Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
no mne ani nevadí ze spi s nami,len aby sme sa jej potom vedeli "zbavit"
my mame postielku prirazenu k posteli,v noci uz mala trafi ku mne a ja si ju len pritulim ,ona sa nasaje a ked sa napapa a zaspi tak ju pregulam do postielky..poviem vam ale ,kojenie je bozske ,no obcas po zlych nociach stracam nadej ze raz to bude lepsie..uz ma napadla aj myslienka ze odstavim,ale nemyslim ze by to pomohlo..fakt mam niekedy dost..na jednej strane uzasne vidiet ako ju to uspokojuje na druhej mam obavu ako raz s kojenim skoncime ked budem musiet ist do prace..
v akej forme davate detickam teraz prikrm?mixujete,krajete,pucite?co davate papat?skusali ste uz aj cerstve listove salaty,alebo niekto skusal fenikel bulvu?ako to chuti?tie co kojite davali ste uz aj mliecne kase alebo len nemliecne?
vela otazok ale tak nezaskodia rady;)
Kazdy den mava zeleninu, povarim viac druhov a zmixujem do takej konzistencie ani riedke ani huste. Niekedy k tomu pridam kuracie prso. Niekedy zltok, ale ten malokedy. Trosku to uz aj prisolim, malinko. Vcera som uvarila zemiak s brokolicou a troskou masla a len som to popucila vidlickou a zjedol v pohode. Celkom mu zachutil chlieb s maslom. Lubi presnidavky, aj s piskotami. Banan, nastruhane jablcko. Papa aj jogurt, kupujem zvolensky alebo coopacky. A potom blbosti- kukuricne chrumky, take tie kolieska z DM, kornutky zmrzlinove. Tot vsjo. Mozno malo, ale nam to staci. My sa hlavne casto kojime, mliecko ma sj namiesto caju, vody, lebo mi to nechce pit nijako nijakovsky 😀😀😀
a tie kase som skusala mliecnu, co sa zmiesa s vodou a vobec to nechce jest. Fenikel ja poznam len ako koreninu, ja nie som moc na nejake experimenty. Nevedela som ani co je ten batat 😀 ale uz viem, som si to nastudovala, nech som v obraze 😀😀😀
ja malej dávam kupované prikrmy,lebo co som jej robila doma mesove moc nechcela a toto jej chuti.a ona papa malo,jednu flasku ma na tri krat.kaše sme skusali aj mliecne ale su jej sladké tak ju miesam s nemliecnou.výživu nechce,ale teraz začala trochu jest jogurt tak jej ju do toho maskujem.
@lydia15 ahoj,nas maly ked mi zaspi na prse (inak zaspat doma nevie),tak ho prelozim do postielky a je tam skoro do rana,nadranom si ho uz necham pri sebe a prisuniem postielku aby nepadol,v noci ked sa zobudi,dam cicik,ale vratim ho este do svojej postielky,je tak nauceny od narodenia 🙂
@slniecka85 tak u nas je to s papanim tak,ze striedam dva dni ma kupovanu masovozeleninovu a dva dni ma domacu a to mu vzdy dam varit jedno kridelko + zeleninu (mrkva,brokolica,karfiol) + zemiak,niekedy to ma s ryzou,niekedy s cestovinou a nemixujem,len vidlickou popucim,potom mava na olovrant (nie kazdy den) ovocnu vyzivu s piskotami a este som zabudla,ze ked ranajkujem ja,tak mu davam chlebik s ob. maslom,no a sem tam aj vecer trosku kase sa podari,vsetky zarabane s vodou,teraz mame mliecnu od Sunarky,ale este nevyskusal zatial...asi tak 🙂
@slniecka85 ja zatial zeleninku mixujem, ale chystam sa pomaly skusit pucit. napriklad cerstvu slivku, ked jej davam do kase, tak tu len tak vidlickou popucim a celkom pekne to papa. inak davam prikrm prvy az na obed, pred doobednym spankom mi moc papat ine nechce, iba ak s nami ranajky - chlebik, rostek trochu jej dame ozuzlat, ked mi papame. na obed ma zeleninku, zemiak, kusok maska. niekedy dam cistu zeleninku alebo so zltkom. certsve salatove listy som nedavala, iba par krat petrzlenovu vnatku. na olovrant mava nastruhane jablko alebo hrusku s piskotkou rozmrvenou a na veceru kasu s ovocim, davam jablko, hrusku, slivku, broskynku v tele mala, par cucoriedok niekedy pridam... kase robim iba nemliecne zatial, take instantne cisto obilninove, bez prichute.
