icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

kiki75
22. aug 2013

@sonibb no ja mam uplne podobne pocity z toho celeho, asi uz aj prehanam, moj manzel je uz zo mna na nervy, 🙂 uz by som asi ani nespala na tvojom mieste... ja som strasna nervacka z tohto hladiska
ale drzim palce, pre lekarov je ten cisarsky rutina, mysli na to, urcite cvsetko bude OK 🙂 🙂 drzim palce a daj vediet

franica
22. aug 2013

@sonibb fuuu tak zajtra?? Tak to teda držíme palce, mysli na to, že zajtra o takomto čase sa už budeš pozerať na bábätko 😵 A tie pocity o zmene a tak, sú si myslím normálne..teda dúfam, lebo tiež mávam také zmiešané pocity. Na dieťa sa strašne tešíme, mesiace pre ňu všetko chystáme, ale niekde v hĺbke duše si každým dňom poviem, že ako dobre som si pospala, ako kľudne sa môžem vyvaľovať na gauči a tak a že ktovie koľko takých dní mi ešte ostáva...myslím, že ked malá príde to bude zrazu celé naruby a nebude čas na takéto úvahy 🙂

franica
22. aug 2013

@tinus888 no trochu ma štve, že si z človeka robia pomaly srandu, pritom človek 9 mesiacov nerobí nič iné ako ráta dátumy, sleduje sa a tak...pre mamičky to nie je taká rutina ako sa mi zdá, že pre lekárov sme len nejaký kus pacienta 😒 Mňa môj gynekolog strašil, že ma dá od 19. do nemocnice, potom zistil, že sa sekol o týždeň, tak, že až od 26....iná lekárka povedala, že ak ma tam pošle, tak na druhý deň to vyvolajú, čo si myslím, že ešte traja iní lekári povedia potom iné...no a potom sa zariaď 😖
Hlavne sa opatruj, nieže od malej niečo chytíš, s horúčkou rodiť nemusí byť moc príjemné

sonibb
23. aug 2013

@kiki75
@franica
Ďakujem za povzbudenie 🙂 no,v noci som spala veľmi málo,čomu sa asi niet čo čudovať 🙂 a ako píšete,tie pocity mám také zmiešané momentálne..aj sa bojím,predsa len je to "operácia" ale hlavne sa uz teším na náš malý poklad..som už strašne zvedavá ako vyzerá,aj keď viem že je dokonalé a najkrajšie na svete..a na to prekvapenie,keďže za celý čas mi nepovedali na sto % či je to chlapček alebo dievčatko..len "vyzerá že je to dievčatko"..no,ešte mám nejaké dve hodinky,a už budem mamina..konečne 🙂 zatiaľ sa tu majte a ozvem sa 🙂

dzejnus
23. aug 2013

ahojte tehulky 🙂 pozeram vase prispevky tento tyzden stale 🙂 tak ze idem aj ja daco napisat :D kedze sme na tom v podstate rovnako ... ja mam TP 25. august co je teraz v nedelu, o chvilu mam ist do "poradne" na zaznamy ctg, som zvedava co mi powedia, lebo v pondelok ked som bola, tak podla utz vysli take hodnoty, ze som ako keby o mesiac pozadu, co znamena ze hodnoty babatka su akoby na 36 tt a TP 15.9. ... ked som to pocula tak som sa az zarazila, ze to hadam nemoze tak byt, ze este mesiac cakat, ked mam 40 tt 🙂 .. uz sa vsetci tesime na babatenko a nemozme sa dockat, uz si predstavujem ako som s nou doma 🙂 kiezby to tak slo ....

kiki75
23. aug 2013

@dzejnus no keby mi nieco take povedali teraz, ze namiesto 2 t este mam cakat 4 tyzdne, tak neviem co urobim.....kokos....ale ako to ze sa tak pomylili v tom termine? alebo nechapem akos a to mohlo stat. predsa to nie je rozdiel 1-2 t, ale cely mesiac..

franica
23. aug 2013

@dzejnus
@kiki75 to sa ako dá prerátať o celý mesiac??? Ešte na začiatku tehu nepoviem, ked má niekto nepravidelné cykly a pod., ale takto na konci? Také som ani nepočula ešte 😨

