Termín pôrodu december 2016
Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

@sugarfree999 ja som pri prvom tiez mala tusenie, ze chlapcek a velmi so ho chcela a aj je 🙂 , teraz by som zase chcela velmi dievcatko, aj sa s nou rozpravam, akoze je to ona 🙂 🙂 🙂 a uz si aj pribrala nejake kilo
chichina8 🙂
matilda72 mne farmakologicka povedala, ze niekedy najjednoduchsie riesenie je najlepsie. Treba si kupit Canesten krem v lekarni a s tym kremovat. Ja som to bohuzial nemohla vskusat, lebo ja mam stale problemi s bakteriami v moci, ako aj teraz. Kolko krat som bola u gyn. tolko krat mi nasli bakterie :(
Ja som v prvom tehu pribrala za cele tehu 6 kilo a z toho maly mal 3,20, takze ked som isla domv z porodnice som bola taka ako pred otehotnenim a teraz v druhom tehu este ani kilo, mam rovnych 50 kil 🙂 a to je tvoje kolke tehu
@chichina8 ja som pribrala zatial nejake 4 kila, ale to je tuk, nie babo :D ja mam cely zivot problem s priberanim a kedze teraz kvoli babatku nemozem drzat moje prisne bielkovinove diety, ale musim dbat na pestru stravu a jest aj ovocie a tak, tak to ide samozrejme hore.... pred otehotnenim - od januara do marca som schudla 16 kil, tak dufam, ze nenaberiem vsetkych 16 pana jana 😅
sugarfree999@ no ja som taky opacny pripad 🙂 vela zien aj co poznam osobne stale chudnu, len ja neviem pribrat ani 1 kilo, velmi dho som vaziela 46 kilo a to mam uz po 30 tke 🙂, najvacsie vaha v mojom zivote bola 60 kilo, aj to v som sa vazila v den porodu prveho 🙂
kangaba@ inak ja mam cely zivot problemy s moc. mechurom, dookola zapal moc. ciest, aj teraz pocas druheho tehu , krv v moci a bakterie. Prve tehu som mala tehotensku cukrovku a teraz bakterie. Takze si v 14 tt ako ja? Nejem ziadne vitaminy z lekarne, nie som zastanca umelych vitaminov, mam velmi pestru stravu, vela ovocia a zeleniny
@chichina8 Ano, som v 14 tt ako ty. Inak aj ja mam pestru stravu, milujem ovocie a zeleninu, vitaminy beriem kvoli tomu, ze som sa strasne bala, ze babo kvoli tym bakteriam nedostatne dostatok z niecoho :(
Mam 30 rokov, je to prve babo...tak som opatrna, mozno, ze aj moc 🙂
A ako si znasala pocas prve tehu zapal moc. ciest?
kangaba@ v prvom tehu som to nemala, tak velmi, maly ma uz 8 rokov v auguste, v prvom som mala tehot. cukrovku ale pamata si, ze pri kazden kontrole som mala ketony v moci. NO ja teraz pocas druheho tehu strestujem o cosi viac ako ri prvom, to som mala 22 - 23 rokov, to som az tak neriesila 🙂 teraz am 31 r., ale mam uplne rozdielne tehotenstva aj prejavy boli uplne ine...mozme si napisat IP, musim uz bezat, zatial paa
@wooperka moja to poznám veľmi dobre ale ja som si povedala po minul. skúsenosti, že už stresovať nebudem nerobí to dobre a nech je drobček spokojný, a ked je mama v pohode aj drobec je v pohode. pozri tak som stresovla tiež to bolo moje prvé tehu ak nerátam jedno biochemické. stále som čakala čo zlé sa stane a ono sa ozaj stalo tak mysli pozitvné bábo si to zaslúži aby sa už v bruško malo krásne, tak akože je pravda že občas ma prepdnú zlé myšlienky ale už to nie je tak ako pri prvom snažím sa tomu dať voľný priebeh aj ked v takomto štádiu tehu ked ešte drobca necítim je to ťažké 😀 aj sa bojím aby sa to nezopakovalo ale zase verím a modlím sa aby bolo malé zdravé ako buk
@matilda72 Za mňa Dorotka, ale zasa Klára je tiež veľmi krásne meno, ale Dorotka je u mňa no.1, dokonca sa mi až tak zapáčilo, že nad ním začínam uvažovať 🙂 U nás to bude Ninka alebo Emka (teraz už možno Dorotka 🙂 ), ale u chlapca to bude absolútne jednoznačne Filip 🙂 Takže chlapec o uľahčí 🙂 No už sa začínam ukľudňovať pomaličky, kým som čakala na výsledky prvých krvných testov tak som si nahovorila už hádam každú chorobu, ale chvala bohu je zatiaľ všetko ok. 23. ho idem na 2. krvné testy, predpokladám, že znova genetika, tak budem mať znova nervy 🙂 Snažím sa myslieť pozitívne, pokukovať po kočíkoch a podobne, tak to mi pomáha 🙂 Kedy asi sa dá už určiť pohlavie bábätka, nevieš náhodou? Rozmýšľam nad tými krvnými testami na zistenie pohlavia.....
