icon

Termín pôrodu august 2014

voskovka
25. nov 2013

tak ako som si myslela ze jul bude nas nebol,nakoniec sme to dali na august podla ms by sme mali termin na 5.8.2014.... prikladam foto dnesneho digi testiku ....

Termín pôrodu august 2014
nellena
15. jan 2014

Ahoj, prosím aj ja pridanie do sukromky. Ďakujem.

katarina194
15. jan 2014

@zuzuka66 ahoj neviem sice v kolkom si tyzdni ja mam 12 ale stale mi byva zle.Uzivam kyselinu listovu a mam pocit,ze to trosku pomaha.Takisto som pocula aj o zazvorovych pastilkach podla mojho gynekologa sa mozu uzivat trosku to tak utlmi.Mne rano nepomoze nic len to dostat rano von take zlte...potom ranajky.Ale cely den mi byva blbo,aj ma natahuje od pachov,ale nevraciam...Vobec mi nepomohli piskoty v posteli ani napit sa lebo aj tak zvraciam rano.Ved vyskusaj dat pri postel piskoty,alebo keksik plus pohar vody polez niektorym to pomaha.Ale tiez trpnem ked idem to mesta ci to zvladnem bez hamby...Dlhsie nemam na nic chut ochutnam a ked mi chuti zjem najviac mi pomohli detske presnidavky ovocne,kolacik,tie polystyrenove chlebiky proste take co som dlho nejedla.Treba jest menej a castejsie a po jedle pit po troskach nesmies mat prazdny zaludok.A keby si moc zvracala tvoj lekar ti da cipky.Drzim ti prsty nech ti je co najmenej zle a prijemne obdobie tehotenstva a potom zdrave krasne babo a vela zdravicka najma.

katarina194
15. jan 2014

@terka1211 ahoj asi mas velke babo ked ti zmenili termin mne zas posunuli na prvy augustovy tyzden ale podla menzesu ma byt 29.7 mozno aj neskor pocitam.To je na tebe keby zacnes kupovat.Ja by som to odlozila na 6-7 mesiac ale to je na tebe aj tak nemozes vsetko naraz kupit,lebo je toho moc aj zataz na penazenku.Ale to je na tebe nikto ta neodsudi ked kupis skor alebo kupis vsetko naraz a ani povery neplatia urcite o babo neprides zato ze uz pre babo nieco mas.A co si zelate chlapceka ci dievcatko?

michella696
16. jan 2014

ahojte prosim o pridanie do skupiny termin 25.8 uzivam kyslinu listovu a citim sa fajn.len citlivost v prsiach bola prve tyzdne teraz menej 😉

jarkovamamina
16. jan 2014

Ahojte. mozem sa aj ja pridat? termin mam okolo 18.8.. dakujem 🙂

adriana_13
17. jan 2014

@voskovka haloo 😀

miroslava81
17. jan 2014

Ahojte maminy,aj ja by som sa rada k Vám pridala 🙂 termín máme na 29.8. 🙂

jahodajahodova
17. jan 2014

Ahojte 🙂 Naše prvé bábätko čakáme 27.8., rada by som sa pridala do tejto skupinky ;)

cecilka88
17. jan 2014

takže zdravím vospolok, t.p.6.8.2014, tretia mimčo v poradí 🙂 a radosť asi najvačšia 🙂 podľa slov lekára to bude valibuk podla sona o 2 tyždne väčší 🙂

zuzuka66
17. jan 2014

@katarina194 ahoj Katka, ja som v 12-tom týždni, tie nevoľnosti stále pretrvávajú, nieže by som stále zvracala, len mi je vkuse ťažko, zle a hlavne hlad a neviem nič zjesť poriadne, ešte aj jogurt prežúvam, akoby v ňom boli skalky. do poobedia je to ako tak, teraz mám problémy poobede, keď prídem z roboty, čo by som si mohla oddýchnuť, tak vtedy neviem čo so sebou, neviem čo by som mala jesť poobede, ovocie je málo, a večere hlavne, ty čo zvykneš?

