icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

marin.frist
11. jan 2013

@nefertitka to nastastie nie 😀 a Ty kombinujes?

enynka30
11. jan 2013

@nefertitka hehehe pekne, ti chlapi, nevedia aka bolest to je, ale urcite ich to boli viac ako nas, chlapi 😀
s tym porodom chlapov mas uplnu pravdu, to by sme teda vymreli 😀 oni s obycajnou chripkou nevladzu si ani vypit cas, su strasne chori a je to nezvladnutelne, a my mame kramy chripku nadchu a popritom varime, ideme pre dieta do skolky povysavame a furt fungujeme 😠

nefertitka
11. jan 2013

@marin.frist zatial nie, ale uz som to tusim spominala, minule tehu som jedla cokoladu spolu so slanymi praclikmi 😉 skoda ze uz nevyrabaju tie slane pracliky v cokolade
baby, to babo este nepocuje, ze?mozem ist este do kina podla vas? 😝

marin.frist
11. jan 2013

@nefertitka to sa kedysi predavalo, pracliky v cokolade, boli skvele 😀 😀 to nie je sialena kombinacia 😀

enynka30
11. jan 2013

@nefertitka ale tomu ver, ze aj tak by nas tehotne napadlo akurat nieco naco mame chut a nebolo by to ani v jednej chladnicke 😀

enynka30
11. jan 2013

@nefertitka tak ja neviem, ale ja som aj minule tehu chodila zvesela do kina, sak ako to sa neda vydrzat cele tehu bez tych slanych pukancov ktore maju len v kinach 😝

nefertitka
11. jan 2013

@enynka30 no vies co si mi pripomenula?raz som mala kramy spolu s chripkou, ja som fakt ze nevladala, prosila som ho, nech si vezme aspon dva dni dovolenku, zobral si jeden, potom som ficala normalne. Do toho dieta, ktore akurat zacinalo chodit, musela som s nou chodit cele dni po byte za ruku, inak vrestala, jezis to bolo obdobie. Krize som si uz ani necitila. On potom jasne ze odo mna ochorel, zavrel sa do spalne a tam trcal cele 4 dni, este jest som mu tam nosila. A on ze to preto, aby som malu nenakazil 😀 ...
moj muz je proste taky typicky muz, ked mu nieco je, tak uz poriadne, aj ked mu nic neni 😝 ,,,na zoskrabovanie kamena u zubara si dava anestezu 😝 😝 😝 ... a ked ma 37.2 tak uz ma horucku. No hruza

nefertitka
11. jan 2013

@marin.frist no normalne by som to asi nezjedla 😝 co ja viem

enynka30
11. jan 2013

@nefertitka dobra prihoda, poznam take pripady aj ja, 😀 to asi skoro kazdy chlap, oni su strasne chori ked len raz zasmrkaju. Presne tak som sa ja starala o muza ze sa zavrel do izby a len caj som mu nosila, a ked som bola ja chora? pche, sak my sme superzeny supermamy neeee?? zlatko sak ty to zvladnes, ty zvladnes vsetko, tak hovoria, ze? 😠

nefertitka
11. jan 2013

ale zas je uzasny otec;) na pohladanie, no nemozem od neho chcieet vsetko 😝

nefertitka
11. jan 2013

@enynka30 hej tak nejak 😀 ... on mi aj s kludom povie, ja som muz, ja vsetko zle znasam 😝

enynka30
11. jan 2013

@nefertitka 🙂 ved jasne, aj moj je vtomto skvely, ale tak ved mozme ich troska poohovarat, tak celkovo to muzske pokolenie 🙂

nefertitka
11. jan 2013

@enynka30 ved to ani neni ohovaranie, to je konstatovanie pravdy 😝

nefertitka
11. jan 2013

@enynka30 uveris mi, ked ti poviem, ze pri porode, ked som mala kontrakciu kazde 3 minuty taku, ze som myslela, ze je po mne a uz hodiny, tak mi povedal, ze nech si skusim pospat, lebo aj on je unaveny a uz nevladze? 😝 😀 som ho tam skoro prizabila! dodnes mu to pripominam 😝

