icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
21. sep 2014

@adka31 mne Samko kaka kazdy alebo kazdy druhy den ale aj ked kakal raz za tyzden on sa nepucil ani nic...aj my teraz bojujeme,uz tri tyzdne :-/ zateka soplik a drhne ho,az sa dusi ☹

cukrik580
21. sep 2014

@blondi2 ja viem,preto som sa pytala lebo @cerimi pisala ze dava bielok

cerimi77
21. sep 2014

@cukrik580 no chudákovi som mu už dala, lebo som zabudla, že najskôr sa dáva len žltko 😕 😀 ale len raz.. 😕

cerimi77
21. sep 2014

@cukrik580 jani, ja viem že sa bielko nemôže dávať, hneď 1x ako som mu išla dať, tak som to zabudla oddeliť, ale inak nie, nedávam bielko.. a ani si nepamätám, že by som to tu písala, že dávam bielko? možno som napísala vajíčko namiesto žltka, ale bielko? to mi nejako ušlo...... 😉

os
21. sep 2014

@cerimi77 a strukoviny sa uz mozu? mam "tabulky", v jednej je ze od ukonceneho 1 roka, v druhej ani nie je... zelena fazula a kukurica je od ukonceneho 9teho... a paradajka od ukonceneho 8meho...
... zaroven som citala "anglicku" knizku... a tam to bolo fuuuuuuu... od 6teho mesiaca normalne poprazit por alebo cibulku..a popridavat zeleninu... to len mne pripada ze "tazke"? 🙂 .. strukoviny ze bezne.... tak neviem... kopec kniziek a kazda inak hovori...
a vajicko varite natvrdo a potom pridate zltok? alebo varite tekuty zltok so zeleninkou?

cukrik580
21. sep 2014

@cerimi77 v poslednom prispevku mozno si chcela napisat bielkovinu a napisala si len bielko,preto ma to zarazilo hned 😀 😀

cukrik580
21. sep 2014

@os uvarim na tvrdo a vyberiem zltko 🙂 ved toto ze vsade inak ale tiez mam kupenu cervenu sosovicu a uvazujem kedy a ako spravim
Inak nechcem zakriknut ale samik uz aj zeleninkomaskuje trosku 🙂

cerimi77
21. sep 2014

@os tak ja sa orientujem podľa knihy od Bukovského, ona preferuje bielkoviny rastlinného pôvodu ako živočíšneho, on sám je myslím vegetarián, ale mäso nezakazuje, ja dávam strukoviny, zatiaľ len červenú šošovicu, tá nenadúva vôbec, ani cícer, a ostatné ak dobre pripravíš tak tiež ich zbavíš tých purínov, napr. fazuľu namočíš na noc, potom dáš novú vodu, necháš prevrieť a zasa vodu vyleješ, dáš novú a až v tej varíš, potom by nemalo nafukovať, vajíčko natvrdo je veľmi ťažko stráviteľné aj pre dospelého človeka, takže deťom natvrdo určite nie, len žltko rozvarím v príkrme.. rajčiny obsahujú čosi (už neviem presne čo) čo tiež nie je vhodné min do 1roku, tak s tými počkáme ešte, je plno inej dobrej zeleniny, ktorú môžeme dávať, tak rajčiny, papriky ešte počkajú 😉

blondi2
21. sep 2014

@os ano, vajicko uvarit natvrdo, vybrat zltok a rozmixovat so zeleninou. Ja som skusila dat zltok teraz cez tyzden prvykrat, ale uz tak skoro nedam, lebo maly sa mi vyhadzal. teda nie som si ista, ci od toho, ale preistotu pockam nejaky mesiac, dva a skusim zas. Zo strukovin sa moze iba cervena sosovica.