Ja mám opačný problém, od pondelka ma poslal doktor dnes do nemocnice a budú to chcieť vyvolávať, pretože podľa neho má bábätko stále hlavu príliš vysoko a spontánne to nepôjde...ale mne sa to aj tak zdá byť strašne skoro po termíne, tak rozmýšľam, že ešte s tým nebudem súhlasiť..ale neviem, je to celé zle takto 😠

kiki75
23. aug 2013

@franica vacsinou to vyvovavaju tyzden po termine...ale preco by to neslo spontanne? ved kym neboli ultrazvuky ani nevedeli kde ma babo hlavicku... ale urcite to preber s doktorom, nech ti to vysvetli. mne by sa to tiez nepacilo....

dzejnus
23. aug 2013

@kiki75 @franica baby to proste len take hodnoty utz vysli tomu Dr. ani mi nic nevravel,iba ked som si to precitala na papieri potom ze ako to vychadza,ale to neva 🙂 , no a dnes som bola v nemocke zas a vysetrovala ma ina doktorka, tak ta mi povedala ze som otvorena na 1,5 cm, hlavicka tlaci dole (aj to zaboli obcas :P) a podla ostatnych vysledkov-starsich aj potvrdila ze sa nam to hybe, takze do nedele mozno aj porodim, uvidime 😀 ... a ta velkost babatka, nic strasne nehovorila, iba to ze ak mame v rodine nejakych malych ludi 😀 hh ,, tak bude po mojej rodine, take drobatko 🙂 2700 gramove ... ale hlavne nech je zdrave a nech to vsetko dobre dopadne 🙂 a mozno bude mat aj viac kg ako rataju, lebo uz som pocula a citala hocico 😎 musime mat len cistu hlavu byt optimisti,ci ako ? :-P

kiki75
23. aug 2013

@dzejnus lekari obcas naozaj zbytocne stersuju ..ň

dzejnus
23. aug 2013

@kiki75 presne tak 🙂 ... 😉 dakedy to treba len jednym uchom dnu druhym von, lebo keby som sa mala nad kazdou vecou pozastavovat pocas tychto 9 mesiacov, tak skoncim na psychiatriii asi 😀

franica
23. aug 2013

@kiki75 no vysvetlil mi to tak, že celá hlavička a teda dieťa je ešte veľmi vysoko, že vôbec nezostupuje nižšie, čo by už v tomto týždni teda malo byť a preto si to myslí...ok, možno, ale ja by som tomu ešte rozhodne dala čas. Ked nezostúpi, stále sa to dá vyvolať potom, nie?

kiki75
23. aug 2013

@franica tazko poradit, ale ja by som urcite chcela este pockat.... to vyvolavanie neznie dobre, ja to urcite nebudem chciet kym naozaj nebude treba kvoli zdraviu babatka.

kiki75
23. aug 2013

@franica
dovody na vyvolanie:
Rozhodnutie o vyvolaní pôrodu liekmi či inou cestou je na lekárovi. Pošle vás na ultrazvuk, kde sa zistí funkčnosť placenty a stav bábätka. Životnosť placenty je prírodou daná len na necelých desať lunárnych mesiacov, potom dochádza k postupnému znižovaniu jej funkčnosti. Prestane dodávať živiny a plniť ďalšie úlohy nutné na zaistenie života plodu. Keď lekár zistí, že kvalita placenty sa výrazne zhoršila, vyvolá pôrod podaním oxytocínu (hormón podporujúci sťahy maternice).

franica
23. aug 2013

@kiki75 díky 🙂 ano aj ja som si čítala, aké sú na to dôvody (nedokysličenie, odozvy bábätka, placenta, vysoký tlak...veľa je toho) a keď hociktorý z toho nastane, tak nech robia čo uznajú za vhodné, to je jasné...ale pre mňa dôvodom nie je ťukanie do kalendára...takže zatiaľ som na tom presne ako si napísala- kým nebude na to aspoň jeden iný dôvod, tak si to neželám

franica
23. aug 2013

jaj ešte TIP pre všetky pôroduchtivé augustovky 🙂 (aspoň ja som toto ešte nepočula)- sestrička na gyn. keď videla o čo ide, tak mi poradila hladovku, vraj voľakedy to bol jediný zaručený spôsob spustenia...poviem vám aj som to vydržala teraz do druhej, ale už som od hladu prestávala vidieť, tak som si normálne dala obed 😅

dzejnus
23. aug 2013

@franica no ja by som asi hladovku nevydrzala mam taky pocit :D ... posledne dva tyzdne jem viac ako moj manzel sa mi zda 😲 😀 😀

franica
23. aug 2013

@dzejnus no veď ani mne to dlho nevydržalo... ale od manžela jem viac odjakživa 😀 😀 😀

