icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

slniecka85
22. feb 2015

ahojte!dievcatko je krasne!kazda detska dusa je krasna,nezalezi na tom ci ds alebo nie!vela zdrvaicka a radosti aj nadalej!

my sme na prvy rok viacmenej dostali peniazky ktore vyjzijeme na kupu golfaca alebo na to co treba malej,terza ficime na knihach,strasne ju bavi pozerat a ukazovat..

inak sme boli asi dva tyzdne chore,ale uz je to chvalabohu za nami!stale kojime,prikrm ako vzdy -kusok a iba rukami..

ohlala
23. feb 2015

Baby, ja som vcera na skusku robila narodeninovu tortu podla bukovskeho a chuti to ako pernik s tvarohom. Mala to ani neochutnala, dam tomu este jeden pokus poobede, to je nachylnejsia papat, ale ak sa na to znovu vyprdne, bude normalna torta a Hanka sa bude na nas pozerat ako ju jeme.

mamkadanka007
Odpoveď bola odstránená
lucya87
23. feb 2015

@ohlala to nema ani nas ale pasy sa daju pekne nadstavit. Nas sedi bez pohnutia je to tato puky cat s6 ceety.
Ja uz ani kocik nevyberam. Ked idem niekam zlozim ju do auta a zaberie mi menej miesta ako kocik.

fosilka
23. feb 2015

Ja som nasej dala ochutnat z jej narodeninovej cokoladovej torty aj cokoladu aj cokoladove cesticko a tvarila sa ko keby som jej davala kyslu uhorku 🙂)) Doteraz nic sladke nejedla

majaon
24. feb 2015

Ahojte,tak uz aj my mame oslaveny 1. rocik,bolo super,maly dostal oblecenie,peniazky,nejake hracky a torta bola skvela,podla nasho navrhu - chceli sme v tvare muffiny a na vrch Simonkove tri oblubene hracky,vnutri vanilka s cokoladou,mnam... 😝 Inak mu vysiel siedmy zub - spodna dvojka a idu aj dalsie...Stale sa kojime,ale tie noci,to je des ☹ Stale sa casto budi a nezaspi inak len na prse...Aj u vas co kojite je to takto? Lebo som pocula,aj citala,ze je to bezne u dojcenych deti...

adka31
24. feb 2015

@majaon ahoj, moj Filip dokonca nepije takmer ziadne ine tekutiny. kojime sa pomerne casto aj cez den. troska caju si glgne z pohara, ale to je ozaj nic, aj ked mu ponukam. ziadne flasky, nastavce, sosaky na neho neplatia. on len to mliecko moje lubi pit 🙂 a noci, no, ako to byvalo dobre, tak sa to zhorsuje. v podstate som co dve hodiny to hore. ani tak nie na kojenie, ale vkuse mrnci, odstonava, kruti sa, zareve, ze takmer vyskocim, comsa zlaknem a to vkuse, az rano trochu lepsie zaspi. kojim ho max. 2 krat za noc. ja si myslim, ze to mozu robit zuby, bo nemame este ani jeden, ale sa mi zda, ze dasna ma naliate, tak neviem.... inak cvicime 3x denne Vojtovku, stvornozkujeme a krasne stojime ( u nas pokrok ). dnes sa v sede prevratil hore znacky na hlavu na dlazbe, ale inak sedi uz pevne. mal hypotoniu, ale uzasne sa to cvicenim lepsi 🙂

lydia15
25. feb 2015

@majaon to akoby som citala o nasej, proste je to cicavcek. som zvedava dokedy 😕

slniecka85
25. feb 2015

@majaon ahoj !hej aj u nas je to tak!raz zacnu spavatlepsie..neboj,hlavne to nesleduj a nerataj!uzivaj si to😊,ved je to krasne aj ked unavne..ja si to tak hovorim..