cerimi77
21. sep 2014

@cukrik580 aha, už som si to všimla, hej, to mali byť bielkoviny 😉

dzudka
22. sep 2014

@barbarelka
@cukrik580
@biba

Ahojte pozyvame Vas do RC Dlhacik v Bratislave 4 www.dlhacik.sk zacinaju nove kurzy da sa este prihlasit 😉
http://www.dlhacik.sk/program/baby-ball

dzudka
22. sep 2014

@lucul pozyvame do RC Dlhacik www.dlhacik.sk

adka31
22. sep 2014

nakoniec sme skoncili na antibiotikach, po tyzdni sa nic nelepsilo, esteze spravila CRP. Tak sa ideme liecit. Mala som mat v stredu navstevu z roboty-12 bab-som to zrusila, az ked bude zdravy pampusik, caute 🙂

cukrik580
22. sep 2014

@adka31 nam nechce atb ani po takmer troch tyzdnoch 🙂 ale Sami ma len trosku soplik a jak mu tece tak z toho vykaslava,inak nic

adka31
22. sep 2014

@cukrik580 tak nevytesujem sa z toho ze dostal antb., ale musi mu byt ozaj zle, lebo on vkuse stona, 3 dni ho len nosim, aj tak cudne dava hlavicku do stran az k pleciam, tak neviem ci ho aj uska nebolia. nedala by nam ich, len to CRP vyslo 24 a ze ma byt do 8, tak je tak nejaky zapal

cukrik580
22. sep 2014

@adka31 to je jasne,ked ich ozaj treba tak cim skor veru,samino sa pekne hra,uz aj zeleninku zacal papat tak uz len nech tie zubadla vylezu nech soplik odide 🙂

cerimi77
23. sep 2014

ahojte, včera som bola u pediny kvôli tomu výsypu čo má simonko, kontrolovala mu hrdielko, aj to má vysypané a našla mu zub emoticon ani sme nevedeli, že simonko je šelma zubatá už, má spodnú jednotku prerezanú emoticon emoticon emoticon a ako máme novú obyvačkovú stenu, tak sa pekne chytí, postaví na nohy a už aj prvé krôčky spravil, hlavne ak chce dočiahnuť ovladačku na TV emoticon no chlap emoticon emoticon emoticon ale cítim nevýhodu, že nemáme ohrádku ako pri Terezke, kvety dostávajú zabrať, simonko si pustí sám TV, DVD prehrávač, vyberie si CD, takže musím naň dávať viac pozor, stanko mi už mesiac robí zábranu, ktorú dáme do dverí na detskej izbe, ale neviem ako sa to bude páčiť mladému pánovi, keďže si už zvykol loziť po celom byte emoticon

cerimi77
23. sep 2014
cerimi77
23. sep 2014

@cukrik580 jani a vám crp nerobili? mne pedina spraví vždy ak sú chorí alebo teplotujú viac ako 3dni, pre istotu 😉

adka31
23. sep 2014

@cukrik580 no tak toto nas este len caka bohvie kedy. Dcera mala zuby az po roku, ani Filipkovi sa este nic nerysuje 😃

cukrik580
23. sep 2014

@cerimi77 vies co nerobila lebo nema ani horucku ani hrdlo zapalene ani malatny beni,hra sa usmieva len mu soplik zateka 🙂

cukrik580
23. sep 2014

@adka31 radsej nech sopli jak keby mi mal horuckovat len vyzeram jak krkavcia matka ked zakasle dakde na ulici ze ho vlacim choreho 😀 😀

ina44
23. sep 2014

@cerimi77 vauuu super, no mas sikovneho syna, ten moj je dost lenivy nechce sa mu ani lozit ☹

os
23. sep 2014

@ina44 ... no ten nas.. akonahle ho otocim na brucho.. len nervaci a nervaci... a reve a reve... kym ho zase nezdvihnem... neudrzi sa na rukach... tie ma "len na hranie" 😀 ... takze ... asi zacneme rovno chodit .. bez lezenia 😀 .. (mm bratranec rovno zacal chodit... asi to maju v rodine 😀 )

ina44
23. sep 2014

@os ja som tiez preskocila lozenie, tak asi aj u nas to tak bude 🙂

cukrik580
23. sep 2014

@ina44 ziaden stres,este nas je dooost co nelozime 😉

os
23. sep 2014

@cukrik580 zaujimalo by ma ze kolko 😀 ... hlaste sa kto chcete povzbudit neleziacu skupinku 😀

ina44
24. sep 2014

@cukrik580 ved este sa nachodia a nalozia dost 🙂 u nas si heno mysli ze ked bude kricat ze hracky k nemu pridu , nie ze on sa musi k hracke dotiahnut

jeessie
24. sep 2014

@os @cukrik580 @ina44 ani nasa este nelozi 🙂 ale uz mesiac sa mi zda, ze to uz uz bude, tak uvidime 😉