dzejnus
23. aug 2013

@franica moja svokra ani nechape, kde tolko tlacim furt :D ked pred tehotenstvom som zjedla rozok za den, alebo nieco male proste a stacilo a teraz nestiha sledovat, este sa mozno aj boji ci manzelovi nieco necham 😀 😀 haha ... no ale vari tento apetit mi neostane 🙂 🙂

sonibb
23. aug 2013

Ahojte..tak ja už ležím po cisárskom na jiske a keby som nemusela,tak asi cisárskym nejdem..hrozne to boli,nemôžem sa ani pohnúť ☹ aj keď je pravda,že je to moje prvé babenko a nemám s čím porovnávať..ale hlavne,moja malinká mi htozne chýba a som strašne nešťastná keď viem že je dve poschodia nado mnou a sama ☹ a ja tu musím ležať ☹ už chcem byť s ňou..dúfam že tá bolesť rýchlo prejde a z tejto jisky ma rýchlo pustia za ňou..

dzejnus
23. aug 2013

@sonibb gratulujem a zaroven prajem aby si sa rychlo zotavila a coskoro bola so svojim dietatkom 😉 🙂 🙂

tinus888
Odpoveď bola odstránená
aaadelika
23. aug 2013

/dzejnus/ aj ja mám termín 25.8 no mám pocit že už do rána pôjdem do pôrodnice,mám pocit že mi dnes odišla zátka,no nie som si tým istá,bolesti zatiaľ ako keby som dostala menzes..uvidím do rána no spať asi nebudem,ide na mňa strach☹ franica drž sa a neboj ,niekedy ani lekári presne nevedia..

pasad
23. aug 2013

@sonibb nebojaj, skoro sa zahojis. ja som uz na treti den chodila normalne (mala som spinal). bolesti som citila len, ked som sa muslea prvykrat postavit po 24hodinach a potom nasledujuci den pri vstavani z postele a lahani spat na nu (pri chodeni uz nie). inak pocula som, ze v bb su babatka tak daleko od mamiciek, co su na jiske. to ma mrzi ☹. u nas v ke si na tom istom poschodi a deticky nosia, ak sa na to citis. mne malu doniesli hned po cisaraku na jisku a polozili mi ju na hrud, kedze som bola ok. mohla som ju mat na sebe pokial som vladala. aj rano mi ju doniesli a stale sa pytali, ci ju chcem doniest a podobne. od tretieho dna uz som si po nu chodila ja.
drzim prsty, neboj, skoro sa zotavis a budes so svojim babatkom.

tinus888
Odpoveď bola odstránená
aaadelika
24. aug 2013

/tinus888/ -no celú noc som vôbec nespala,lebo som čakala kedy to príde a nič☹ teraz sa cítim perfektne ani náznak ničoho...ach jaj.. títo drobčekovia nás natrápia🙂

dzejnus
24. aug 2013

@tinus888 @aaadelika tak hadam porodime na termin 🙂 ... ja som este nespozorovala ze by mi odisla zatka, mozno mi uz aj posla, bohvie( BTW ja mam taky vytok furt, ze musim nosit intimky vlozky, v poradni mi nic na to nepowedali, mavam ho asi od druheho trimestra, mali ste to niektora,ci nie ) ale nie je vzdy pravidlom, ze musis uz rodit ked odide zatka,ci ? lebo som citala, ze zatka moze odist aj dva tyzdne pred porodom, vyvedte ma z omylu, ak sa mylim 🙂

adamkohlusko
24. aug 2013

mne odisla zatka pri prvm synovi,hodinu na to voda,otvorila som sa na osem prstov a za tri hodiny bol na svete,teraz pri dcerke mi zatka odisla a porod mi vyvolali dva tyzdne na to, co bolo tri dni pred terminom, lebo mala mala slabe ozvy a prestavala som ju uz citit,bola som otvorena cely deviaty mesiac na dva prsty 😖 takze zatka moze odist kludne skor 😉 drzim palce,nech to mate cim skor a co najmenej bolestne za sebou 😉

dzejnus
24. aug 2013

@adamkohlusko vdaka 🙂 ... aj ja by som chcela to mat tak rychlo za sebou za taky kratky cas 🙂 hehe

dzejnus
24. aug 2013

@aaadelika http://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/prizn... .. nieco som nasla, ak to pomoze 🙂 ak teda nieco podobne uz nemas prestudovane skor 🙂 heh