icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lydia15
22. dec 2014

ahojte. nasa Alex sa nejako rozjedla. na večeru da 120ml kaše,pred tým horko tažko polovicu.v noci sa dost často budí,ale čítala som taky vtipný clanok ze to babatka kontoluju či maminka spi😀 . aj my vam zelame krásné sviatky a vela rodinnej pohody s drobcami.

slniecka85
22. dec 2014

@lydia15 to mas super!ta mija hviezdicka nie a nie zacat viac jest,zo vsetkeho ochutna ale nedjaboze aby zjedla viac,a este stale lyzicku nemoze ani vidiet..lebo usta ostanu zavrete🙂))..

my toez nechodime este,este ma cas..a nemam ani jeden zub🙂))

aj my vam prajeme krasny vianoce a stastny novy rok!

bambulka12
22. dec 2014

@phoebe28 to aj mna sa pytala minule jedna znama,ze ci este nechodi a keed som povedala,ze nie,tak sa cudovala a tak divne sa tvarila a to je Miska narodena 31.1.,ale kazde dieta je ine

bambulka12
22. dec 2014

@adka31 ja som tiez bola vzdy vychrtlina,vazila som okolo 50-53 kg a od porodu mam stale 63 a voobec mi to nevadi,lebo mam zadok a strasne sa tomu tesim,jedine ,co mi vadi,je moje brucho,to mi nejako nechce ist dole,ale ani sa mi nechce cvicit a vzdy vecer sa prezieram,takze sa ani necudujem a ruky mam take mlandrave,to sa mi nepaci,ale po novom roku asi zacnem cvicit 😀

adka31
22. dec 2014

@phoebe28 ahoj, kazde je ine a kazde ma vlastne tempo. Ja som tiez porovnavala, dcera sa mi postavila v postielke 8 mesacna, okolo nabytku behala v tomto veku, sedela ako 7 mesacna. Maly bude mat 3.ho 11 mesiacov a este poriadne nesedi, zacal este len lozit a pred par dnami zistil, ze to ide aj na styri a nestavia sa este absolutne. Takze vy ste uplne v norme 😀

phoebe28
22. dec 2014

dakujem vam krasne za povzbudive slova. pediatricka len pozrela chrbticu, pretoze on ani nepruzil na kolienkach.ale povedala, ze je ok. ja mu nepomaham vobec. pri lozeni som mu pomohla, ale teraz to nema opodstatnenie.. snazime sa cvicit na fitlopte, aby mu spevnel chrbatik, a samozrejme sa snazime ho naucit, ze nema padat na zadok zo stoja 🙂. pomaly sa aj ucime zdvihnut vec pri pokrcenych kolenach a udrzat rovnovahu ma lopte, a ked bude cas, tak sa aj pohne dopredu ;). len ma obcas tie prirovnania zamrzia :(.

ohlala
26. dec 2014

Tak u nas dnes prvy krvavy uraz, rozrazena horna pera :( matka roka to nevidela, takze sa nevie, ci o zub alebo o policu...

adka31
27. dec 2014

@ohlala neda sa vsetko ustrazit a takych este bude 😀 teraz ma napadlo, ked nal syn 4 roky. Isiel asi meter predomnou po chodniku. Zrazu pad rovno na celo, ani som nemala sancu ho zachytit, tak to bolo rychlo ( potom mi povedal, ze chcel lietat). No tak sme to isli sit. Presne o 2 tyzdne sa na bicykli zrazil s jednym dievcatkom, zas do cela asi centimeter od toho prveho, zas sit, zas ten isty doktor. Asi nemusim pisat, ako na mna pozeral a ze co s nim robim 😀 odvtedy bol chlapec najpysnejsi na svete, lebo mal presne taku istu jazvu ako Harry Potter 😃

kazunomiya
29. dec 2014

Baby ta nasa horucka bola podla pediatrovho usudku 6. choroba. Zvladli sme to super! 🙂 A uz par dni mam zas rovnakeho divocha ako predtym, ak nie vacsieho 😀

lydia15
30. dec 2014

ahojte,podla vas sa platí teraz v 10m kupovat nosič?

citronade
30. dec 2014

ahoj, tak my sedime od 8mes a stojime pri nabytku a v postielke od 9 a teraz v 10 zacala stvornozkovat, neviem ci najprv je ok stat a az potom liezt, ale nejak neriesim...ťak vsetkym prajem pohodovy novy rok...

