Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 jani, ja viem že sa bielko nemôže dávať, hneď 1x ako som mu išla dať, tak som to zabudla oddeliť, ale inak nie, nedávam bielko.. a ani si nepamätám, že by som to tu písala, že dávam bielko? možno som napísala vajíčko namiesto žltka, ale bielko? to mi nejako ušlo...... 😉
@cerimi77 a strukoviny sa uz mozu? mam "tabulky", v jednej je ze od ukonceneho 1 roka, v druhej ani nie je... zelena fazula a kukurica je od ukonceneho 9teho... a paradajka od ukonceneho 8meho...
... zaroven som citala "anglicku" knizku... a tam to bolo fuuuuuuu... od 6teho mesiaca normalne poprazit por alebo cibulku..a popridavat zeleninu... to len mne pripada ze "tazke"? 🙂 .. strukoviny ze bezne.... tak neviem... kopec kniziek a kazda inak hovori...
a vajicko varite natvrdo a potom pridate zltok? alebo varite tekuty zltok so zeleninkou?
@os tak ja sa orientujem podľa knihy od Bukovského, ona preferuje bielkoviny rastlinného pôvodu ako živočíšneho, on sám je myslím vegetarián, ale mäso nezakazuje, ja dávam strukoviny, zatiaľ len červenú šošovicu, tá nenadúva vôbec, ani cícer, a ostatné ak dobre pripravíš tak tiež ich zbavíš tých purínov, napr. fazuľu namočíš na noc, potom dáš novú vodu, necháš prevrieť a zasa vodu vyleješ, dáš novú a až v tej varíš, potom by nemalo nafukovať, vajíčko natvrdo je veľmi ťažko stráviteľné aj pre dospelého človeka, takže deťom natvrdo určite nie, len žltko rozvarím v príkrme.. rajčiny obsahujú čosi (už neviem presne čo) čo tiež nie je vhodné min do 1roku, tak s tými počkáme ešte, je plno inej dobrej zeleniny, ktorú môžeme dávať, tak rajčiny, papriky ešte počkajú 😉
@os ano, vajicko uvarit natvrdo, vybrat zltok a rozmixovat so zeleninou. Ja som skusila dat zltok teraz cez tyzden prvykrat, ale uz tak skoro nedam, lebo maly sa mi vyhadzal. teda nie som si ista, ci od toho, ale preistotu pockam nejaky mesiac, dva a skusim zas. Zo strukovin sa moze iba cervena sosovica.
Ahojte pozyvame Vas do RC Dlhacik v Bratislave 4 www.dlhacik.sk zacinaju nove kurzy da sa este prihlasit 😉
http://www.dlhacik.sk/program/baby-ball
@lucul pozyvame do RC Dlhacik www.dlhacik.sk
nakoniec sme skoncili na antibiotikach, po tyzdni sa nic nelepsilo, esteze spravila CRP. Tak sa ideme liecit. Mala som mat v stredu navstevu z roboty-12 bab-som to zrusila, az ked bude zdravy pampusik, caute 🙂
@cukrik580 tak nevytesujem sa z toho ze dostal antb., ale musi mu byt ozaj zle, lebo on vkuse stona, 3 dni ho len nosim, aj tak cudne dava hlavicku do stran az k pleciam, tak neviem ci ho aj uska nebolia. nedala by nam ich, len to CRP vyslo 24 a ze ma byt do 8, tak je tak nejaky zapal
ahojte, včera som bola u pediny kvôli tomu výsypu čo má simonko, kontrolovala mu hrdielko, aj to má vysypané a našla mu zub emoticon ani sme nevedeli, že simonko je šelma zubatá už, má spodnú jednotku prerezanú emoticon emoticon emoticon a ako máme novú obyvačkovú stenu, tak sa pekne chytí, postaví na nohy a už aj prvé krôčky spravil, hlavne ak chce dočiahnuť ovladačku na TV emoticon no chlap emoticon emoticon emoticon ale cítim nevýhodu, že nemáme ohrádku ako pri Terezke, kvety dostávajú zabrať, simonko si pustí sám TV, DVD prehrávač, vyberie si CD, takže musím naň dávať viac pozor, stanko mi už mesiac robí zábranu, ktorú dáme do dverí na detskej izbe, ale neviem ako sa to bude páčiť mladému pánovi, keďže si už zvykol loziť po celom byte emoticon
Simonkove prvé "krôčky"
ešte raz to video
https://www.youtube.com/edit?video_id=jz-YER-_R...
@ina44 ... no ten nas.. akonahle ho otocim na brucho.. len nervaci a nervaci... a reve a reve... kym ho zase nezdvihnem... neudrzi sa na rukach... tie ma "len na hranie" 😀 ... takze ... asi zacneme rovno chodit .. bez lezenia 😀 .. (mm bratranec rovno zacal chodit... asi to maju v rodine 😀 )

@adka31 mne Samko kaka kazdy alebo kazdy druhy den ale aj ked kakal raz za tyzden on sa nepucil ani nic...aj my teraz bojujeme,uz tri tyzdne :-/ zateka soplik a drhne ho,az sa dusi ☹