michala29
19. jan 2014

@cecilka88 to ti uz dr.ppvedal pohlavie?akosi skoro?kolkaty tyzden si?

cecilka88
19. jan 2014

@michala29 ved ja som nepovedala čo to bude 🙂 len že valibuk čiže zatiaľ veľké bábo _bez určenia pohlavia samozrejme 😉

katarina6
19. jan 2014

kde mate sukromnu skupinu? mozem sa pridat?

cicak
19. jan 2014

ahojke, termín pôrodu máme 11.8.2014 a momentálne sme v 11.týždni....ešte si dávam femibion 800, nezvraciam, občas mi je nevoľno, na začiatku veľká citlivosť pŕs, teraz už ani nie. Tiež by som poprosila o pridanie do súkromnej skupiny 🙂
držte sa a veľa síl 🙂

emilia25
19. jan 2014

Ahojte baby tak na poslednej poradni mi pán doktor na sone videl krasne dvojicky a uz krasne bili srdiecka v piatok mame dalsie sono na ktore sa moc tesim no aj moc moc bojim ked ze ma hned upozornil ze to druhe babo sa moze vstrebat bolo asi o tyzden mensie ach mam z toho obrovsky strach ani pri jednom tehu som Ho tak vela nepocitovala.stale musim rozmyslat ako to zvladnem dve naraz hlavne co sa tyka kojenia.bojim sa aj toho co ak naozaj sa to druhe babo prestane vyvijat a budem to povazovat za potrat ach mam zmiesane pocity a velky strach.

nissa27
19. jan 2014

Ahojte mamičky, rada by som sa pridala do tejto skupiny aj do tej súkromnej, ak je to možné🙂 čakáme prvé bábätko a termín pôrodu nám vychádza na 17.8.2014. Mne býva zle už od polky decembra, nezvraciam...ale často mi je ťažko na žalúdok a točí sa mi hlava, niekedy ma oblieva horúčava a zle sa mi dýcha, mala som aj dosť veľkú chuť do jedla, zjedla som napr. obed a bola som hladná ako keby som nič nezjedla, teraz však hlad trochu ustúpil. Všetkým vám držím palce a blahoželám k bábätkám🙂

janicaopica
19. jan 2014

Ahojte, pridavam sa do skupiny. Termin mam 15.8.2014 (aj ked podla PM som mala mat 3.8. ale gynekolog povedal ze zapise ten podla ultrazvuku). Je mi strasne zle cely den, nepomaha nic, vadia mi vsetky pachy, nemozem ani otvorit chladnicku, stale ma napina. Rano vzdy zvraciam zlc a potom uz cez den nevraciam, ale napina ma stale cely den, este aj vecer ked zaspavam je mi zle :((( kedy to uz prejde? recnicka otazka :D je to nase druhe dietatko, prva dcerka bude mat 3 roky v july.

katarina6
19. jan 2014

@janicaopica ahoj tak my to mame podobne 🙂, tiez bude mat moja dcerka 3r. ale v auguste (nie v juli), a toto druhe babo cakam, termin mam 29.7., ale myslim ze sa to tiez v auguste narodi, lebo prve dieta som prenasala 9 dni 🙂.... tak som zvedava... termin mam koniec jula - zac.augusta, ale pridavam sa sem, kedze aj prva dcerka je augustovka 😀 .....

katarina194
19. jan 2014

@zuzuka66 musim uznat ze ani mne nic nechuti skoro.Vecera vselijaka kasa krupicova,to co bolo na obed puding,salama chlieb,aj ja byvam moc hladna ked sa chystam spat.Rozmyslam ze zaradim druhu veceru 2-3 h pred spanim ked aj polovicnu davku lebo neviem zaspat hladna a zle mi je...A najhorsie je ked ma nas syn zobudi v noci a ja hladna neviem spat vacsinou sa napijem ale je to dost problem potom spat...A stale ma trapi unava.A ty ako si natom?