@matilda72 na tvoj problém ti určite odporučím pobiotiká, jednak perorálne, Candistop, Dophilus woman sú pre teba teraz asi naj, ale aj iné sú dobré..Biopron 9 napr.
a po liečbe od lekára zdola si sem tam za čas daj aj probiotiká dola, bud ti lekár predpíse Gynoflor alebo si kúp Maldion. A opatrne s hocijakými vložkami, hlavne bavlnené nohavicky, nech to tam dole dýcha! A gatky prat pri vyssej teplote a samozrejme prezehlovat. Ak mas nejak= otázky kludne sa pýtaj...
@wooperka no ak má dr. dobré sono už v 16tt môže vidieť ale tak v tom 20tt by to už malo byť vidieť a záleží aj ako sa bábo natočí. no ak si chcela vedieť pohlavie tak tie trisomy testy to zistia ale stojí to 350e a či sú nejaké iné neviem no mne dorotka tiež zamotala hlavu lebo som uvažovala nad klárou a karolínou ale teraz tá dorotka sa mi veľmi páči. no a chlapec to je jasné matúško a druhý buď matej alebo sa mi páči aj anton 😀 ale matúš a matej sú favoriti 😀 nestresuje ked nemáš dôvod načo stresovať, to budeš v tedy ked ten dôvod príde. pozri ja som musela ísť na potrat v 20tt kvôli deformáciám dolných kočatín a opäť čakáme bábo. občas ma prepadne myšlienka či sa to nezopakuje ale ja viem, že nie alebo aspon sa snažím na to nemyslieť verím, že bábo je zdravučké a všetko bude tak ako má. a po pravde som kludnejšia ako pri prvom tehu. v tedy som bola klbko nervou, a čítala som čo sa môže stať. a stále som sa kontrolovala a bum všetko sa mi zosypalo v 16tt kedy, som si myslela, že nič sa stať nemôže ale tak som stále myslela na zlé veci, že sa mi to ozaj vyplnilo,. takže kľud vylož nohy, papaj na čo má drobec chuť, oddychuj spi, hladkaj si brušku a bud v spojení s dieťatko už teraz nech sa cíti spokojné a štastné už v brušku, čítala som veľa študii kde sa hovorí, že prenetálny vývoj v maternici ma veľký vplyv na človeka. takže pozitívne všetko máte v poriadku a ak sa má niečo stať tak to neovplyvníš 😔
@martuska2 no stým prežehľovaním asi zase začnem občas som to robila. no ja mám len bavlnené bombardáky, pohodlie a zdravie nadovošetko a viem aj to že aj ked je výtok tak intimky sa neodporúčajú. no ja mám doma pangamín to je tiež antibiotikum tak to skúsim čo to spraví a budem papať biele jogurty z ovocím 😀 to bude povinná desiata v práci. no a na tie probiotika od spodu sa popýtam inak ten gynoflor sa v tehu môže??? ja viem, že som ho brala a celkom mi pomáhala ale to bolo pre otehotnemín. a veľmi pekne dakujem za radu 😉
Co sa tyka tych screeningov ja idem buduci tyzden na NT screening. Tiez som nervozna a bojim sa, ci to bude OK 😐
@matilda72 Prave preto mam nervy lebo som s kamoskou prezila podobne ako to co si prezila ty, tiez sa v 16 tyzdni dozvedela ze nieco be je v poriadku, jej male malo edwardsov syndrom, alebo nieco take, trisomiu nejaku, museli jej vyvolat potrat lebo to bolo nezlucitelne so zivotom.Strasne ma to vzalo, tak som to a nou prezivala....asi preto tie nervy, ale velmi mi pomohlo co si pisala, co sa ma stat to sa stane....asi nam ostava verit v to ze niekto tam hore nam to predsa len praje 🙂
@simonezet neznervózňuj sa nad NT screeningom. Mysli len na to ako nádherne uvidíš svoje bábo <3 a keď budeš chcieť, dr. ti povie aj pohlavie. Bol to nádherný pocit ale hlavne pohľad a asi najviac pre môjho muža. 🙂
@betarkalienka ja strašne chcem 12.12. pokiaľ sa nič nestane, asi vyhupnem na chlapa v ten deň 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@michala.s to vieš moja svokra je gyn. sestrička 😀 tak ale nehambím sa pred nou na to pýtať aj muž jej to povedal a ona mi potom volala, že nech volám gyn. že u nich v ambulancii sa to tak rieši ked s to opakuje. ved aj toto milujeme sa tak no 2 krát do týždna aj teraz sme nič nechceli riskovať tak bez kondómu a prerušovaná súlož aby sa mi tam nepokazilo prostredie a aj tak nič. bože to je hrozné, prečo sa to stále vracia no skúsim v lekárni vypýtať niečo ale bez receptu no uvidíme či mi niečo predajú