icon

Termin pôrodu február 2017

martinaj
25. máj 2016

Ahojte dievcata, kto sa prida? 😊😍

butterfly333
15. jún 2016

@lucka261177 tak to neviem moja ale včera som bola u hemato po tie vysledky a zistila mi že mám zvýšené riziko trombomebolickej choroby čiže ked budem tehu si budem musiet pichat inj cele tehu Orfarin,cytogenetika :MTHFR C677T homozygot, ,FXIII heterozygot PAI 1 4G/5G heterozygot beta Fbg homozygot

ritamama
15. jún 2016

@lucka261177 ja uz 4 dni nepijem kavu,lebo ma napisala neskutocne od chuti. 😰. S malou mi to nechutilo od 8tt. Lenze ked nepijem rano na lacno kavu s mliekom, neviem ist na zachod 😕. Uz sa traaaaapim. Mam znizenu funkciu stitnej zlazy, takze metsbolizmus mam aj tak v prdeli.

zaba9
15. jún 2016

@butterfly333 ahojky, ja mam mutaciu FIIProtrombin 20210g-A heterozygot. Tych mutacii je asi velmi vela. Mne ale gyn povedala,ze heterozygot je este taky,ze da sa byt tehu. Ze horsie by bolo homozygot. nechcem ta strasit. Treba verit ze ti to upravia,ak ti to robi sarapaty. Hned v den meskajucej MS som isla ku gyn.,ktora ma hned poslala na hema. Povedala som,ze som zistila tehu,tak do 2 dni ma objednali. Teraz picham injekcie,ale verim a dufam ze som uz pod kontrolou. mam zvysit prisun zeleza,aj kys.lis. A o mesiac opat kontrola na hema. Tak snad to dotiahnem do uspesneho konca. Drzim palce aj tebe.

petra1303
15. jún 2016

Dobre ranko...mavate bolesti v podbrusku? Ja som vcera mala a aj krize ma boleli akoby som mal dni dostat a pri cikani bleda krv na papieri tak som sa umyla, ze zbehnem na pohotovost ale potom uz krv ziadna a bolesti take mierne...tak ja neviem ci mam ist k dr skor, alebo cakat do 29. 😒

butterfly333
15. jún 2016

@zaba9 no ja tam mám dve mutacie homozygot tak snád sa to tehu podarí do štastného konca.

luciadobrov
15. jún 2016

@petra1303 ja by som urcite isla skor

lucka261177
15. jún 2016

@luciadobrov nie je to HPV vírus. Niečo iné to je
@butterfly333 áno viem ze tieto diagnózy spôsobujú potraty ale ked si vravela ze berieš niečo myslela som ze presne kvoli tomu, ci ty si len ten duphaston brala ?

butterfly333
15. jún 2016

@lucka261177 moja ja som to zistila len včera že niečo také mám bola som u hemato prvý krát takže som dovčera ani netušila že niečo mám,

vcielka199
15. jún 2016

@petra1303 ja som mala tiež včera vo vytoku krv. A dnes idem k lekárovi.bola som objednaná až na 26. Ale preventívne idem.

ritamama
15. jún 2016

@petra1303 zavolaj lekarovi.

origalaxis
15. jún 2016

Ahojte 🙂 priebezny stav u mna: pobolieva podbrusko, chut do jedla ale hrozna. Ked sa najem je mi nanic. Ked som hladna tak tiez. Ale nic hrozne len take naznaky. Inak ziadne tazkosti. Do februara musim naucit dcerku 1,5 rocnu spavat samu v izbicke a odplienkovat. Och no hlavne to spavanie vidim vselijako. Pri nas prespi celu noc. aale posledne dni spi hrozne, budi sa s placom, asi posledne zubky sa tlacia. Stale som ju nenaucila ani zaspavat samu, aj ked som pri nej vymysla. Mate dake rady? 🙂
A vsetkym vam prajem hlavne ziadne komplikacie nech to dotiahneme do konca 🙂 inak aj mne vyjde nakoniec asi januar si myslim ale ostavam tu. vo februari je povodny termin porodu a to je smerodajne pre mna. Myslim si ze januar, lebo ak by bola druha sekcia, tak urcite 🙂 jedine ak by prirodzene, co su mensie sance, tak by mohol vyjst februar.
Inak jemne krvacanie jednorazove je okej, cievky su tam dole prekrvenejsie a cele je to tam ine ako bezne, lahsie nejaka praskne. Mne sa stalo v prvom tehu po tom co sme boli trosku roztopasni s muzom 🙂 ale hned to aj preslo. Ak by to pretrvavalo,ja by som zasla k lekarovi pre istotu 🙂

zaba9
15. jún 2016

...no ale akoze dost ma dnes bolia kriiiiiize. Ale vzdy lepsie,ako zaludok na vode 🙂

jastericka_elza
15. jún 2016

asi sa k vam aj ja pridam 🙂 dnes pekne 2 čiarky 🙂

5ka_es
15. jún 2016

@jastericka_elza jeej konecne nejaka Prešovčanka 🙂

adazmrzka
15. jún 2016

Babule tak sa hlasim od Dr. Tehotenstvo potvrdila ale este nebolo vidiet srdiecko. Najblizsiu kontrolu mam 11.7. Uz sa neviem dockat. 😊

luciadobrov
15. jún 2016

@adazmrzka srdecne gratulujem a vies aj kolko mala bublinka?

