icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

adka31
28. nov 2014

@cukrik580 ono je to aj genetikou, my sme vsetky sestry chude a aj mama byvala chuda. Moj muz - tak ten je z uplne opacnej rodiny, je to kus chlapa. Nikdy nebude stihly, hoci momemntalne ho rapol zlcnik a veru schudol 10 kg. Pojde pod noz a verim tomu, ze ked zacne zas normalne jest, tak priberie.

cukrik580
28. nov 2014

@adka31 ani ja nikdy chuda nebudem ale toto neeeee ☹

adka31
28. nov 2014

zajtra ma moj syn stuzkovu a u nas brusna viroza 😨 teda on chvalabohu nie, ale dcera chudiatko od rana vracia, ma horucku a taaak sa tesila, ma im niest stuzky. Jedine ze by sa stal zazrak a do zajtra by jej to preslo. Inak u nas v dedine ale aj na okoli to zuri hadam aj mesiac, v skole polovica deti.

slniecka85
29. nov 2014

@adka31 och ☹ ..dufam je uz lepsie..ja neznasam brusne virozy...strasiak...a halvne pre male deticky..verim ze vas to obide..prijemnu zabavu

slniecka85
29. nov 2014

dievcata,aj vam tak vymyslaju deti s jedenim?moja nemoze lyzicku ani vidiet,nic z nej nezje...vsetko chce jest rukami ,nakrajane na kusocky a v ziadnom pripade nie kase...:( ma to niektora z vas rovnako?

vieraft
1. dec 2014

@slniecka85 ahoj, ja som to tak mala so starsou dcerkou, rada jedla, ale tiez lyzicou nic, vsetko som na kusky krajala a ona sa krmila sama. trvalo to do cca 15mes. Teraz Lejka nastastie nevymysla, ona je zas opacny pripad, zjedla by aj lyzicu 😀

adka31
1. dec 2014

Ahojte, tak hlasim ze stuzkova dopadla vyborne, dcera sa nejako pozbierala a zvladla to, bola uzasna s tou poduskou medzi triedou samych chalanov. A maly filip, tak ten hlavne ze mal cicik a vydrzali sme do 00:30 😀 zabavili sme sa a zatancovali aj s malym, strednou aj s velkym 😀

ohlala
3. dec 2014

Och, uspavame hodinu a pol a dieta stale odolava. Na prse ju uz dnes asi uspavat nebudem, grcla mi na vankus a plachtu, ked sa dala na styri a zacala mikslovat, v postielke sa stavia a ruci...

sonulka81
3. dec 2014

@ohlala u nás sa ešte vo veľkom behá....

ohlala
3. dec 2014

@sonulka81 ale u nas sa vstavalo 6:15. Spinka, tata ju uspali s velkou pompou. Idem si umyt zuby, coskoro ubehne kriticka polhodina.

majaon
11. dec 2014

No ako maminy? My sme mali predvcerom poradnu 10-mesacnu,vsetko OK,vazime 9700g aj nejake drobne,no reval strasne ako keby ho rezali a to mu sestricka len isla hlavu merat,aj vasi drobci su taky bojkovia? Inak nic nove,akurat sa nam mlady pan rozkecal,tak debatime vo velkom 😀 So spankom to mame stale vselijake,ale zacal lepsie spavat cez den,uz to nie su dve polhodinky,ale prespi aj 1 a pol hodky dvakrat za den,ci uz v postielke,alebo v kociari vonku,nechcem to zakriknut - klop klop...Tak zatial sa majte krasne - dufam,ze sem este niekto chodi kuknut 🙂

lydia15
11. dec 2014

ahoj,pekného velkáca mate.my máme pozajtra 10m a 8kg.inak my sme boli na poradni v na konci oktobra a ideme az v januari.Čaka nás 3 ockovanie.

adka31
11. dec 2014

ahojte, ale chodime sem kukat, len sa tu nic nedeje. aj my sme mali 10 mesacnu poradnu, mame 8,3 kg a 72 cm. drobec po mame. ale papa dobre, stale sa kojime, mlieka je habadej ( aj dalsie by som odkojila ) isla som tam s obavou, lebo stale este sam nesedi, ani na nozky sa vobec neberie, ale dr. ma stale uistuje, ze vsetko je ok, ze ma este cas. boli sme v 8 mes na neurologii, teraz pojdeme v januari, tak snad dovtedy uz nejaky pokrok bude. vlastne, aby som pochvalila pampusika, vcera sa zacal konecne plazit po zemi, sice tazko, jak vojak v poraste, ale ide to ;) inak mne sa zda vrtky, ohybny, len tu stabilitu este nema. tiez kecame , najcastejsie ada, ada ( asi vola na mamu ), umyselne odpovie ako robi auto a sranda ked sa mu nedari poriadne zavrcat, tak sa hneva a skusa to. zlate su tie deturence v tomto veku 🙂 a tak strasne rychlo to utekaaaaaaa

