Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@katarinka_brnka To nie je trosku predcasna otazka? 😀
@lucka188 nemohla som v noci spat tak ma to tak napadlo ze sak bude tak pekne vonku nechcem bt neviem kolko zatvorena v byte....ved aj to malinke potrebuje slnieco vzduch ci nie?
@barchee fuha, fakt klobuk dole. ked som lezala v nemocnici, vedla nas bolo neonatologicke oddelenie a vidavala som placuce mamicky odchadzat kazdy den odtial. asi to odlucenie a strach musia byt v tom obdobi hrozne tazke. ale na druhej strane, pretrpeli ste to a ste v poriadku, a to je najhlavnejsie. fakt ta medicina ide tak do predu. drzim prsteky, nech tento porod bude omnoho lespi a lahsi pre vas vetkych.
@katarinka_brnka ja urcite hned ako tobude mozne 🙂
So spánkom nemáte problém? Ja sa každú noc zobudím, WC, smäd, ....
@katarinka_brnka no hned ako sa vratim z nemocnice s babatkom von, sak na prechadzky treba chodit 🙂
baby a nemate problem s nadchou alebo takym niecim? lebo ja nie som chora, ani mi netecie z nosa, len musim casto smrkat, a dost ma to boli, ako keby som mala cely nos opuchnuty a dost casto mi z neho krvaca, niekde som citala ze to je v tehotenstve normalne, tak neviete??? 😉
ja som sa vcera vecer zamyslala nad tym zazrakom, ze babatko ma este len 1,5 cm a uz mu bije srdiecko, ake malilinkate musi byt to srdiecko a pritom uz je tak silne, ze samo pracuje....🙂)))
@enynka30 To isté mám aj ja 🙂
@enynka30 nooo aj mne vela bab povedali co rodili v lete ze ist von ale nie ked su horucavy ale ist urcite ze to je vyhoda letnych babateniek 🙂
@katarinka_brnka s malym babom treba von postupne, orvy tyzden vobec a potom najprv 5 minut, potom 10 minut, na treti den pol hodinu a potom uz na hocikolko;) a vhorucavach sa moze tiez, do pol roka dieta moze ist von do 35stupnov nad nulou a 5 pod nulou. Tak nam povedala pediatricka. Urcite vam poviem, ako s malym(malou) chodit von🙂
@barchee my sme to mali napodobne, mala sa narodila o mesiac skor, mala 2300g, potom este pochula na 2100g. Ked sa tak nad tym zamyslim, tak take vacsie mrazene kura ma tolko 😀 V inkubatore bola 3 dni, ale tiez som bola bez nej aj na izbe a potom aj 5 dni doma. Musela pribrat na 2500g, aby nas pustili domov. Tiez som mlieko nosila, co bola inak moja nocna mora, nech som odsavala kolko som chcela, vzdy som odsala tak nanajvys 20-30ml...ked sa podarilo 50ml, tak som skakala od stastia, kdezto druhe si odsali aj 200ml na jeden sup.Aj oxytocin mi dali, mlieka som mala stale malo. Tak sme sa aj kojili aj dokrmovali zakazdym, museli sme ju budit kazde2,5 hodiny na papanie, z toho bol aj 4 hodinovy maraton vzdy. Ked papala, bud mi na prsniku zasapavala, ze to mala len ako take cumlatko, alebo potom o par dni na to chytila koliku a reflux, cize kazde jedlo s placom, po troske... no hroza.
Ale tiez napriek tomu, ze sa narodila skor, tiez nebola nikdy nijak pozadu, skor popredu, ked mala rok a pol naucila sa vsetky farby, co som zirala jak puk, lebo som jej ich hadam vsetky pomanovala raz, na balone a ona mi ich potom zacala sama pomenuvavat🙂 si pamatam, ze oranzova bola javavava 😀 Ked mala tri roky, dostala detsky laptop, kde sa v priebehu 2 dni naucila vsetky velke tlacene pismenka a cislice do 10. Ja som sa o to nijak nepricinila, ona mi zrazu zacala pismenka pomenuvavat, keby ste ma videli, skoro som skolabovala 😀 vseobecne je strasne mudra na svoj vek a ma aj strasne dlhodobu pamat, ja niekedy odpadavam, co si ona pamata a z akeho obdobia. Neskutocne.
Len kvoli tomu skorsiemu narodeniu ma okuliarky:(
@mistrall nemozes to na mna naplut nejak tu nadchu?vies ako by sa mi zisla teraz?straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne 😝
a inak vcera mi bolo strasne zle od zaludka, nechapem, predtym par dni to uz bolo v pohode a teraz zas, aj dnes mi je divne, tlaci ma strasne zaludok
@nefertitka hej to som si aj ja myslela ze aspon nebudem nic citit ale nie je to tak 😠 citim a este mi je aj zle, aj u mna to ide tak nejak vo vlnach raz je lepsie taz horsie, zle je ked nejem, zle je ked jem, tak ja neviem uz 😎 ale hdam to prejde coskoro, neviem si predtsavit , ze by som nebola na PN ale v praci a mala taketo stavy, bleeeeee
aj ja sa tak budievam a ked sa zobudim, tak dlho zaspavam:(
@mistrall aj ja dufam, ze to coskoro prejde, lebo toto uz je naozaj vela...takto sa neda fungovat, tiez ked som hladna, je mi zle, ked sa najem, je mi tak tazko a tak nejak na vracanie, akoby som kilo kamenov mala v zaludku 🙄
tak ja som sa prave nazrala zemiakovych halusiek so smotanou, syrom a slaninkou..🙂)))) dufam, ze mi na prechadzke nepride zle..🙂))))
@rybca my sme tiez mali zemiaky so slaninkou na cibuli, mnam ,ale ja som len na to kukala ako si priatel naklada a naschvaaaal nahlas vychutnava 😀 😀 lebo vedel, ze ked si dam bude mi tazko, tak ja som si z vody zo zemiakov (som si pripadala ako na diete) a par zemiakov urobila polievku, Juj ale zalizovala som sa nad tou slaninou 😉 😉
@nefertitka Presne tak, keď sa zobudím, napijem sa a pod., potom musím zapnúť TV a aj hodinu trvá kým zasa zaspím. Potom ráno nie a nie sa prebrať. Keď ma chytia hlady, musím sa hneď a zaraz najesť, inak mi je na odpadnutie. Pila som čistú vodu, ale už som prestala, lebo tá mi neskutočne trávila, najviac v noci.
@penelope111
@mistrall a tecie vam aj krv z nosa?

baby inac kedy planujete ist v lete prvykrat s miminkami von????