icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

nefertitka
15. jan 2013

@deniska84 neberiem nic, ani minule tehu som nic nebrala

mistrall
15. jan 2013

@deniska84 ja zatial len kyselinu litovu a vit. B6, bola som raz v lekrani a chcela som vitaminy take tie klasicke zname , a lekarnicka mi vravi a to naco vam je 😀 vobec sa nesnazila mi to predat 😀 mne sa totiz vtedy vyhodilo cosi na pere, tak som si chcela pridat nejake vitaminy, a aj preto ze je zima atd, a Ona ze mi uplne staci listovka, ale navela mi doporucila Pregnium , ale tam je tiez len listovka , magnezium, zinok a DHA kys. , som o nej citala ze je velmi dolezita..

mistrall
15. jan 2013

@nefertitka @gelinka75 no mna tiez pre kychani obcas pichne v podbrusku, preto ked si myslim ze idem kychat ( lebo v psolednej dobe je to dost casto, neviem preco) ta si sadnem ale aspon nejak sa skrcim.. podla mna sa tam len natiahnu jednorazovo vazy , co drzia maternicu, predsa len zvysuje to vnutrobrusny tlak take kychnutie 😉

nefertitka
15. jan 2013

@mistrall ze to naco vam je;) tak ale ma pravdu, no naco, ani nase mamy a babky nic take nebrali. A ked mi este aj lekar povedal, ze nemusim, tak nemusim 😝

inak akoze neviete uz zariadit teplooooooooooooo 😅 😝 ??????????????

lucka188
15. jan 2013

@deniska84 Ja beriem calibrum baby plan, to je pre prvy trimester. potom asi plynulo prejdem na calibrum mami alebo ako sa to vola

lucka188
15. jan 2013

Tak dnes som prvy krat vracala. Clovek by cakal ze ked uz som v desiatom tyzdni a doteraz nic tak uz mi to nehrozi 🙂

mistrall
15. jan 2013

@nefertitka veru ja chcem jar, inak vcera sme sli do tesca vecer, cely den kydalo na auto a na streche po odpratani sme mali asi 30 cm "čepičku" mne to bolo strasne smiesne, lebo sme s tym snehom na streche jazdili cez mesto a frajer sa len kukal ze ako sa rehocem 😀 😀

cerkutka
15. jan 2013

@pasad @cora41 ratajte baby so mnou so vsetkym 🙂) inak ja sa uz citim celkom dobre, hodime oci na tu matersku jogu?? odkedy to vlastne mozeme zacat? po prvom trimestri? 🙂

marin.frist
15. jan 2013

@mistrall
@nefertitka
@deniska84 caute, ja beriem centrum materna s DHA. normalne by som do toho nesla, ani lekarka mi to nespominala, ale zacali mi viac padat vlasy a stiepit sa nechty... a kedze sa mi uz tak hrozne vzdy kazili zuby, zlakla som sa, aby sa mi pocas tehotenstva nedoondili uplne.

cerkutka
15. jan 2013

@nefertitka moje brusko je velmi podobne tomu tvojmu, a ja som praveze nespokojna ze nic nevidno....🙂) a vies co? vacsinou mi vyrazi von po teplej sprche...

katuskad
15. jan 2013

ja beriem zatial len kyselinu listovú a v druhom trimestri možno budem calibrum mami, ešte uvidím....
a aj ja pripájam moje bruško 😉

cora41
15. jan 2013

@pasad jednoducho: praca 🙂 a teraz sa nam tu paci, tak tu tusim ostaneme dlhsie 🙂

nefertitka
15. jan 2013

@katuskad tak to uz pekne trci 😉
@cerkutka inak aj mne, vcera som fotila po sprche, som tak kukala, ked som sa sprchovala, ze nejake je vacsie 😝
@lucka188 mi hovor, vcera som myslela, ze uz sa aj ja povraciam, nejak sa to zhorsilo, ved to uz ma ustupovat 😠

benczovie
15. jan 2013

ahojte baby, pridavam sa do klubu 🙂
niekto z nr aleb z okolia?