enynka30
11. jan 2013

@nefertitka 😀 😀 teraz sa tu fakt smejem pri monitore jak sisnuta 😀 toto ti verim, lebo je to chlap 🙂 a on to urcite myslel len v dobrom, len oni su proste z Marsu 😀

nefertitka
11. jan 2013

@enynka30 no ved chudacik, mal to tazke, celu noc musel byt hore kym si ja laskavo porodim 😀

enynka30
11. jan 2013

😀 sak ja neviem, co si ho tolko musela trapit, si nemohla skorej porodit? 😀

nefertitka
11. jan 2013

holt bude to musiet este raz vydrzat 😉

nefertitka
11. jan 2013

@enynka30 no ved mohla, tento krat sa pokusim zacat rodit rano a nie vecer a skusim to do vecera stihnut 😀

enynka30
11. jan 2013

@nefertitka ale naplanuj si to tak, aby nemal prave vtedy zly den, aby bol vyspaty a zdravy 😀
😀 ale nie sak sranda, idem ja uz, som sa tu troska pozabudla uz, treba aj chladnicku ist este navstivit, ked mi prestalo byt zle teraz 😀

nefertitka
11. jan 2013

@enynka30 idem sa aj ja pred telku hodit a predtym este absolvovat vsetky tie ceremonie smalou kym sa laskavo ulozi spat 😉

rybca
11. jan 2013

@nefertitka tak ja si z porodu poriadne nepamatam ako maleho vybrali z brucha, ale to ako na mna priatel dychal bagetovym (cibula, majoneza, maso) dychom, ze dychaj, dychaj, na to asi nezabudnem nikdy...🙂))))

nefertitka
11. jan 2013

@rybca 😀 dobra kombinacia

barchee
11. jan 2013

@nefertitka bol to spontánny pôrod v 34+4 - príčin mohlo byť viac - napríklad, to, že to bolo tehotenstvo po IVF - tam zvyknú byť predčasné pôrody, alebo aj to, že som mala tehotenskú cukrovku - aj tam zvyknú byť predčasné pôrody, tak neviem no...teraz mám cukor ok, tak dúfam, že tehu cukrovku mať nebudem, lebo pri prvom som mala mierne zvýšený cukor aj pred tehu...teraz som ho mala úplne v norme, no uvidím...ja dúfam, že keď je toto "prirodzené" tehotenstvo, že bude všetko prebiehať v pohode 🙂 lebo prvé tehu som mala krásne, bezproblémové - až na tú cukrovku. Malý bol hneď po pôrode v poriadku, dýchal sám...on sa akoby narodil na svoj termín ako ja vravím, lebo on sa vyvíjal presne tak, ako mal, všetko robil presne na daný vek, akoby ani nebol predčasniatko 🙂 mal 3 týždne, keď sme si ho doniesli domov a on začal dvíhať hlavičku...to mal byť ešte v bruchu vlastne vtedy 😀 šikovný bol a aj je, dokonca predbehol kamošky čo majú deti - jeho rovesníkov, niekedy sa čudujem aj ja sama, že aký je vnímavý....a to som špeciálny pedagóg, pred materskou som mala svoju miniškôlku, rukami mi prešlo množstvo detí....dovolím si povedať, že je aj troška nadpriemerný na jeho vek 😅 (ovláda, farby, číslice do 10, poskladá aj zložitejšie puzzle, kreslí panáčika...vie naspamäť celú knižku Krtka, Môj macík, a ešte pár pesničiek a básničiek) má veľmi dobrú hlavu a pamäť. Ale tá jeho bystrosť sa odráža vo veľmi nekľudnom spánku. Celý jeho život bojujeme s extrémne zlým spaním, on totiž nevie vypnúť, nevie len tak si ľahnúť a zaspať a spať. V noci sa metá, krúti, sadá si, rozpráva zo sna - vidím, že jeho hlavička nedokáže toľké podnety spracovať ☹ Ale si myslím, že je to aj tým, že sa narodil o toho 5,5 týždňa skôr a jeho nervová sústava proste nie je dostatočne dozretá 🙄 Ale som nesmierne rada a vďačná, že je zdravý a šikovný 🙂 lebo nebolo to pre mňa ľahké, keď sa mi narodil, veľmi zle som to znášala 😔

