Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
dievcata poznate niekoho, kto ma dieta ktoremu sa uzatvara fontanela? my sme boli na poradni pred 2 tyzdnami lekarka povedala, ze fontanelu mame uz len na stvrt prsta, brali mu aj krv (vysledky ok) , znizila nam davku vigantolu (1 kvapka za 2 dni).ale clovek ma strach ze ci je to v poriadku, sice lekarka povedala ze je to ok ☹
My nic, ani nesedime, ani nelozime, ba nechceme byt ani na brusku velmi, dokonca sa z bruska nevie vratit na chrbatik. Dr. povedala, ze v tomto mesiaci este nemusi. Do noh sa zapiera, dcera celkom preskocila lozenie aj stvornozkovanie, ona sa skratka postavila. Samozrejme vedela sediet a to ako polrocna, sedemmesacna kracala za ruky. Nuz, kazde inak.
a jaky nervak... akonahle nie je nieco co chce... napr. "hracku"... alebo pred nim nelieta kacka... alebo nieco... tak spusti taky krik.. ze az.... doteraz to bolo len o hlade.. teraz su to riadne nervy ked nie je tak ako on chce... co len z toho bude.... 🙂
no baby, ja vam poviem, mam to doma. Dcera (9r) bola odmalicka malickateho nervacka - a je nervacka furt, to vidite odmala aku ma dietatko povahu, ci je kludne, moc zive, jedos, vrieska ked nedostane co chce. Filip je pravy opak Sasky, to vidim od narodenia. Tak hadam mu to ostane aj nadalej 😃😀😉
Po dlhej dobe sa hlásim... Konečne sme sa presťahovali. Boli to také peripetie, že môžem písať román... 😖 Ešte stále dávam byt dokopy. Večer bývam taká unavená, že sa mi PC nechce ani zapínať a rovno zaspím pri telke. Skúsim sa dostať do obrazu - ako ste vyrástli a čo máte nové... Možno to do Vianoc stihnem... 😀
ahojte hlasim sa po dlhej dobe finisujeme na dome tak stale behacky .do roboty so zacala chodit 2x do tyzdna takze mame jeden zub a stvornozkujeme papa skoro vsetko a robi nam radost len to pocasie sa pohorsilo nastava tazke obdobie obliekania
no co sa deje baby? mam dojem, ze ste predsa len presidlili na ten fb.... ci sa u nikoho nic za cely tyzden nestalo??
tak u nas sa zacalo plazit tento tyzden, uz jej to ide celkom pekne, ked ma spravnu motivaciu, taaaka je rychla... 🙂 a naucila sa tapkat ruckami a davat pac a servus 🙂 no a este mame sopliky uz vyse tyzdna, tak cakam, kedy to skonci...
Ahojte! My sme mali v pondelok očkovanie a poradňu. Možno si pamätáte, že som pred mesiacom písala, že naša Lauri nepribrala ani gram. Tak, za tento mesiac pribrala 500g. Váži 7 500g. Laurinka sa stále nechce pretáčať, pretáčanie robila asi dva - tri dni (ešte skôr) a od vtedy to vôbec nechce robiť. Sedí pekne sama. Lekárka povedala, že zatiaľ nebudeme robiť paniku, že každé dieťa je individuálne, že počkáme. Ale ja neviem... Sofinka bola práveže taká, že všetko robila dopredu. V 11 mesiacoch chodila bez pomoci. Laurinka je iná. Iba dúfam, že bude všetko o.k. ☹
A kde ste všetky? Čo je tu tak mrtvo...? 🙂
@gabinka79 my sme absolvovali vysetrenie na neurologiu, pre istotu. Ja som ale vedela, ze netreba robit paniku ani nic, vobec nic mu nie je, skratka ide trosku pomalsie, neurolog povedal, ze kedze on mal silnu zltacku cely 1.mesiac zivota, ze 90 percent tychto deti ide motoricky pomalsie, ale vsetko dobehnu. Este nesedi a zrovna sa mu podarilo pretocit z bruska na chrbatik. Neplazime, nestvornozkujeme. Nic neboj a hlavne neporovnavaj. Aj ja som to tak robila, moje starsie uz behali za ruky o takomto case, ake to je potom clovek len vyplaseny a je to zbytocne. Oni maju svoje tempo skratka 😃
Naozaj, dievcata co tu chodili uz nic, ktovie preco?
@adka31 ahoj tak my sme pravý opak...loziť nás už nebaví štvornožkuje odušu a stavia sa popri nábytku nemôže byť nič v dosahu čo nieje pre ňu lebo to inak letí...je ako blesk zistila,že sa dá opustiť obývačka a aj tam sú nejaké zuajímavé veci...tak sa dopraví kde chce..papierové vreckovky sú pre nás veľká zábava,šušťavý sáčok tiež..už sme aj v nákupnom košíku sedeli a nakupovali a neskutočne sa jej to páčilo...
cavte... my tiez neriesime s pohybom.. akurat sa "stale" otoci z brucha na chrbat (velmi rychlo 🙂 ) ... takze nemame sancu liezt a ani lozit 🙂 ... ale... za dialkovym sa hodil zo sedu na brucho a otocil sa na chrbat aby ho dociahol (prilahol ho... takze zase ho nemal.. nevyratal si vzdialenost... 😀 ) ... takze nejaku motivaciu by sme mali 😀 .. ale nepomaha to.. vacsinou kricime a rozculujeme sa.. ked to k nam nedojde 🙂
...
a chcem sa spytat... mate nejaky "normalny" denny rezim??? lebo nam sa absolutne nedari... spavat chodime o 11tej v noci... skor neexistuje... ako sa to da zmenit??? 🙂
@os No, rezim, ... spava mi teraz spravidla dvakrat do dna, bdiet vydrzi nieco medzi 2-3 hodinami (ked mi nejde ju uspat, tak aj 4 ale to uz je take umraucane), spanky ako sa podari (idealne 1,5 hodiny kazdy, co bolo asi tak 3 razy) ale predral sa treti zubok, takze minuly tyzden ficala na polhodinach. Podla toho kedy sa poobede zobudi, sa ju snazim ulozit vecer, spravidla medzi pol osmou az pol deviatou uz spinka. Inac trva mi to zvycajne od okupania vyse hodiny, neviem v poslednej dobe odhadnut ten spravny moment a aj sa musi skludnit. Uspavam na prse, ak sa podari, inak ju nosim, na noc sama nezaspi. Samozrejme, stane sa, ze zaspi pred desiatou a to si mozem ist lahnut rovno s nou, kedze bez ohladu na to, kedy zaspala sa budi obvykle o tristvrte na sedem (dnes sice o osmej ale mala bdele okienko kratko po piatej).

@cerimi77 super je sikulka 🙂 moj Misko tiez uz stoji ale na spickas ako baletka 🙂 a naco by sa drzal on sa pusti