lydia15
11. dec 2014

nasa ma už okolo 74-75cm,nevieme ju poriadne odmerat,stale zdrha😀

slniecka85
12. dec 2014

ahojte!my mame 10,5 m ,asi sme tu najmensi;)) mala vazi 7,5 kg ..ale ona sa aj malilinka narodila..tiez stale kojime,v noci 2-3 x, ostatne prebudenia pohladkame a spi dalej,zuby ziadne stale,stavia sa pri vsetkom,lyzickou stale velmi nechcce papat,mam dojem ze jej davam stale to iste🙂...napiek tomu ze sa snazim davat jej dost pit,aj mm,tak ma stale tvrdsie kaky a obcas sa puci kym sa jej podari..skoda ze tu uz nepisu aj ostatne baby,rada som si citala spravx od cerimi,mala aj dobre napady na papanie,aj janka...nuz tak hadam im je dobre 😉 ,pozdravujeme!

lydia15
12. dec 2014

nasa konečne začala jest výživu,hura😅

jeessie
12. dec 2014

my sme mali 10m vcera (vlastne uz predvcerom, ked pozeram na cas...🙂) a mala ma tesne nad 8kg a cca 73cm (tiez sa moc nechcela nechat zmerat). s papanim to nie je velka slava, par lyziciek spapa vzdy, niekedy aj vsetko co nachystam, ale to malokedy. no a dnes som prave zistila, ze sa jej viac paci papat, ked jej davam mojou lyzicou 🙂 akokeby mala dojem, ze papa ako dospelak, neviem, ci to uz moze chapat...
@slniecka85 my sme mali s kakanim tiez problemy, skoro dva mesiace mi plakavala pri tlaceni. davali sme probiotika bio gaya a tusim zabrali (alebo si po takom case na tie tvrdsie hovienka zvykla😉 ) a tiez som sa snazila viac ovocia, zaradila som vtedy ovocny olovrant, tak mozno aj to pomohlo. lebo s pitim to u nas tiez moc nejde...

adka31
13. dec 2014

@slniecka85 aj nas maly s tym kakanim, no hruza. Tvrde, zapecene. Doktorka povie - viac pit. Mm ma dostatok, caj a vodu trochu z poharika si uchlipne, skratka nechce mi to. Do jedal pridavam uvarene prepasirovane vlocky, varim kamilkovy caj. Kupila som mu slivkovu presnidavku, tak skusame. On sa mi od 2 mes. do plienky nevykaka, drzim ho nad umyvadlom a tak horko tazko kazde 4 dni to ide. Podla dr. je to stale v poriadku. Uz ma napadlo, ci ho nemoze spekat, ked ja pijem kavu. Cokoladu nejadavam.

os
13. dec 2014

baby.. co poradite na zarasteny necht na nohe? vecer som si vsimla ze malemu zarastol... co s tym? co to mohlo sposobit? (mal len make topanky.. z latky)

adka31
15. dec 2014

@os totok ja mam vkuse, to je bolest :( ale u babatka teda neviem, hovori sa, ze nechty zarastaju, ked sa zle strihaju, teda do obluka. ja si tak striham, mne to inac nejde. skus mu to potriet Betadinom, tak som vycitala na nete a davat pozor ako strihas.

saxxxana
17. dec 2014

Ahojte, my mame 9,5mes stvornozkuje uz mesiac a pol. Ale chodit este chvalabohu sa moc netaha 🙂 Mame 8,3kg... uz 3 mesiace :( dako nam nechuti papat a 73cm. Na to ze sa narodila ako 4,5kg babatko ju vsetky deticky predbehli.
Inac nechystate sa kupovat sedacku do auta? Poradte co ste vybrali? Chceli by sme nieco co najbezpecnejsie, cena je druhorada, radsej budeme jest len rozky keby to malo pomoct. Lebo cestujeme 2-3x za mesiac tyzdenne tak 400km. Celu rodinu mame na opacnej strane republiky :(

slniecka85
18. dec 2014

@saxxxana netrao sa priberanim,papanie ani u nas nie je ziadna slava..dolezite je ze nechudne..co sa tyka sedacky tak pojdeme asi do romer-u, bud dualfix alebo king plus..este nevieme isto..ta prva je riadne draha ale kazdy tyzden cestujeme 100km k nasim a spat domov..takze radsej poriadne bezpecie..

os
18. dec 2014

to sa vam chce tolko cestovat???

