Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
no to asi nie,ale to tazko povedat.mozu mu ist tie zubky a do zajtra moze mat kludne naliate dasienka...moj bol zly cez den aj v noci 😅 mala tiez spinkavala pekne v noci aj cez den,ale teraz akosi zacala byt protivna,no dnes skusime dat kasicku prvu a uvidime
freyjanr dik za pomoc 🙂
@pasad Ahoj ...To vážne ? To može mať v štyroch mesiacoch dieťatko zubok?
@lylkatomaskova no vazne, na nastenke mam fotku 😉 pediatricka sa cudovala, ale vravela, ze u dievcatiek sa to stava, ze vyjdu skoro. standard je pol roka.
@pasad Idem kuk ja odpadnem😀
@pasad Bože aké zlatučkééé.Aj ja si tu chcem dať fotku malej .Idem teraz na to hádam sa z toho vysomarím dajako
nechali ste si zaockovat deticky? nas to este len caka tento tyzden
@l_lucia My už máme prvé očkovanie za sebou prebehlo to v pohode.malá nemala žiaden opuch ani teploty nemala vobec nič pohoda 🙂
@tinus888 ahooooj, zdravíme 🙂 Že ako? V skratke zhrniem: my sa máme fajn, papáme, rastieme- zatiaľ výlučne kojíme, máme 7kg a sme dlhí, že v kočíku sme ako sardinky 😀 Inak máme dobré dievčatko, smeje sa, pekne spí i v noci, akurát nám trochu šarapatia zuby už mesiac, tak z toho je občas nervózna- už tomu fakt veľa nechýba, aby sa prerezali, ale zatiaľ nie a nie 🙂
A ako u vás?
@tinus888 @franica AHOJTE 🙂 nasa mala je zive striebro, dava nam obcas zabrat, ale hovorim si, ze treba nas trosku aj potrapit novopecenych rodicov hehe... inak rastieme, kojime zatial stale 🙂 mame 5,5 kg (celkom fajn si myslim, ked sa narodila mala len 2850 g 😎 ) v noci sa zobudi na kojenie asi 2x , takze spanie ok ... prve ockovanie dostala na mikulasa 😀 😀 bala som sa a nevedela som hlavne co budem robit s nou ked bude mat nahodou teploty a pod. ale nastastie nas to obislo, v ten den prespala skoro cely budila sa akurat ked chcela papat, inak bola taka ospala z tej vakciny asi 🙂
@tinus888
@dzejnus jeeej super, že sa aj vaše dievčence majú k svetu 🙂 Určite sú krásne 😵
No v noci sa nám to teraz trochu zmenilo- zo začiatku ťahala dlhé etapy, dobrých párkrát fakt celú noc, ráno som ju už zobudila, lebo som mala také naliate prsia, ale teraz sa zobudí aj 2x- asi viac spotrebuje mliečka hihi 🙂 Tak zaspí (ako kedy) 21:00-23:00 a potom potiahne tak 5-6 hod., napapá sa spí ďalej, opäť sa zobudí asi o 3 hod. a potom až ráno, väčšinou vyspávame aj do 9:00 🙂 Ale zato večer občas dá zabrať, kým finálne zaspí 🙂
tak uz aj my mame prve ockovanie za sebou, aj ked s malym oneskorenim, ale bez problemov
@franica @tinus888 no napodobne skoro s tou nocou ,, vecer je to o drzku a hlavne asi este tak dva mesiace dozadu to zacalo ze som ju musela len na rukach uspavat, lebo uz ani pri kojeni sa jej nedarilo zaspat, no moj chrbat si to statocne odniesol, ale uz je to lepsie :D ja to predycham, ked konecne zaspi malinky certik 😀 a rano sa zobudi vzdy skoro ,dakedy ju presviedcam nech este pospime ale marne hehe 😀 😀 😀
Baby už ste začali dokrmovať? A ak smiem vedieť s čím a kedy asi a či nepoznáte stránku s dobrými receptami pre miminko a co by už mohlo dietatko v danom mesiaci spapat.ďakujem Vám
@lylkatomaskova
@pasad su deticky ktore sa so zubkom uz narodia 😎
tak my takto, emku nam 5.12. ockovali, mala beznu prehliadku a na druhy den jej vybehli zelene sople a skaredy kasel. dali nam atb, presiel vikend, bolo len horsie, tak sme v pondelok naklusali na kontrolu, doktorka zhrozena, dala malej nejake spec. spreje a sli sme lezat do nemocky.