miky132
25. feb 2015

@majaon zlepsi sa to aj my sa dojcimecez den neuveritelne casto take to nebyvalo ani ked bola babo lenze zase v noci spinka ,ak idu zubky tak je castejsie hore ale spime soolu a niekedy neviem ze vobec dojcim a nekukam na hodiny...je to aj separacna uzkost a su rozne fazy teraz posledne noci spi celu noc...mimochodomje to velka blbost ze iba dojcene deti su casto hore poznam kopec deti v okoli nedojcene a byvaju v noci hore a oto horsie nemaju ich ako utisit...uzivaj si to aj ked jeto narocne zachvilu nam to bude chybat

ohlala
27. feb 2015

@majaon u nas nocne kojenie min dvakrat ale vacsinu noci je na prse tak 4-5 razy. Pripisujem to zubkom, vidno ich uz dvanast. Po ulozeni na noc sa budi s placom tak o pol hodinu, ked mam stastie je to az o dve hodky, takze do velkej postele putuje skoro hned a nie az hlboko po pol noci. Ked to porovnam s prvym polrokom, tak sa nocny spanok dost zhorsil. Celu noc este nikdy neprespala, rekord je asi osem hodin spania vkuse ale to bolo este niekedy v lete. To kojenie v noci ma az tak nerusi, skor to vandrovanie po posteli, ale ked je zla noc a konecne sa ulozi, tak ju necham aj krizom a my si tak okolo nej najdeme miesto. Ze by sme boli oddychnuti sa ale povedat neda.

jeessie
27. feb 2015

@ohlala no my to mame podobne. posledne dni sa mi budi s placom tak po hodke, hodke a pol spanku, trva to tak do polnoci, niekedy je aj 3-4x hore. potom uz je to lepsie, dlhsie pospi. neviem, ci je to tym, ze uz sme pri nej, tak je pokojnejsia, alebo ju tiez trapia zubky, ale doteraz kvoli zubom neplakala...

majaon
27. feb 2015

@adka31
@lydia15
@slniecka85
@miky132
@ohlala Dakujem baby,ukludnili ste ma,lebo uz som si myslela,ze robim nieco zle,ale inak som velmi rada a dakujem panbozkovi,ze mozem kojit... 🙂 Len ja som vzdy bola taky spachtos,tak mi to chyba 😀

ohlala
27. feb 2015

@jeessie u nas sa to tak vyvija (subjektivny dojem je, ze skor k horsiemu). Najprv sa budila len obcas s placom asi po troch hodinach spania ale nechala sa uspat a ulozit do postielky. Potom tie tri hodiny boli systematicke. Neskor sa zacala budit ked sme prisli do spalne no a teraz posledne dva tyzdne su o tom, ze po ulozeni mam pol hodku na veceru a vsetko ostatne je uz len bonus. Prelozit sa obcas da, vacsinou to vzdam. Takze pracujem na tom, aby som ju mohla nechavat samu na nasej posteli. Tym jej vandrovanim sa zvysuje sanca, ze sa oplieska, chcem aspon zabezpecit celo postele (to su take hrube rury, neviem ako to popisat, no ale ak sa o to hodi, tak sa zrejme pekne doudiera). Mozno skoncime s matracom na zemi, aj ked to by som nerada. I ked ... Zliezat z postele vie uz davno ale teraz skusa s rukami dopredu, nedopada to zle ale nevyzera to moc dobre a ked si neda pozor, asi sa celkom slusne buchne o zem.

adka31
27. feb 2015

@ohlala u nas napodobne. maly spi s nami, rsp. medzi nami, rsp. uz len so mnou 🙂 manzel dobrovolne opustil priestor a spi sice v spalni, ale na gauci. nic sa nevyspal a vstava o 4:15, je sofer. aj tak ho sice maly budi, ale aspon sa cosi vyspi. tiez sa kruti po posteli. inak u nas teraz jak u ciganov. podusky, take obrovske z obyvackovej sedacky sluzia ako zabrana na manzelskej posetli, aby panko nezhavaroval 🙂 cez den pouzivam vysielacku, ale len co zaplace, utekam do spalne, lebo zabranu by velmi lahko preliezol a postele mame dost vysoke. z druhej strany prikladam postielku. sila. no, ale tak nejak sme sa k tomu dopracovali a to som chcela, aby spaval v postielke 🙂

lydia15
2. mar 2015

ahojte, nasa slečna sa v piatok sama pustila chodit. skoro som sa rozplakala,tak som sa tesila 😀

ohlala
2. mar 2015

ahojte, mala je v poslednej dobe totalny cecek, furt za mnou. mate to niektora tak? ako varite? na upratovanie ju mam v manduce na chrbate ale pri vareni sa stoji, tak to nevydrzi. ked ju dam na zem, furt sa pyta hore, na chvilu ju zabavim so suflikom, ale to je mozno 5-10 minut. videla som na jednom blogu taku montessori vezu, na to ale treba uz aj trochu rozumu, ked si predstavim, ze by mala dociahnut na sporak...