zuzuka66
20. jan 2014

@katarina194 aj ja tak zvyknem jesť okolo pol siedmej večer, ale podarí sa mi toho dosť málo...takže do spania vyhladnem a o tej noci čo hovoríš to je naozaj hrôza, ja bábo zatiaľ nemám, toto bude naše prvé, ale v noci chodievam na WC a akonáhle som v pohybe, hneď sa mi zobudí žalúdok, aj ja sa napijem čistú vodu, ale nepomáha to....dlho neviem zaspať, lebo som hladná, ale nebola by som schopná niečo v noci zjesť, ako niekto...áno bývam dosť často unavená, nakoľko chodím každý deň do práce, prídem domov o pol štvrtej, potom všelijaké domáce práce, veď to poznáš, varenie a všetko....čiže málo si oddýchnem dosť....trošku cez víkend, ale ani to nie je vždy pravidlo....

katarina6
20. jan 2014

@zuzuka66
@katarina194
baby aj ja byvam hladna v noci 😀, mala som to aj pri prvej..... ja si dam malu kinder cokoladu ked som tak hladne v noci a idem spat.... nema sa jest sladke.... ale tak ked chcete nie sladke, dajte si trebars biely jogurt alebo take nieco lahsie...... tiez musim pit v noci, aj na wc chodim.....
kazdy den ma to babo v bruchu o 5h. rano zobudi, jednoducho, ze uz je asi vyspate, tak mne to organizmus oznami a nemozem spat, tak lezim na posteli a snazim sa zaspat po hodine zaspim znovu.... taketo budenie som mala aj pri prvej dcerke ona ma takto budila o 7h. rano ze som bola hladna, smadna, musela som sa aj najest a potom isla este spat na chvilu..... potom ked sa narodila tak jej to ostalo, vstavala o 7h., nakojila som ju, prebalila, chvilu bola hore, potom znovu zaspala....
aj to pisali niekde v knizkach ze rovnaky rezim v bruchu co maju deti im ostane po narodeni 🙂 tak uz pomaly mozete vediet ako sa vam budu budit ked sa narodia.... nakojenie 🙂

zuzuka66
20. jan 2014

@katarina6 Kati, ja keď mám jogurt jesť, hodinu ho prežúvam asi :D....horko ťažko nejaký ten ovocný s rožkom....keby v noci, umriem asi 🙂))

janicaopica
20. jan 2014

@katarina6 juj 9 dni prenasat, to mi ani nehovor, ja dufam ze to bude skor. lebo ak budu aj tento rok take horucavy ako minuly, tak ja neviem co budem robit, lebo ja som odpadala a to som nebola tehotna, a teraz v 8.mesiaci keby boli take horucavy, tak amen tma. ja som mala prvy porod o 6 dni skor, ale to mi museli davat vyvolavacku kvoli vysokemu tlaku. teraz dufam ze nebudu ziadne problemy a nebudem musiet lezat v nemocnici uz tyzden pred porodom, lebo ja neviem ako to prezijem bez malej a hlavne ako ona bezomna, je strasne na mne naviazana, este nespala nikde okrem domu, nechce spat ani u jednej babky a doma len so mnou, tak ja neviem co bude ked budem v porodnici 😒

katarina194
20. jan 2014

@zuzuka66 hmm ty to mas este tazsie fyzicky ja zas psychicky syn je hotove sidlo cele dni zlobi porozhadzuje a neuprace.Tebe bude lepsie ked ta lekar vypise v maji v juni na matersku a potom chvile s babatkom to je to najkrajsie.Dovtedy musis vydrzat nejak mysliet na pracu.A nedvihas v praci nic tazke? Kde pracujes? S tym hladom neviem to bude rovnake ak nie horsie ale najvacsi zaberak je zaspat,potom je dobre.Ono aj tak pomaha cely den po troske nieco prejest aspon trosku.Nejak to hadam zvladneme aj ked este nas viac caka ako mame.za sebou mesiacov a mne sa vzdy zda ze zima ide pomaly jar rychlejsie.A leto ani neviem kedy bolo.S tym chodenim na wc mam aj ja v noci caste...Aj cez den...Snad nam bude lesie chutit ked prejdu nevolnosti...