primar nas vital, ze tam nemame co robit, ze nie je taka chora aby musela byt v nemocke a v stredu sa uz tvarili akoby mala aj umriet. vyrazne sa jej pohorsilo. nakoniec sme lezali tyzden, podpisala som reverz lebo domov nas pustit nechceli,ale ja som chytila crevnu chripku a nechceli ma uz nechat pri nej. inak to bol horor.
doma sme lieky dobrali, malej sa krasne polepsilo. takze sme to zvladli.
inak mame 5700g, sme strasne leniví ( vie sa prevracat na brusko aj na chrbat, ale vobec sa jej nechce. velmi zriedkavo), vie si krasne chytit hracky, ale ich aj hned pusti. parkrat si nimi otrieskala po hlave, nepasuju jej presne do pusy.....tak ich rychlo zahodi. najradsej ma svoje palce.
denne spanie stale horor, v noci celkom OK.
@lylkatomaskova tak my zacneme az niekedy po novom roku, emi je na umelom mlieku, takze mozme aj takto trochu skor. a urcite zacneme len obycajnymi zeleninami, mrkva, zemiak, brokolica, ... spolu pokombinujeme, len tak uvarene a rozmixovane na pyre. az potom pozdejsie po 5-6 mes to nazvem ze som jej varila. a budem recepty pozerat
@borocka Jéj Ďakujem za reakciu .Tak to musel byť horor po tom očkovaní nechcela by som pevne verím,že Vás už nič také nikdy nepostretne.Moja malá sa prevaľuje nonstop na to brucho a potom kričí že chce ísť spať ja nič iné nerobím len ju otáčam naspať nechám ju aj trošku sa pozlostiť veď nech sa ponaťahuje🙂a keď leží na chrbátiku tak sa zdvíha do sedu lekárka len kukala ako puk.a hračku teda hrkálku si drží oblizuje hrká si sňom sem tam jej vyletí alebo oplieska si hlavku🙂Ale neplače rehoce sa z toho.Usta sa jej nezastavia nonstop niečo "debatí" šomre si piští,híka teší sa a ja netuším niekedy ani že z čoho.No podarená je.Tak aj my s me na umelom mliečku aké dávate ak sa smiem spýtať my máme hypoalergenny nutrilon niekedy si myslím,že už nestačí tak aj preto som sa pýtala na to dokrmovanie.Na poslednej kontrole mala niečo vyše 6kg narodila sa z 2800kg tak si myslím že je to fajn.Ale pastičky su skoro stale v puse dufam že je to normálne
Prosim Vas poteste ma, ze aj vy mate problemy s uspavanim. Ten moj drobcek absolutne nevie ptepnut do kludneho rezimu, aby zaspal. No horor. Stale sa vrti, toci, pozera okolo ako keby mu malo nieco ujst ked zavrie oci 😀
Ahojte dievcata ! Tak ja som vas este len teraz nasla !!! Nasa babika sa narodila 23 augusta. Je tu niekto s rovnakym datumom ? Vy uz davate deti sediet ? Nasa by len sedela alebo najradsej hned stala. Ale mam strach,ze ma este slaby chrbatik.
Aj nasa mala spi celu noc. Nasa procedura sa zacina kazdy den rovnako o 6:30. To sa pomaly vyzlieka a hra ( 15 min). 6:45 do vane. Do 7-mej uz okupkana,nakremovana,oblecena krasne papa. 7:15 v postielke pustim hudbu na 15 min a hotovo. Spi do 6 rano,napapa sa a do hodinky spi dalej do 9-tej.

@adamkohlusko no moj od 1 mesiaca prespi celu noc teraz spava od 22 do 7 ale cez den je strasne nervozny,myslis ze to mozu byt zuby aj ked ma dasna normalne?