inak, prvy rok vcera, asi sme jedni z poslednych. este nechodi sama, len s 'tlacitkom', stolickou a popri nabytku.

lydia15
2. mar 2015

@ohlala no já varim ked je s babkou vonku,inak by na mne len vysela.horkotazko umyjem riad aj to na mna křičí zo stoličky.a tiez len ku mne,k babkam ako kedy a k dedkom ani za svet.chvílu ma nevidí a už leze za mnou,aj ked je manžel doma.

adka31
2. mar 2015

Vseliako a furt. Sme 5 clenna domacnost, z toho dvaja dospeli chlapi 😃 chvilu v postielke, ale tam sa mu nepaci, chvilu v choditku, ale vacsinou kolenuje niekde pri mne, nazera do truby- tam sa vidi, odkolenuje do obyvacky, tam stoji pred telkou, alebo sedi v hrackach. Milionkrat odbieham od varenia. Och, ako spominam na tie chvile, ked sme sa vsetci stravovali 😀😀😀 momentalne si pripadam ako kucharka na plny uvazok 😀

jana1975
2. mar 2015

Aj naša malá je strašne na mne zavesená,neurobím pri nej nič,stále mi stojí pri nohách...nič ju nezabaví na viac ako 2-3 min.Teraz sa púšťa sama chodiť,ale má teda zvláštny spôsob,postaví sa a rozbehne a potom,keď sa nemá kde chytiť,tak spadne,našťastie buď na zadok,alebo sa zachytí rukami...aj chodítko som jej kúpila,také čo si tlačí pred sebou,prvý deň bola nadšená,chodila hore-dolu po dome a odvtedy si ho ani nevšimne...na všetko vylezie,na gauč,na posteľ,kreslo,tak musím stále strienhnuť,dokonca aj v stoličke na jedenie sa postaví,tak ani tam nemôže byť,ani otočiť sa nemôžem.V ohrádke,postieľke piští...najradšej sa ma chytí za ruku a beháme spolu a aj vonku len po vlastných,do kočíka ju napratať,tak to je des 🙂 My sme 7 členná rodina a malá nemá problém zamestnať nás všetkých 🙂.Ale je to radosť a veľmi rýchlo to ubehne,tak sa snažím si tento chaos užívať ,aj keď niekedy je to náročné,hlavne po takej noci,aká bola dnes,spala som dokopy asi dve hodiny,idú nám dolné stoličky,horné vyšli,ani sme nevedeli a dolné takto trápia...🙂

adka31
2. mar 2015

@jana1975 ze dolne stolicky 😃 to kde my sme? My este nemame jediny zub, je tu vobec niekto taky? 😀

ohlala
2. mar 2015

@jana1975 tak som myslela, ze len nasa je taka zubata 🙂 vsetky stvorky jej lezu od zaciatku roka ale este to potrva, len jednu vidim celu, z ostatnych len take ... one ... ostrovceky

majaon
3. mar 2015

@ohlala moj je tiez taky mamin cicik,vsade za mnou,este aj na zachod 😀 ja varim vacsinou ked je doma tata,ale inak tiez vselijako na etapy...co ho na chvilu zabavi,su pesnicky - bud fiha tralala,alebo take anglicke,to pozera rad,ale tiez nevydrzi moc dlho...

Ockovanie mame za sebou,trosku boli na druhy den teploty,ale co je horsie ,mali sme v piatok krvavy uraz,Simik tak blbo spadol,ze si dost skaredo hryzol do jazyka,myslim,ze si ho aj prehryzol,ludia tolko krvi,co z neho islo,chudatko moje,len som mu tam prikladala servitky,ale aj tak sme boli obidvaja od krvi,triasla som sa ako osika,potom ked sa utisil,to mu prestala aj tiect krv,volala som so sestrickou nasej Dr.,ci mam s nim prist,ale povedala,ze slinky mu to zahoja,ze s tym nic neurobime,ale mam mu davat len kasovitu stravu v ten den,no des a hruza,tak mi ho strasne bolo luto ☹ Nastastie vyzera,ze sa to pekne hoji...Tak dufam,ze takychto urazov bude minimum,alebo najlepsie ziadny,lebo mam z toho normalne traumu 🙂

ohlala
3. mar 2015

@majaon no teda, ja mam tiez horor z Hankinych padov, cez vianoce treskla, robila si peru a asi si aj odbila kusok zubka (to asi je myslene na casove urcenie, odbite z neho ma urcite). Takze krv uz bola aj u nas, sice len troska ale aj tak som z toho bola mimo.