lucka261177
15. jún 2016

@origalaxis ja som absolutne proti davaniu dietatka do vlastnej izby v tak nizkom veku ona ta najviac potrebuje a hlavne ked si tehotna aby sa necitila odstrcena nechaj si ju pri sebe kym budes moct ved je to este babatko uplne.su vyskumi kd eje potvrdene ze deticky ktore dlho spinkali s rodicmi su menej bojacne ze maju vacsi pocit bezpecia od rodicov a ja neviem co vsetko sa tam este pisalo.dietatko same dospeje do veku kedy si povie ze uz je velke a chce byt uz v noci same a mozno k tomu pride pocas tehotenstva alebo chvilku pred porodom.ale to je moj nazor ja som taka troska divna co sa tyka deticiek som skor za take tie principy neucenia dietata spat zaspavat same.ja som ten cas uspavania brala ako nieco co je len nase jeho ze ma ma pre seba vzdy sme sa mojkali objali a prestala som ho uspavat az v 6 rokoch samozrejme nieje to zdrave dietatko cize to ma vsetko take posunute ale podla mna rodic by mal vycititi ze uz je na to dieta propravene ale urcize by som to nerobila tymi metodami ze vyrevat atd.dietatko je male len raz a len kratku dobu preco by sme ich nemohli uspavat?ved je to to najkrajsie obdobie ich zivota.

lucka261177
15. jún 2016

@butterfly333 inak je naozaj smutne ze ta davno neriesili na hematologii ze to nikoho nenapadlo ta tam uz po druhom raze poslat.a napadlo ma ako sa to volalo tie bakterie.ureaplazmy a mykoplazmy.

adazmrzka
15. jún 2016

@luciadobrov dakujem 😊 Bublinka ma 7mm a cakame len jedno, som isla s malou dusickou ci nie su dve. 😄

origalaxis
15. jún 2016

@lucka261177 dakujem za nazor 🙂 ja sa tiez nechcem ponahlat s tym, aby som ju dala do izby. Len ked sa narodi babo, tak to nevieme vyriesit inak. Spalna je mala, zmesti sa tam len postel a postielka. A neviem si predstavit, ako by deticky spali obe v jednej izbe aj keby sa zmestili. Moja ma hrozne lahky spanok, budi sa na vsetko. Fakt si to neviem predstavit a zda sa mi spravnejsie ju naucit este teraz, kym surodenca nema, ako potom, aby si nemyslela, ze to kvoli nemu. Aby mu to nedavala za vinu. Akoze ona je hrozne rozumna, pokojna, dobrucka. Chapava. Preto si myslim, ze by sa to mohlo podarit. Ak nie, tak bude s nami. Nikdy som ju velmi nenutila do veci, ja tiez nie som z tych, ja ju beriem dost rovnocenne alebo ako by som to napisala. Ze beriem do uvahy jej pocity a neriadim sa knizkami atd. Ved aj preto este nezaspava sama. Vyrevat ju neviem nechat, tak som pri nej. To nie je problem vobec. Len som tym chcela vyjadrit to, ze vo veciach spanku a zaspavania sme tam, kde na zaciatku 🙂 aj tak si myslim, ze je schopna to zvladnut, vzhladom na jej povahu a chcem to skusit. Urcite nie tak, ze ju tam zavrem samu 🙂

katra52
15. jún 2016

Ahojte .tak ja sa s vami zrejme lucim.Som v nemocke a podla lekarov je to asi mimomaternicove takze ma zrejme caka laparka.No uvidi sa v piatok.Podla mm som 6tt+3 no test mi ukazal minuly tyzden 1-2 takze sa ukaze v piatok ako stupne hcg.teraz mam 311.Drzte sa tu

luciadobrov
15. jún 2016

@adazmrzka pockaj myslis bublinku 7mm alebo babo 7mm?

petra1303
15. jún 2016

Omylom som to poslala...uz som bola a dostala som duphaston 😒 a vzal mi krv a ze mam prist o 3 tyzdne

veverickav
15. jún 2016

Ahojte, najde sa tu nejaka zienka, ktora sa chysta k doktorovi prvy krat az v nejakom 10 tyzdni (klasicky tyzden) tehotenstva? Sice neviem ako vydrzim 😀 ale tak som sa dopocula, ze to staci.

ritamama
15. jún 2016

@katra52 drzim palce, aby bolo vsetko ok!

lucka261177
15. jún 2016

@veverickav no ja😀píšem to uz 5krat dnes som začala 8 tyzdeb a k doktorke idem budúci piatok budem 9tt+ 2 ak správne rátam
Inak kocky ja som dost šokovaná z vývoja tejto skupiny . Nieje to ozaj obrovské % maminiek ktoré ma problém ??? To je tou dobou alebo co sa to deje??? Veď mne je z toho do placu 😢
@origalaxis jasne chápem ked je to ako píšeš ale vždy ju mozes uspavat aj ked bude v novej izbičke lebo je ozaj malinká este Bambuľka 😊

ritamama
15. jún 2016

@veverickav ked nemas ziadne tazkosti, bolesti a nekrvacas, tak staci 10tt. Neskor uz moc nie

veverickav
15. jún 2016

@lucka261177 pockat 😕 mne tiez vsetky kalkulacky vypocitali, ze som v 6 tt... (viem presny den oplodnenia-- 25.5. ), ale realne su to iba 3 klasicke tyzdne... a ja som myslela tie klasicke.. teda, ak som spravne pochopila sestricku. Pytam sa jej : Kedy mi staci prist? A ona: V 10 tyzdni.... ale teraz neviem ci te tehotensky, cize v mojom pripade uz o 4 tyzdne, alebo tie klasicke 😀 Snad som to napisala pochopitelne. Nejaky misung v tom mam 😅

anna64
15. jún 2016

tutana@ urcite pi kys.listovu,ja som v 6tyzdni a min.tyzden ked som bola u doktorky hned mi ju kazala pit.