citronade
30. dec 2014

@lydia15 preco nie, ak nebude odmietat a zvykne si... deti sa nosia v nosicoch dlho, aj ked uz vedia chodit

jana1975
30. dec 2014

Ahojte,tiež mám februárové bábo,len som sem ešte nepísala,len čítam,mali sme sa totiž narodiť až v marci,ale kvôli placente praevia museli robiť sekciu o mesiac skôr,ale ako tak čítam tak tie originál februárové bábätká celkom úspešne dobiehame 🙂.Tiež štvornožkujeme ,vylieza na všetko,neobsedí ani minútu....a práve preto,že nechce ani v kočíku sedieť,tak som začala teraz používať nosič,lebo vláčiť ju na rukách to už bolo hrozné...celkom sa jej tam páči,aj keď vyzeráme dosť komicky,ja v obrovskej bunde,malej len hlava trčí a keďže máme sneh,tak ešte syna ťahám na sánkach 🙂 @lydia15 kľudne aj teraz môžeš kúpiť nosič,ja som malého v manduce ešte v troch rokoch nosila,ale na chrbte,keď sme chodili napr. na hríby.

ohlala
31. dec 2014

@lydia15 ak sa da, skus si pozicat na par dni. Ale za seba vrelo nosenie odporucam.

lydia15
31. dec 2014

dakujem dievcata.v lete sme mali na dovolenke pozicany a velmi sa jej lubilo.a tiez sa začíná jedovat v kociku,tak preto uvažujem nad kupou.inak máme virozu-kasel a nadcha. 😒

lydia15
1. jan 2015

vsetkym zelame Šťastný novy rok🙂

ohlala
1. jan 2015

Aj od nas vsetkym stastny novy rok.

slniecka85
4. jan 2015

vsetkym prajeme do noveho roka vela zdravia a radosti!

ako sa vam vsetkym dari?ako ste prezili vianoce anovy rok?

majaon
4. jan 2015

Ahojte...Vsetkym prajem len to najlepsie do noveho roku 🙂 My sme mali krasne sviatky,az na mensi zapal prsnika,po 10-mesiacoch kojenia som dostala teploty a v prse tvrda hrcka,boli sme aj na pohotovosti,dali ATB,ale mala som ich asi 2-krat,skor mi zabrali take tie babske recepty - obklady zo slivovice,suroveho zemiaku a rozmasirovanie v sprche...Takze u nas tak,ale krpcek je riadne aktivny,dostane sa po styroch kam chce,postavi sa o nabytok,dokonca sa uz sem tam aj pusti a urobi dva kroky,blaboce si hlavne rano ako je dobre vyspaty (co sa o mamine povedat neda 😖 )...Chcem sa spytat - je tu nejaka mamina,ktora koji a planuje tento rok dalsie babo?

adka31
4. jan 2015

Ahojte, aj my sviatky uplne v pohode, maly je dobrucky a moj muz mi s nim dost bol, vsak toho varenia a pecenia je cez Vianoce az az. Teraz mesiac sa staram aj o mojho otca, mama je odcestovana v USA, nasa sestra tam zije. Akurat dnes sa vratila. Inak, vcera sme mali 11 mes. a stale poriadne nesedi, strati rovnovahu a hned je na zemi. Je to nanic, lebo sa chce hrat a vkuse musi niekto pri nom sediet. Chvalabohu sa rozlozil, lozi po celom dome. Na nozky sa voooobec nestavia. Teraz 13 teho ideme na kontrolu na neurologiu, ale uz prvy raz povedal dr. ze na nom nic nevidi, ze ma svoje tempo skratka. Len to, ze clovek vidi a porovnava aj nechtiac. Takze tak. A ozaj, konecne zacal normalnejsie kakat, t.z. kazdy druhy den 😀

adka31
4. jan 2015

@majaon ja som mala pred 2 mesiacmi zapal. Dostala som aj antb. ale som si ich nenasadila, tiez mi zabrali babske figle. Ja mam stale tolko mlieka ze az. Kebyze nekojim cely den, tak neviem neviem...