cora41
15. jan 2013

@cerkutka no ja este pekne mrtvolcim, vcera mi bolo zle ze absolutne cely den a dnes rano zatial tiez, tak to utisujem cajom.. Takze ja sa musim dat najprv do kopy, aby som nechodila biela ako mumia 🙂

nefertitka
15. jan 2013

@cora41 jezis v 12tt stale mrtvolcis?no tesim sa, naozaj 😖

mahulenka87
15. jan 2013

@mistrall len dajte pozor, lebo to je na pokutu 😉 sneh musíte z auta dať preč.

mahulenka87
15. jan 2013

babyyyy ☹ ja som už pribrala 2kg. Za týždeň! To ako?! Odteraz nič nejem! 🙄 ja mám veľa kg aj tak... 89kg pri 165cm ☹

nefertitka
15. jan 2013

keby mi tie pachy chceli aspon prejst, ale nic, nula bodov, stale je to rovnake ☹

cora41
15. jan 2013

@nefertitka tak pachy mi trochu presli, to je pravda... uz mi je akurat zle - aj z vody a prsia ma tiez uz menej bolia.. takze zopar pozitivnych sprav 😀 😀

nefertitka
15. jan 2013

@cora41 z vody?fuj to aj mne, od zaciatku tehu nemozem vodu ani mineralku

lucka188
15. jan 2013

@mahulenka87 Vies co aj ja uz mam +2kg, aj ked mne to tak postupne pribuda. Hlavne prosim ta teraz nezahaj hladovku, vsade pisu ze babo si nevie brat ziviny z tvojich tukovych zasob, takze mu ich musis stale dodavat. Co teraz priberies navyse budes moct zhodit az po porode. Btw. podla tabuliek by si mala v prvom trimestri pribrat cca 2kg.

mahulenka87
15. jan 2013

@lucka188 joooj len nechcem mať 120 kg ☹

mistrall
15. jan 2013

@mahulenka87 heej?? no ved pockaj to mu poviem 😀 ale sak on nam spadol ked sme stali pri tescu, a nastastie bola tma

lucka188
15. jan 2013

@mahulenka87 Tak tomu sa zas vies vyhnut, ked sa budes vyhybat potravinam ktore tvojmu babu nijako neprospeju (sladkosti, nezdrave tuky a tak). Je o tom vela clankov aj na nete.

mahulenka87
15. jan 2013

@lucka188 sladké nejem vôbec (ak nerátam jogur 1 denne), mastné tiež moc nie, smažené neznášam... :-/ Jedine to pečivo

rybca
15. jan 2013

@mahulenka87 ja ta chapem, po prvom tehu mi ostalo 10 kil a aj ked uz rok 4x do tyzdna, chodim, bikujem a posilujem 2-3 hodiny nejde vaha dolu, iba cm trochu, ale kaslem na to, stravu mam pestru, zdraveho charakteru, kedze varim hlavne s myslienkou, ze to bude jest synator, zatial som schudla 2 kila, ale uz to asi pojde len hore, tak dufam, ze nie moc

lucka188
15. jan 2013

@mahulenka87 Tak ja neviem, ono je to u kazdeho ine, skus si precitat nejake tie clanky a mozno prides na to co robis zle a mozno zistis ze robis vsetko dobre a nepriberies viac ako treba. Kazdopadne myslim ze by si sa teraz s tym nemala az tak trapit, je vela dovodov na priberanie, telo zadrziava viac vody, zvysuje sa ti objem krvi, zvacsuju sa prsia, maternica...

nefertitka
15. jan 2013

no po porode vaha ide velmi tazko dole, ja som chudla 3 roky, kym som sa dostala tam, kde som bola predtym

mahulenka87
15. jan 2013

@rybca veď to. Ja si myslím, že veľkú časť tu zohráva aj genetika a metabolizmus celkovo. Niekto zje všetko čo nezje jeho a hmotnosť má ok. No niekto ani veľa neje, ani nie sladké, smažené..., hýbe sa, cvičí... a kg zostávajú. 🙄