@adka31 rano to uz nemal cervene... len navrete trosku.. a nestriham az tak casto... asi by som mala.. neviem..

adka31
21. dec 2014

Dievcata, prajeme Vam vsetkym s Filipkom krasne prezitie Vianocnych sviatkov 😉
Prvych s nasimi krasnymi babatkami 😀

majaon
22. dec 2014

Aj my prajeme krasne prezitie vianocnych sviatkov a vsetko len to najlepsie do roku 2015,nech nam nase ratolesti robia iba radost 🙂

kazunomiya
22. dec 2014

Ahojte, my takto pred sviatkami horuckujeme. V sobotu v noci som mu namerala 39,3 tak sme leteli nad ranom na Kramare na pohotovost aj s mocom, pretoze mame z nefrologie pokyn, ze pri horuckach sa musi skontrolovat moc. Nastastie ten bol OK a aj vsetko ostatne, bola to "len" horucka, nakazali davat paracetamol na striedacku s ibuprofenom a povedali mi, ze by mala trvat max. 3 dni. Je fakt, ze dnes je treti den a uz to su len teploty, zatial to nevyliezlo nad tych 38 stupnov. Ale este uvidime. Okrem toho kaka 3x denne, co u neho nie je bezne, ale nevyzera to ako hnacka. Doktor je na dovolenke, takze za nim zajdeme az v pondelok o tyzden, ked sa vrati. Takze nasa prva horucka takto.

Inak vo vseobecnosti sa nam super dari. Akurat co ste tu pisali niektore @jeessie
@saxxxana ,ze deticky vam malo vazia, tak nas ma v 9 a pol mes. 7 a pol kila. No nema po kom byt nejaky urasteny a navyse je velmi pohyblivy, teda, ked nie je prave chory ako teraz. Papa hlavne mliecko materske mnam mnam (uz sa zacina hrat s prsnikmi, zabavne fakt) a z prikrmov vsetko, co ho zaujima, aj ked len trosku, najviac zje nemliecnej kase s ovocim. A kukuricnych chrumiek. Doktor je spokojny, mame takeho pohodoveho skuseneho starsieho dr.

A prestava vyzerat ako babatko, ked mi santi po celom byte, pripada mi skor ako maly chlapec nez babatko. Ako to rychlo ide! Uz stoji a lozi vsade, vyzera to, ze o par dni alebo max. tyzdnov bude aj chodit (nepocitam obchadzanie okolo nabytku, to uz robi davno). Je velmi zrucny a obratny, akurat si nesmiem citat take tie popisy, co ma babatko kedy vediet, lebo zacnem riesit napr. ze este nedava "papa" a netlieska na pokyn, lebo sme ho to vlastne ani neucili 😀

Pokojne a pozehnane sviatky! Nase budu so stromcekom na stole, ale staviame ho az na stedry den.

phoebe28
22. dec 2014

dievcata, ja som rodila 8. februara 2014 a este som sa nikdy neosmelila napisat do tejto skupiny ;). chcela by som sa vas, ale opytat, ci vase deticky uz chodia, lebo nam sa cuduju, ked poviem, ze sa staviame, ale nechodime :(. inak sa mame fajn, mame skoro 11kg a 79cm, stvornozkujeme ako maly diablik, staviame sa, ale aktivne nechodime a mi to ani nepride, ze sme pozadu, len svagrina stale podpichuje, ze jej Samko uz v tomto veku chodil :(

trgypadl
22. dec 2014

@phoebe28 ahoj kazde dieta je individalne, rok bude mat az vo februari....takze ma uplne cas na samostatne chodenie

kazunomiya
22. dec 2014

@phoebe28 Je normalne, ze este nechodi. V tomto veku to nie je vobec nic cudne. Niektore deti zacnu az neskor, napr. az v 13-14 mes a je to v poriadku. Nasmu sa praveze vsetci cuduju, ze je popredu, vyzera to, ze chodit zacne tak v 10 mes. aj to je normalne, ale vacsina deti zacne chodit az neskor. Udaj, ze priblizne v roku, je orientacny - tak, ako vo vsetkom inom, medzi detmi je pomerne velky rozptyl. Rada na zaver - ak je spokojny tvoj pediater, pribuznych neries a povedz im, ze lekar to ako problem nevidi. Je to skor otazka materskej hrdosti, kazda mama chce svoje deti vidiet ako najuzasnejsie, preto aj to tvoje porovnavaju so svojim.
Hlavne mu s tym chodenim nijak nepomahaj, nech sa k tomu dopracuje sam.

miky132
22. dec 2014

@phoebe28 dieťa sa neriesi pokiaľ nechodi az do 18mesiaca aj do mňa si podrypli ale máme cas....ja tiež nerucickujem a mala chodi okolo nabytku ako drak len sa ešte neodvazi do priestoru...zato je ako cvicena opicka dokáže toho veľmi vela a vela opakuje.tapka,ukazuje aká velka vyrastie,dáva pusinky posiela pusinky,vie povedať mama,tata dede baba br(to je nas pes)občas sa jej podari aj hav,robí kde je laura a napodobňuje kasel kazde dieťa je iné ja by som to neriesila a odpovedala jej jasne a uz aj recituje🙂niekto sa tu pytal na sedacku my máme cybex s pultikom a sme veľmi spokojný je to jedna z tých najbezpecnejsich my tiež dosť vela cestujeme a stala nas 200eur....a niekto tu ešte spominal co na zapchu tekutiny,sivkovy odvar,a vlocky to by mohlo zabrať🙂
Dievčatá krásne Vianoce!!!