ahojte! a nemate potom problem so stolicou?ja akonahle zacnem denne davat kasu(robim ju aj redsiu a davam potom pit cajik )tak ma problem vykakat sa😕..akonahle kase vylucim,aj pecivo,tak sa to zlepsi...neviem tym padom vobec co jej mam davat na ranajky a veceru..pritom je kojena pred jedlom a po jedle..
@slniecka85 no my sme mali problem s kakanim asi dva mesiace, odkedy zacala tak viac papat. vylucila som mrkvu, ryzu a banan, ale moc to nepomohlo. davali sme probiotika, najprv pro bio fix a potom biogaya a tie druhe asi zabrali lepsie. alebo si prave vtedy jej crievka zvykli na tu stravu, neviem presne, lebo teraz uz probio nedavam a kaka bez problemov. sice tak kazdy druhy den, ale uz pri tom neplace, ani sa nepuci, normalne sa vykaka. mozno skus davat viac ovocia, ja som pridala na olovrant iba postruhane jabko alebo hrusku s piskotkou. treba viac tekutin davat - ovocie, polievocku, vodu, cajik. tak nam odporucila dr.
@slniecka85 ja uz nemixujem, len pucim, mala si zvykla a pekne si to zuje. Papame obilninove nemliecne kase s ovocim, masovo-zeleninove prikrmy, zltok, cerstve nastruhane ovocie s piskotami, biely jogurt, pecivo s maslom, cestoviny bezvajecne so zeleninou, na veceru davam aj mliecne kase. Mala uz Nutrilon, Hami, Nestle a nebol problem. Potom pred spanim ju este nakojim. Cerstve listy som nedavala ani fenikel. So stolicou vacsinou problemy nema aj ked obcas mam pocit, ze ano. Vtedy jej davam pit slivkovu stavu zriedenu vodou a taku riedsiu trochu stravu, polievku, nastruhane jablcko. Mne sa napr. zda, ze nasa malo pije. Kolko vypiju vase deticky pocas dna? Mame 150 ml flasu a ani tu velakrat nevypije celu.
my nemame ani cumel ani flasu..pije krasne z pohara,a cez den vypije 40 ml maximalne...posledne dni ale mame obdobie ze nic nechce okrem cici..vsetko odmieta,ochutna jednu lyzicku a viac nie,usta neotvori ani keby zlato na tej lyzicke svietilo.
Tak to ste ma ukludnili 🙂 lebo aj mala casto vypije len takych 50 ml. A ked som videla mensie deti pomaly s dvakrat takou velkou flasou, tak si vravim, ze to by pila snad 3 dni 🙂
Nas maly pije v podstate len mm. Ponukam mu aj cajik, vodu, ale ked to poratam, tak vypije par lyziciek. Mm vypije dost a ma aj polievku kazdy den. Koji sa aj v noci, tak si myslim, ze tekutin ma dost. Praveze este si vie aj dobre grcnut. A to nase nestastne kakanie. Kazdy 4, niekedy 3 den aj to iba nad umyvadlom a puci sa pritom, taha mi tricko ked to uz ide, potom vela nakaka. Nedavam ryzu, banan len obcas, aj ked ho lubi, jablcko ma kazdy den, no neviem z coho ho tak speka. Ziadne tie umele kase mu nedavam, ani ich nechce. Chlebik s maslom papava. Dr. tvrdi, ze je to normalne, ze crievka si zvykaju na stravu.
