcu:(..prvého som prenášala 2 týždne a teraz to tiež tak vyzerá...síce bude druhé, no pri prvom som necítila kontrakcie, takže som ani nevedela, že idem rodiť. Bola som v nemocke a dali mi CTG-čko a žeee.... ved vy rodíte pani, čo necítite? Ja že- niééé🙂 hurrá🙂....ale celú noc som si poctivo vyvolávala- teplá sprcha, behanie po schodoch, oddych a to celé stále doooookoooola 😝 ..tá teplá voda rozširuje cievy a necítiť bolesť 😉

franica
21. aug 2013

@ladydasha ty si môj človek 😉 ..tiež verím do poslednej chvíle. Aj tak veľa iného nenarobím..no maximálne to nevyjde úplne tak, ale predstava je to lákavá 🙂

franica
21. aug 2013

@ladydasha myslím, že @mauceuka7 je náš vzor 😀

lienka19881
21. aug 2013

Baby ja mam taky pocit, ze pokial nie je mimco samo pripravene prist na svet, nepomoze nam k vyvolaniu porodu ani svatena voda 😀

ladydasha
21. aug 2013

Baby, ja idem do pôrodnice, mám pocit, že zo mňa po troške vyteká plodová voda. Ak ma pošlú domov, ozvem sa, inak si ma tam nechali. Úplne sa trasiem, som zvedavá... Čaute!

lienka19881
21. aug 2013

@ladydasha drzim palce!

kiki75
21. aug 2013

@ladydasha no utekaj a daj vediet 🙂

aaadelika
21. aug 2013

/ladydasha/ držíme paprčky!!🙂 dobre to dopadne,nebooj

franica
21. aug 2013

@ladydasha juuj žeby predsa presne na termín? Držíme palce!!! 😉

mauceuka7
21. aug 2013

áno, v podstate ked to má prísť, tak to príde...alle ak porozmýšľame, tak celý čas počas tehot. sa vystríhame vecí, aby sme skôr neporodili.....Napísala som vlastnú skúsenosť a zabudla som dopísať, že prvý pôrod bol za 2 hod. a pár minút úplne so všetkým 🙂

freyjanr
22. aug 2013

@martina05 držím palce ;) ja som včera bola u môjho a som otvorena na 2,5 cm,budúci tyzden na rizikovku,dúfam ze dovtedy porodim

mauceuka7
22. aug 2013

Gratulujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ..

tinus888
Odpoveď bola odstránená
aaadelika
22. aug 2013

...je to s tými augustovými bábätkami hrozné,vôbec sa im nechce ísť von☹ ja mám za 3 dni termín,dnes som bola na poradni a vôbec sa neotváram,ani to na pôrod zatiaľ nevyzerá☹ všetko vyupratované,schody,ani nič iné nepomáha☹ začínam byť zúfalá☹

kiki75
22. aug 2013

@tinus888 preco ta poslali domov?

franica
22. aug 2013

@tinus888 no tak to poteší...človek sa už ako-tak nachystá, nervuje a potom nič? A za pár dní ti to dajú absolvovať znova, nie? 😠

@aaadelika neboj, oni sa raz určite rozhodnú narodiť sa, len si ešte trochu užívajú maminy 😉 . Ja mám poradňu zajtra, termín včera, ale nič sa nehýbe, tiež nech robím, čo robím... aj doktorka v nemocnici poznamenala, že aj s mamičkami je to hrozné- nie a nie rodiť, každá by len tehotná bola 😀
A možno sa narodia hneď všetky v jeden deň 😵

sonibb
22. aug 2013

@kiki75 joj,tak to držím päste aby to bolo na narodniny..ja to teda na narodeniny mať nebudem,ale deň po..pretože keďže sme KP a v termíne,ale drobčekovi sa vonku nechce,asi mu je v brušku dobre,tak sa rozhodli predsa len pre cisársky..takže zajtra ráno ma to čaká..už začínam byť v strese..tiež mám strach ako ty..ale aj z toho,že ako to všetko zvládnem..predsa len od zajtra sa mi zmení život od základov..a síce mám už 31 rokov,ale je to naše prvé dieťatko a bude to všetko nové..kùpanie,kojenie,prebaľovanie...ale naučíme sa 🙂 už sa veľmi na nášho drobčeka teším..tak mi zajtra držte päste 🙂

vienesa
22. aug 2013

Ahojte dievcata, tiez patrim k tehulka ale oktobrovkam...nechcem rusit len chcem ponuknut ak by mal niekto zaujem... uplne novy este s vysackou...prajem vam rychli a bezbolestny porod aby vsetko vyslo tak ako si prajete... 😉

tinus888
Odpoveď bola odstránená