majaon
6. mar 2015

@ohlala ved toto,ja neznasam pohlad na krv,nieto este ked je ta krv na mojom dietati,strach pomyslet...A ten kusok zo zubceka jej vyletel? Esteze jej to nezabehlo alebo co...

ohlala
6. mar 2015

@majaon to bol uplne pidi kusok a neviem, co sa s nim stalo. Ale pojedla aj vacsie veci a presli traktom bez ujmy. No v kazdom pripade sa desim (okrem toho, ze sa na to tesim) cias, ked sa postavi sama a zacne chodit bez drzania.

saxxxana
7. mar 2015

@majaon Ahoj, tiez som kojila ale tento vikend som povedal dost a uz 2 den nekojim. Mala bola hore 10-12krat kazdu noc a ja som nevladala cez den nic spravit. Strasne som sa bala odstavit, nie len toho ze mala to bude tazko niest kedze inac ako na cicke zaspat nevie ale aj to ze jej budu chybat tekutiny kedze vobec nepije. Prva noc hroooza, ale bol pri nej manzel a uspal ju nakoniec na rukach, v noci sa zobudila asi 10x so strasnym placom ale cajik nechcela, ani inu flasku, pohladkal ju a zaspala. Dnes bola hore len 2x :D Uvidime ako zajtra ale mam strasnu radost, zacala viac pit cajik, aj papat. Teraz bojujem s tym aby sa mi nenalievali prsia, asle to snad dako zvladnem, ale ked si odsavam uz mam pocit ze to mliecko uz neni to co byvalo uz je to skoro ako voda, a naozaj malej doplna asi len tekutiny, tak som rada ze som s tym sekla a ze konecne sa po roku vyspim aj ja ...a budeme obe spokojne:D

adka31
7. mar 2015

ahojte baby, planujete deturencom kupovat na jar taku tu trojkolku s vodiacou tycou? mne sa pozdava smart trike, maly v tom uz sedel, segra ju ma len ruzovu. zas nechcem do toho moc investovat, na rok bude isto lietat skor na odrazadle. co hovorite, je to dobra vec?

jana1975
7. mar 2015

ja som vždy takú trojkolku chcela kúpiť,teda hlavne pri prvých deťoch,ale nekúpila som,lebo mi to prišlo také,že z toho rýchlo vyrastú,lebo keď už budú chcieť aj samé šlapať na tom,tak to je strašne ťažko podľa mňa,keď sú pedále na prednom kolese ...ale neviem,ja určite kupovať nebudem takú.A odrážadlá toho sa už bojím,inak všetky moje deti na tom strašne radi lietali,aj som si myslela,že aké super až dokedy mi syn z toho nespadol,lietal na tom a fakt to vedel,už mal vtedy tri roky,ale nabehol predným kolesom do výtlku na chodníku,urobil "salto"cez motorku,treskol na ten betón,pred mojimi očami,no des,pristál na tvár...našťastie si to odniesol len predný zub,zlomil si ho na polovicu,ale nerv bol už poškodený,tak mu ho zubár musel umŕtviť,dva krát sa mu to potom zapálilo,zubár mu to musel otvárať ,čistiť aj atb bral,sme si užili s tým zubom,nehovoriac o tom,že teraz po roku už má len kúštik toho zuba a celý čierny,sa mu to postupne poodlamovalo ... tak neviem,či malú na to vôbec posadím,ale asi áno,len bude musieť úplne pomaličky chodiť 🙂

fosilka
7. mar 2015

@adka31 ahoj, my sme kupili malej smart trike este na jesen a doteraz ju dost vyuzivame. Ale nasa mala este ne chodi, tak namiesto nosenia bereme trojkolku. Kocik uz ani nepamatam kedy sme mali vonku. Tiez som zvazovala kupu, citala som recenzie, ze deti nedociahnu na pedale ani ked su vacsie. Ale ja som to chcela najma na teraz, ked bude mala vacsia, obstarame nejake ine vozitko asi odrazadlo. A kupili sme pouzite, takze nestalo tak vela. Takze za mna urcite odporucam.