kazunomiya
4. jan 2015

@majaon my uvazujeme tak, nie ze by sa malo tento rok narodit, ale ze by sme sa on mohli zacat snazit ked bude mat drobec nieco vyse roka, aby sa dalsie narodilo cca. ked bude mat dva roky. Ma to dva haciky. 1. este nemam cyklus a ani to nevyzera, ze by sa ponahlal vratit, 2. Antonko je teraz take sidlo, ze mam dost z jedneho, neviem, ci si naozaj trufnem na druhe alebo radsej este pockam.

lydia15
4. jan 2015

ahojte,nás stále trápí kašel a nadcha.a aby nebolo malej smutno ze je chora tak som aj ja 😒

majaon
4. jan 2015

@kazunomiya no ved prave,ani ja este nemam mrchu a ako mi povedal dr. na preventivke v decembri,tak ze kym kojim ani ju nemam cakat 😉 Tiez by som si to tak chcela vyratat,ze ked bude mat Simonko 2 roky,aby sa narodilo,ale ved vies - clovek mieni,Pan Boh meni 🙂 A takisto ako ty mam doma neriadenu strelu a som z neho vecer total vycerpana,ale ta tuzba mat este babo a nechcem aby Simon vyrastal sam,ma sice 15 rocneho brata,ale ten zije s otcom nedaleko nasho mesta a predsa to uz je aj tak velky rozdiel,no je to silne,tak hadam nam to vyjde...Inak som aj citala o tom dojceni pocas tehu a o tandemovom dojceni,no neviem si to predstavit 😕 Tak zatial to neriesim a budem tajne dufat,ze po roku sa maly odstavi sam a v lete by sme zacali "pracovat" na babatku...Drzim paste aby to vyslo aj vam ako si prajete 🙂

majaon
4. jan 2015

@adka31 ved aj ja stale dost kojim,ci cez den,aj v noci,inak stale sa casto budi v noci a nic nepomoze uspat ho znova len cicik,dudel mi od narodenia nechce vobec...vy ste na tom ako v noci?

kazunomiya
4. jan 2015

@majaon tak ja plánujem dojciť bez obmedzovania čo najdlhšie, aj tandemovo. Stále prevažne dojčím, príkrmov moc nepopapá (zato medovníkov dosť ;) ) ale mne to vyhovuje a verím, že ďalšie bábo nám Pán Boh dá v pravý čas a cyklus sa vráti, keď bude telo pripravené. Ja mám ešte navyše veľmi nízku hmotnosť, takže s tým návratom plodnosti to môže byť zložitejšie. Ale vravím, Pán Boh vie, ako to má byť. Moje predstavy nemusia byť najlepšie.

adka31
4. jan 2015

@majaon donedavna som nakojila vecer a potom az okolo 4, 5 nadranom. No posledny mesiac strasne zle spi, budi sa, potom bez cicika nezaspi, skusala som to bez a 2 hod. bol v noci hore. V postielke uz ani nespi, mame ho medzi sebou, co je tiez na prd, lebo nevyspime sa poriadne ani jeden, co cestuje po posteli. Takze momentalne kojim v noci cca po 3 hodinach jak novorodenca. A pritom take ukazkove noci sme mali....neviem, ci to nebude predzvest zubov, nemame ani jeden zatial...tebe kolko v noci vydrzi?

majaon
5. jan 2015

@adka31 no mne nikdy nevydrzal viac ako 4 hodiny v noci,aj to len ten prvy vecerny spanok,potom uz tak po 2,3 hodinach a teraz je to este horsie,hlavne posledne tri noci,tuto noc som si to naschval odsledovala (inokedy uz nepozeram ani na hodiny) a bolo to cca po 2 hodinach,co zacal tak pomrnkavat a musel mat prso,inak by spustil plac,co uz mam tiez vyskusane 😝 Mozno to budu tiez zuby,ale ma uz 6,tak neviem... Snazim sa ho nechavat co najdlhsie v postielke,ale nadranom uz nevladzem prekladat ho,je uz tazky,tak ho necham pri mne a postielku prisuniem aby sa neskotulal,lebo ked je medzi nami,tak sa bojim aby ho tato neprivalil,kedze nevie,ze je tam a mame dost uzku postel,ina sa nam do spalne nezmesti,a to by sme chceli este dalsie babo,no neviem ako sa pomestime,mame len 2-izbak... 😕

majaon
5. jan 2015

@lydia15 skore uzdravenie prajem 🙂

lydia15
5. jan 2015

@majaon dakujeme. inak vyzera to ze nám medzitym vyšel siedmy zubok😀