@valeriana kde ste boli baby celé tehotenstvo a prvé mesiace?Ja už len kuknem kto je tu čo je tu... My sme mali byť februárový ale Karolínka sa poponáhľala po skoro 7 týždňovom pobyte v nemocnici...mala 10m v sobotu a momentálne má laryngitídu a 5 zubkov a od pondelka minulý týždeň pekne chodí sama...sem tam padne na riťušu al každý deň skúša čo to dá... 😉
ahojte maminky...my nastastie s kakanim problem nemame,minimalne raz za den,skor ho sem-tam prezenie,asi ked ja nieco pojem,alebo zo zubkov,no nic strasne...a pije hlavne mm,ale davam mu pocas dna prevarenu vodu a aj z toho si potiahne celkom dost,neviem kolko,lebo mame ten poharik s naustkom,takze u nas takto... 🙂
caute baby, ja mam otazku z ineho sudka - kto ste cvicili jillian michaels 30 day shred, hodte sem link na level 3. neviem to nikde najst a pomaly sa koncim dvojku... ☹
@jeessie ja som raz zacala cvicit,este pred tehu,ale neskoncila som ani jednotku🙂).. ake mas s tym skusenosti?ma to vyznam?realny efekt?tu jednotku som mala z youtube..
inak mala uplne odmieta prikrm,chce iba mm..a pritom tak krasne papala uz..snad to pominie
@slniecka85 no prave som vcera pozerala na nete videa, ake maju vysledky ini a ja teda nemam take, ale je pravda, ze necvicim poctivo kazdy den. cez tyzden sa to ako tak da, ale cez vikendy mame vzdy program mimo domu, tak to necvicim, tak mozno aj toto sa podpisalo. ale zase napriklad na rukach citim, ze su silnejsie, uz mi tie cviky idu ovela lahsie...
@slniecka85 Trojku si musis stiahnut lebo na youtube nieje....A ja som to po porode cvicila poctivo 30dni v kuse 🙂 zato som na seba hrdaaa a mozem vam baby povedat ze napr.z pasa som mala dole 10cm 🙂
ja som jillian cvivila asi 5dni a musela som skoncit,samino sa mi od prsa odtahoval
@jeessie ja som cvičila pred svadbou a teda super výsledky, hlavne cm išli rapídne dole ani som neverila..na ulozto si to stiahni určite to tam je ak to nenajdes pošlem ti linky... aj ma to bavilo a malá v pohode len som sa po cvičení osprchovala alebo aspoň umyla prsia a nedala jej hneď prsník....potom som prešla na riped a tam som uz aj schudla kg..teraz mam dlhsiu pauzu ale chyba mi to a odhodlavam sa zase začať...len teraz mám školu a autoškolu tak je to náročnejšie...držím palce!
Boze baby a ja potrebujem pribrat, tym kojenim idu zo mna kila dole a ja nechcem. Mala som to tak ak pri starsich, normalne jedavam, aj vecer sa natlacim a nic. Nechcem vyzerat jak vychrtlina, ach jaj 😁
@adka31 zavidim!!!;)sestra tak mala,jedla jak svinka a nepribrala,zato ja si musim davat pozor..ale u mna jednoznacne jedalnicek zafunguje..takze ked prestanem jest sladke a pecivo pojde to sup sup..skor ide o spevnenie ..a to dotiahnem ke dprestnem kojit..minule som bola na jumping a cici ma boleli:(..
@slniecka85 ja som bola cvicit pilates a tie cviky v lahu na bruchu vooobec, prsia boleli ja das.

Uz je asi zvyknuta, skus ju prekladat az ked uz tuho spi. Nas maly bud zaspi pri kojeni, alebo si s nim lahnem do postele. Na noc ho prekladam do postielky, cez den spi v manzelskej a spravim dokola mantinely s paplonov. Ale uz asi dlho nebude moc takto spavat, lebo ich zacina preliezat a postele mame teda dost vysoke.