a aby som vám ešte spravila chúťky....tá vieneta vanilková bola úúúžasná, doteraz bojujem s tým, aby som ju nezjedla celú 😀 😀 a ešte som si dala aj trubičky s orieškovou náplňou, mňaaaaaaaam 😀 😀 😀 😵

pasad
11. jan 2013

@barchee tak klobuk dole, fakt uprimne....a smiem otazku, to, ze si to velmi zle znasala, ked sa narodil myslis v style, ze si sa bala o neho? kedze bol predcasniatko, alebo nieco ine?

barchee
11. jan 2013

@pasad áno, dá sa to tak povedať 😅 vieš, keď si pripravená mať 9 mesačné tehotenstvo a zrazu sa mesiac aj pol pred koncom bábo vypýta na svet, ťa to zaskočí, bojíš sa, chceš aby ostalo v brušku ešte...Najhoršie som znášala to, že som ho nemala pri sebe 😔 som revala furt, to je najhorší pocit aký môže byť, nemať novorodenca pri sebe 😢 on musel byť v inkubátore samozrejme, bol tam 2 týždne a ešte týždeň potom v postieľke už, prvé dni papať nechcel, vracal mlieko čo mu dávali - z laktária - teda materské mlieko ale cudzích žien, musel mať napichnutú infúziu, vážil 2220 g a schudol na 1960g, mne sa nechcelo spustiť mlieko, revala som celé dni, nechceli mi ho dať k prsu prikladať, lebo bol na infúzke napojený, bol na inom oddelení ako ja...Mlieko sa mi spustilo až po 2 dávkach oxyocínu, lebo sa mi úplne neodlúčila placenta, tak ju chceli vypudiť, ale nešla, potom mi to odstránili v narkóze asi kyret alebo čo to robili. Až na 4.deň sa mi spustilo horkoťažko mlieko, ako som mu ho začala nosiť, začal lepšie papať, medzitým dostal žltačku, musel ležkať na uv-lampe...zas mi ho nechceli prikladať...no hrozne mi bolo 😔 a najhoršie bolo keď ja som odišla domov a on tam musel ešte ostať...Riši sa narodil 17.12. ja som išla domov 23.12. - boli to najhoršie vianoce v mojom živote, najhorší deň v mojom živote - prísť domov bez bábätka...furt som revala ☹ Každý deň som mu nosila odsaté mliečko, ale bohužiaľ sa za ten čas moc navykol na fľašu a prso mi doma úplne odmietal, takže som mala mlieko len 3 mesiace, potom sa stratilo úplne. Ťažko je mi na to všetko aj spomínať. Ale už je to za nami, zvládli sme to, mám krásneho zdravého synčeka a ďakujem za to všetkým bohom sveta 😉 Viem, že sú na to horšie maminy, ktorým sa narodia detičky oveľa skôr, ale tie pocity žena pochopí až keď sa jej bábätko narodí. Ale tú bezmocnosť cítime asi všetky rovnako, čo sme boli v tej situácii.

marin.frist
12. jan 2013

@barchee wow, mas moj velky obdiv, ze si to vsetko tak zvladla! verim, ze tentokrat pojde vsetko este lepsie, drzim Ti palce 😉

barchee
12. jan 2013

@marin.frist 🙂 ďakujem

cerkutka
12. jan 2013

baby, ja od vcera citim take stelenie v podbrusu.....manzel sa smial ze to moze byt to ze sa babtko hybe...myslite??

vivi
12. jan 2013

@marin.frist to hej, zarábajú na nás nedočkavých 😉