Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@anka56 tak ja mam vnutrny citacik,ze to bude chlapec,ale v podstate je mi to jedno lebo je to moje prve babo
Aj mna uz zacinaju tlacit niektore rifle,ale kedze som na pn vacsinou nosim teplaky,ale aj tak som rada,ze ideme do leta aspon nam budu stacit saticky a tuniky a nic nas nebude tlacit.
ja som vcera zhanala tehu leginy a nist, ci vlastne predvcerom:( nikde, asi objednam cez bonprix...ale gate normalne ma tiez uz tlacia, tak nosim take mencestraky, co su na gombiky a vrchne dva gombiky nechavam odopnute
Ja som si v ramci vypredajov bola pozriet tehu obleceniev obchodoch a bola som teda velmi sklamana,tak napr take h& m no hroza,oblecko pre tehotne musi byt podla nich len velke,neforemne a siroke,zato aj mne sa celkom pozdava bonprix
@nefertitka A bola si aj v tom Brendone? Ti sa tvaria ze maju take veci http://www.brendon.sk/Products/List/legíny_1177...
prvé sono za sebou, konečne som videla svojho drobčeka.bolo to krásne a dojemné.som šťastná že je všetko v poriadnu.meriame už 5,9 cm 🙂
Ahojte! Aj ja sa k vám s radosťou pridávam, včera som bola u doktora a máme 1,9 cm a predpokladaný termín 22 augusta 🙂, takže dúfam, že sa tu budem s vami často stretávať. pa pa
@lucka188 ťažko, stále som sa bála či náhodou nemám mimoternicové(viem že sú pri tom bolesti, ale aj tak), a proste aj to že viem že som tehotná len podľa testu a lekárskej prehliadky.Teraz to bolo to pravé, také skutočné keď už vidíš na vlastné oči ten zázrak.Moja gynekologička nemá v ordinácii sono, takže som si musela počkať.Ale už mam pokoj na duši 🙂
Ach baby, mate take stastie, ze vam doma urobia UTZ pri kazdej navsteve 🙂 Dnes som bola na prvej kontrole u lekara, ktory sa so mnou pol hodinu rozpraval, pozapisoval si veci do "tehotenskej knizky" (dvojharkovy zdrap papiera), zmeral mi tlak a zahlasil ze vsetko ok, pridite 15.2. Na prvy UTZ sa objednajte v 18.tom tyzdni... Ja som sa tak strasne tesila, ze ho konecne uvidim, lebo mi zmizli vsetky priznaky, snad okrem toho ze mi byva stale zle a takto som dopadla ☹
@norwaybergen ahoj, tak to Ti verím, že si bola sklamaná, ja som sa tak tešila na prvú prehliadku a automaticky mi spravil ultrazvuk aj s fotkou - lebo manžel sa už nemohol dočkať 🙂 a aj pri prvom tehotenstve mi robil pri každej prehliadke sono...
@norwaybergen fúha to som ešte ani nepočula že by sa objednávalo až tak neskoro na prvý.mne tiež moja lekárka nerobila vôbec sono (lebo ho nemá) a poslala ma naň až 12.týždni, to bolo pre mňa neskutočné čakanie, lebo o tehotenstve som vedela už od 27.novembra a drobca som videla až dnes.No tak držím palce, a nech ti to rýchlo zbehne.
@cora41 Ja sa to samej seba pýtam tiež chcem vedieť či klamala resp.tajila že je tehotná
@divzuz
@monkovec dakujem za povzbudenie 🙂 je to vazne hrozne dlha doba, neviem si to predstavit lebo uz teraz sa haluzim, ci je ozaj vsetko v poriadku. Som sa utvrdzovala v tom, ze po dnesku budem kludna a namiesto toho som smutna.. idem sa skusit pozriet, ci sa neda spravit v nejakom nestatnom centre a ked ano, asi do toho pojdem lebo 8 tyzdnov cakania je vela aj na kona 🙂
@monkovec gratulujem🙂 ja som na tom podobne casovo ako ty, no my sme o hodne mensi, tak dufam, ze to nic neznamena.. my sme mali minuly tyzden len 3cm presne takto pred tyzdnom a na stvrtok sono cakam maximalne okolo 4-4,5cm, takze sa nam to posuva o tyzden... bodaj by sa to uz prestalo posuvat, lebo mi to nahana strach...
Jéj už mám foto🙂
@norwaybergen A doktorovi si hovorila, že chceš sono? Lebo je to naozaj zvlášne v dnešnej dobe sa objednávať až v 18tt, ved to je aj nejako neskoro, aj merania šije - ohladom Dawnovho syndromu sa robia skôr nie? Na Tvojom mieste by som si určite zistila, či sa dá isť niekam inam... Ten pohlad, ako bije takému 2 - centimetrovej "fazulke" je fakt neskutočný...
@monkovec moja, len neplas 🙂 ja by som mala byt dnes 11+5 a podla doktora som mala byt minuly tyzden 10+6 a bola som rovnych 10tt..takze som o tyzden pozadu a tym padom je to moje mensie.. a ked si pozries na internete tabulky, na konci 12 tyzdnaa by si mala mat 6cm a to presne mate 🙂
dakujem vam krasne vsetkym za vase pozitivne myslienky!!! uz som doma a poviem vam, ze dnesny usg by som dopriala uprimne zo srdca kazdej z vas. plodik maval rucickami a kopal nozickami jak nenormalny 😀. som sa smiala, ze zdravi mamku aj pana doktora a krici, ze ako mu je fajne v tom "bazene". prikladam fotku, nech vas potesi. vsetko som mala ok az na zvyseny tlak. ale mozno len zo vzrusenia, takze si ho budem teraz pravidelne doma merat a uvidime, ci bude lespi, ako u doktora.
@pasad paradicka, krasne miminko! 🙂
@marin.frist dakujem krasne, ta fotka velmi nevystihuje ten realny pohlad na monitor, ten bol tisickrat krajsi 🙂
babenky, nehanbite si pytat, nech vam doktor otoci monitor, ak na neho nevidite, alebo cokolvek. stoji to za to.
@cora41 dakujem! to bola iba normalna kontrola u mojho gyndosa. myom mi nerastie a uz je mensi ako plodik, takze uz to zacina byt menej nebezpecne pre babo. podla menstruacie som 11+1, podla usg ma babo 4,5 cm, co zodpoveda 11+2, cize 1 den rozdiel. ale nezlakni sa, lebo ja mam 178 cm a moj drahy 205 cm, takze my stale budeme mat velky rozmer.
co sa tyka toho speci vysetrenia, co ides vo stvrtok ty, tak ja som dnes podpisala mokmu dr. ze ho dobrovolne odmietam (uz sme sa tu o tom bavili davnejsie preco). znova sme to prebrali a rozhodla som sa to nepodstupit, hoci mi to ako 35 rocnej odprucaju. ten tlak zatial neriesim, pomeriam doma par dni za sebou a uvidime, ci to nebolo len z rozrusenia. inak drzim prsty na ten stvrtok a urcite daj info aj foto, ked budes mat. som zvedava, ako vyzera to od dankovcika.

@cora41 Moj svagor si strasne prial syna, ma dve dcery a hovori ze je to blbost, lebo jeho zena zakazdym opeknela a vzdy to bolo dievcatko 🙂