janicaopica
20. jan 2014

Ja neviem ani co mam jest, schudla som uz 2 kila, mala som to aj pri prvom tehu ze som na zaciatku chudla, lebo mi bolo tak zle, ze som nic nejedla. teraz je to ale tak, ze aj ked mi je stale zle, musim nieco jest, inak by mi bolo zle od hladu. ale cokolvek zjem, hned mam horcinu v ustach a taky blby pocit v krku, ako na vracanie, cely den. ani Vianoce som si neuzila, ani Silvester, co som maniacka na oblozene chlebiky a jednohubky, tak teraz nic som nejedla, vobec ma to nelakalo.

katarina194
20. jan 2014

@katarina6 Asi mas pravdu pred tehotenstvom som spala az do rana jak kojenec teraz sa budim v noci aj skoro rano a byvam hladna.Pri synovi som take nemala ani nebyvalo tolko zle tyzdnov.V pohode som prespala do 7 rana a jest som mohla co som chcela vsetko mi chutilo.Teraz je to naopak.A zas syn bol spachtos nemala som mlieko a syn aj tak si zvykol za dva dni na nutrilon a flasku.Po dvoch dnoch po sekcii som bola stratena mesiac som sa trapila odsavala si az som stratila mlieko.Teraz by som chcela dcerku az nie bude mat syn braceka.

katarina194
20. jan 2014

@katarina6 a aj ja mam termin 29.7 tiez mam pocit ze bude neskor.

katarina6
20. jan 2014

@zuzuka66 tak si daj nieco co ti chuti 🙂

@janicaopica mne nevadilo 9 dni prenasat 🙂, ja by som kludne nosila aj dalsi mesiac 😀DD, ja som hovorila ze v brusku je v bezpeci, ze ani nech nejde do tohoto skaredeho sveta 😀DD.... ja som ani jedenkrat nepovedala ze uz chcem rodit, zvykla som si na to brucho -😀DD
no a mala je aj moja na mna zvyknuta, ale ak nie som doma, tak svoju lasku prenesie na osobu ktora je doma, takze nema na vyber a zaspi s muzom, alebo s babkou, aj teta ju raz uz uspala 🙂. takze u nas v pohode, ved skus niekedy odist na cely den, lepsie sa dietatku prisposobi ked ta nevidi od rana, mne sa to uz velakrat stalo ak som odisla od malej na obed tak vrestala bola na mna nasrata a k babke mojej mame bola zla....ale ak som odisla od rana, ze ma nevidela od rana bola na mamu mila, rano ma sice hladala ale mama povedala ze som isla tam a tam, a potom uz si vystacila s mojou mamou aj ju posluchala, zaspala s nou..... dojcila som ju do 2r., takze tiez je na mna naviazana, ale vie uz aj s inym zaspat, spi vedla mna.

Ja inak vobec nezvraciam, mam chut na vsetko mozne 😀, v zime klobasy, slanina, ale uz som sa prejedla tak teraz nic take..... a ja by som aj do restiky kazdy den chodila na nejake fajnove jedla... mnam...... zaludok sa mi zdviha akurat pri cestovani autom, ale tak otvorim si okno predycham vzdy....
ja som vela nezvracala ani pri prvom dietati iba ked som isla autobusom parkrat som tam vracala do sacku 😀.... inak nic.....
tak snad nebudem ani teraz....

@katarina194 tak super ze mame rovnake terminy 🙂 haha, moj muz ma vtedy nar. 29.7. 😀, ale tak to nikdy nie je presne.....

katarina6
20. jan 2014

@voskovka prosim ta ty si zalozila aj tu sukromku? mozem ma tam dat? alebo koho sa mam pytat? je tu viac mamiciek co chce do sukromky, ale asi to tu nikto nechodi citat... 🙂

voskovka
autor
20. jan 2014

@katarina6 vies pokial ma nik neoznaci tak mi tu nechodime uz mame svoju sukromku tak ja to tu nevidim...... posielam link na skupinku a vsetky co ste chceli ist do sukromky pridala som vas....